0smancık İlçesi Gürleyik Camisinde dört yıldır gelenek haline gelen, camii cemaatinden her hafta bir kişiye, bir Kur’an-ı Kerim cüzü dağıtılıyor.
Dağıtılan bu cüzler bu kişiler tarafından hafta içerisinde okunarak Perşembe’ yi Cuma’ ya bağlayan gece (Cuma gecesi) coşkulu bir şekilde kalabalık bir cemaatle hatim merasimi yapılıyor.
Hafta içerisinde erkek cemaatler ile bayan cemaatler tarafından okunan iki adet hatim camide yapılan dualarla bağışlanıyor.
Bu uygulama sadece Osmancık İlçesi Gürleyik Camisi’ nde yapılmakta olup, cemaat tarafından takdirle karşılanıyor. Yapılan bu hatimlere Osmancık İlçesinin tüm mahallelerinden cemaatler iştirak ediyor.
Ayrıca Ramazan ayının başlamasıyla birlikte, bu camide büyük bir katılımla Gürleyik Camii Kur’ an Kursu Öğreticisi Seher Çakmak tarafından bayanlara Kur’ an-ı Kerim (Mukabele) okunuyor.
Öğle namazını müteakipte Camii görevlileri Ömer Akça ve Fevzi Ateş tarafından erkek cemaate Kur’an-ı Kerim (Mukabele) okunmakta olup, kalabalık bir cemaat tarafından da takip ediliyor.
Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz