Basın İlan Kurumu (BİK) Eskişehir Şube Müdürü Celal Güneş, basın mensuplarının ‘Fiili Hizmet Zammı Uygulanması’nı değerlendirmesi gerektiğini söyledi.
Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK) Eskişehir İl Müdürü Cahit Gürsel Akpolat’ı makamında ziyaret eden Güneş, burada yaptığı konuşmada, gazetecilerle ilgili fiili hizmet zammı öngören düzenlemenin, emeklilik yaşı ve prim ödeme süresiyle ilgili bir takım yenilikler içerdiğini kaydetti. Sarı basın kartı sahibi olan gazeteciler için yeni uygulamanın önemli avantajlar sağladığını belirten Güneş “Özellikle emeklilik açısından katkısı bulunmaktadır. SGK İl Müdürlüğü'nün bu konuda basın mensuplarını teşvik edici çalışma yapmasını ve kolaylık sağlamasını arzu ediyoruz” dedi.
SGK İl Müdürü Cahit Gürsel Akpolat ise, ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getirerek, kendilerinin de aynı düşünce içerisinde olduklarını ve basın mensuplarına yardımcı olmayı arzu ettiklerini dile getirdi. Yeni yapılan düzenleme sonrasında, 2008 yılı ekim ayı başı ile 2013 şubat başına kadar geçen sürenin fiili hizmet süresi olarak dikkate alınacağını ve bu uygulamadan sarı basın kartı sahibi olanlar ile tarafına emeklilik aylığı bağlanan basın kartı sahiplerinin de faydalanabileceğini anlatan Akpolat, “İşverenlerin bu yeni uygulamaya göre, aylık prim ve hizmet belgelerini ayrı ayrı düzenleyerek, maaş ödeme durumlarına göre 1 Mayıs veya 15 Mayıs 2013 tarihine kadar kurumumuza vermeleri gereklidir. Bu sürelere ait prim ve kurum karşılığı farkların, kanunun yürürlüğe girdiği tarihten itibaren 6 ay için içinde ödenmesi durumunda, ilgili süreler fiili hizmet zammı olarak değerlendirilecektir. Prim karşılık farklarının hesaplanarak sigortalılardan tahsil edilebilmesi için işverenlerin belirtilen tarihe kadar ek prim belgelerini mutlaka vermeleri şarttır. 6 aylık süreyi geçirdikten sonra başvurulması halinde ise gecikme zammı ve gecikme cezası uygulanmak sureti ile tahsilat yapılacaktır” diye konuştu.
Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz