Selçuk Üniversitesi Haberleri

Astronot Gezeravcı, Konya'da üniversitelilerle buluştu:

Türkiye'nin ilk astronotu Alper Gezeravcı, "Çok şükür devletimizin güçlü iradesiyle, Sayın Cumhurbaşkanımızın vizyonuyla, yıllardır mahrum kaldığımız ama fazlasıyla hak ettiğimiz uzaydaki yerimizi adım adım almaya başladık." dedi.

Yurthaber 23-02-2024 08:42

Selçuk Üniversitesinde tavuk ve hindi kemiği ile derisinden jelatin üretildi

Selçuk Üniversitesi Akşehir Mühendislik ve Mimarlık Fakültesi Gıda Mühendisliği Bölümünün projesiyle hindi ve tavuk derisi ile kemiğinden, sığırdan elde edilene alternatif olabilecek jelatin üretildi.

Yurthaber 13-06-2023 13:15

Konya'da Evreni Anlama Sanatı: Temel Bilimler Kongresi başladı

Konya'da "Evreni Anlama Sanatı: Temel Bilimler Kongresi" başladı

Yurthaber 11-10-2022 14:08

Adalet Bakanı Bekir Bozdağ, Selçuk Üniversitesi Akademik Yıl Açılış Töreni'nde konuştu: (2)

"Bırakın hukuk kendi hükmünü icra etsin, bırakın yargı kendi hükmünü icra etsin, bırakın usul kendi hükmünü icra etsin, bırakın adalet yerini bulsun, herkes orasından burasından çeke çeke adaletin başı belada. Herkes hakim ve savcı gibi karar verip, hakim ve savcıları itham ederse bu yargıya da adalete de Türkiye'ye de yapılmış en büyük kötülüktür"

Yurthaber 19-09-2022 14:58

Selçuk Üniversitesi

Selçuk Üniversitesi Hakkındaki Haberler Mynet'te. Selçuk Üniversitesi Hakkındaki Son Dakika Gelişmelerini Mynet'te Takip Edin.

Adalet Bakanı Bozdağ, Selçuk Üniversitesi Akademik Yılı Açılış Töreni'nde konuştu: (1)

"Bilim ve sanat hürriyeti, ifade hürriyeti, anayasamızın, yasalarımızın teminatı altındadır. Hiç kimsenin bilim ve sanat hürriyeti nedeniyle bir sıkıntıya uğraması, ülkemizde söz konusu değildir. Olması da düşünülemez" - "Terör örgütlerinin bir dediğini iki etmeyen, 'Öl' dediğinde ölen, 'Öldür' dediğinde öldürenler kendini hür, başkalarını köle zannediyor. Bir ideolojinin kulu kölesi, hayatını feda edecek kadar onun peşinden koşanlar, asla hür olamaz. Bilim insanı da hür olamaz. Öğrenci de hür olamaz. Siyasetçi de hür olamaz"

Yurthaber 19-09-2022 14:36

Selçuk Üniversitesi taban puanları 2022: ÖSYM Selçuk Üniversitesi taban puanları, başarı sıralaması ve kontenjanları için liste açıklandı mı?

YKS sınav sonuçlarının ilanı sonrası Selçuk Üniversitesi taban puanları merak konusu oldu. YKS 2022 sonuçları 18 Temmuz 2022 tarihinde açıklandı. Tercih yapacak olan adaylar taban puanları, başarı sıralamaları ve üniversitelerin kontenjanlarını araştırmayı sürdürüyor. Selçuk Üniversitesini hayal eden birçok aday da bu soruların cevabını merak ediyor. Peki Selçuk Üniversitesi 2022 taban puanları ne kadar? Başarı sıralaması belli mi? İşte detaylar...

Egitim 19-07-2022 11:05

20. Kısa-ca Uluslararası Öğrenci Filmleri Festivali başladı

20. Kısa-ca Uluslararası Öğrenci Filmleri Festivali başladı

Yurthaber 23-05-2022 18:17

SON DAKİKA | Niğde'de otobüs kazası! Ölü ve yaralılar var... Hayatını kaybeden öğrencilerin kimlikleri belli oldu

Son dakika haberi: Niğde'de üniversite öğrencilerini taşıyan otobüs, kontrolden çıkarak kaza yaptı. Kaza sonrası ilk belirlemelere göre; 3 kişi hayatını kaybederken, 41 kişi yaralandı. Kazada yaşamını yitiren öğrencilerin kimlikleri belli oldu. Cumhurbaşkanı Erdoğan kazayla ilgili, sosyal medya hesabından taziye ve geçmiş olsun mesajı paylaştı. İçişleri Bakanı Süleyman Soylu da yaralanan öğrencileri hastanede ziyaret etti.

Haber 22-05-2022 13:43

Kalbi delik doğan minik Yunus Emre ameliyatla sağlığına kavuştu

Selçuk Üniversitesi Tıp Fakültesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Mehmet Öç: - "Açık kalp ameliyatına alınan bebeğin anne karnında açık kalan damarı kapanmamıştı, kalbinde iki delik vardı. Kalbinden akciğere kan götüren damarında darlık vardı. Bebeğin bütün sağlık sorunları düzeltildi" - Altı aylık bebeğinin sağlıklı şekilde taburcu edilmesinin mutluluğunu yaşayan anne Aysun Aksoy: - "Çocuğumuzun sürekli ölüm haberini bekliyorduk. Nefes alamıyordu, 'Her şeye hazırlıklı olun' diyorlardı. Doktorlarımızın hepsine teşekkür ediyoruz, hepsinden Allah razı olsun"

Yurthaber 14-03-2022 11:30

Kaybolan Filistinli tıp öğrencisi için 9 gündür umutlu bekleyiş sürüyor

Kayıp Muhammed Salhab'ın eski okul arkadaşı doktor Ozan Yıldırım: - "Salhab, tıp fakültesinde okuyan pırıl pırıl, herkesin sevdiği bir genç. Filistin'deki ailesi de çok üzgün. Onlar da evlatlarının bir an önce okulunu bitirip doktor olmasını istiyordu" - Salhab'ın Filistinli okul arkadaşı Halid Owowi: - "Muhammed, sınavın ardından bir branş seçip Türkiye'de kalmayı istiyordu. Arkadaşımız 9 gündür yok. Polis, soruşturmayı devam ettiriyor. Bizim de tek isteğimiz Muhammed'in bulunması veya en ufak bir bilgiye ulaşmak"

Yurthaber 12-09-2021 09:34

Konya'da tıp öğrencisinden 3 Eylül'den beri haber alınamıyor

Konya’da Selçuk Üniversitesi Tıp Fakültesi öğrencisi olan Filistin uyruklu Muhammed Salhab'dan 3 Eylül'den beri haber alınamıyor. Polis olayla ilgili geniş çaplı soruşturma başlattı.

Haber 12-09-2021 09:16

Selçuk Üniversitesi Rektörü Aksoy: İki ayrı aşı çalışmamız devam ediyor

Konya Selçuk Üniversitesi koronavirüse yönelik iki ayrı aşı çalışması yürütüyor. Aşılardan birinin Ankara Şehir Hastanesi'ndeki Faz-1 çalışması tamamlandı. Diğer aşı ise Türkiye'de çalışılan ilk mRNA aşısı. Rektör Metin Aksoy, "BioNTech aşısının birebir aynısı, hatta bunun bir tık üstü. BioNTech aşısı eksi 80 dereceye kadar korunabiliyor biliyorsunuz. Ancak bizim arkadaşlarımızın yaptığı aşı çalışmasında oda sıcaklığında korunabilen mutasyonlara karşı etkili" ifadelerini kullandı.

Haber 24-06-2021 20:12

Diş hekimi profesör, yaptığı el emeği göz nuru takıları satarak öğrencilere burs sağlıyor

Selçuk Üniversitesi Diş Hekimliği Fakültesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Sema Hakkı, büyük emeklerle yaptığı kolye ve bileklikleri sosyal medya üzerinden satarak diş hekimliği öğrencilerinin eğitimine destek oluyor - Prof. Dr. Sema Hakkı: - "Bazı insanlar 'Kolye satarak burs mu olur?' diyebiliyor ama olabiliyor. Hem iyilik yapmak isteyenlere, hem yetiştirdiğimiz öğrencilere, hem de kızıma bir şeyler yaparak etrafındaki insanlara faydalı olunabileceğini, bunun için zengin olmak gerekmediğini, çok paran olması değil sağlam bir yüreğin olması gerektiğini öğretmeye çalışıyorum" - "Gece 11'den sonra başlıyorum, kolyeleri yapıyorum. Bazen çok da yoruluyorum. Ellerim nasır oldu, tırnaklarım kırıldı ama bu gönül meselesi. Biz güzel bir kültürle yetiştik. İyilik mutlaka bulaşıcıdır. Sen bir iyilik yaparsın, kelebek etkisi oluşur. Öyle de oldu"

Yurthaber 31-12-2020 11:23

KOVİD-19 HASTALARI YAŞADIKLARINI ANLATIYOR - Anlatıldığı zaman hikaye gibi geliyor ama o kadar zor bir süreç ki

Yeni tip koronavirüsü ikinci kez yenen hemşire Hatice Kurban: - "Çok zor, kızım 4. gün 'Bu ne zaman bitecek? Ne zaman size dokunacağız? Ne zaman öpebileceğiz? Ne zaman aynı sofrada yemek yiyebileceğiz? Çok özledik.' diye ağlamaya başladı. 8. ve 9. gün test verdim, negatif olduğumu duyar duymaz iki kardeş birbirlerine sarıldı. Anlatıldığı zaman hikaye gibi geliyor ama o kadar zor bir süreç ki. İnsan, çocukları olduğu için bu süreci en iyi şekilde atlatmak istiyor"

Yurthaber 25-12-2020 11:07

Selçuk Üniversitesi Herbaryumu 4 bin 500 bitki türüyle bilimsel çalışmalara katkı sağlıyor

Selçuk Üniversitesi Herbaryumu 4 bin 500 bitki türüyle bilimsel çalışmalara katkı sağlıyor

Yurthaber 07-12-2020 14:50

Selçuk Üniversitesi Herbaryumu 4 bin 500 bitki türüyle bilimsel çalışmalara katkı sağlıyor

Selçuk Üniversitesi Herbaryumu 4 bin 500 bitki türüyle bilimsel çalışmalara katkı sağlıyor

Yurthaber 07-12-2020 14:50

SÜ öğrencisi, astım ve KOAH hastaları için mobil tabanlı uyarıcı cihaz geliştirdi

SÜ öğrencisi, astım ve KOAH hastaları için mobil tabanlı uyarıcı cihaz geliştirdi

Yurthaber 30-11-2020 14:52

Dijital kongrede farklı ülkelerden 17 hastanın kalp damarları açıldı

Dijital kongrede farklı ülkelerden 17 hastanın kalp damarları açıldı

Yurthaber 30-11-2020 14:08

Hadis alimi Ali Osman Koçkuzu vefat etti

Hadis alimi Ali Osman Koçkuzu vefat etti

Yurthaber 29-11-2020 20:58

Selçuk Üniversitesinde Kovid-19 aşısının hayvan deneyleri tamamlandı

SÜ Aşı Geliştirme ve Uygulama Merkezi Müdürü Prof. Dr. Osman Erganiş: - "Hazırlanan aşıların fareler üzerindeki denemeleri tamamlandı. 5 farklı formülasyondan iki formülasyonun çok daha iyi sonuç verdiğini gördük"

Yurthaber 21-10-2020 13:04

Selçuk Üniversitesinde Kovid-19 aşısının hayvan deneyleri tamamlandı

SÜ Aşı Geliştirme ve Uygulama Merkezi Müdürü Prof. Dr. Osman Erganiş: - "Hazırlanan aşıların fareler üzerindeki denemeleri tamamlandı. 5 farklı formülasyondan iki formülasyonun çok daha iyi sonuç verdiğini gördük"

Yurthaber 21-10-2020 13:04

Selçuk Üniversitesi'nden koronavirüs aşısı müjdesi! Deneylerden başarıyla geçti

Türkiye'de koronavirüs aşısı geliştiren merkezlerden biri olan Selçuk Üniversitesi Veteriner Fakültesi'nde 'SARS-COV-2' virüsü için üretilen iki aşı, hayvan deneyleri aşamalarından başarıyla geçti. Üretilen inaktif aşının ocak ayında faz çalışmalarına başlanacağını belirten Selçuk Üniversitesi Aşı Geliştirme ve Uygulama Merkezi Müdürü Prof. Dr. Osman Erganiş, "İnsanlar bu aşıları 2021 haziran ve temmuz ayı gibi topluca kullanabilir" dedi.

