YURTHABER

Sakarya
Şehirler
Şehir Seçiniz
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Aksaray
Amasya
Ankara
Antalya
Ardahan
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bartın
Batman
Bayburt
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Düzce
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkari
Hatay
Iğdır
Isparta
İstanbul
İzmir
Kahramanmaraş
Karabük
Karaman
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kilis
Kırıkkale
Kırklareli
Kırşehir
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Mardin
Mersin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Osmaniye
Rize
Sakarya
Samsun
Şanlıurfa
Siirt
Sinop
Şırnak
Sivas
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Uşak
Van
Yalova
Yozgat
Zonguldak
Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

SUBÜ’de ilk ders Hasan Ali Çelik’ten

Sakarya Uygulamalı Bilimler Üniversitesi (SUBÜ) Öğretim Üyesi Doç.

SUBÜ’de ilk ders Hasan Ali Çelik’ten

Sakarya Uygulamalı Bilimler Üniversitesi (SUBÜ) Öğretim Üyesi Doç. Dr. Hasan Ali Çelik, Teknoloji Fakültesi öğrencilerinin Bahar Yarılı ilk dersini gerçekleştirdi.
Eski Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakan Yardımcılığı, TBMM Komisyon Başkanlığı ve 3 dönem Sakarya Milletvekilliği görevlerinde bulunan Hasan Ali Çelik, tüm birikim ve tecrübeleriyle üniversite öğrencilerinin yanında olduğunu söylediği konuşmasında, Türkiye’de Sanayi ve Teknoloji konulu bir eğitim verdi.

“Mühendis medeniyet kurar”
Hasan Ali Çelik, Sakarya Üniversitesi Kültür ve Kongre Merkezi’nde SUBÜ Teknoloji Fakültesi Bölümleri öğrencileriyle gerçekleştirdiği derste başarıya giden yolun sevgi ve güvenden geçtiğini söyledi. Mühendisliğin birçok tanımı olduğunu hatırlatan Doç.Dr. Hasan Ali Çelik, “Mühendis demek, medeniyet kuran demektir. Hayatı kolaylaştıran kişiler mühendislerdir. Ülkemiz için en değerli unsur sizlersiniz. Sizler yılmadan, kararlılıkla, hedeflerinize kilitlenerek ve dünyadaki gelişmeleri takip ederek daha iyisini düşünmenin ve üretmenin gayreti içinde olmalısınız” dedi.

“Amacım gençelere destek olmak”
İnsan kaynağının en önemli zenginlik olduğunu belirten Çelik, “Dünya’nın en önemli ve en değerli şirketlerinin teknoloji şirketleri olduğunu görüyoruz. Bizler de bu alana yoğunlaşmalıyız. Türkiye, birçok alanda olduğu gibi teknoloji ve bilişim alanında da gelişmeye devam ediyor. Özellikle bazı savunma sanayi alanlarındaki hamlelerde milli teknolojilerin geliştirildiğini görüyoruz. Yerlilik oranları hızla artıyor. AR-GE faaliyetleri çok önemli. Öğrencilerimiz, bugün sınıf arkadaşlıklarının yarın iş arkadaşlıklarına dönüşeceğini unutmamalı. Bunun için ders haricinde de bir araya gelerek teknoloji konularında konuşup tartışacakları kafeler geliştirilmeli” diye konuştu.
Hasan Ali Çelik, dersin ardından öğrencilerin sorularını da cevapladı. Bahar Yarı Yılı ilk dersi Teknoloji Fakültesi Dekanı Prof.Dr. Yusuf Çay’ın Hasan Ali Çelik’e günün anısına tablo hediye etmesiyle sona erdi.

SUBÜ’de ilk ders Hasan Ali Çelik’ten

SUBÜ’de ilk ders Hasan Ali Çelik’ten

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

En Çok Aranan Haberler