Murat KİBRİTOĞLU/ ADANA, Merkez Yüreğir İlçesi'ndeki Karataş Bulvarı üzerinde 01 DY 350 plakalı otomobilin arkasına iple bağlanan at, bir süre trafikte bu şekilde götürüldü. Yoğun trafik ve sıcak havada ilerleyen atı görenlerin 'Hayvana eziyet etme' diye uyarmalarına rağmen sürücü yoluna devam etti. Aracın hızlı olmaması nedeniyle çok fazla koşmak zorunda kalmayan at ile otomobil, tepkilere rağmen ara sokaklara girip gözden kayboldu.
Kimsesiz Hayvanları ve Doğayı Koruma Derneği "Bazen sokakta yaşayan, bazen ise evde sahipli hayvanlara eziyet ediliyor. Herkesi, özellikle yerel yönetimleri uyarıyoruz. Hayvanlara yapılan eziyet, katliam önce Allah katında çok büyük günahtır. Ayrıca bir insanlık suçudur, cezai yaptırımları vardır. Unutulmamalıdır ki, hayvanlara yaklaşımımız, bizim gelişmişliğimizi gösterir."
Metin Yıldırım, 5199 Sayılı Hayvanları Koruma Kanunu'na göre hayvanlara eziyet edenlere 499 lira para cezası kesildiğini, ayrıca Doğa ve Milli Parklar Bölge Müdürlüğü'nün de eziyet edilen hayvana el koyduğunu hatırlattı.
Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz