YURTHABER

Antalya
Şehirler
Şehir Seçiniz
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Aksaray
Amasya
Ankara
Antalya
Ardahan
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bartın
Batman
Bayburt
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Düzce
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkari
Hatay
Iğdır
Isparta
İstanbul
İzmir
Kahramanmaraş
Karabük
Karaman
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kilis
Kırıkkale
Kırklareli
Kırşehir
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Mardin
Mersin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Osmaniye
Rize
Sakarya
Samsun
Şanlıurfa
Siirt
Sinop
Şırnak
Sivas
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Uşak
Van
Yalova
Yozgat
Zonguldak
Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Antalya'da Kadınlar Özgecan Için Eylem Yaptı

İbrahim LALELİ/ ANTALYA, Attalos Heykeli önünde buluşan Antalya Kadın Platformu üyelerine vatandaşlarda destek verdi. Platform adına yapılan açıklamada, 'En temel

Antalya'da Kadınlar Özgecan Için Eylem Yaptı

İbrahim LALELİ/ ANTALYA, Attalos Heykeli önünde buluşan Antalya Kadın Platformu üyelerine vatandaşlarda destek verdi. Platform adına yapılan açıklamada, 'En temel haklarımız erkek egemen, gerici, kadın düşmanı iktidar tarafından tehdit altında. Taciz, tecavüz, şiddet, savaş ve gerici saldırılarla hayatlarımız kuşatılıyor. AKP 'Eşit değilsiniz' dedikçe kadınlar öldürülüyor. Her gün 5 kadın en yakınındaki erkekler tarafından öldürülüyor. Erkeklerin bu gücünü nereden aldığını biliyoruz. Kadın ve erkek eşit değildir diyen Tayyip Erdoğan ve bir dediğini iki etmeyen AKP kurmayları erkek şiddetini meşrulaştırıyor' denildi.
'Erkek devlet şiddetine hayır', 'Geceleri de sokakları da terk etmiyoruz', 'Yaşasın kadın dayanışması' gibi sloganlar atan kadınlar, 'Özgecan'ın katili erkek egemen devlettir', 'Kadın cinayetleri politiktir' yazılı dövizler taşıdı. Basın açıklamasının ardından Özgecen Aslan'ın fotoğrafını yere koyan kadınlar etrafına mum yakarak oturma eylemi yaptı.
BABA KIZI İLE KATILDI
Antalya Kadın Platformu'nun eylemi öncesi 20 yaşındaki üniversite öğrencisi kızı Seviye Düz ile birlikte Attalos Heykeli önüne gelen Konyaaltı Gazi Mustafa Kemal İlköğretim Okulu'nda öğretmenlik yapan Sezai Düz, üzerinde 'Ben Özgecan'ım, Özgecan benim kızım' yazılı pankartla farkındalık eylemi yaptı.

Antalya'da Kadınlar Özgecan Için Eylem Yaptı

Antalya'da Kadınlar Özgecan Için Eylem YaptıAntalya'da Kadınlar Özgecan Için Eylem Yaptı

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

En Çok Aranan Haberler