Turk Mekatronik Takimi Haberleri

Mekatronik Sistemler Mühendisliği mezunları ne iş yapar, iş olanakları nelerdir? Mekatronik Sistemler Mühendisliği Bölümü mezunları iş imkânları nelerdir, nerelerde çalışır?

Üniversiteye hazırlanan öğrenciler pek çok bölümü araştırmakta ve kendilerine en uygun olanı tercih etmek istemektedir. Meslek hayatı bakımından önemli bir seçim olan bölüm tercihi konusunda pek çok seçenek vardır. Mekatronik Sistemler Mühendisliği Bölümü de sıkça tercih edilen ve geniş bir iş olanağına sahip olan bir bölümdür. Peki makinelerin kullanıldığı her yerde çalışabilen Mekatronik Sistemler Mühendisleri ne iş yapar?

Egitim 2023-04-20 10:45:15

Mekatronik Mühendisliği mezunları ne iş yapar, iş olanakları nelerdir? Mekatronik Mühendisliği bölümü mezunları iş imkanları nelerdir, nerelerde çalışır?

Üniversiteye hazırlanan öğrenciler tercih dönemi yaklaşınca bölümler hakkında araştırmalar yaparlar. Özellikle son zamanlarda oldukça sık bir şekilde araştırılan bölümler mühendislik bölümleridir. Pek çok çeşidi bulunan mühendislik fakülteleri iş imkanları konusunda da geniş bir yelpazeye sahip olduğundan dolayı pek çok öğrenci tarafından tercih edilir.

Egitim 2023-04-10 14:16:47

Mekatronik mezunları ne iş yapar, iş olanakları nelerdir? Mekatronik bölümü mezunları iş imkanları nelerdir, nerelerde çalışır?

Üniversite tercihlerinde mühendislikle ilgili alanların son yıllarda popülerliği giderek artıyor. Teknolojik gelişmelerin ve yeni sistemlerin hayatımıza girmesiyle bu alanda çalışacak insanlara olan ihtiyaç devam ediyor. Gelişmelerle birlikte mühendislik ve teknikerlik dallarının sayısında artış yaşanıyor. Mühendislik alanının genişlemesi yeni meslek dallarının oluşmasına sebep oluyor. Daha özel konular için oluşturulan eğitim programlarından biri de mekatronik alanı olarak öne çıkıyor.

Egitim 2023-04-10 11:55:55

TURK Fatih Tutak 2 Michelin yıldızı alarak geceye damga vurdu! Fatih Tutak kimdir, kaç yaşında, nereli?

Fatih Tutak ile ilgili bilgiler araştırılıyor. Michelin Rehberi İstanbul’un ilk seçkisinde 53 restoran yer almayı başarı. 3 Michelin yıldızı almaya hak kazanan restoran olmazken, 2 yıldız ise sadece bir restorana verildi. O da Turk Fatih Tutak oldu. Aralarında Tuba Ünsal, Arzu Sabancı, Somer Sivrioğlu, Danilo Zanna’nın da bulunduğu birçok ünlü isim Fatih Tutak’ı tebrik etti.Peki, Fatih Tutak kimdir, kaç yaşında, nereli? İşte ünlü şef hakkında merak edilenler

Magazin 2022-10-12 09:38:53

Michelin Rehberi İstanbul 2023'ün ilk seçkisi açıklandı

Michelin Rehberi İstanbul'un ilk seçkisinde 53 restoran yer alırken, Turk Fatih Tutak 2 Michelin Yıldızı'na, Araka, Mikla, Neolokal ve Nicole restoranları ise 1 Michelin Yıldızı'na layık görüldü - Kültür ve Turizm Bakanı Ersoy: - "İstanbul'un yeme, içme alanında sunduğu bu eşsiz zenginlik, uluslararası gastronomi otoritelerinin de ilgisine mazhar oluyor"

Yurthaber 11-10-22 23:38

Mitsubishi Electric'in M8V serisi MAKTEK AVRASYA'da sektör profesyonellerinden yoğun ilgi gördü

Mitsubishi Electric Türkiye Fabrika Otomasyon Sistemleri Mekatronik CNC Departman Müdürü Hakan Aydın: - "Yeni M8V serisi fuarın en dikkat çeken teknolojileri arasına girdi. Makine imalatçılarının yakın markaja aldığı bu seri, verimliliği artırırken akıllı imalat uygulamalarına olanak tanıyor"

Yurthaber 03-10-22 10:36

Yerli karina temizleme aracı ithal ikamesi sağlıyor

Aracı geliştiren mekatronik mühendisi Enes Sönmez: - "Robotik cihazımızın dünyada İtalyan muadili mevcut. TEKNOFEST KARADENİZ vasıtasıyla Azerbaycan ve Orta Doğu pazarından da ön siparişler aldık"

Yurthaber 03-09-22 11:12

Ege Üniversitesi öğrencileri, arama kurtarma robotu geliştirdi

Mekatronik bölümü öğrencisi Semih Erişgin: - "Bir büyük robot ile içinde bir mini robot var. Enkaz üzerinde giden büyük robot. Yer tespiti yaptıktan sonra ses, ısı ya da yaşam belirtisi yakaladıktan sonra mini robot devreye giriyor ve insanların yerini belirliyor"

Yurthaber 01-09-22 12:32

Mekatronik ne demek? Mekatronik kelimesinin TDK sözlük anlamı nedir?

Yeni bir dil öğrenirken çoğunlukla karşılaşılan problem, o dilin sözcüklerini öğrenmek ve anlamlarına tam olarak hakim olmaktır. Pek çok dilde, bir sözcüğün birden fazla anlamda kullanıldığı durumlar yaygındır. Bu anlam çeşitliliği kafa karışıklığına yol açabilir. Bu bağlamda anlamı araştırılan kelimelerden bir tanesi olan Mekatronik ne demek? Mekatronik TDK sözlükte ne anlama gelir?

Egitim 24-05-22 10:12

Kütahyalı genç girişimci panelvan araçları karavana dönüştürüyor

Gediz ilçesinde mekatronik eğitimi alan Mehmet Bülbül, 3 yıl önce açtığı imalathanesinde babası ve 6 çalışanıyla sipariş üzerine 50'den fazla karavan imal ederek yurt içi ve yurt dışından müşterilerine teslim etti

Yurthaber 11-05-22 11:56

Sarıyer Belediyesi istiyor, öğrenciler vermiyor: Bankla bütünleştik, bırakmak istemiyoruz

Nevşehir Hacı Bektaş Veli Üniversitesi Hacı Bektaş Teknik Bilimler Meslek Yüksek Okulu Mekatronik Bölümü Öğrencileri Mustafa Mert Tütüncü ve Yusuf İslam Demirbaş, arkadaşlarından çıkıp kendi evlerine doğru gelirken yol kenarında bank gördü. Üzerinde Sarıyer Belediyesi yazılı bankı ‘Kışın kullanılmıyor, yazın geri getiririz’ diyerek alan öğrenciler, bankı evlerine getirdi. Belediye bankı geri isterken; öğrenciler, 'bırakmak istemiyoruz' diyor.

Haber 24-03-22 09:10

20 milimetrelik yerli burun topu 2022'de Atak helikopterine entegre edilecek

Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank, Düzce'de Sarsılmaz Silah Fabrikası ile TR Mekatronik Sistemler'de incelemelerde bulundu - Bakan Varank: - "Burun toplarının ilk atışları 2022'de başlayacak ve Atak helikopterlerine entegre edildikten sonra 2022 yılı içerisinde Atak helikopterlerinin 20 milimetrelik burun toplarını ülkemizde üretmeyi başarmış olacağız"

Yurthaber 03-12-21 10:56

Babasının vasiyetiyle yer altı görüntüleme cihazı üretti

KOSGEB desteğinden yararlanarak 10 metre derinliğe kadar tarama yapan jeoradar cihazı geliştiren mekatronik mühendisi Yasin Sarıkaya: - "Cihazımız, yer altında bulunan kablo ve kanalların tespiti, derinliklerin hesabı ve haritalandırılması konusunda, coğrafi bilgi sistemlerine entegre edilerek insanlara yardımcı olacak"

Yurthaber 21-10-21 11:17

Çocukluk hayali gerçeğe döndü, hem mühendis hem ralli pilotu oldu

Üniversitede okuduğu Mekatronik Mühendisliği’nin ardından otomobil yarışı merakını profesyonel ralli pilotluğuna taşıyan Ümit Can Özdemir, gösterdiği performansla, kariyerine onlarca kupa sığdırmayı başardı

Yurthaber 16-08-21 11:30

18. yüzyılda herkesi dize getiren ilk satranç otomatının adı Türk’tü! The Turk adıyla biliniyordu

Dünyanın ilk satranç otomatı, 1734-1804 yılları arasında yaşayan Macar Kempelen tarafından geliştirilmiş, kurulduktan sonra karşısındaki kişiyle satranç maçı yapan "Türk" adındaki bir mekanizmaydı. Napolyon'dan Benjamin Franklin'e pek çok ünlü isimle maçlar yapan, hatta bu maçlardan bazılarını da kazanan "Türk"ün çalışma mekanizması hiçbir zaman tam olarak çözülemedi.

Trend 19-07-21 11:58

Turk İlaç, Rus koronavirüs aşısı CoviVac'ın üretimi için anlaşmaya vardı

Turk İlaç, Rusya'da geliştirilen CoviVac adlı koronavirüs aşısının üretimi, ruhsatlandırılması ve dağıtımı için yapılacak nihai anlaşmanın temel esaslarını içeren mutabakat anlaşması imzaladı.

Haber 27-05-21 09:04

Btc Turk'ten 516 bin kullanıcının hangi verileri sızdırıldı? Btc Turk'ten hacklenme ve veri sızdırma iddialarına açıklama!

Kripto para borsası Btc Turk hacklenme iddialarına yönelik olarak açıklamada bulundu. Yapılan açıklamada günlerdir gündemde olan sızıntı iddiaları doğrulandı.

Finans 18-05-21 11:33

Yeditepe Üniversitesi'nden Almanya'da uygulamalı mekatronik eğitimi fırsatı

Yeditepe Üniversitesi Mekatronik Bölümü Başkanı Dr. Müh. Hamdullah Merdane: - "Geleceğin robotlu dünyasında mekatronik her geçen gün daha fazla önem kazanan bir disiplin olacaktır. Mekatronik geleceğin meslekleri arasında yerini aldı" - "Öğrencilerin İşyeri Uygulaması eğitimlerini yurt dışında yapabilmeleri için başta yeterli Almanca bilgisine sahip olmaları gerekiyor" - "Bu olanağı sağlamak için Almanya’daki F+U Eğitim Kurumları ve onun bünyesinde bulunan Internationale Berufsakademie (IBA) ile anlaşmamız bulunuyor"

Yurthaber 03-05-21 09:49

18. yüzyılda herkesi dize getiren ilk satranç makinesi! Yabancı kaynaklarda The Turk adıyla geçiyor

Yabancı kaynaklarda The Turk ya da Mechanical Turk (Mekanik Türk) olarak geçen ilginç bir mekanik cihaza rastladınız mı? Satranç oynayan bu makine o yıllardaki Osmanlı kıyafetleri giyiyor ve görünümüyle bir Türk’ü anımsatıyordu. 18. yüzyılda icat edilen bu makine 1854 yılına kadar insanlar üzerinde etki kurmaya devam etti.

Trend 22-04-21 14:08

Borsa İstanbul'da gong Turk İlaç hisseleri için çaldı!

2021 yılının ikinci halka arzı olan ve toplam 128 bin 547 yatırımcıdan 1.451.243.670 pay talep toplayan Turk İlaç hisseleri Borsa İstanbul'da bugün işlem görmeye başladı. Turk İlaç tarafından gong töreni düzenlendi. Turk İlaç hisseleri açılışta yüzde 10 tavan yaptı.

Finans 05-03-21 10:42

TURK İlaç ve Serum Sanayi halka arz sonuçları, borsa kodu 2021: Hisse ne zaman borsada işleme alınır, hangi tarihte hesaplara geçer?

TURK İlaç ve Serum Sanayi'nin 25 ve 26 Şubat tarihlerinde talep toplama işlemleri gerçekleşti ve halka arza bireyselden 139 kat talep geldi. TURK İlaç ve Serum Sanayi'nin halka arzına Oyakbank öncülük ederken, TURK İlaç ve Serum Sanayi'nin halka arzı ne zaman sonuçlanacak ve ne zaman borsada işlem görecek merak ediliyor. Peki TURK İlaç ve Serum Sanayi'nin halka arzı borsa kodu nedir, hesaplara hangi tarihte geçer? İşte TURK İlaç ve Serum Sanayi'nin 2021 yatırımları ve diğer detaylar.

Finans 01-03-21 10:04

TURK İlaç ve Serum Sanayi halka arz sonuçları, borsa kodu 2021: Hisse ne zaman borsada işleme alınır, hangi tarihte hesaplara geçer?

TURK İlaç ve Serum Sanayi'nin halka arzına yönelik SPK'nın onayının ardından 25 ve 26 Şubat tarihlerinde talep toplama işlemleri gerçekleşti. TURK İlaç ve Serum Sanayi'nin halka arzına Oyakbank öncülük ederken, TURK İlaç ve Serum Sanayi'nin halka arzı ne zaman sonuçlanacak ve ne zaman borsada işlem görecek merak ediliyor. Peki TURK İlaç ve Serum Sanayi'nin halka arzı borsa kodu nedir, hesaplara hangi tarihte geçer? İşte TURK İlaç ve Serum Sanayi'nin 2021 yatırımları ve diğer detaylar.

Finans 26-02-21 16:22

TURK İlaç ve Serum Sanayi halka arz, banka, fiyat bilgileri 2021: TURK İlaç ve Serum Sanayi 2021 yatırımları ve talep toplama tarihleri neler?

TURK İlaç ve Serum Sanayi'nin halka arzına yönelik SPK'dan onay geldi. TURK İlaç ve Serum Sanayi'nin halka arzı ne zaman olacak yatırımcılar tarafından merak edilirken, TURK İlaç ve Serum Sanayi'nin halka arzı hangi bankadan yapılacağı araştırılıyor. Yapılan açıklamada 25 ve 26 Şubat tarihlerinde talep toplanıyor. İşte TURK İlaç ve Serum Sanayi'nin 2021 yatırımları ve halka arz detayları haberimizde.

Finans 26-02-21 08:30

TURK İlaç ve Serum Sanayi halka arz tarihi, banka bilgileri 2021: TURK İlaç ve Serum Sanayi 2021 yatırımları ve talep toplama tarihleri neler?

TURK İlaç ve Serum Sanayi'nin halka arzına yönelik SPK'dan onay geldi. TURK İlaç ve Serum Sanayi'nin halka arzı ne zaman olacak yatırımcılar tarafından merak edilirken, TURK İlaç ve Serum Sanayi'nin halka arzı hangi bankadan yapılacağı araştırılıyor. Yapılan açıklamada 25 ve 26 Şubat tarihlerinde talep toplanıyor. İşte TURK İlaç ve Serum Sanayi'nin 2021 yatırımları ve halka arz detayları haberimizde.

Finans 25-02-21 10:11

TURK İlaç ve Serum Sanayi halka arz tarihi, banka bilgileri 2021: TURK İlaç ve Serum Sanayi 2021 yatırımları ve talep toplama tarihleri neler?

TURK İlaç ve Serum Sanayi'nin halka arzına yönelik SPK'dan onay geldi. TURK İlaç ve Serum Sanayi'nin halka arzı ne zaman olacak yatırımcılar tarafından merak edilirken, TURK İlaç ve Serum Sanayi'nin halka arzı hangi bankadan yapılacağı araştırılıyor. Yapılan açıklamada 25 ve 26 Şubat tarihlerinde talep toplanıyor. İşte TURK İlaç ve Serum Sanayi'nin 2021 yatırımları ve halka arz detayları haberimizde.

Finans 22-02-21 12:07

TURK İlaç ve Serum Sanayi halka arz tarihi 2021: TURK İlaç ve Serum Sanayi 2021 yatırımları nedir, talep toplama tarihi ne zaman olacak?

TURK İlaç ve Serum Sanayi'nin halka arzına yönelik SPK'dan onay geldi. TURK İlaç ve Serum Sanayi'nin halka arzı ne zaman olacak yatırımcılar tarafından merak edilirken, TURK İlaç ve Serum Sanayi'nin halka arzı hangi bankadan yapılacağı araştırılıyor. İşte TURK İlaç ve Serum Sanayi'nin 2021 yatırımları ve halka arz detayları haberimizde.

