Turk Serbest Ticaret Bolgesi Haberleri

AK Partili Zeybekci'den tartışma yaratacak İsrail sözleri: Katliamı kınıyoruz eyvallah! Ama serbest ticaret anlaşmamızın olduğu bir ülke

Türkiye, İsrail'in Gazze'de yaptığı katliamlar nedeniyle geçtiğimiz günlerde bir takım kısıtlamalara gitmiş, kararı Ticaret Bakanlığı duyurmuştu. Kısıtlamaların daha da artması gündemdeyken AK Parti Ekonomi İşleri Sorumlusu Nihat Zeybekci'nin İsrail ile ilgili yaptığı açıklama tartışma konusu oldu. Zeybekci, "Katliamı kınıyoruz eyvallah ama İsrail serbest ticaret anlaşmamızın olduğu bir ülke." dedi.

Haber 2024-04-20 08:28:50

İzmir'e bir serbest bölge daha kuruluyor

Ticaret Bakanı Ömer Bolat, Menemen Serbest Bölgesi'nin de kurulma çalışmaları dosyasının Bakanlık tarafından bugün itibarıyla bitirildiğini ve Cumhurbaşkanlığına sevk edileceğini söyledi.

Yurthaber 2024-03-19 07:45:50

Türkiye ile İngiltere ticaretinde yeni dönem! Bakan duyurdu, görüşmeler başladı

Türkiye ile İngiltere, bugün yeni serbest ticaret anlaşmasına yönelik görüşmelere başlandı. Ticaret Bakanı Ömer Bolat görüşmelere ilişkin olarak, "STA müzakereleri, 21. yüzyıl standartlarını karşılayan ve Türkiye ile Birleşik Krallık'ın modern ekonomilerine daha uygun çağdaş bir anlaşma için bir fırsat olacaktır değerlendirmesini yaptı.

Finans 2024-03-14 15:36:04

Araçları bu kez farklı sebepten stokladılar! Peş peşe düzenleme gelmişti: Kapıda kalınca plan değiştirdiler

Avrupa Birliği ve Serbest Ticaret Anlaşması imzalanan ülkeler menşeli olmayan elektrikli araçları ithal edenlerin, Türkiye'nin 7 bölgesinde en az 20 yetkili servis istasyonu kurma zorunluluğu getirilmişti. Bu karar sonrası Çinli otomobil markaları hamle değiştirdi. Bazı markaların Çin'den Türkiye'ye getirdiği otomobilleri, yurt dışına satmaya hazırlandığı öğrenildi. Bazı markaların ise tebliğ öncesi araç stokladığı böylece şartlara takılmadan bir süre daha satış yapmayı planladığı ifade edildi.

Finans 2024-03-05 09:15:03

Giresun'da fındık fiyatı 112 - 115 liradan işlem görüyor

Giresun Ticaret Borsası Başkanı Hamza Bölük, Giresun'da fındık fiyatının serbest piyasada 112-115 liradan işlem gördüğünü söyledi.

Yurthaber 08-01-24 13:43

Giresun'da fındık yılın ilk iş gününde 101 liradan alıcı buluyor

Giresun Ticaret Borsası Başkanı Hamza Bölük, serbest piyasada fındık fiyatının 2024 yılına 101 liradan başladığını belirtti.

Yurthaber 02-01-24 12:27

Elektrikli otomobilde yeni kural! ÖTV’den sonra bir hamle daha: İzin verilmeyecek

Ticaret Bakanlığı'nın elektrikli araçların ithaline ilişkin tebliği Resmi Gazete'de yayımlandı. Buna göre Avrupa Birliği ve Serbest Ticaret Anlaşması imzalanan ülkeler menşeli olmayan elektrikli araçları ithal edenlerin, Türkiye'nin 7 bölgesinde en az 20 yetkili servis istasyonu kurması zorunlu oldu. Ayrıca ithalatı yapılacak aracın üreticisinin yurt içinde yerleşik yetkili temsilcisinin olması da elektrikli araç ithalatı için gerekli hale geldi.

Finans 29-11-23 10:20

İngiltere, Türkiye kararını resmen duyurdu: Ticaret hacmini güçlendirecek adım atılıyor: Müzakereler yeniden başlayacak

Türkiye ve Birleşik Krallık, yeni serbest ticaret anlaşması için görüşmelere başlayacak. Konuya ilişkin konuşan Birleşik Krallık Uluslararası Ticaretten Sorumlu Devlet Bakanı Kemi Badenoch, "Birleşik Krallık-Türkiye arasındaki ticari ilişkileri derinleştirmeyi, ekonomik büyümemizi hızlandırmayı ve ülke genelindeki işletmeleri desteklemeyi sağlayacak bu anlaşma için sabırsızlanıyorum" dedi.

Finans 18-07-23 13:50

Türkiye-BAE ticaret anlaşması imzalandı! Erdoğan: Sağlam bir iktisadi bir köprü inşa edeceğiz

Türkiye ile Birleşik Arap Emirlikleri Serbest Ticaret Anlaşması imzalandı. İmza töreninde konuşan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, "Sağlam temellere sahip iktisadi bir köprü inşa edeceğiz" dedi.

Finans 03-03-23 17:24

Giresun'da yeni yıla fındık fiyatı 60 liradan başladı

Giresun Ticaret Borsası Başkanı Hamza Bölük, Giresun serbest piyasasında fındığın kilogram fiyatının yeni yıla 60 liradan başladığını bildirdi.

Yurthaber 02-01-23 14:15

Giresun'da fındık fiyatı yeni haftaya 53 liradan başladı

Giresun Ticaret Borsası Başkanı Hamza Bölük, yeni haftada fındığın kilogramının serbest piyasada 53 liradan işlem gördüğünü söyledi.

Yurthaber 05-12-22 15:12

Türkiye ve Malezya'nın Serbest Ticaret Anlaşması'nı revize eden protokol imzalandı

Ticaret Bakanı Mehmet Muş: - "Bugün imzaladığımız revize protokolle, halihazırda mal ticareti temelinde olan serbest ticaret anlaşmamızı hizmet ticareti ve yatırım konularının dahil edilmesiyle çok daha kapsamlı hale getiriyoruz"

Yurthaber 29-09-22 20:26

Ege Serbest Bölgesi salgın sonrası yakaladığı büyüme ivmesini sürdürüyor

Bölgenin, bu yıl ocak-eylül döneminde çoğunluğu yabancı 16 yeni yatırımcının da katkısıyla ticaret hacmi arttı - ESBAŞ Yürütme Kurulu Başkanı Faruk Güler: - "Geçen yıl 21 bin 300 çalışanımız vardı. Bu yıl 2 bin 70 çalışanı daha üzerine ilave ettik"

Yurthaber 23-09-22 11:08

Ticaret Bakanlığı, Mersin Serbest Bölgesi'ndeki taşınmazı kullanıma sunmak için ilana çıktı

Ticaret Bakanlığı, Mersin Serbest Bölgesi'ndeki taşınmazı kullanıma sunmak için ilana çıktı

Yurthaber 28-08-22 08:22

Beyaz ete Çin dopingi! 1 yılda tam yüzde 353 arttı

Çin'e beyaz et ihracatı haziran itibarıyla yıllık bazda yüzde 353 artarak 61 milyon dolara yükseldi. Bu kapsamda daha da artırılmak istenen ihracat için bürokratik çalışmalarla yeni pazarların açılması, serbest ticaret anlaşması yapılması gereken ülkelerin belirlenerek gümrük vergilerinin sıfırlanmasını sağlamak üzere bakanlıklarla görüşmeler gerçekleştiriliyor.

