YURTHABER

Kapat

Ankara Valisi Yüksel:

 Ankara Valisi Alaaddin Yüksel, Başbakanlık Devlet Arşivleri Genel Müdürlüğünün, dünya arşivciliğinde öncü ve örnek bir kuruluş olduğunu bildirdi.

Ankara Valisi Alaaddin Yüksel, Başbakanlık Devlet Arşivleri Genel Müdürlüğünün, dünya arşivciliğinde öncü ve örnek bir kuruluş olduğunu bildirdi. Ankara Valiliğinden yapılan açıklamaya göre, Devlet Arşivleri Genel Müdürü Uğur Ünal, Vali Yüksel'i ziyaret etti. Yüksel, yaptığı konuşmada, arşivcilik alanında gelişmiş teknoloji ve çağdaş yönetimin önemli olduğunu belirtti. "Araştırmacıların istedikleri bilgi ve belgeye en kolay şekilde ulaşabilmesi, dünyanın neresinde olursa olsun bilgisayar aracılığıyla Türk arşivlerini tarayabilmesi dünya ve ülkemizin tarihinin sayfalarına da ışık tutacaktır" ifadesini kullanan Yüksel, bu bağlamda Devlet Arşivleri Genel Müdürlüğünün, dünya arşivciliğinde öncü ve örnek bir kuruluş olduğunu kaydetti. Ünal, 1855 tarihli "Ankara Valisi Ali Rıza Paşa'ya İkinci Dereceden Mecidiye Nişanı" verilmesini emreden padişah fermanını Yüksel'e hediye etti.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

En Çok Aranan Haberler

Kapat