Finans 19-02-21 11:43

Safranbolu’da Robot Teknolojileri ve Yapay Zeka semineri

Safranbolu İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından "Öğrenci Teknoloji Akademisi" çevrimiçi içi seminer gerçekleştirildi.Karabük Üniversitesi (KBÜ) Robot Teknolojileri Uygulama ve Araştırma Merkezi Müdürü ve Teknoloji Fakültesi Mekatronik Mühendisliği Bölüm Başkanı Prof.

Yurthaber 15-01-21 15:14

Eğitimin Sesi, İş Gücünün Nefesi Karabük 2023 projesi uygulamaya konuldu

2020 Yılı Sosyal Gelişmeyi Destekleme Programı (SOGEP) kapsamında Karabük’te Karabük Milli Eğitim Müdürlüğü’nün başvurusunu yaptığı, "Eğitimin Sesi, İş Gücünün Nefesi Karabük 2023" projesine başlandı.Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı tarafından, toplumun dezavantajlı kesimlerinin ekonomik ve sosyal hayata daha aktif şekilde katılmasının sağlanması, istihdam edilebilirliğin artırılması, sosyal içerme, sosyal girişimcilik ve yenilikçiliğin desteklenmesi ve sosyal sorumluluk uygulamalarının yaygınlaştırılması amacıyla yürütülen "Eğitimin Sesi, İş Gücünün Nefesi Karabük 2023" projesi başladı.Proje 1 milyon 245 bin 544 lira 80 kuruş toplam bütçe ile Karabük’teki okullarda; Yenilenebilir Enerji Atölyesi, El Becerilerin Geliştirme ve Robotik Kodlama Atölyesi, Temizlik Atölyesi, Fabrika Otomasyon Atölyeleri kurulan ve kurulması planlanan Karabük Kayabaşı İlköğretim Okulu, Şehit Metin Arslan İlköğretim Okulu, Gazi Mustafa Kemal İlköğretim Okulu’na El Becerilerini Geliştirme ve Robotik Kodlama Atölyeleri, Eskipazar Ortaokulu ve Karabük Bilim Sanat Merkezine Robotik Kodlama Atölyesi, Cumhuriyet Anadolu Lisesi’ne Robotik ve Mekatronik Atölyesi, Mesleki Eğitim Merkezi’ne Yenilebilir Enerji Atölyesi, Karabük Endüstri Meslek Lisesi’ne ise Temizlik Atölyesi ve Fabrika Otomasyon Atölyesi kuruldu.

Yurthaber 05-11-20 11:34

ESOGÜ’de AB projelerine bir yenisi daha eklendi

‘Havacılık ve Uzay Uygulamalarında Sürdürülebilir ve Çevre Dostu Mantar Kompozitleri Kullanımı için Eğitimsel Gelişim’ adlı proje ile “Avrupa Birliği Eğitim ve Gençlik Programları Merkezi Başkanlığı" tarafından desteklendiEskişehir Osmangazi Üniversitesi (ESOGÜ) Eskişehir Meslek Yüksekokulu (EMYO) Mekatronik Bölümü Öğretim Üyesi Doç.

Yurthaber 20-10-20 15:23

Mekatronik Mühendisliği bölümü nedir? Mekatronik Mühendisi ne iş yapar?

Günümüzün giderek yükselen bölümlerinden biri olan mekatronik mühendisliği çeşitli uzmanlık alanlarını kapsıyor. Aynı zamanda bu bölüm pek çok insan tarafından merak ediliyor.

Haber 20-10-20 14:42

Yerli ve milli uçan araba Tusi test sürüşlerine başladı

Adını 13. Yüzyılın önemli İslam bilim insanlarından biri olan Nasirüddin Tusi’den alan ve İstanbul Gelişim Üniversitesi Mekatronik Bölümü tarafından geliştirilen yerli uçan araba “Tusi” test sürüşlerine başladı.

Haber 19-10-20 09:55

Teknofest’e hazırlanan ekibe Rektör’den ziyaret

2020 yarışmalarına hazırlanan Mekatronik Teknolojileri (Mekatek) Topluluğu yarışma ekip üyelerini ziyaret ederek, çalışmalar hakkında öğrencilerden bilgi aldı.Rektör Prof.

Yurthaber 18-08-20 12:07

Yeni Malatyaspor Jody Lukoki ile ön protokol imzaladı

Btc Turk Yeni Malatyaspor Başkanı Adil Gevrek, Thievy Bifouma, Gökhan Töre, Jody Lukoki'nin transferi ve Fenerbahçe maçı hakkında açıklamalarda bulundu. İşte detaylar...