Finans 02-08-22 08:06

Antalya Serbest Bölge'nin ticaret hacmi, yılın ilk yarısında 620 milyon dolar oldu

Bölgede, 6 ayda 35 yat üretilerek, sahiplerine teslim edildi

Yurthaber 08-07-22 09:32

Malezya Başbakanı Yakub, Cumhurbaşkanı Erdoğan ile ortak basın toplantısında konuştu:

"Her iki ülke de şu anda yatırım, hizmetler ve e-ticaret gibi yeni alanları kapsayan Malezya-Türkiye Serbest Ticaret Anlaşmasının kapsamını genişletmenin son aşamalarındadır" - "Türkiye ticaretin yanı sıra ulaştırma sektöründe de palmiye yağı kullanabilir. Bu, fosil yakıtlara olan bağımlılığın azaltılması politikasına destek olacaktır"

Yurthaber 07-07-22 16:28

İsrail ile BAE serbest ticaret anlaşması imzaladı

Birleşik Arap Emirlikleri, İsrail ile serbest ticaret anlaşması imzalayan ilk Arap ülkesi oldu.

Haber 31-05-22 18:13

Mersin Serbest Bölgesi'nde ticaret hacmi 3 ayda 939 milyon dolara ulaştı

Ticaret hacminin yüzde 80'ini sanayi, yüzde 20'sini tarım ürünleri oluşturdu - Mersin Serbest Bölge Kurucu ve İşleticisi AŞ Genel Müdürü Edvar Mum: - "Bölgedeki 636 bin metrekarelik kapalı yatırım alanlarının tamamı dolu"

Yurthaber 21-04-22 13:33

İsrail ile BAE arasında tarihi ticaret anlaşması

İsrail ile Birleşik Arap Emirlikleri arasında yürütülen serbest ticaret anlaşmasında müzakereler tamamlandı.

Haber 01-04-22 18:55

Erdoğan'ın kritik Ukrayna ziyaretinden neler bekleniyor?

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Rusya ile Ukrayna arasında devam eden gerginliğin tırmandığı bir dönemde günübirlik bir ziyaret için bugün Kiev'de olacak. Erdoğan'ın gündemindeki başlıca iki madde gerginliğin barışçıl bir şekilde diplomasi ile çözülmesi için Türkiye'nin oynayabileceği rol ve 30.yılını kutlayan ve stratejik boyuta ulaşan Ankara-Kiev ilişkilerini serbest ticaret anlaşması imzalayarak derinleştirmek olacak.

Haber 03-02-22 06:32

Mersin Serbest Bölgesi, ticaret hacmini 3,5 milyar dolara çıkarmayı hedefliyor

Bölgedeki 108'i yabancı sermayeli 396 firma, geçen yıl 106 ülkeyle ticaret gerçekleştirdi - Mersin Serbest Bölge Kurucu ve İşleticisi AŞ Genel Müdürü Edvar Mum: - "(Taşucu Limanı ve geri sahası) Yapılan ön görüşmelerde buradaki yaklaşık 720 dönüm alanda gelecekte yeni bir serbest bölge kurulması planlanmıştır"

Yurthaber 17-01-22 11:11

'İstenmeyen kişi' krizi: Türkiye'nin 10 ülkeyle ticareti ne seviyede?

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın büyükelçilerinin istenmeyen kişi ilan edilmesini istediği 10 ülke arasında Türkiye'nin en büyük ticaret ortakları da yer alıyor. Türkiye'nin en çok ihracat yaptığı sekiz ülkenin dördü, Osman Kavala'nın serbest bırakılması için çağrı yapan ülkeler listesinde.

Haber 25-10-21 14:45

Dışişleri Bakanı Çavuşoğlu, Uruguaylı mevkidaşı Bustillo ile ortak basın toplantısında konuştu: (2)

"Uruguay’ın da Ankara'da bir büyükelçilik açma talebini biraz önce yazılı olarak kendilerinden aldık. Hemen bugün izin belgesini imzalayarak kendilerine takdim edeceğiz" - "Bizim burada nihai amacımız aslında Güney Amerika Ortak Pazarı ile bir serbest ticaret anlaşması imzalamak" - "Özellikle Çiftlik Bank dolandırıcılık şebekesinin iki üyesinin yakalanması ve Türkiye’ye iade edilmesi kararından dolayı memnuniyet duyduk" - "(İngiliz medyasındaki Türkiye'de mülteci merkezi haberleri) BBC hatasını anladı, tweetini sildi. Fakat o BBC tweetini alıntı yaparak tweet atan (muhalefet partilerinin) genel başkanlarının tweetleri duruyor. Bunu nasıl izah edeceğiz?"

Yurthaber 24-08-21 15:25

ABD Müttefikleri Ticaret Anlaşmasıyla Çin'e Yaklaşıyor

ABD'yi saf dışı bırakan ancak Çin'i öne çıkaran dünyanın en büyük serbest ticaret anlaşması Bölgesel Kapsamlı Ekonomik Ortaklığı (RCEP) ABD'li ticaret uzmanları tarafından dikkatle izleniyor

Haber 06-07-21 15:45

Ticaret Bakanı Muş, Kazakistanlı mevkidaşı Sultanov ile görüştü:

"10 milyar dolar ticaret hacmi hedefine ulaşmak için ticaret ve ulaştırma alanlarındaki beklentilerimizi mevkidaşım Sultanov'a ilettim. Asya güzergahında, ticaretimiz için önemli bir geçiş ülkesi olan Kazakistan ile mevcut sorunları aşmak için iş birliğinde mutabık kaldık" - "Sultanov'un önümüzdeki günlerde ülkemize gerçekleştireceği ziyaret esnasında, özellikle lojistik sorunların çözülmesi, serbest bölgeler ve lojistik merkezler konularında yeni iş birliği fırsatlarını değerlendirme imkanı bulacağız"

Yurthaber 01-06-21 17:14

Antalya, yatırımcıların ve konut almak isteyen yabancıların da gözdesi

Antalya Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Davut Çetin: - "Her ne kadar salgın olsa da Antalya gerek ticaret gerekse iklim açısından cazibesini devam ettiriyor" - "Türkiye'de en çok yabancı üyesi bulunan odayız. Üyelerimizin dörtte biri Alman, dörtte biri Rus" - Antalya Serbest Bölge Kurucu ve İşleticisi AŞ Genel Müdürü Zeki Gürses: - "Bölgemizde faaliyet gösterin 83 firmadan 31'i yabancı sermayeli"

Yurthaber 24-04-21 11:05

Kibar: Fatsa’mızda eğitimin çıtasını daha yükseklere çıkarmak için canla başla çalışacağız”

Ordu’dun Fatsa ilçesine yeni eğitim yatırımları kazandırmak amacıyla Fatsa heyeti ile birlikte Ankara’ya bir dizi ziyaretler yapan Fatsa Belediye Başkanı İbrahim Etem Kibar, "İlçemizde eğitimin çıtasını daha yükseklere çıkarmak için canla başla var gücümüzle çalışacağız” dedi.Fatsa Kaymakamı Ömer Lütfi Yaran, Belediye Başkanı İbrahim Etem Kibar, AK Parti İlçe Başkanı İsa Yüksel, İlçe Milli Eğitim Müdürü Saygın Atinkaya, İlçe Milli Eğitim Şube Müdürü Muhammet Ancaza ve Milli Eğitim Özel Büro Görevlisi Mehmet Hafızoğlu’ndan oluşan bir heyet, Fatsa’ya yeni eğitim yatırımlar kazandırılması için Ankara’ya çıkarma yaptı.Üç gün süren programda Fatsa Heyeti, Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk’un Danışmanı Okan Çoban, Milli Eğitim Bakanlığı Temel Eğitim Genel Müdürü Cem Gençoğlu, İçişleri Bakanlığı Personel Genel Müdürü Mehmet Fatih Serdengeçti, Dış İşleri Bakan Yardımcısı Yavuz Selim Kıran, Serbest Muhasebeci Mali Müşavir Metin Pile, Ankara Fatsalılar Derneği Başkanı Fahri Çavuşoğlu, Anayasa Mahkeme Üyesi İrfan Fidan, Ticaret Bakanlığı Hukuk Hizmetleri Genel Müdürü Suavi Önal, Ticaret Bakanlığı Gümrük Muhafaza Bölge Amiri İbrahim Haberal, Ticaret Bakan Yardımcısı Sezai Uçarmak, Cumhurbaşkanlığı Devlet Denetleme Kurulu Başkanı Yunus Arıncı, Cumhurbaşkanlığı Destek ve Mali Hizmetler Genel Müdürü Mahmut Kazan, Cumhurbaşkanı Başdanışmanı eski Ordu Milletvekili İhsan Şener, TÜRKSAT Teftiş Kurulu Başkanı Mustafa Çavuşoğlu, TÜRKSAT Teftiş Kurulu Başmüfettişi Recai Namdar, TÜRKSAT Eğitim/Akademi Sorumlusu Emrah Kavcı, AK Parti Ordu Milletvekili Ergün Taşçı ve bazı iş adamlarını etti.Türkiye’yi yarınlara daha güçlü taşımak için yetiştirilmiş insan kaynağına ihtiyaç olduğuna dikkat çeken Belediye Başkanı İbrahim Etem Kibar, “Tüm insanlık için olduğu gibi, ülkemizin de Fatsa’mızın da eğitimli, nitelikli insan kaynağına ihtiyacı var.

Yurthaber 18-03-21 20:02

Tartıştığı esnafı 12. kattan aşağıya atmıştı! İstenen ceza belli oldu

Şişli'de bir ticaret merkezinde tartıştığı esnaf İlyas Demirci'yi 12. kattan 11. kata atan, adli kontrol şartıyla serbest bırakılan Çağdaş B. hakkında yürütülen soruşturma tamamlandı. Savcılıkça hazırlanan iddianamede, Çağdaş B. hakkında "Neticesi sebebiyle ağırlaşmış yaralama" suçundan 4 yıl 6 aya kadar hapis istemiyle iddianame düzenledi.

Haber 16-03-21 16:19

Antalya Serbest Bölge'de ticaret hacmi salgına rağmen arttı

Antalya Serbest Bölge Kurucu ve İşleticisi AŞ Genel Müdürü Zeki Gürses: - "2020 yılını yüzde 8 ticaret hacmi artışıyla kapatan bölgemiz, Mart 2020-2021 döneminde ticaret rakamlarında da yüzde 5'lik bir artış kaydederek 837 milyon dolarlık bir hacim yakaladı"

Yurthaber 15-03-21 16:29

ASBAŞ, Mart 2020-2021 döneminde yüzde 5’lik bir artışla 837 milyon dolarlık bir hacim yakaladı.

Türkiye’de 11 Mart 2020 tarihinde tespit edilen ilk Korona Virüs vakasının üzerinden 1 yıl geçerken tamamen ihracata yönelik üretim yapan Antalya Serbest Bölge, 2020 yılını yüzde 8 ticaret hacmi artışıyla kapattı.

Yurthaber 15-03-21 16:22

MTSO Başkanı Sadıkoğlu’ndan Böke’ye hayırlı olsun ziyareti

Malatya Ticaret ve Sanayi Odası (MTSO) Başkanı Oğuzhan Ata Sadıkoğlu, Malatya Serbest Muhasebeci ve Mali Müşavirler Odası’nın yeni başkanı Serdar Böke’ye hayırlı olsun ziyaretinde bulundu.Malatya Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı ve TOBB Yönetim Kurulu Üyesi Oğuzhan Ata Sadıkoğlu, Serbest Muhasebeci ve Mali Müşavirler Odası’nı (SMMMO) ziyaret etti.

Yurthaber 07-03-21 14:06

Özer Matlı: 10 milyar dolarlık ticaret hacmi için, serbest ticaret anlaşmasının imzalanması önemli

TOBB Yönetim Kurulu Üyesi ve Türkiye-Ukrayna Ticaret ve Sanayi Odası Forumu Eş Başkanı Özer Matlı, iki ülke arasındaki ticari ilişkilerin her geçen gün artarak geliştiğini belirterek, “Türkiye-Ukrayna Serbest Ticaret Anlaşmasının imzalanması ile ticari ilişkilerimizi daha sağlam bir zemine kavuşturmuş olacağız” dedi.Türkiye-Ukrayna Ticaret ve Sanayi Odası Forumu Ortak Yönetim Kurulu Toplantısı, Türk Tarafı Eş Başkanı ve TOBB Yönetim Kurulu Üyesi Özer Matlı ile Ukrayna Tarafı Eş Başkanı Sergiy Savchuk eş başkanlığında, sanal ortamda gerçekleşti.

Yurthaber 27-02-21 12:09

Ege Serbest Bölgesi salgının yaralarını hızlı sardı

Bünyesinde 20 binden fazla kişiye iş sağlayan ve 2020'de 3 milyar 844 milyon dolar ticaret hacmine ulaşan ESBAŞ, salgın nedeniyle düşen üretimini, geçen yılın son 5 ayındaki yükselişle telafi etti - ESBAŞ Yürütme Kurulu Başkanı Faruk Güler: - "Ege Serbest Bölgesinin 2021 yılında ticaret hacmini, salgın öncesi rakamların da üstünde bir seviyeye taşıyacağız. Büyümemiz salgın öncesine göre yüzde 10'larda olacak"

Yurthaber 29-01-21 11:11

Ege Serbest Bölgesi salgının yaralarını hızlı sardı

Bünyesinde 20 binden fazla kişiye iş sağlayan ve 2020'de 3 milyar 844 milyon dolar ticaret hacmine ulaşan ESBAŞ, salgın nedeniyle düşen üretimini, geçen yılın son 5 ayındaki yükselişle telafi etti - ESBAŞ Yürütme Kurulu Başkanı Faruk Güler: - "Ege Serbest Bölgesinin 2021 yılında ticaret hacmini, salgın öncesi rakamların da üstünde bir seviyeye taşıyacağız. Büyümemiz salgın öncesine göre yüzde 10'larda olacak"

Yurthaber 29-01-21 11:11

TBMM Genel Kurulunda kritik İngiltere kararı: Kabul edildi

İngiltere'nin Brexit kararı sonrasında Türkiye ile vardığı serbest ticaret anlaşmasını da içeren uluslararası anlaşmanın onaylanmasını uygun bulan kanun teklifi, TBMM Genel Kurulunda kabul edildi.

Haber 29-01-21 07:28

İngiltere'nin Ankara Büyükelçisi Chilcott: Umarız Türkiye gelecekte NATO müttefikleriyle işbirliği yapar, Rusya'yla değil

İngiltere'nin Ankara Büyükelçisi Sir Dominick Chilcott, NATO üyelerinin Rusya'dan askeri malzeme almaması kararını desteklediklerini ancak Türkiye ile mevcut savunma sanayi işbirliğini geliştirmek istediklerini söyledi. Chilcott'a göre Türkiye ile yapılan serbest ticaret anlaşmasının bir sonraki aşamasında, insan hakları ve çevre gibi konulara da atıf yapılabilir.