Haber 18-10-2020 09:12

Konya'da üniversiteyi karıştıran iddia: 3 kez bana tecavüz etti

Konya'da Selçuk Üniversitesi, öğretim üyesi Ö.H.'nin (44), Prof. Dr. H.S.Ç. (41) hakkında 'tehdit, şantaj ve tecavüz' suçlamasıyla Cumhuriyet Savcılığı'na suç duyurusunda bulunmasının ardından idari soruşturma başlattı. Üniversite yönetimi, soruşturmanın selameti açısından da iki öğretim üyesini görevden uzaklaştırdı. Savcılık tarafından yürütülen soruşturma da sürüyor.

Haber 08-09-2020 11:15

Arı kovanı havasının tedavi edici etkileri araştırıldı

SÜ ve DÜ birliğinde astım, bronşit, KOAH ve amfizem gibi hastalıkların tedavisinde kullanılan, arı kovanı havasının tedavi ve tamamlayıcı tedavi edici etkilerinin, deney hayvanları üzerinde araştırıldığı belirtildi - SÜ Veteriner Fakültesi Biyokimya Anabilim Dalı Öğretim Üyesi Prof. Dr. Vahdettin Altunok: - "Çalışmaların, başta astım, bronşit, amfizem ve KOAH olmak üzere birçok hastalığın alternatif tedavisi veya destekleyici tedavisi açısından bilimsel verilere dayalı yeni umutlara ışık tutacağı beklenmektedir"

Yurthaber 07-09-2020 15:59

Selçuk Üniversitesi öğretim üyesinden Kovid-19'a karşı zeytinyağı kullanın önerisi

Selçuk Üniversitesi öğretim üyesinden Kovid-19'a karşı "zeytinyağı kullanın" önerisi

Yurthaber 20-08-2020 14:32

Selçuk Üniversitesinde sosyal mesafeli 45. yıl mezuniyeti

Rektör Prof. Dr. Metin Aksoy: - "Teknik altyapımızın güçlü olması ve bu konuda uzman akademik ve idari personelimizin özverili çalışmalarıyla öğrencilerimizi mağdur etmeden 2019-2020 eğitim öğretim yılını tamamladık"

Yurthaber 11-08-2020 15:46

Türkiye'nin 3 boyutlu ilk sanal fuarı 22 Haziran'da açılıyor

Türkiye'nin 3 boyutlu ilk sanal fuarı 22 Haziran'da açılıyor

Yurthaber 19-06-2020 13:43

Konya'da koronavirüsü yenen 222 hasta taburcu edildi

Konya'da koronavirüsü yenen 222 hasta taburcu edildi

Yurthaber 09-04-2020 11:21

Konya'da koronavirüsü yenen 222 hasta taburcu edildi

Konya'da koronavirüsü yenen 222 hasta taburcu edildi

Yurthaber 09-04-2020 11:20

Eğitim hayalini 40 yıl sonra gerçekleştirdi

Konya'da tıp fakültesini kazanmasına rağmen 12 Eylül darbesi öncesi yaşanan siyasi gelişmeler nedeniyle üniversiteye gidemeyen 5 çocuk annesi Dilek Gücüyeter, geçen yıl üniversite sınavında oğluyla aynı okulu kazandı - Selçuk Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi Geleneksel Türk Sanatları Eski Çini Onarımı Bölümünde okuyan Gücüyeter, 40 yıl sonra hayalini gerçekleştirmenin mutluluğunu yaşıyor - Dilek Gücüyeter: - "Birlikte sınava çalıştığım küçük oğlumla 'sen mi yaparsın ben mi yaparım' diye iddialaştık, bir rekabet içerisine girdik. O Konya dışında okumak istiyordu. Bu yüzden, annem nasıl oldu istediği yeri kazandı da ben kazanamadım, diye söylendi"

Yurthaber 09-03-2020 11:33

Türkiye'nin Dış Politikası ve Orta Doğu konferansı

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Cevdet Yılmaz: - "Suriye'nin geleceği Orta Doğu'nun geleceği, Orta Doğu'nun geleceği de Türkiye dahil olmak üzere birçok ülkenin geleceğini belirleyecektir. Parçalanmış bir Suriye, Orta Doğu'nun ve Türkiye'nin geleceği açısından risk oluşturmaktadır. Dolayısıyla 'ne olursa olsun biz karışmayalım' anlayışı çok doğru bir yaklaşım değil" - "Hiçbir mülteciyi zorla göndermiyoruz. Sadece gitmek isteyenlere engel olmuyoruz" - "Ülkemizde 3,7 milyon Suriyeli kardeşimiz sığınmacı olarak bulunuyor. Bunun daha fazla artmasına Türkiye'nin kapasitesi müsait değil. Dolayısıyla yeni bir göç dalgasını kabul etmemiz mümkün değil"

Yurthaber 02-03-2020 13:09

Fehim Paşa Konağı üniversiteliler için kampüste sahnelendi

Konya Devlet Tiyatrosu Müdürü Doğan Doğru: - "Öğrencilerin katılımı çok yoğun. Okullar yeni tatil olmuşken bu kadar yoğunluk varsa, açıkken ne kadar yoğunluk olur düşünemiyoruz"

Haber 30-01-2020 10:57

Konya'daki FETÖ davasında 14 sanık beraat etti

Konya'daki FETÖ davasında 14 sanık beraat etti

Yurthaber 07-01-2020 15:44

Yılda 2 bin 500 bebek dudak ve damak yarığıyla doğuyor

Selçuk Üniversitesi Tıp Fakültesi Plastik, Rekonstrüktif ve Estetik Cerrahi Ana Bilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Zekeriya Tosun, Sağlık Bakanlığının verilerine göre, yıllık ortalama 2 bin 500 dudak ve damak yarıklı bebek doğduğunu belirterek, "Şu an ülkemizde yaşayan dudak ve damak yarıklı hasta sayısı 100 binin üzerinde." dedi.

Trend 26-12-2019 11:08

Devlet üniversitesinde okuyan öğrenciler daha mutlu

Türkiye'de 27 üniversiteden yaklaşık 3 bin öğrenci üzerinde yapılan araştırmada, devlet üniversitelerinde eğitim görenlerin, vakıf üniversitelerinde okuyanlara göre daha mutlu olduğu belirlendi.

Haber 18-11-2019 11:42

Üniversiteliler interneti yalnız oldukları için kullanıyor

Türkiye'de 26 üniversiteden 3 bin öğrenciyle yapılan araştırmaya göre, her iki üniversite öğrencisinden biri, kendisini yalnız hissettiği için interneti daha çok kullanıyor - Öğrencilerin internet kullanım ortalaması günlük 118 dakika olarak belirlenirken, en yüksek kullanım nedenlerinin 224 dakika ile iletişim ve 180 dakika ile eğlence olduğu tespit edildi - SÜ İletişim Fakültesi Radyo Televizyon ve Sinema Bölümü Öğretim Üyesi Prof. Dr. Birol Gülnar: - "Yaklaşık her iki öğrenciden birinin kendisini yalnız hissetmesinden dolayı interneti yoğun olarak kullandığını gördük. Yine pozitif ilişki olarak öğrencilerin, eğlence ve iletişim kurma maksatlı internet kullanımı arttıkça depresyon halinin arttığını ve kendisini yalnız hissettiğini anladık. Bu bizim için gerçekten düşündürücü ve üzücü bir durum"

Yurthaber 12-11-2019 11:04

Trafik kazalarında ölenlerin yüzde 75'i erkek

SÜ Kazaları Araştırma, Önleme ve Uygulama Merkezi Müdürü Doç. Dr. Hasan Kara: - "Türkiye'de her yıl yüz binlerce trafik kazası meydana geliyor. TÜİK verilerine göre, bu yılın 9 ayında ise meydana gelen 310 bin trafik kazasında bin 887 kişi hayatını kaybetmiş ve 217 bin kişi de yaralanmıştır" - "Yine ülkemizde meydana gelen trafik kazalarında ölenlerin yüzde 75'ini erkekler oluşturmaktadır"

Yurthaber 11-11-2019 11:29

Üniversiteye erişim bakımından dünyada ikinci sıradayız

Eski TBMM Başkanı ve AK Parti İzmir Milletvekili Binali Yıldırım: - "Hani bir zamanlar, 'Üniversite vardı da biz gitmedik' söylemi vardı ya şimdi o söylem geçerliliğini yitirdi. Üniversiteye erişim bakımından dünyada ikinci sıradayız. Sunulan arz ve kapasite mezunlardan fazla" - "Dünyada 2008'den bu yana 10 büyük proje yapıldı. Bu 10 büyük projenin 7'sini Türkiye yaptı. Bu projeler; İzmir-İstanbul Otoyolu, Osmangazi Projesi, İstanbul Havalimanı, Konya-Ankara, Ankara-İstanbul demiryolu, Marmaray, Avrasya Tüneli ve diğerleri... Gördüğünüz gibi ülkemizin geleceği aydınlık"

Haber 31-10-2019 15:09

Üniversiteye erişim bakımından dünyada ikinci sıradayız

Eski TBMM Başkanı ve AK Parti İzmir Milletvekili Binali Yıldırım: - "Hani bir zamanlar, 'Üniversite vardı da biz gitmedik' söylemi vardı ya şimdi o söylem geçerliliğini yitirdi. Üniversiteye erişim bakımından dünyada ikinci sıradayız. Sunulan arz ve kapasite mezunlardan fazla" - "Dünyada 2008'den bu yana 10 büyük proje yapıldı. Bu 10 büyük projenin 7'sini Türkiye yaptı. Bu projeler; İzmir-İstanbul Otoyolu, Osmangazi Projesi, İstanbul Havalimanı, Konya-Ankara, Ankara-İstanbul demiryolu, Marmaray, Avrasya Tüneli ve diğerleri... Gördüğünüz gibi ülkemizin geleceği aydınlık"

Yurthaber 31-10-2019 15:09

4. Uluslararası Gastronomi Yarışması

SÜ Beyşehir Ali Akkanat Üniversitesi Turizm Fakültesi öğrencisi Yusuf Dursun, "Yılın En İyi Genç Şefi" ve "Modern Dish" kategorilerinde 2 altın madalya kazandı

Yurthaber 14-10-2019 13:11

4. Uluslararası Gastronomi Yarışması

SÜ Beyşehir Ali Akkanat Üniversitesi Turizm Fakültesi öğrencisi Yusuf Dursun, "Yılın En İyi Genç Şefi" ve "Modern Dish" kategorilerinde 2 altın madalya kazandı

Haber 14-10-2019 13:10

Dünyanın hastası şifa için bu merkeze geliyor

Konya'da başta onkoloji, obezite ve plastik cerrahisi olmak üzere başarılı ve literatürlük operasyonlarıyla adından söz ettiren Selçuk Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi, Avrupa, Afrika ve Avusturalya gibi dünyanın birçok yerinden gelen hastaya şifa dağıtıyor - Yılda 50 binden fazla ameliyatın yapıldığı sağlık turizmi sertifikasına sahip hastanede, 55 bini yataklı olmak üzere yılda 800 bin kişiye hizmet veriliyor - Selçuk Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mustafa Şahin: "Başka ülkelerde yaşayan vatandaşlarımızdan duyup bize başvuran yabancı uyruklu hastalar var. Dünyanın öbür ucu Avusturalya'dan bile hastalar geliyor. Avrupa'daki Türk vatandaşlarımız, komşu ülkelerin vatandaşları yoğun şekilde hastanemize başvurmaktadır"

Haber 20-09-2019 11:16

Dünyanın hastası şifa için bu merkeze geliyor

Konya'da başta onkoloji, obezite ve plastik cerrahisi olmak üzere başarılı ve literatürlük operasyonlarıyla adından söz ettiren Selçuk Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi, Avrupa, Afrika ve Avusturalya gibi dünyanın birçok yerinden gelen hastaya şifa dağıtıyor - Yılda 50 binden fazla ameliyatın yapıldığı sağlık turizmi sertifikasına sahip hastanede, 55 bini yataklı olmak üzere yılda 800 bin kişiye hizmet veriliyor - Selçuk Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mustafa Şahin: "Başka ülkelerde yaşayan vatandaşlarımızdan duyup bize başvuran yabancı uyruklu hastalar var. Dünyanın öbür ucu Avusturalya'dan bile hastalar geliyor. Avrupa'daki Türk vatandaşlarımız, komşu ülkelerin vatandaşları yoğun şekilde hastanemize başvurmaktadır"

Yurthaber 20-09-2019 11:14

Meyve ve sebzede enflasyon sepeti talebi

Yaş meyve ve sebze sektörü çalıştayı raporunda, gıda enflasyonundan kaynaklanan fiyat artışlarının kontrol altına alınabilmesi için ürünlerin mevsimlik ağırlıklandırılmış ortalamalara göre enflasyon sepetine dahil edilmesi önerildi - Rapora göre, yaz aylarında düşük maliyetli üretilen sebzenin kurutma, şoklama, dondurma, salamura ve fermantasyon teknolojisiyle kış aylarında tüketilmesinin sağlanması gerekiyor

Finans 06-09-2019 11:07

Selçuk Üniversite'ndeki 'çırılçıplak soyulup arama yapıldı' iddiasında flaş gelişme

Konya'da Selçuk Üniversitesi öğretim görevlisi Dr. Hüseyin A., salon başkanı olarak görev aldığı Lisans Yerleştirme Sınavı (LYS) öncesinde üzerinde cep telefonu bulunduğu gerekçesiyle bina sorumlusu Prof. Dr. Hakan Y. tarafından polise verilen talimatla çırılçıplak soyulup arandığını ileri sürdü. Hüseyin A.'nın şikayeti üzerine başlatılan idari soruşturma sonunda rektörlük, konunun yargıya taşınmasına karar verdi ve Prof. Dr. Hakan Y. hakkında 'tehdit, hakaret, iftira' suçundan dava açıldı.

Trend 07-05-2019 11:50

7. Dilek Sabancı Tiyatro Festivali başladı

Konya'da, Selçuk Üniversitesince düzenlenen, çeşitli üniversitelerden tiyatro gruplarının sahne alacağı festival başladı

Yurthaber 24-04-2019 20:56

7. Dilek Sabancı Tiyatro Festivali başladı

Konya'da, Selçuk Üniversitesince düzenlenen, çeşitli üniversitelerden tiyatro gruplarının sahne alacağı festival başladı

Haber 24-04-2019 20:53

Aspirin getirisi buğdayın 3 katı

Türkiye Aspir Derneği Başkanı Prof. Dr. Akınerdem: - "Aspir en kuru şartlarda yetiştirilebilecek bir bitki. Hububata göre kurak alanlarda mutlaka hasat edilebiliyor. Özellikle üretim yapılmayan tarım alanlarımızın, hiç değilse münavebe sistemi içinde 2-3 milyon hektar alanının aspir tarımına tahsis edilmesi gerekiyor" - "Aspirin birim alandan getirisi buğdayın en az 3 katıdır"

Yurthaber 19-04-2019 11:15

Aspirin getirisi buğdayın 3 katı

Türkiye Aspir Derneği Başkanı Prof. Dr. Akınerdem: - "Aspir en kuru şartlarda yetiştirilebilecek bir bitki. Hububata göre kurak alanlarda mutlaka hasat edilebiliyor. Özellikle üretim yapılmayan tarım alanlarımızın, hiç değilse münavebe sistemi içinde 2-3 milyon hektar alanının aspir tarımına tahsis edilmesi gerekiyor" - "Aspirin birim alandan getirisi buğdayın en az 3 katıdır"

Finans 19-04-2019 11:14