Balıkesir’in Burhaniye ilçesinden, Yunanistan’a yakacak olarak zeytin çekirdeği ihraç edilecek. Tariş 76 Nolu Burhaniye Zeytin ve Zeytinyağı Tarım Satış Kooperatifi Yönetim Kurulu Başkanı Fikret Akova, komşu ülkeyi ısıtacaklarını söyledi.
Yakın bir zamanda kalorifer ve soba yakıtı olarak zeytin çekirdeği (pelit) kullanılmaya başlanan Yunanistan'la toplam 300 tonluk anlaşma yapan kooperatif, ilk etapta bir TIR dolusu 25 ton zeytin çekirdeğini bugün yolladı. Yönetim Kurulu Başkanı Akova, “Bu yaz Midilli’den dostlarımız bizi ziyarete gelmişti. Kendilerine kooperatifimizin fabrikasını gezdirirken pirinanın içinden zeytin çekirdeğini alarak ısıtmada kullandığımızı anlattık ve örneğini gösterdik. Çok etkilendiler, satın almak istediklerini söylediler. Biz de kooperatif müdürümüzle birlikte nasıl ihracat yapabileceğimizi araştırdık. Şartlarını yerine getirdik. Bugün ilk partiyi yolluyoruz.” dedi. Kooperatif Müdürü Emrah Öztürk ise zeytin çekirdeğinin 5 bin kaloriye yakın ısı verdiğini belirterek, “Bugün 25 ton zeytin çekirdeğini, Midilli Adası’na gönderiyoruz. Toplamda ilk etapta 300 ton anlaşma yapıldı, ileriki zamanlarda devamı gelecek.” şeklinde konuştu.
Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz