Afrika'da 50 yıl aradan sonra bilimsel bir keşif gezisi sırasında fil farelerine rastlandı.
Antalya'dan çalışmak için ülkesi Burkina Faso'ya giden El Hadji Thiam (32), koronavirüs tedbirleri kapsamında getirilen seyahat yasağı nedeniyle geri dönemedi. Babasıyla cep telefonundan görüntülü görüşebilen 5 yaşındaki Zeynep, "Babamı getirene 10 kutu şeker alacağım" dedi.
Tüm dünya koronavirüs kuşatmasında. Virüsün yayılmasını önlemek ve tedavisini bulmak için çalışmalar sürmesine rağmen koronavirüs Afirka'ya sıçradı. Ruanda, Esvatini ve Orta Afrika Cumhuriyeti'nde ilk koronavirüs vakaları görüldü. KKTC'de görülen vaka sayısı 6'ya yükselirken, hayatını kaybedenlerin sayısı İran'da 724'e, İtalya'da 1441, Yunanistan'da 4'e yükseldi. Çin'de ise son 24 saatte 10 kişinin hayatını kaybettiği belirtildi. Böylece ülkede ölü sayısı 3 bin 199 oldu.
Sosyal medya beğenilerine benzer bir yöntemin 30 bin yıl önce de var olduğu ortaya çıktı. Yapılan araştırmalara göre, 30 bin yıl önce kişiler, beğendiklerini belli etmek için birbirlerine devekuşu yumurtası kabuğundan yapılmış veriyordu. Afrika'da Kalahari Çölü'nün çevresinde yapılan keşif, antik insanların sosyal iletişiminde dair ilk bulgular olabilir. Arkeologlar, Kalahari Çölü'nde olan devekuşu yumurtalarından yapılan takıları 621 mil uzakta, devekuşu yumurtalarının olmadığı Lesotho'da buldu
Sağlık Bakanlığı yetkilisi Dr. Ibrahim Kana: - "Salgının yayılmasının nedeni ülkenin bazı bölgelerinde farelerin insanlar tarafından tüketilmesi ve hijyen eksikliği. Hijyen olmayınca fareler de çoğalıyor. Bu hayvanlar insanların yiyecekleri ve eşyalarına dokunduğu zaman Lassa ateşi hastalığı da insanlara bulaşıyor" - "Bu hastalığın önlemesi için hükümet ülkenin farklı eyaletlerinde hijyen kampanyası başlattı ve Sağlık Bakanlığı, salgınla mücadelede özel bir ekip kurarak arayan kişilere Lassa sıtması ile ilgili bilgi veriyor"
Dünya, Çin'de kısa sürede salgına dönüşen yeni tip koranavirüs (2019-nCoV) ile mücadele ederken Afrika ülkesi Nijerya'da Lassa ateşi salgını nedeniyle resmi rakamlara göre 1 ayda 258 vaka tespit edildi ve 41 kişi hayatını kaybetti.
TİKA Başkan Vekili Serkan Kayalar: - "2011'den bu yana başta camiler, türbeler, medreseler, saat kuleleri, kale, hamam, külliye ve çeşmeler olmak üzere toplam 90 tarihi eserin restorasyonu ve renovasyonu tamamlandı" - "Geçen yıl, yaklaşık 2 bin proje ve faaliyet gerçekleştirdik, 100'ün üzerinde ülkeye ulaştık" - "2020-2023 döneminde, kültürel tesislerin inşası, donatımı ve yenilenmesine yönelik 190 projenin gerçekleştirilmesi hedefleniyor"
Afrika Birliği: Afrika ülkeleri koronavirüs için "alarmda kalmalı"
Afrika Birliğinden Elazığ depremi için dayanışma mesajı
Türkiye, 400 yıl süren İngiliz sömürgeciliğinin ardından 1965'te bağımsızlığını kazanan Gambiya'yı ilk tanıyan ülkeler arasında yer alıyor - Ülkenin başlıca doğal zenginlikleri arasında balık, titanyum, kalay, zirkon ve silis kumu bulunuyor - Çok fazla mineral ve doğal kaynağa sahip olmayan Gambiya'da, nüfusun büyük bölümü geçimini tarım ve büyükbaş hayvancılıktan sağlıyor - Gambiya'nın başlıca ihraç mallarını yerfıstığı, balık, kaju, mango, çeşitli sebzeler ve susam oluşturuyor