YURTHABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Mısırlı işadamı, 40 bin yedek parça için Konya’yı tercih etti

Mısırlı işadamı Ala El Zaeem, ticaret için Konya’yı tercih etti. İstifa eden Mısır Cumhurbaşkanı Hüsnü...

Mısırlı işadamı, 40 bin yedek parça için Konya’yı tercih etti

Mısırlı işadamı Ala El Zaeem, ticaret için Konya’yı tercih etti. İstifa eden Mısır Cumhurbaşkanı Hüsnü Mübarek'ten sonra Mısır ile Türkiye arasındaki ticaretin geliştiğini dile getiren Zaeem, iki ülke arasındaki ilişkilerin bundan sonra daha da ileriye gideceğini söyledi.
KOBİ AŞ bünyesinde faaliyet gösteren ve Türkiye’nin devlet destekli tek ‘Türk e-ihracat’ sitesi olan turkishexporter.net’in, dünyada yaklaşık 1.5 milyon üyesi bulunuyor. Bunlardan biri de Mısırlı iş adamı Ala El Zaeem. KOBİ AŞ’nin davetlisi olarak Konya’ya gelen Zaeem, 40 bin yedek parça ithal etmek istediğini ifade etti.
Konya’nın hızla büyüyen sanayisinin, Ortadoğulu iş adamlarının iştahını kabarttığını kaydeden Zaeem, özellikle yedek parça sektöründe Konya’nın iyi bir konumda olduğunu anlattı. Zaeem, “40 bin adet piston yedek parça ithal etmek için buraya geldik. Yapılan görüşmelerden oldukça memnun kaldık. Türkiye ile ticari dostluğumuz 22 yıldır devam ediyor.” dedi.
Hüsnü Mübarek’in istifasıyla birlikte, Türkiye ve Mısır arasındaki işbirliğinin daha da olumlu bir sürece girdiğini belirten Zaeem, şunları söyledi:
“Bizler bin yıldır Türklerle kardeşiz. İstanbul yüzyıllarca bizim başkentimizdi, şimdi ise gönlümüzün başkenti. Konya’nın sanayisi bizi çok etkiledi. Turkishexporter.net sitesi, Mısırda oldukça etkili. Sisteme üye olduktan sonra Türkiye sanayisinin kapısını araladık.”
Zaeem, sistem sayesinde birçok yeni firma ile tanıştıklarını sözlerine ekledi.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

En Çok Aranan Haberler