Antarktikaya Bilim Ussu Kurulmasi Projesi Haberleri

Bitlisli öğrencilerin 8 projesi TÜBİTAK tarafından kabul edildi

Türkiye Bilimsel Araştırmalar Merkezi (TÜBİTAK), Bitlis’teki Bilim Sanat Merkezi (BİLSEM) öğrencileri tarafından hazırlanan 8 projeyi kabul etti.

Yurthaber 2024-04-19 09:36:43

Muğla’da bu bahar ağaçlar kitap açtı

Muğla Bilim ve Sanat Merkezi’nin (BİLSEM) tarafından üçüncüsü düzenlenen “Ağaçlar Kitap Açtı” etkinliği bu yıl, Muğla Valiliği himayelerinde Muğla İl Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından yürütülen “Bir Kitap Bir İnsan” projesi çerçevesinde Muğla Valilik bahçesinde gerçekleştirildi.

Yurthaber 2024-03-27 14:46:56

Bursateknopark projesine 250 bin euro erasmus desteği

Türkiye’nin bilim ve teknoloji alanındaki ilerlemesine büyük katkı sağlayan Bursateknopark, ‘ERASMUS-KA220-ADU Programı’ çerçevesinde ‘ENTRANT’ projesi ile 250 bin Euro destek almaya kazandı.

Yurthaber 2024-03-18 10:03:57

BİLSEM’li öğrenciler Kapadokya’yı ziyaret etti

Mersin’in merkez ilçe Akdeniz Belediyesinin, ’Akdeniz’in Parlayan Yıldızları’ projesi çerçevesinde Akdeniz Bilim ve Sanat Merkezi’nde (BİLSEM) eğitim gören zeki ve üstün yetenekli öğrenciler Kapadokya’yı ziyaret etti.

Yurthaber 2024-01-29 12:03:58

Bilim Erzurum yarıyıl tatilinde çocuklarla doldu

Erzurum'da Büyükşehir Belediyesi ve Türkiye Teknoloji Takımı Vakfı (T3) işbirliğinde hayata geçirilen Bilim Erzurum projesi, öğrencilerin yarıyıl tatilini de bilimsel çalışmalarla geçirmesini sağlıyor.

Yurthaber 26-01-24 14:12

Başkan Tekin’den o projeye tam destek

Bilecik Borsa İstanbul Bilim ve Sanat Merkezi öğrencisi Ceylin Naz Eryılmaz’ın "TÜBİTAK 2204-A" projesi çerçevesinde Pazaryeri’nin yöresel katma değerli ürünlerinin geliştirilmesine yönelik çalışmasına Belediye Başkanı Zekiye Tekin’den tam destek geldi.

Yurthaber 16-01-24 11:38

Van'da geleceğin matematikçileri bilim olimpiyatlarına hazırlanıyor

Van'da geçen yıl hayata geçirilen "Van MAT-BİL: Bugünün Bilimi Yarının Teknolojisi Projesi" kapsamında yapılan sınavda başarılı olan 300 öğrenci, uzman öğretmenlerin verdiği eğitimle TÜBİTAK Bilim Olimpiyatları'na hazırlanıyor.

Yurthaber 25-12-23 12:20

Muğla’da doğa eğitimleri projesi sona erdi

Türkiye’nin farklı illerinden 30 Bilim ve Sanat Merkezi (BİLSEM) öğrencisini, Muğla’da buluşturan Muğla’da doğa eğitimi projesi sona erdi.

Yurthaber 17-07-23 15:11

Muğla’daki doğa eğitimine Türkiye’nin dört bir yanından öğrenciler katılacak

Muğla İl Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından hazırlanan Muğla’da Doğa Eğitimi Projesi Türkiye’nin farklı noktalarından 30 Bilim ve Sanat Merkezi öğrencisini Muğla’da buluşturacak.

Yurthaber 19-06-23 14:02

Liseli Genç Bilim Adamları projeleri ile göz kamaştırdı

BAÜN Teknoloji Transfer Ofisinin düzenlediği 1. Liseler Arası Ar-ge Teknoloji ve Tasarım projesi yarışmasının sonuçları açıklandı.

Yurthaber 02-06-23 09:38

Küçükçekmece’den deprem bölgesine bilim köprüsü

TÜBİTAK 4007 Bilim Şenlikleri Destekleme Programı çerçevesinde desteklenen "Küçükçekmece’den Pazarcık’a Bilim Köprüsü" projesi dahilinde gerçekleştirilen şenlikte bilim, sanat, teknoloji ve doğanın iç içe olduğu çeşitli etkinlikler yapıldı. Projeden yaklaşık 3 bin 500 öğrenci faydalandı.

Yurthaber 12-05-23 11:28

Omurilik felci hastaları için geliştirdikleri proje ile TEKNOFEST’te Türkiye birincisi oldular

Yozgat’ın Boğazlıyan ilçesi Bilim ve Sanat Merkezi (BİLSEM) Fen Bilimleri Öğretmeni Samet Cengiz ve 6’ncı sınıf öğrencisi Duru Dağıstanlı’nın omurilik felci geçirmiş bireylerin yaşam standartlarını yükseltmeyi amaçladığı projesi, TEKNOFEST Engelsiz Yaşam Kategorisi’nde 26 bin proje arasından Türkiye birinciliği elde etti.

Yurthaber 04-05-23 13:48

İlkadım’dan Gazişehire Bilim Yolculuğu

Samsun İlkadım İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü’nün afet bölgesi Gaziantep’in Nurdağı ilçesinde hayata geçirdiği "İlkadım’dan Gazişehire Bilim Yolculuğu Projesi" büyük beğeni topladı.

Yurthaber 03-05-23 12:01

KMÜ’nün 19 projesi TÜBİTAK’tan destek alacak

TÜBİTAK Bilim İnsanı Destek Programları Başkanlığı tarafından yürütülen 2209-A ve 2209-B programları çerçevesinde yapılan başvuruların destek sonuçları açıklandı.

Yurthaber 23-03-23 11:34

Bilim insanlarının yeni 'çılgın' projesi: Neredeyse sınırsız su!

İleride su savaşlarının yaşanacağına dair bazı komplo teorilerini biliyorsunuzdur. Bu teorilerini büyük bir kısmının çıkış noktası önümüzdeki yıllarda daha da kötüleşmesi beklenen tatlı su kaynağı sorunu. Dünyada maalesef sonsuza kadar yetecek tatlı su kaynağımız yok. Ancak bilim insanlarının yeni teknolojisi sayesinde neredeyse sınırsız, temiz bir tatlı su kaynağı elde edilebilir.

Haber 26-12-22 16:16
su

Özel Yetenekliler Etkinlik ve Materyal Geliştirme Çalıştayı Kuşadası’nda düzenlendi

Aydın Ticaret Borsası Bilim ve Sanat Merkezinin yürütmekte olduğu BEFFDA (Bütünleştirici Eğitimle Farklılıkları Fırsata Dönüştürmek) AB hibe projesi çerçevesinde düzenlenen Özel Yetenekliler Etkinlik ve Materyal Geliştirme Çalıştayı, Kuşadası’nda gerçekleştirildi. Aydın’ın farklı ilçelerinden öğretmenler ve BİLSEM öğretmenlerinden oluşan 61 kişilik çalıştay ekibi özel yeteneklilerin eğitiminde kullanılan modellere uygun etkinlik ve materyaller tasarladı.

Haber 28-10-22 13:04

Türkiye'de Atatürk Üniversitesinde yürütülen Doğadan Sofraya Bilim Projesi tanıtıldı

Etkinlikte, ilkokul, ortaokul ile lise öğrencileri, bitkisel ve hayvansal kaynaklı gıdaların, sofralara gelinceye kadar geçirdiği süreçler hakkında bilgi edindi

Yurthaber 30-09-22 13:17

Lise öğrencileri sudaki ağır metalleri temizlemek için proje geliştirdi

Samsun Atakum Bilim ve Sanat Merkezi öğrencileri geliştirdikleri, "Kestane Kabuğu ile Atık Sulardaki Ağır Metal İyonlarının Uzaklaştırılması Projesi" ile TEKNOFEST KARADENİZ'e katılacak - Kimya teknolojisi öğretmeni Cem Keser: - "Yaptığımız deneyler sonucunda yaklaşık yüzde 90 ağır metalleri kirli sudan uzaklaştırdık. Bu filtre, bir fabrikanın ağır metal içeren suyunda denenebilir"

Yurthaber 24-08-22 12:14

TÜBİTAK ve Bilkent Üniversitesi 60 kız öğrenciye bilim insanı olmanın kapılarını açtı

"Benim DNA'm Yaz Okulu Projesi" yürütücüsü Bilkent UNAM'dan araştırmacı Dr. Ayça Arslan Ergül: - "Bu proje, bilim insanı olma potansiyeli bulunan, başarılı ve fakat sosyo-ekonomik olanaksızlıkları olan 9. ve 10. sınıf seviyesinde okuyan 60 kız öğrencinin bilimle tanıştırılmasını, potansiyellerini fark etmelerini ve vizyonlarını geliştirirken iç motivasyonlarına da bulunulacak katkı ile kariyerlerinin şekillenmesinde basamak olmayı hedeflemektedir" - Öğrenci Şerife Su Erkmen: - "Kendimi Özlem Türeci gibi bir bilim kadını olarak, yeni projelere imza atan ve ismini duyurarak araştırmalara katılan biri olarak görüyorum. Ayrıca, sadece başarılara imza atmak değil insanların fikirlerine ön ayak olmak, insanları yönlendirmek istiyorum"

Yurthaber 23-08-22 11:04

Stranger Things yıldızı Millie Bobby Brown’un yeni projesi belli oldu! Bu sefer bilim kurgu filminde yer alacak

Netflix’in sevilen dizilerinden biri olan Stranger Things yıldızı Millie Bobby Brown’un yeni projesi belli oldu. Stranger Things dizisiyle yıldızı parlayan oyuncu bu sefer Marvel Sinema Evreni’nin yönetmenleri Russo Kardeşler’in yönetmen koltuğunda oturduğu bir bilim kurgu filminde rol alacak.

Trend 29-06-22 17:43

Nesli tehlike altındaki küçük akbabaların takibi için Eskişehir'de çalışma başlatıldı

Türleri Yerinde Koruma Projesi kapsamında nesli tükenme tehlikesi altında bulunan ve vericiyle izlenmesine yönelik takip cihazı takılması amaçlanan küçük akbabaların yakalanması için görüldüğü bölgelere kapan kuruldu - KuzeyDoğa Derneği Bilim Koordinatörü Emrah Çoban: - "Küçük akbaba, dünya çapında popülasyonunu en hızlı kaybeden türler arasında"

Yurthaber 14-04-22 12:17

Elon Musk beynimize çip takacak endişesi olay oldu! Uzmanından Neuralink'in projesi ile alakalı dikkat çeken sözler: Bir yerden sonra hayatımızın parçası olabilir!

Tesla ve SpaceX CEO'su Elon Musk, beyin çipi girişimi Neuralink ile çipleri insan beynine implante edilebilmek için geri sayıma başladı. Devrim niteliğindeki bu projede bu yılın sonuna kadar insan denemelerine başlanması bekleniyor. Ancak bu proje ile alakalı toplumda "Elon Musk beynimize çip mi takacak?" şeklinde çeşitli endişeler var. Biz de bir sinir bilim uzmanı olarak beynin daha etkin kullanımı konusunda çalışmalar yapan Uzm. Dr. Kerem Dündar ile Elon Musk'ın Neuralink projesini konuştuk.

Haber 23-02-22 14:25

Star Wars’tan ilham aldı! Zack Snyder, yeni filmi ‘Rebel Moon’ vizyona girmeden konsept çizimini paylaştı

Justice League, Man of Steel, Batman v Superman: Dawn of Justice ve Watchmen gibi filmlere imza atan Zack Snyder, yeni film projesi olan ‘Rebel Moon’ için kolları sıvadı. Netflix’te yayınlanması beklenen bilim kurgu türündeki film için Snyder, Star Wars ve Japon sinemasının usta yönetmeni Akira Kurosawa’nın filmlerinden ilham alarak konsept bir çizim paylaştı.

Trend 01-01-22 17:20

Özdemir Bayraktar'ın adı memleketi Trabzon'daki bilim merkezinde yaşatılacak

TÜBİTAK Ortaokul Öğrencileri Araştırma Proje Yarışmaları Ödül Töreni'nde konuşan Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank: - "Şu anda Trabzon'umuzda, özellikle evlatlarımızı bilim ve teknolojiye yönlendirebilmek için bir bilim ve sanat merkezi projesi başlattık. Şu anda temelleri kazılıyor. Bu bilim merkezinin ismini Özdemir Bayraktar koymaya karar verdik" - "İSEF Uluslararası Bilim ve Mühendislik Yarışması'nda 14 projemizden 10'u, AB Genç Bilim İnsanları Yarışması'nda ise 6 projemizden 5'i ödül almaya hak kazandı. Bu başarı, son yıllarda elde ettiğimiz en büyük başarı"

Yurthaber 20-10-21 14:41

Sivas'ın 100 milyon liralık vizyon projesi Hamidiye Park kapılarını açıyor

Sultan Abdulhamid Han'a at yetiştiren tarihi "aygır depoları"nın da yer aldığı 251 bin metrekare alanda uygulanan Hamidiye Kültür Parkı Projesi'nde, müze, restoran, butik otel, organik ürün satış yerleri, egzotik park, bilim evi, Sivas konağı, macera park ve ata sporları merkezi gibi çok sayıda donatı yer alıyor - Vali Salih Ayhan: - "Sivas'ta 7'den 70 herkesin kendisini bulabileceği, hizmet alabileceği bir mekan olsun istedik, gerçekten de öyle oldu"

Yurthaber 13-10-21 11:16

Öğrenciler bilimi uzmanların eşliğinde sahada keşfediyor

Kayseri'de 30 başarılı öğrenci, "Mekan Değişir Öğrenme Zenginleşir" projesi kapsamında daha önce gitmedikleri tarihi, kültürel, bilimsel ve doğal alanlarda bilgiyi uzmanlarından yerinde öğreniyor - Proje yürütücüsü Özcan Elzem Şengül: - "Kültepe Kaniş/Karum Höyüğü, bilim merkezi, Erciyes, müzeler, şeker fabrikası, Sultan Sazlığı gibi alanlarda etkinlikler gerçekleştiriyoruz" - Proje uzmanı Prof. Dr. Ahmet İlhan Şen: - "Çocukların yaşayarak, yaparak, dokunarak, hareket halinde öğrenmelerini sağlamaya çalışıyoruz"

Yurthaber 02-09-21 13:14

Aşıklı Höyük'te 9 bin 500 yıllık, beyin ameliyatlı kafatası bulunan kadın canlandırılacak

Aksaray Müze Müdürü Yusuf Altın: - "Aksaray Müzesinde sergilenen kafa tasında Kültür ve Turizm Bakanlığından alınan iznin ardından Aksaray Belediyesi etlendirme çalışması projesi başlattı. Kafatasının 3 boyutlu taramasının yaptırdık. Bunlardan iki tane yapılacak ve Aksaray Bilim Merkezi ile müzemizde sergilenecek" - "İşlemleri Almanya'da yaptırıyoruz. Bittikten sonra getirerek vatandaşlarımıza sunacağız. 9 bin 500 yıl önceki 25 yaşlarındaki bir kadını canlandıracağız ve ziyaretçilerimize göstereceğiz. Canlandırma işlemi bal mumu şeklinde olacak"

Yurthaber 25-08-21 11:01

Mesleki Eğitimde 1000 Okul Projesi kapsamında Kastamonu'da öğrenciler kampa girdi

MEB Özel Eğitim ve Rehberlik Hizmetleri Genel Müdürü Mehmet Nezir Gül: - "Meslek lisesindeki öğrenci ve öğretmenlerimiz ile bilim sanat merkezindeki öğrenci ve öğretmenlerimizin bir araya gelmesini sağlayarak onların hem bilimsel hem de sanatsal anlamda çalışmalarda bulunmasına destek veriyoruz"

Yurthaber 15-07-21 13:04

Marmara'nın müsilaj sorununa çözüm için YÖK, burslu doktoralı bilim insanları yetiştirecek

Marmara Denizi'ndeki müsilaj sorunu ile ilgili çözüm üretilmesini hedefleyen Yükseköğretim Kurulu (YÖK), nitelikli bilim insanları yetiştirilmesi için "Deniz ekosistemlerinin sürdürülebilirliği", "Çevre ve atık" alanlarında doktora yapacaklara YÖK 100/2000 Doktora Projesi kapsamında burs verilmesini kararlaştırdı.

Haber 08-07-21 11:31

Lise öğrencisinin askerler için geliştirdiği 'RoboKask' birinci seçildi

Niğde'de Akşemsettin Bilim ve Sanat Merkezi (BİLSEM) 9’uncu sınıf öğrencisi Akif Emre Özyıldız, operasyonlara katılan askerlerin anlık nabız bilgilerini merkeze aktaran, yaralandıkları anları tespit eden, GPS cihazı bulunan, yanıcı ve patlayıcı gazları tespit edebilen sensör içerikli akıllı miğfer geliştirdi. Akif Emre Özyıldız'ın 'RooboKask' ismini verdiği projesi, TÜBİTAK 52'nci Lise Öğrencileri Araştırma Projeleri Bölge Yarışması'nda Teknolojik Tasarım Kategorisi'nde birinci oldu.

Haber 21-04-21 16:51

Kozanlı öğrenciler Zeka Gücü projesinde birinci oldu

Adana’nın Kozan ilçesinde Bilim ve Sanat Merkezi (BİLSEM) ortaokul öğrencileri Zeka Gücü projesi kapsamında Millî Eğitim Bakanlığı ile birlikte düzenlediği yapay zeka ve hayal gücünü birleştiren Zekathon Yarışmasında Türkiye birinciliği elde etti.Türk İşaret Dili kullanan kişilerin bazı önemli ihtiyaçlarını anlatmasına yardımcı olmayı amaçlayan proje kapsamında işaret dili kullanan engelli bireylerin en çok ihtiyaç duyduğu durumları yazılıma dönüştürerek bilgisayar uygulaması üreten Kozan BİLSEM öğrencileri, 10 yaşındaki Eren Küçükateş’in işitme engelli dedesinin yaşadıkları zorluklardan ilham alarak yazılım üretti.Eren Küçükateş, dedesi Ömer Alçın’ın işitme engelli olmasını ve yaşadığı zorlukları gözlemlemesi ile zorlukları ekip arkadaşları ile bilgisayar uygulamasına dönüştürerek işitme engelli vatandaşların hayatlarını kolaylaştıran yazılım projesi ile birinciliği ilçeye getirdiklerini söyledi."Seni Daha İyi Anlıyorum" projesi ile başarı elde eden öğrenciler, Kozan İlçe Milli Eğitim Müdürü Faruk Sönmez’i ardından Kozan Kaymakamı Şafak Gürçam’ın makam konuğu oldular.Kozan Kaymakamı Şafak Gürçam, öğrencilere kitap ve flash bellek hediye etti.BİLSEM Müdürü İsmail Uludağ, proje hakkında Kozan Kaymakamı Şafak Gürçam’a bilgi verirken Kozan’da toplum yararına proje üreterek öğrencilerin başarısını ve üretimini geleceğin bilim gençliği için üretmeye devam ettiklerini kaydetti.Kozan Kaymakamı Şafak Gürçam ise Adana Valisi Süleyman Elban önderliğinde Kozan’da robotik kodlama sınıflarının artırılması bilimle sanatla gençliğin ilerlemesi için sınıf oluşumları ve öğrencilere yatırımların sürdüğünü kaydetti.Yarışmaya Bilişim öğretmeni Sinan Kardaş danışmanlığında Kozan BİLSEM’den katılan Yiğit Bakır, İpek Deveci, Meyra Ada Aygün, Eren Küçükateş ve Deniz Ege Yıldırım Kaymakamı Gürçam’dan hediyelerini almalarının ardından Bilsem Merkezinde projenin nasıl geliştiğini anlattılar.Projenin ilham kaynağı işitme engelli dedesi oldu5.

Yurthaber 01-04-21 08:54

Safranbolu’da Mesleki Eğitimde 1000 Okul Projesi devam ediyor

Karabük’ün Safranbolu ilçesinde "Mesleki Eğitimde 1000 Okul" Projesi kapsamında faaliyetler devam ediyor.Proje kapsamında Safranbolu Ahi Evran Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Lisesi ile Bilim Sanat Merkezi tarafından ortak yürütülen faaliyetlerde öğrencilerin gelecek teknolojileri konusunda yetkinliklerinin artırılmasına yönelik "Güneş Sistemi ve Gezegenler", "Bakteri Ekim Tekniği", "3D Tasarım ve Üretim", "Drone Programlama" faaliyetleri yürütüldü.İlçe Milli Eğitim Müdürü Hasan Gümüş, "Meslek liselerimizin pandemi döneminde ortaya koydukları performansla ne kadar önemli olduğuna şahit olduk.

Yurthaber 31-03-21 15:25

Aydınlı öğrencilerin 3 projesi Türkiye Finallerine kaldı

TÜBİTAK Lise Öğrencileri Araştırma Projeleri Yarışması İzmir Bölge Değerlendirmesine Aydın’dan katılan 20 projeden 6’sının derece elde ederek bölge finallerinde büyük bir başarıya imza atarken, birinci olan üç proje Türkiye finallerine katılmaya hak kazandı.Lise öğrenimine devam etmekte olan öğrencileri temel, sosyal ve uygulamalı bilim alanlarında çalışmalar yapmaya teşvik etmek, çalışmalarını yönlendirmek ve mevcut bilimsel çalışmalarının gelişimine katkı sağlamak amacıyla gerçekleştirilen yarışmada Aydın, İzmir, Muğla, Denizli, Manisa ve Uşak’tan katılan öğrencilerin projeleri değerlendirildi.Aydın’dan 3 proje birinci, 2 proje ikinci, 1 proje üçüncü oldu.

Yurthaber 31-03-21 10:52

Bilim TIR’ı yolculuğuna başladı

“Mobil Robotik Kodlama ve 3D Tasarım Atölyesi” projesi kapsamında 8-15 yaş aralığındaki çocuklara; bilim ve teknoloji, robotik kodlama, 3D tasarım başta olmak üzere birçok eğitimin verilebildiği Büyükşehir Belediyesi Bilim TIR’ının ilk durağı Altıeylül İlçesi Halalca İlk ve Ortaokulu oldu.Balıkesir Büyükşehir Belediyesi’nin bilim TIR’ı yola çıktı.

Yurthaber 30-03-21 14:20

Akdeniz Üniversitesi öğrencisinden tasarım başarısı

Akdeniz Üniversitesi İletişim Fakültesi öğrencisi Fırat Tunçkaya, 4 üniversitenin ortak olduğu DIVE Erasmus+KA2 Projesi kapsamında düzenlenen Logo Tasarım Yarışması’nda birinci oldu.Akdeniz Üniversitesi’nin de ortak olduğu Norveç Bilim ve Teknoloji Üniversitesi, Karlstad Üniversitesi, Berlin Teknik Üniversitesi tarafından yürütülen “Digital Internationalisation in Vocational Education” (DIVE) Erasmus+KA2 projesi kapsamında logo tasarım yarışmasının sonuçları belli oldu.DIVE Projesi kapsamında proje logosu tasarımı ve seçimi için Norveç, İsveç, Almanya ve Türkiye’de ayrı ayrı düzenlenen logo tasarım yarışmasında ilk 5’e giren logolar, ikinci tura katılmaya hak kazandı.

Yurthaber 29-03-21 12:32

Zeka Gücü projesinde, Kırşehirli gençlere ödül

Türkiye’de, bir GSM Operatörü tarafından düzenlenen ’Zeka Gücü Projesi’ kapsamında düzenlenen yarışmada Kaman ilçesinden 2 genç jüri özel ödülü aldı.Türkiye genelinde toplamda 150 Bilim ve Sanat Merkezinden, 305 takımın katılım sağladığı ve online yapılan “Zekatlon” yarışmasında Kaman Bilim ve Sanat Merkezi öğrencileri Önder Mermer ve Mertcan Bektaş öğretmenlerinden aldıkları danışmanlık ile birlikte oluşturdukları “Akıllı Sera” projesiyle Jüri Özel Ödülü aldı.Öğrencilerin başarısı ile ilgili açıklamada bulunan Bilim Sanat Merkezi Müdürü Hakan Avan, “Kaman Bilim ve Sanat Merkezi olarak Türkiye genelinde elde edilen bu büyük başarıdan dolayı başta danışman öğretmenimiz Nuri Şensoy olmak üzere emeği geçen öğrencilerimize teşekkür ediyorum.

Yurthaber 26-03-21 15:57

Vali Aydın Aslan Ortaokul öğrencileri, çevrimiçi astronomi eğitimi alıyor

Vali Aydın Aslan Ortaokulu öğrencileri, “Fen ve Uzay Farkındalık” projesi kapsamında astronomi eğitimi almak için Sancaktepe Bilim Merkezi astronomları ile internet ortamında bir araya geldi.Türkiye Uzay Ajansı (TUA) kuruluşu ile ilgili heyecan verici gelişmelerden etkilenen Vali Aydın Aslan Ortaokulu Fen Bilimleri Zümre öğretmenleri, İstanbul Sancaktepe Bilim Merkezi astronomlarıyla koordinasyon sağlayarak Vali Aydın Aslan Ortaokulunda öğrenim gören 737 öğrenciye yönelik çevrimiçi astronomi eğitimi planlandı ve eğitimler verilmeye başlandı.

Yurthaber 23-03-21 17:45

Olası kıyamete karşı Ay'da 6.7 milyon DNA saklama projesi!

Amerika Birleşik Devletleri'nde bir grup bilim insanı, 6,7 milyon bitki ve hayvan türüne ait DNA'nın bir felaket durumunda kaybolmaması için Ay'da saklanmasını teklif etti.

Haber 17-03-21 10:49

Antalya'daki falezleri ışıklandırma projesi tepki çekti: Tam bir pavyon havası

Antalya'da falezlerin 3 bin 400 metresi Büyükşehir Belediyesi tarafından yapılan bir proje ile ışıklandırılacak. Proje sosyal medyada bilim insanları ve doğaseverlerin tepkisine yol açtı, çok sayıda takipçi 'pavyon gibi' benzetmesinde bulundu. Sualtı Araştırmalar Derneği Akdeniz Foku Araştırma Grubu koordinatörü Cem Orkun Kıraç, 'Ama bu proje onaylandıktan ve temeli atıldıktan sonra görüş almanın hiçbir anlamı yok. Biz bunu şaşkınlıkla karşılıyoruz.' dedi.

Haber 11-03-21 09:45

Fatih Belediyesi’nden çocuklara çevrimiçi atölyeler

Fatih Belediyesi ve Türkiye Teknoloji Takımı Vakfı işbirliğiyle geliştirilen Bilim Fatih projesi kapsamında Teknoloji, Doğa Bilimleri, Tasarım, Matematik, Astronomi Havacılık ve Uzay atölyelerinde Fatihli çocuklar ister helikopter tasarlıyor isterlerse robotların dünyasıyla tanışıyor.Çevrimiçi olarak gerçekleşen eğitim programında çocuklarla bir araya gelen Fatih Belediye Başkanı M.

Yurthaber 04-03-21 11:35

“Geleneksel Ahlat Taş İşçiliği” UNESCO yolunda

UNESCO Acil Koruma Gerektiren Somut Olmayan Kültürel Miras Listesi’ne dahil edilmesi planlanan “Geleneksel Ahlat Taş İşçiliği” için Bitlis’in Ahlat ilçesinde dosya yazım ve hazırlık çalışmaları için toplantı düzenlendi.Kültür ve Turizm Bakanlığı nezdinde hazırlanan; Ahlat Kaymakamlığı, Ahlat Belediyesi ve sivil toplum kuruluşlarının katkı sunduğu “Geleneksel Ahlat Taş İşçiliği Acil Koruma Gerektiren Somut Olmayan Kültürel Miras Listesi’ne Dahil Edilmesi” projesi, Birleşmiş Milletler Eğitim, Bilim ve Kültür Kurumu’na (UNESCO) sunulacak.

Yurthaber 01-03-21 12:59

PAÜ’nün hibe desteği alan AB Projesi STEM Müfredatına önemli katkılar sağlayacak

Nezihe Derya Baltalı Bilim ve Sanat Merkezi koordinatörlüğünde ve Pamukkale Üniversitesi (PAÜ) ortaklığında hazırlanan “Innovative Schools: Teaching & Learning In Digital Stem Labs” isimli proje, desteklenmeye hak kazanan projelerden biri oldu.Türkiye Ulusal Ajansı’nın Erasmus Okul Eğitimi Programı 2020 Yılı Ana Eylem Stratejik Ortaklıklar proje başvuruları sonuçlandı.

Yurthaber 24-02-21 14:37

Kılca: “Çocuklarımızı eğitim ve bilimle buluşturuyoruz”

Konya’nın merkez Karatay İlçe Belediye Başkanı Hasan Kılca, belediye olarak Konya ve Karatay’ın eğitim ile bilimsel alanlarına katkı sunmaya gayret ettiklerini belirterek, “Hayata geçirdiğimiz birçok projeyle ilçemizde farklı yaş ve birikime sahip çocuklarımızı bilim ile buluşturarak, ülkemizin bu alanlardaki gelişimine katkı sunacağız” dedi.Karatay Belediyesi tarafından hayata geçirilen Karatay Bilim ve Sanat Eğitim Merkezi (BİLSEM)’ni ve Robokaratay Projesi, ilçede farklı yaş gruplarından ve farklı birikime sahip çocukları bilimle buluşturan önemli projeler arasında bulunuyor.

Yurthaber 23-02-21 13:43

Geleceğin kenti Muratpaşa

Muratpaşa Belediyesi, Komşu Meclisi ve Çevreci Komşu Kart projeleriyle, Şehir Ödülleri Türkiye 2020’nin yenilikçi uygulamalarını ve teknolojilerini kentle buluşturup günlük yaşama kazandırmasıyla ‘Geleceğin Şehri’ ödülüne değer görüldü.Kentlerin geleceğini şekillendirecek doğru proje uygulamaların desteklenmesi, öncü ve faydalı uygulamaların örnek gösterilmesi, yeni proje ve uygulamalar için şehirler arasında ortak zemin oluşturulması amacıyla verilen Şehir Ödülleri Türkiye, Yaşayan Şehirler Platformu’nun kendisiyle aynı adı taşıyan projesi kapsamında bu yıl üçüncü kez sahiplerini bulacak.Yaşadıkları kentlere değer katan isimlere takdim edilen özel ödüller, ‘umut Işığı’ temalı paydaş ödülleri, ‘bilim Işığı’ temalı akademik ödüller olmak üzere üç ana tema ve 27 kategoride verilen ödüller, bu yıl düşman işgalinden kurtuluşunun 100’üncü yılı dolayısıyla Ardahan’da takdim edilecek.Türkiye’nin en prestijli şehir ödülleri arasında gösterilen Şehir Ödülleri Türkiye, Kültür ve Turizm Bakanlığı ile Bilim ve Teknoloji Bakanlığı destekleriyle bu yıl Ardahan Valiliği ve Ardahan Ticaret ve Sanayi Odası koordinatörlüğü, Çıldır Kaymakamlığı, Çıldır Belediyesi, Serhat Kalkınma Ajansı ve Yaşayan Şehirler Platformu iş birliğinde düzenleniyor.Şehir Ödülleri Türkiye 2020’de, ödüle değer görülen proje ve uygulamalar uzun bir değerlenme sürecinin sonunda belirlendi.

Yurthaber 22-02-21 12:00

Ayvalık’ta eTwinning Projesi

Balıkesir’in Ayvalık ilçesinde, İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü bünyesindeki Ayvalık Anaokulu tarafından düzenlenen “Benim Sevgili Ağacım” konulu eTwinning projesi olarak başlatılan “Storyline Senaryom” adlı proje öğrencilere ağaçların önemini ve ormanlar hakkında farkındalık oluşturdu.Ayvalık Anaokulu’nun gönüllü olarak katıldığı Sınıf Öğretmeni Merve Karataş’ın 10 öğrencisiyle birlikte katıldığı projenin uzaktan eğitim sürecindeki zorluklara rağmen hedefine ulaştığı belirtilirken, İkinci dönem okulların açılması durumunda çalışmaların Mart ayı sonuna kadar yüz yüze gerçekleştirileceği öğrenildi.Türkiye’deki farklı illerden katılan öğretmenlerin yanı sıra yurt dışından da İspanya ve Romanya’dan da öğretmenlerin yer almasıyla Avrupa genelinde bir çalışmaya dönüşen projede; toplamda 16 ortağın bulunduğu bildirildi.Türkiye’de çok yaygın olarak kullanılmayan yöntem ve teknikler kullanıldığı proje kapsamında; öğrencilerin bir ağacın varlığını fark etmeleri, ağaçla bağ kurmaları, onların da birbirleriyle iletişim kurduklarının farkına varmaları, dünyanın ekolojik sisteminin korunmasında katkısı bulunan en değerli varlıklar olduğunu kavramalarının amaçlandığı belirtildi.Ankara Üniversitesi Eğitim Bilimleri Fakültesi Okul Öncesi Eğitimi Ana Bilim Dalı Dr.

Yurthaber 22-02-21 09:04

Vali Gül, Şahinbey Belediyesi’nin projelerini yerinde inceledi

Şahinbey Belediye Başkanı Mehmet Tahmazoğlu, Gaziantep Valisi Davut Gül’e Şahinbey İlçesi’nde yapılan projeleri gezdirerek yapılan çalışmalarla ilgili bilgiler verdi.Şahinbey Belediye Başkanı Mehmet Tahmazoğlu, Şahinbey ilçesine kazandırdığı en önemli projelerden olan Yamaçtepe Bilim Kampı, Şıh Meydan’ındaki Millet Kıraathanesi, otopark ve meydanlardaki dükkanların yanı sıra Perilikaya’ya yapılan 210 konut projesi ve Güneş Mahallesi’nde yapılan aşevi hakkında Vali Davut Gül’e bilgiler verdi."Çok önemli projeler"Vali Davut Gül, Şahinbey Belediyesi’nin projelerini yerinde inceleyerek gördüklerini belirterek, “Yamaçtepe’de Tabiat Parkı’nı ve yeni yapılacak olan kütüphanenin yerini gördük.

Yurthaber 07-02-21 15:43

Egeli bilim insanları balık çiftliklerinin tuhaf misafirlerini araştırdı

Ege Üniversitesi Su Ürünleri Fakültesinde bir grup bilim insanı, TÜBİTAK projesi kapsamında balık çiftliklerinde ağ kafeslere dalış yaparak iki yıl süreyle balık sayıp görüntüledi.Ege Üniversitesi Su Ürünleri Fakültesi öğretim üyesi Prof.

Yurthaber 25-01-21 11:00

Ordulu öğrenciler bilimi Avrupa’ya taşıyor

Ordu’nun Ünye ilçesi İmam Hatip Ortaokulu öğretmen ve öğrencileri tarafından "Bilim Her Yerde" projesi kapsamında yapılan çalışma Avrupa’da bulunan eğitim ortaklarıyla beraber çalışma başlattı.Ünye İmam Hatip Ortaokulu rehber öğretmeni Tuğba Kartal Ak ile birlikte "Bilim Her Yerde" projesinde yer alan 7 sınıf öğrencisi, yurt dışında öğretmen ve diğer öğrencilerle beraber Web-2 tasarım araçlarını kullanarak okullarını Avrupa’da temsil ediyor.Projenin Ocak başlangıcından itibaren Mayıs ayına kadar devam edeceklerini ifade eden Tuğba Kartal Ak, "Bilim Her Yerde’ adı altında başlattığımız projemizi 6 ve 7.

Yurthaber 20-01-21 15:47

Meraklı öğrencilerin ilk adresi “Bilim Gaziantep”

Gaziantep Büyükşehir Belediyesi tarafından modern çağın gerekliliklerine ayak uydurmak, bilim ve teknolojiye anlaşılır bir hal kazandırmak amacıyla çocuklar ve gençler için T3 Vakfı iş birliğinde hayata geçirilen “Bilim Gaziantep” projesi, hizmet vermeye başladı.

Yurthaber 18-01-21 15:13