Uludağ Üniversitesi’nde yaklaşık 40 bin öğrenci ders başı yaptı. Üniversitenin resmi açılış töreni ise 29 Eylül Perşembe günü yapılacak.
Uludağ Üniversitesi’nde 2011-2012 eğitim öğretim dönemi başladı. Bu yıl 11 bin öğrenci daha Uludağ Üniversiteli oldu. Tıp Fakültesi’ne başlayan 287 öğrenci ise ailelerin ve öğretim üyelerinin katıldığı törende beyaz önlüklerini giydi ve ilk derslerini eski Rektör Prof. Dr. Mustafa Yurtkuran’dan aldı.
Prof. Dr. Mete Cengiz Kültür Merkezi’nde yapılan törende konuşan Dekan Prof. Dr. Mustafa Güllülü, fakültenin 42. dönem öğrencilerine hitaben yaptığı konuşmada, hekimliğin, insan sevgisi ve bilim arzusu olmadan yapılacak bir meslek olmadığını vurguladı. Hekimlik mesleğinin horlandığı, dışlandığı bu dönemde tıp eğimini seçtikleri için öğrencileri kutlayan Dekan Güllülü, “Hekim olarak keyifsiz ve kırgın bir dönem yaşıyoruz. Suçlamaları hak etmediğimize inanıyoruz ve hiçbir meslek grubundan daha suçlu olduğumuzu düşünmüyoruz. Kırgınız ama ümitsiz değiliz. Bugünlerin geçeceğini ve mesleğimizin tekrar hak ettiği saygınlığını kazanacağına inanıyoruz." diye konuştu.
Rektör Prof. Dr. Kâmil Dilek de kendisinin de tıp öğrencisi iki oğlu bulunduğunu belirterek başladığı konuşmasında, velilerin sevinçlerini çok iyi anladığını ve çok mutlu olduğunu ifade etti. Öğrencilere seslenen Rektör Prof. Dr. Kâmil Dilek, şunları söyledi: "Türkiye’nin en büyük üniversitelerinden birini kazandınız. Kazandığınız tıp fakültesi, iddia ediyorum ki, eğitimi en iyi ilk üç tıp fakültesinden biridir."
Günümüzde hekimliğin bazı sorunları bulunduğuna da değinen Rektör Prof. Dr. Dilek, “Benim 27 yıllık hekimlik hayatımda iki üç kez bu tür badireler atlattık. Bu badireyi da atlatacağımıza eminim.” dedi.
Konuşmaların ardından Tıp Fakültesi Öğretim Üyeleri, öğrencilere beyaz önlüklerini giydirdi. Daha sonra da eski Rektör Prof. Dr. Mustafa Yurtkuran, öğrencilere ilk dersi verdi. ‘Hekimlik ve Şarlatanlık’ başlıklı bir konuşma hazırlayan Prof. Dr. Yurtkuran, törenin uzaması üzerine öğrencilere mesleğin ABECESİ hakkında bilgiler verip tavsiyelerde bulundu.
Kendine asistanlık eden, uzun yıllar beraber çalıştığı Prof. Dr. Kamil Dilek’in Rektör, Prof. Dr. Mustafa Güllülü’nün Tıp Fakültesi Dekanı, Prof. Dr. Müfit Parlak’ın da Rektör Yardımcısı olduğunu belirten Yurtkuran, “Üçü de evlatlarımdan farklı değildir. Rektör, rektör yardımcısı, dekan olmuşlardır. Benim yaşadığım mutluluğu Allah tüm akademisyenlere yaşatsın.” ifadesini kullandı.
Hekimlik mesleği ile ilgili tavsiyelerde de bulunan Prof. Dr. Mustafa Yurtkuran, hekimliği bir defa tadan kişinin yüz defa dünyaya gelse yine hekim olmak isteyeceğini söyledi. “Hekimlik ayrıcalıklı bir meslektir ancak bu ayrıcalık böbürlenmede değil, insana hizmetteki ayrıcalıktır.” diyen Yurtkuran, “Ayrıcalıklıdır çünkü diğer hiçbir meslekte olmadığı kadar fedakarlık gerektirir, insan sevgisi ve hoşgörü gerektirir.
Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz