YURTHABER

Kapat

Ak Partili Üyeler Var Ve Özay Belediye Otobüsleri Ve Ücretlerini Sordu

Çorlu Belediyesi`nin Haziran ayı olağan meclis toplantısına katılan AK Partili meclis üyeleri Handan Var ve...

Ak Partili Üyeler Var Ve Özay Belediye Otobüsleri Ve Ücretlerini Sordu

Çorlu Belediyesi`nin Haziran ayı olağan meclis toplantısına katılan AK Partili meclis üyeleri Handan Var ve Semanur Özay Çorlu Belediye Başkanı Ünal Baysan tarafından yanıtlanması istemiyle soru önergeleri verdiler. Var ve Özay, önergelerden birinde Çorlu Belediyesi Halk Otobüslerini ve bu otobüslerin ücretleri hakkında sorular yönelttiler.

1 Haziran 2012 tarihi itibariyle çalışması durdurulan minibüslerle birlikte Çorlu’da hizmet veren 109 araç trafikten çekilmiştir denilen önergede, Var ve Özay: “Ulaşım Planımızla ilgili hiçbir hazırlığımız olmadığından Çorlu’da toplu taşımadan yararlanmak isteyen vatandaşlar zor durumda kalmıştır. Belediyemizin Çorlu’daki Toplu Taşıma ile ilgili yaptığı çalışma 6 Ocak 2010 tarih, 2010/66 sayı ve oyçokluğu ile alınan karardan ibarettir. Üstelik kararda sadece otobüs satın alınması için meclisten istenen yetkidir. Hiçbir fizibilite çalışması, dayanaklar, projeler, açıklamalar, tartışmalar olmadan belediyemiz borca girmiştir. Kamu zararı olduğu gerekçesiyle bir an önce alınmak istenen otobüslerin borcunun bir yılda ödeneceği söylenmişti. Otobüslerle ilgili borcumuz tamamlanmış mıdır? Borcumuz bitmediyse kalan rakam nedir? Hesapsızca yapılan bu satın alma sonucunda otobüsler kar etmiş midir?” denildi.

Son günlerde otobüslerin balık istifi yolcu taşımak durumunda olduğu da kaydedilen önergede: “Toplu taşımada hizmet kalitesinin düştüğü görülmektedir. Minibüslerin trafikten men edileceği bilindiği halde neden belediyemiz bu durumu dikkate almamış, satın alınan otobüs sayısını yeterince hesaplamamıştır. Otobüs sayımız arttırılacak mıdır? Nasıl? 5393 sayılı Belediye Kanununun, 15. maddesi, f bendine dayanarak toplu taşıma işinin belediyemiz eliyle yapılması kararını almıştık. Şimdi gelinen noktada toplu taşıma işinin ihaleye çıkarılacağı doğru mudur? Ayrıca zaten zamlı tarife ile çalışmaya başlayan belediye otobüslerimizde bilet ücretlerine yüzde 50 daha zam yapılması planlandığı doğru mudur? Çorlu Belediyesi olarak toplu taşıma sorununun kaliteli ve ucuz nasıl çözüleceği planlanmıştır?” ibarelerine yer verildi.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

En Çok Aranan Haberler

Kapat