Spor 26-06-20 17:04

Gökhan Töre Beşiktaş'a transfer olacak mı?

Beşiktaş'ın Btc Turk Yeni Malatyaspor'dan Gökhan Töre ve Bifouma'yı transfer etmek istediği belirtildi. Sergen Yalçın'ın iki eski öğrencisi için devrede olduğu iddia edildi.

Spor 22-05-20 23:23

Adil Gevrek 'küme düşme kaldırılsın' diyen takımları açıkladı!

Btc Turk Yeni Malatyaspor Başkanı Adil Gevrek, küme düşmenin kaldırılmasını isteyen kulüpleri açıkladı.

Spor 21-05-20 23:17

SUBÜ öğrencisi robot yarışmasında 1’inci oldu

SUBÜ Mekatronik Mühendisliği Bölümü öğrencisi Sercan Esenli, farklı üniversitelerden 600 katılımcının yer aldığı Türkiye’nin ilk Online Robot Kodlama Yarışması’nda ODTÜ ve İTÜ’lü öğrencileri geride bırakarak 1’inci oldu.Sakarya Uygulamalı Bilimler Üniversitesi (SUBÜ) Teknoloji Fakültesi Mekatronik Mühendisliği Bölümü Öğrencisi Sercan Esenli, İstanbul Teknik Üniversitesi (İTÜ) Arı Teknokent bünyesinde faaliyet gösteren Acrome şirketi tarafından düzenlenen Türkiye’nin ilk ‘Online Robot Kodlama Yarışması’nda 1’inci oldu.İki aşamadan oluşan yarışmada 600 katılımcı yer alırken ön elemelerde 3’üncü sırayı alarak 54 katılımcının yer aldığı finale kalan Esenli, “Final yarışlarında uygulayacağımız algoritmayı geliştirmek için bizlere 12 saat verildi.

Yurthaber 19-05-20 20:01

MİG Proje yarışmasında üç ödülün ikisini Enderunlular aldı

Bağcılar Belediyesi Enderun Yetenekli Çocuklar Merkezi öğrencileri, bu yıl 5.’si düzenlenen Marmara Mekatronik ve İnovasyon Günleri’nde (MİG) katıldıkları yarışmada 2 projeyle ilk üçe girmeyi başardı.Marmara Üniversitesi Mekatronik Mühendisliği bünyesindeki akademisyenler ve Marmara Üniversitesi öğrenci kulüpleri tarafından organize edilen mekatronik proje yarışması temalı “Mekatronik ve İnovasyon Günleri” (MİG) 7-8 Mart 2020 tarihlerinde düzenlendi.

Yurthaber 11-03-20 11:54

MİG Proje yarışmasında üç ödülün ikisini Enderunlular aldı

Bağcılar Belediyesi Enderun Yetenekli Çocuklar Merkezi öğrencileri, bu yıl 5.’si düzenlenen Marmara Mekatronik ve İnovasyon Günleri’nde (MİG) katıldıkları yarışmada 2 projeyle ilk üçe girmeyi başardı.Marmara Üniversitesi Mekatronik Mühendisliği bünyesindeki akademisyenler ve Marmara Üniversitesi öğrenci kulüpleri tarafından organize edilen mekatronik proje yarışması temalı “Mekatronik ve İnovasyon Günleri” (MİG) 7-8 Mart 2020 tarihlerinde düzenlendi.

Yurthaber 11-03-20 11:53

Antalyaspor'da hedef galibiyet

FRAPORT TAV Antalyaspor, yarın deplasmanda oynayacağı BTC Turk Yeni Malatyaspor maçında puan ya da puanlar kazanarak, 4 maçtır kaybetmeme serisini sürdürmeyi hedefliyor.

Spor 22-02-20 11:30

YÜTAM, Aselsan’ın dikkatini çekmeye devam ediyor

Aselsan, bir dizi görüşme ve temaslarda bulunmak amacıyla Erzurum’a gelerek çeşitli ziyaretlerde bulundu.Ziyaretlerin en önemli adresi ise Erzurum Teknik Üniversitesi Yüksek Teknoloji ve Araştırma Merkezi (YÜTAM) oldu.Aselsan Teknolojik Gelişim ve Yenilikçilik Müdürü Hacer Selamoğlu, Mekanik ve Mekatronik Tasarım Direktörü Dr.

Yurthaber 08-02-20 16:05

Trabzonspor'a iki Brezilyalı

Trabzonspor, BTC Turk Yeni Malatyaspor'un Brezilyalı futbolcusu Guilherme ve Brezilya ekiplerinden Cruzeiro forması giyen Manoel Messias'ı kadrosuna katıyor.

Spor 30-01-20 09:56

Trabzonspor, Yeni Malatya maçıyla bu sezon ilk peşinde

Ziraat Türkiye Kupası Son 16 Turu'nda penaltı atışları sonrası Yukatel Denizlispor’u eleyerek adını çeyrek finale yazdıran Trabzonspor, pazartesi günü ligde BTC Turk Yeni Malatyaspor ile oynayacağı maça odaklandı.

Spor 24-01-20 09:54

Kendi yerli otomobilini üretiyor

Sivas’ta yaşayan Murat Yılmaz, yaklaşık 1 yıldır üzerinde çalıştığı projesi ile kendi yerli elektrikli otomobilini geliştiriyor.Sivas’ta kent merkezinde asansör ve mekatronik alanında çalışan Murat Yılmaz, internetten gördüğü bir otomobilin fotoğrafından esinlenerek kendi yerli elektrikli otomobilini yapmaya karar verdi.

Haber 06-01-20 09:50

Dilenci kılığına giren CNN Türk muhabiri Sema Akbulut'a ahlaksız teklif!

İstanbul'da sosyal bir deney için dilenci kılığına giren CNN TURK muhabiri Sema Akbulut, Beşiktaş'ta dilendi. Kucağındaki bebek için süt isteyen Alkbulut'a kağıt toplayıcısı bir adam ahlaksız teklifte bulundu.

Trend 24-12-19 10:36

Süper Lig'de yarın oynanacak maçların muhtemel 11'leri;

BTC TURK YENİ MALATYASPOR Farnolle, Özer, Mina, Hadebe, Sakıb Aytaç, Murat Yıldırım, Robin, Guilherme, Acquah, Fofana, Jahovic SAKAT: Eren CEZALI: Chebake BİLET FİYATLARI: Batı Alt Tribün: 60 TL, Batı Üst Tribün: 40 TL, Batı Üst Aile Tribünü: 40 TL, Doğu Alt Tribün: 25 TL, Doğu Üst Tribün: 20 TL, Güney Alt Tribün: 5 TL, Güney Üst Tribün: 5 TL, Kuzey Alt Tribün: 5 TL, Kuzey Üst Tribün: 5 TL, Misafir Tribünü: 5 TL.

Spor 20-12-19 12:17

Nasa Buluş Şenliği

SANKO Okulları NASA-JPL Invention Challenge 16’ncı Buluş Şenliği’nde Türkiye üçüncüsü oldu.NASA Jet Propulsion Laboratory’nin Kaliforniya’da hayata geçirdiği “Invention Challenge” yarışmasının Türkiye ayağı olan 16’ncı Buluş Şenliği, İstanbul Okan Üniversitesinde düzenlendi.Amerika dışında sadece Türkiye’de düzenlenen ve buluşların bir şenlik ortamında yarıştığı etkinlikte, SANKO Okulları öğrencilerinden Semih Sağlam, Alper Dinçer Bilaloğlu ve Mehmet Efe Ercan Mekatronik Öğretmeni Yunus Emre Erkan danışmanlığında hazırladıkları projeyle “Okullar Kategorisi”nde yarıştı.16’ncı NASA Buluş Şenliğinin bu yılki konusu olan “Pinpon Topunu Taşı” temasında öğrencilerden 10 pinpon topunu altmış saniye içinde başlangıç noktasından 5 metre uzaklıktaki bir kavanozun içine birer birer aktarmaları istendi.SANKO Okulları öğrencileri tasarladıkları cihaz ile 10 pinpon topunu 23 saniyede kavanoza aktararak Türkiye üçüncülüğünü kazandı.Öğrencilerinin Türkiye üçüncülüğü ile dönmelerinin gururunu ve mutluluğunu yaşadıklarını belirten SANKO Okulları Genel Müdürü Fırat Mümtaz Asyalı, öğrencilerini ve danışman öğretmenini kutlayarak başarılarının devamını diledi.

Yurthaber 19-12-19 14:31

Süper Lig'in 16'ncı haftasında sakat ve cezalı oyuncular

ANTALYASPOR SAKAT: Bahadır, Harun  CEZALI: Ufuk  MKE ANKARAGÜCÜ SAKAT: Canteros, Yalçın, Mehmet  CEZALI: Orgill  ---------------------------------------------------- BTC TURK YENİ MALATYASPOR SAKAT: Eren CEZALI: Chebake ÇAYKUR RİZESPOR  SAKAT: Mykola Morozyuk, Nill De Pauw CEZALI: Yok  ---------------------------------------------------- KASIMPAŞA SAKAT: Pavelka, Ramazan, Veigneau, Yusuf, Veysel  CEZALI: Sadiku, Hajradinovic, Youssef  GAZİANTEP FUTBOL KULÜBÜ  SAKAT: Furkan, Muğdat CEZALI: Chibsah ---------------------------------------------------- GÖZTEPE SAKAT: Poko  CEZALI: Berkan GALATASARAY SAKAT: Seri, Andone, Luyindama  CEZALI: Yok  ---------------------------------------------------- GENÇLERBİRLİĞİ SAKAT: Ahmet CEZALI: Yok  DEMİR GRUP SİVASSPOR SAKAT: Rybalka CEZALI: Emre Kılınç, Fatih Aksoy ---------------------------------------------------- İSTİKBAL MOBİLYA KAYSERİSPOR SAKAT: Eray, Alpay, Levent, Henrique, Mensah     CEZALI: Yok   MEDİPOL BAŞAKŞEHİR  SAKAT: Arda, Gulbrandsen, Skrtel  CEZALI: Yok  ---------------------------------------------------- FENERBAHÇE SAKAT: Sadık, Victor Moses, Zajc, Hasan Ali Kaldırım     CEZALI: Rodrigues     BEŞİKTAŞ SAKAT: Dorukhan, Víctor Ruiz, Nkoudou, Douglas CEZALI: Yok ---------------------------------------------------- İTTİFAK HOLDİNG KONYASPOR SAKAT: Yok  CEZALI: Anicic TRABZONSPOR SAKAT: Abdülkadir Ömür CEZALI: Yok  ---------------------------------------------------- YUKATEL DENİZLİSPOR SAKAT: Bergdich, Sapunaru*     CEZALI: Mustafa Yumlu AYTEMİZ ALANYASPOR SAKAT: Lokman Gör, Juanfran, Tayfur Bingöl CEZALI: Siopis

Spor 19-12-19 10:30

Sosa ve Sumudica, PFDK'ya sevk edildi

Türkiye Futbol Federasyonu (TFF) Hukuk Müşavirliği, Trabzonsporlu futbolcu Jose Sosa ve Gazişehir Futbol Kulübü Teknik Direktörü Marius Sumudica'nın Profesyonel Futbol Disiplin Kurulu'na (PFDK) sevk edildiğini açıkladı.  TFF'den yapılan açıklama şu şekilde:  1- BTC TURK YENİ MALATYASPOR Kulübü'nün 07.12.2019 tarihinde oynanan BTC TURK YENİ MALATYASPOR-DEMİR GRUP SİVASSPOR Süper Lig Cemil Usta Sezonu müsabakasındaki "çirkin ve kötü tezahüratı" nedeniyle Futbol Disiplin Talimatı'nın 53.

Spor 10-12-19 17:09

Mitsubishi Electric'ten CNC kontrol üniteleri

Mitsubishi Electric Türkiye Fabrika Otomasyon Sistemleri Mekatronik CNC Departmanı Kıdemli Müdürü Hakan Aydın: - "Mitsubishi Electric’in yüksek hassasiyetli yüzey kontrolü fonksiyonunu içeren seri, otomatik işleme sırasında bile her bir eksenin hızlanmasını ve yavaşlamasını optimize edebiliyor. Aynı sürede daha yüksek keskinlikte ölçüler elde edilmesine veya hassasiyetten ödün verilmeden çevrim sürelerinin azaltılmasına imkan sağlayan seri, eşzamanlı beş eksenli makine operasyonlarında dahi kullanılabiliyor"

Trend 10-12-19 10:20