YURTHABER

Düzce
Şehirler
Şehir Seçiniz
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Aksaray
Amasya
Ankara
Antalya
Ardahan
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bartın
Batman
Bayburt
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Düzce
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkari
Hatay
Iğdır
Isparta
İstanbul
İzmir
Kahramanmaraş
Karabük
Karaman
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kilis
Kırıkkale
Kırklareli
Kırşehir
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Mardin
Mersin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Osmaniye
Rize
Sakarya
Samsun
Şanlıurfa
Siirt
Sinop
Şırnak
Sivas
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Uşak
Van
Yalova
Yozgat
Zonguldak
Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

12 Kasım Düzce depremi için resmi anma töreni yapılmayacak

Düzce Valisi Vasip Şahin, 12 Kasım 1999 Düzce depreminin 12. yıl dönümü nedeniyle yaptığı basın...

12 Kasım Düzce depremi için resmi anma töreni yapılmayacak

Düzce Valisi Vasip Şahin, 12 Kasım 1999 Düzce depreminin 12. yıl dönümü nedeniyle yaptığı basın açıklamasında resmi anma töreni yapılmayacağını söyledi.

12 Kasım 1999 Düzce depreminin 12. yılı nedeniyle her yıl yapılan resmi anma töreni bu kez yapılmayacak. Konuyla ilgili basın açıklaması yapan Düzce Valisi Vasip Şahin, depremde hayatını kaybedenler rahmet diledi. Vali Şahin, açıklamasında şöyle dedi: "Ben öncelikle 17 Ağustos ve 12 Kasım depremlerinde kaybettiğimiz tüm deprem şehitlerimizi rahmetle anıyorum. Bizler bu acıların tekrar yaşanmaması için bütün binalarda, resmi kurumlarda özenle çalışmak gibi bir sorumluluğumuz var. Deprem sonrasında başlayan yapılaşmada vatandaşlarımızın ve resmi kurumlarımızın bu duruma büyük bir dikkat ve özen gösterdiğini biliyoruz. Dikkat ve özen gösterilmediği durumlarda ilgili kurumlar aracılığıyla çeşitli uyarılar yapılıyor. Vatandaşları deprem psikolojisinden kurtarmak için uzun uğraşlar verildi. Bu nedenle bu yıl bu psikolojiyi yaşatmamak için resmi bir anma programı yapılmayacak, sadece Kaynaşlı ilçesinde mevlit okutulacak.”

Vali Vasip Şahin, basın mensuplarının, ’Düzce depreme hazır mı?’ sorusu üzerine de, "Biz ne kadar hazırız desek de bunun provası ancak yaşanacak bir depremle oluyor. Onun için ne kadar hazırız, ne kadar değiliz bunu bilemeyiz, ama biz elimizden gelen bütün gayreti hazırlıklı olma yönünde kullanıyoruz.” dedi.

Düzce’de orta hasarlı olarak ifade edilen binaların onarımlarının yapıldığını, fakat ruhsat alma yönünde vatandaşların henüz işlemlerini bitirmediğini aktaran Vali Şahin, açıklamasını şöyle tamamladı: "Birçok vatandaşımız binalarının onarımlarını ve güçlendirmelerini yapmışlar, ancak ruhsat almamışlar. Bu vatandaşlarımıza gerek özel idare gerekse belediye aracılığıyla uyarılarda bulunuyoruz.”

Düzce’de bu gün itibariyle bin 937 tane orta hasarlı bina bulunuyor. Bu binaların büyük bir çoğunluğunun ise güçlendirme çalışmaları tamamlanmış durumda.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

En Çok Aranan Haberler