YURTHABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Av yasağı 1 Eylülde kalkıyor

Balıkesir’in Bandırma ilçesinde balıkçılar 1 Eylülde balık yasağının kalkmasını bekliyor.15 Nisanda getirilen av yasağı 1 Eylülde kalkıyor.

Av yasağı 1 Eylülde kalkıyor

Balıkesir’in Bandırma ilçesinde balıkçılar 1 Eylülde balık yasağının kalkmasını bekliyor.
15 Nisanda getirilen av yasağı 1 Eylülde kalkıyor. Bandırmalı balıkçılar av mevsiminden umutlu. Bandırma balık halinde yaz aylarında tezgâhlarda yerini alan levrek, çupra ve somon balıkları yerini artık hamsi mezgit, palamut, barbun, istavrite bırakacak. 1 Eylülde ’Vira bismillah’ diyecek olan büyük balıkçı tekneleriyle birlikte fiyatların daha da düşmesi bekleniyor.
Çakılköy ve Çevresi ve su Ürünleri Kooperatifi Başkan Yardımcısı Hüseyin Hemdem, bu yıl lüfer ve sarıkanadı bol miktarda çıkacağını belirterek, “Karadeniz’de palamut biraz zayıftı, oradaki zayıflık bizim küçük balıkçılara daha iyi yaradı. Lüfer, çinakop, hamsi bu sene bol. Sezon iyi geçecek gibi duruyor. Bu yıl aldığımız bilgilere göre lüfer ve sarıkanat bol miktarda olacak” ifadesinde bulundu.
Balıkçı esnafı Fetih Acemliler, "Av yasağının kalkmasıyla birlikte balık fiyatlarının da düşmesi bekleniyor. Balık sezonumuz 2 gün sonra açılıyor. Balıklar biraz pahalı, inşallah sezon ile birlikte fiyatlar yoluna girecek. Halkımızı balık yemeye davet ediyorum” şeklinde konuştu.

Av yasağı 1 Eylülde kalkıyor

Av yasağı 1 Eylülde kalkıyor

Av yasağı 1 Eylülde kalkıyor

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

En Çok Aranan Haberler