YURTHABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

OMÜ ve Canik Başarı Üniversitesi rektörleri Samsun için ortak çalışacak

Ondokuz Mayıs Üniversitesi (OMÜ) Rektörü Prof. Dr. Hüseyin Akan, Canik Başarı Üniversitesi Rektörü Prof. Dr....

Ondokuz Mayıs Üniversitesi (OMÜ) Rektörü Prof. Dr. Hüseyin Akan, Canik Başarı Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Yunus Bekdemir’i makamında ziyaret etti.
Ziyarette konuşan Rektör Prof. Dr. Akan, Canik Başarı Üniversitesi’nin kurulmasının Samsun’a güç katacağını belirtti.
Samsun'da ikinci bir üniversitenin kurulmasının OMÜ’ye zarar vermeyeceğini aksine fayda sağlayacağını kaydeden Akan, "Üniversitelerarası rekabet kaliteyi arttırır. Birlikte iş birliği yapma imkânı doğar. İki ayrı üniversite olarak sempozyumlar, projeler, bilimsel çalışmalar ortak olarak yapılacaktır. Bu anlamda da hem Samsun’a hem de Türkiye yüksek öğretimine katkı sağlanacaktır. Canik Başarı Üniversitesi’nin kurulması aynı zamanda Samsun’un bir eğitim şehri olması açısında da çok önemlidir.” dedi.
Üniversite olarak 4 fakülte 7 bölümle eğitime başlayacaklarını söyleyen Canik Başarı Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Yunus Bekdemir ise “24 Nisan 2010 tarihinde resmen kurulduk. Yaklaşık iki yıllık bir üniversiteyiz. Binalarımız, tüm fiziki altyapılar ve akademik hazırlıklar tamamlandı. Bu sene ilk öğrencilerimizi alacağız. Şehrimize yeni akademisyenler yeni öğrenciler gelecek. OMÜ’den Başarı Üniversitesi’ne gelen akademisyen sayısı bir kişi. O açıdan Canik Başarı Üniversitesi’nin Samsun’da olması Samsun'u zenginleştiren, akademisyen ve bilim adamları sayısını artıran bir durum olacak. Üniversitemizde kadromuza dâhil olan öğretim üyelerinin yüzde 72’si yurt dışında doktora yapmış bilim adamları. Ülkemize katkıları için davet ettiğimiz insanlarımız. Bu açıdan da ülkemiz adına tersine beyin göçüne de katkı sağlamış olduk."
Samsun’un bir eğitim şehri olmasının zor olmadığını vurgulayan Bekdemir, "Samsun coğrafi konumu, çevre illerin, ekonomik ve sosyal olarak yüzünün Samsun'a dönük oluşu sebebiyle hızla gelişiyor. Samsun'un gelişmiş bir eğitim şehri olması mümkün olacaktır.” şeklinde konuştu.
Ziyarette, Rektör Prof. Dr. Hüseyin Akan, Canik Başarı Üniversitesi Rektörü Yunus Bekdemir’e camdan işlenmiş minyatürle OMÜ’nün kristal logosunu hediye etti.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

En Çok Aranan Haberler