Başbakan Yardımcısı Bekir Bozdağ, “CHP Genel Başkanı’na düşen görev çözüm sürecinin arkasında olduğunu gösterip, sürece destek olmaktır. Ama maalesef görüldüğü gibi süreç içinde ortaya çıkacak bazı tartışmalı şeyler olduğunda hemen buradan bir siyasal rant geliştirmeye dönük yaklaşımları ortaya koyuyor” dedi.
Başbakan Yardımcısı Bekir Bozdağ, Yurtdışı Türkler ve Akraba Toplulukları Başkanlığı'nda düzenlenen Yurtdışı Genç Liderler Projesi'nin açılış törenine katıldı. Programın ardından gazetecilerin sorularını cevaplandıran Bozdağ, Gülten Kışanak’ın terör örgütünün elindeki kamu görevlilerini serbest bırakacağını söylemesine ilişkin, “Biliyorsunuz terör örgütü bazı kamu görevlilerini kaçırmıştı. Şuanda terör örgütünün elinde bulunan değişik görevler yapan kamu görevlilerimiz var. Onların ailelerine kavuşmaları temin edilir. Aileleri mutlu olacaktır. Herkes mutlu olacaktır” dedi.
Bu yönde bir istihbarat olup olmadığının sorulması üzerine Bozdağ, bu yönde bir istihbaratın olmadığını söyledi. CHP Lideri Kılıçdaroğlu’nun İmralı süreciyle ilgili bilgilendirilmediği yönündeki açıklamalarının ve sürecin kendileri için olumlu işlemediği yönündeki eleştirilerinin hatırlatılması üzerine Bozdağ, “Sayın Kılıçdaroğlu çözüm süreci Türkiye’nin kamuoyuna ilk geldiği zaman sürece kredi açtığını söylemişti. Daha sonra bu kredinin ne anlama geldiğini tartışırken bunun destek anlamına geldiğini ifade etmişti ama, biz de o zaman bu kredinin samimi bir destek olmadığını söyledik. Kılıçdaroğlu, belli bir süre eleştirmeme kararı aldı belki. Bugün öyle anlaşılıyor. Partiye çıkan açıklamalara baktığımızda bu destek değil, belli bir süre eleştirmeyişle ilgili bir yaklaşımı gösteriyor” ifadesini kullandı.
CHP’nin samimi davranmadığını söyleyen Bozdağ, “Çözüm süreci Türkiye için hayırlı bir sonuç doğurduğunda bundan CHP de MHP de kazançlı çıkacaktır. AK Parti ve BDP de kazançlı çıkacaktır. Bütün Türkiye bundan kazanacaktır. Böyle bir ortamda CHP Genel Başkanı’na düşen görev bu sürecin arkasında olduğunu gösterip, sürece destek olmaktır. Ama maalesef görüldüğü gibi süreç içinde ortaya çıkacak bazı tartışmalı şeyler olduğunda hemen hükümeti eleştirmeye, süreci olumsuz eleştirecek yaklaşımlar ortaya koymaya, buradan bir siyasal rant geliştirmeye dönük yaklaşımları ortaya koyuyorlar. Tabi bu kredi açma meselesinin gayri resmi, gayri samimi bir hal olduğunu gösteriyor” diye konuştu.
Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz