YURTHABER

Kapat

Akab 3 Ayda 65 Ton Tıbbi Atığı Bertaraf Etti

Amasya Katı Atık Birliği (AKAB) tıbbi atıkların sterilizasyonu çalışmaları kapsamında 3 ayda yaklaşık 65 ton...

Amasya Katı Atık Birliği (AKAB) tıbbi atıkların sterilizasyonu çalışmaları kapsamında 3 ayda yaklaşık 65 ton tıbbı atığı bertaraf etti.

Birlik tarafından bu yılın ilk üç ayında Amasya, Merzifon, Suluova, Gümüşhacıköy, Erbaa ve Mecitözü'ndeki sağlık kuruluşlarından kaynaklanan 65 ton atığın il merkezinde bulunan modern tesiste sterilize ve bertaraf edildiğini belirten birlik müdürü Çevre Yüksek Mühendisi Maşide Bütüner, "Özel koşullarda toplanması, taşınması ve sterilize edilmesi gereken tıbbi atıklar tesisimizde insan sağlığından ödün vermeden sterilize edilmektedir" dedi.

Atıkların değerlendirilmesi, taşınması ve korunmasının giderek önem kazandığını vurgulayan Bütüner, "Sağlık kuruluşlarınca üretilen tıbbi atıkların toplanması, taşınması, depolanması ve bertaraf edilmesi bulaşıcı hastalıkları önlemede ve çevre sağlığını korumada özel bir yere sahiptir. Tıbbi atıklar, ünitelerden kaynaklanan patolojik, enfeksiyöz atıklar ile kesici, delici atıklardır. Bu atıkların çevre sağlığına zarar vermeden kaynağında toplanması, taşınma depolama ve bertaraf edilmesi toplum sağlığının korunması açısından büyük öneme sahipti Tıbbi atıklar başta doktor olmak üzere hemşire, ebe, diş hekimi, veteriner, laboratuvar teknisyeni olmak üzere tüm sağlık personeli tarafından oluşumu sırasında kaynağında ayrı olarak toplanır. Toplama ünitesi atığın niteliğine uygun ve atığın oluştuğu kaynağa en yakın noktada bulunmalıdır" diye konuştu.

Bütüner, tıbbi atıkların hiçbir şekilde evsel atıklar, ambalaj atıkları ve tehlikeli atıklarla karıştırılmaması gerektiğini kaydetti.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

En Çok Aranan Haberler

Kapat