Haber 28-01-21 14:18

Türkiye ile Moğolistan serbest bölgeler alanında iş birliğine gitti

Ticaret Bakan Yardımcısı Gonca Yılmaz Batur: - "Karşılıklı olarak hem tecrübelerimizi paylaşma fırsatı bulacağız hem de iki ülkenin mevzuatını, uygulamalarını birbirimize aktarabileceğiz"

Yurthaber 21-01-21 16:20

Türkiye ile Moğolistan serbest bölgeler alanında iş birliğine gitti

Ticaret Bakan Yardımcısı Gonca Yılmaz Batur: - "Karşılıklı olarak hem tecrübelerimizi paylaşma fırsatı bulacağız hem de iki ülkenin mevzuatını, uygulamalarını birbirimize aktarabileceğiz"

Yurthaber 21-01-21 16:20

Antalya Serbest Bölgesi’nin ticari hacmi yüzde 8 oranında arttı

Pandemi döneminde Antalya Serbest Bölgesi, ticaret hacmini yüzde 8 arttırırken, istihdam sayısı yıl sonunda yüzde 5 artışla 5 bin 351’e yükseldi.“Antalya Serbest Bölgesi, yıllık ticaret hacmini yüzde 8 arttırdı”Dünya, virüs haberleri ile başlayan, virüsün pandemi olarak adlandırılması ile küresel çapta önlemlerin alındığı, bütün sektörlerin durgunluğa girdiği hatta hizmete dayalı sektörlerin dönemsel olarak durduğu bir yılı geride bıraktı.

Yurthaber 12-01-21 14:51

Guardian ve Observer yazarı Tisdall: İngiltere, Türkiye ile serbest ticaret anlaşması imzalayarak insan hakları ihlallerini göz ardı etti

İngiltere'de Pazar günleri yayımlanan Observer gazetesinin son sayısında, İngiltere ile Türkiye arasında geçen hafta imzalanan serbest ticaret anlaşmasının eleştirildiği bir köşe yazısı yer aldı. Simon Tisdall imzalı "Küresel Britanya vicdanı da dahil her şeyi alıp satmaya hazır" başlıklı yazıda, İngiltere'nin Türkiye ile anlaşma imzalayarak "endişe verici insan hakları ihlallerini göz ardı ettiği" ve İngiltere Parlamentosu'nun bu anlaşmayı detaylı şekilde gözden geçirmesi gerektiği belirtildi.

Haber 04-01-21 15:09

Kayseri Organize Sanayi Bölgesi Yönetim Kurulu Başkanı Tahir Nursaçan “Birleşik Krallıkla İmzalanan, Serbest Ticaret Anlaşması Tarihi Bir Adımdır

Kayseri OSB Yönetim Kurulu Başkanı Nursaçan, "Avrupa birliğinden anlaşmalı bir şekilde ayrılan Birleşik Krallık ile imzalanan Serbest Ticaret Anlaşmasını tarihi bir gelişme olarak görüyoruz” dedi.“Bu Anlaşma İle Türkiye Ticareti İvme Kazanacaktır“Başkan Nursaçan; “Dünya sosyal ve ekonomik anlamda 21.

Yurthaber 31-12-20 14:22

KTO Başkanı Gülsoy, İngiltere ile imzalanan STA, Türkiye’nin gücüne güç katacaktır

Kayseri Ticaret Odası (KTO) Başkanı Ömer Gülsoy, İngiltere ile imzalanan serbest ticaret anlaşmasına (STA) ilişkin, "Dış ticaretimizde çok önemli bir anlaşma sağlanmıştır.

Yurthaber 30-12-20 11:51

İngiltere’deki Türk İşadamları Türkiye’yle Ticareti Anlattı

Türkiye AB’yle Gümrük Birliği anlaşması nedeniyle, Brexit‘le beraber İngiltere’yle ticaretindeki yasal zeminini de yitirmişti. Şimdi iki ülke AB’den bağımsız bir serbest ticaret anlaşması imzaladı. VOA Türkçe muhabiri, İngiltere’den Türkiye’ye mal getiren Türk işadamlarıyla mevcut durumu konuştu

Haber 30-12-20 00:38

Türkiye ve İngiltere Serbest Ticaret Anlaşması İmzaladı

Ticaret Bakanı Ruhsar, “Anlaşma olmasaydı, yaklaşık 2,4 milyar dolara varan bir zararımız olacaktı. Bu risk, an itibarıyla ortadan kalkmıştır” dedi

Haber 29-12-20 19:44

Türkiye ile İngiltere serbest ticaret anlaşması imzaladı

Türkiye'nin ihracatında Almanya'dan sonra ikinci sırada yer alan İngiltere ile Serbest Ticaret Anlaşması bugün imzalandı.

Finans 29-12-20 16:47

Son dakika: Türkiye ile İngiltere arasında Serbest Ticaret Anlaşması imzalandı

Ticaret Bakanı Ruhsar Pekcan, İngiltere ile imzalanan Serbest Ticaret Anlaşmasıyla ilgili, "Bugün, Türkiye-Birleşik Krallık ilişkileri bakımından önemli ve tarihi bir günü yaşıyoruz. Anlaşma 1 Ocak 2021 tarihinde devreye girecek ve hiçbir süre kaybımız olmayacak." dedi.

Finans 29-12-20 15:47

Ticaret Bakanı Ruhsar Pekcan: Yepyeni bir dönem başlıyor

Ticaret Bakanı Ruhsar Pekcan, Birleşik Krallık ile yarın imzalanacak Serbest Ticaret Anlaşması'nı, "2021 yılından itibaren hem Türkiye'nin hem de en önemli ticaret ortaklarımızdan biri olan Birleşik Krallık'ın (BK) karşılıklı olarak kazanacağı yepyeni bir dönem başlıyor." sözleriyle duyurdu.

Finans 28-12-20 21:22

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Kabine Toplantısı'nın ardından millete seslendi: (3)

"İngiltere ile Serbest Ticaret Anlaşması imzalama aşamasına geldik. Yarın inşallah bu anlaşmanın imzaları atılıyor. Bu, Gümrük Birliği Anlaşması'ndan sonraki en önemli ticari anlaşmamız olacaktır. İnşallah 2021'den itibaren hem Türkiye'nin hem İngiltere'nin kazanacağı yeni bir dönem başlıyor" - "Yılın 11 ayındaki yatırım talebi geçen seneye göre yüzde 30 artış gösterdi" - "Çin'den sipariş verdiğimiz aşının ilk partilerinin yılbaşından önce ülkemize teslim edilmelerini bekliyoruz. Almanya'dan gelecek aşının da ocakta ülkemize ulaşacağını ümit ediyoruz" - "İnşallah en kısa sürede kendi üretimimiz olan birden fazla aşıyı milletimizin hizmetine sunmakta kararlıyız" - "Karşımızda, ülkemize kaynak girişi sağlamak için hayata geçirdiğimiz uygulamaları dahi fuhuş, uyuşturucu, organ kaçakçılığı gelirleriyle irtibatlandıracak kadar hayattan ve izandan noksan bir anlayış var" - "Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi, ülkemizle ilgili bir davada kendi hukuki süreçlerine İspanya ve İtalya gibi ülkelerdeki benzer yargılamalarda verdiği kararlara aykırı bir tavır sergiledi. Biz de bunun üzerine çıktık 'bu çifte standartlı, hukuki değil siyasi saiklerle verilen kararı uygulamayız' dedik. 'Vay efendim sen nasıl böyle bir şey söylersin'. Demek ki kendileri bu işlerde yetki sahibi olsalar elinde onlarca insanın kanı bulunan bu terörist destekçisini hemen serbest bırakacaklar" - "Önümüzdeki dönemde ülkemizin bu partilere oy verenlerin feraseti ve iradesiyle köklü bir muhalefet reformunu hayata geçireceğine inanıyorum. İnanıyorum ki Cumhur İttifakı inşallah bunlar karşısında çok daha güçlü bir şekilde yoluna devam edecektir" - "Lafa gelince her fırsatta 'Atatürk'ün partisiyiz' diye övünen bu kişiler, aynı partinin kendilerine 'Mustafa Kemal'in askerleri değil, it sürülerisiniz' diyen yöneticisine bile ses çıkaramamışlardır"

Yurthaber 28-12-20 20:08