YURTHABER

Aydın
Şehirler
Şehir Seçiniz
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Aksaray
Amasya
Ankara
Antalya
Ardahan
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bartın
Batman
Bayburt
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Düzce
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkari
Hatay
Iğdır
Isparta
İstanbul
İzmir
Kahramanmaraş
Karabük
Karaman
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kilis
Kırıkkale
Kırklareli
Kırşehir
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Mardin
Mersin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Osmaniye
Rize
Sakarya
Samsun
Şanlıurfa
Siirt
Sinop
Şırnak
Sivas
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Uşak
Van
Yalova
Yozgat
Zonguldak
Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Aydın’da pamuk hasat kontrolleri devam ediyor

Aydın’da yağışlı havalarda pamuk toplanmaması için İl Tarım ve Orman Müdürlüğü personelleri tarafından kontroller devam ediyor.Aydın İl Tarım ve Orman Müdürlüğü’nden yapılan açıklamada, “Bakanlığımız talimatı gereği kontrol hizmetlerini yürütecek personeller sahada görevlendirilerek pamuk hasat kontrolleri sağlanmaktadır.

Aydın’da pamuk hasat kontrolleri devam ediyor

Aydın’da yağışlı havalarda pamuk toplanmaması için İl Tarım ve Orman Müdürlüğü personelleri tarafından kontroller devam ediyor.
Aydın İl Tarım ve Orman Müdürlüğü’nden yapılan açıklamada, “Bakanlığımız talimatı gereği kontrol hizmetlerini yürütecek personeller sahada görevlendirilerek pamuk hasat kontrolleri sağlanmaktadır. Yüzde 70 ve üzerinde nemli hava şartlarında toplama yapan araçların kontrolörler tarafından denetlenerek uyarılar yapılmaktadır. Pamuk toplama operatörlerinin yağışlı günlerde kesinlikle toplama yapmamalarına, yağışın sürmesi halinde komisyon kararına göre zorunlu olarak izin verilen hallerde toplama yapılıp, toplanan pamuklar kurutulduktan sonra ayrı depolarda muhafaza edilecektir. Pamuk toplama makinelerinde 6’şar kiloluk 2 adet yangın söndürücü bulundurulmasına, ayrıca mevcut imkanlar dahilinde acil müdahale için en az 3 tonluk su tankerinin oluşabilecek yangın ihtimalleri için tarla kenarlarında hazır bulundurulmasına, pamuk toplama makinesi sahipleri ve operatörleri, yetkili kontrolörlerce talep edilmesi halinde kimliklerini ibraz etmeleri istenmektedir. Yapılan kontroller esnasında belirtilen durumlara aykırı davrananlar için 5326 sayılı Kabahatler Kanununun 32. ve 40. maddelerine göre işlem yapılacaktır” denildi.

Aydın’da pamuk hasat kontrolleri devam ediyor

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

En Çok Aranan Haberler