Yılmaz Neşeli, üçüzlerden biri olarak doğduğu Memleket Hastanesi’ne 75 yıl sonra ilk kez geldi ve göz muayenesi oldu. Neşeli’nin gözlerinde katarakt başlangıcı teşhis edildi.
Yılmaz Neşeli (75), 1936 yılında üçüz bebeklerden biri olarak Kayseri’deki Memleket Hastanesi’nde dünyaya geldi. O yıllarda çoğul gebelikler çok nadir görülüyordu. Hamileliği boyunca bebekleri taşımakta çok zorlanan Yılmaz Neşeli’nin annesi, o dönemde Kayseri’nin tek hastanesi olan Memleket Hastanesi’nde doğum yaptı. İsimleri Ahmet, Yılmaz ve Solmaz konulan bebeklerden Solmaz bebek, doğduğu gün hayatını kaybetti.
Bu doğum, zamanında ulusal basının ilgisini çekti ve üçüz bebekler gazete sayfalarında haber olarak yer aldı. 75 yıl sonra muayene olmak üzere hastaneye gelen Yılmaz Neşeli, annesinden dinlediği doğum anılarını şöyle anlattı: “O dönemlerde bebeğin cinsiyetini bilmek bir yana, ikiz mi üçüz mü olduğunu bile anlamazlarmış. Ancak annemin karnı o kadar büyükmüş ki yürürken bizi taşıyamadığı için karnına çarşaf bağlarmış. Doğum sancıları başlayınca annemi acilen, zaten tek hastane olan Memleket Hastanesi’ne getirmişler. Doktorlar kız kardeşim için ‘Canlı kalmaz!’ demiş. Nitekim doğduğu gün onu kaybetmişiz. Erkek kardeşim Ahmet’le ben halen gayet sağlıklıyız.”
Terzilikle geçimini sağlayan Yılmaz Neşeli, 75 yıl sonra doğduğu hastaneye ilk kez geldi ve göz muayenesi oldu. Acıbadem Üniversitesi Öğretim Üyesi ve Acıbadem Kayseri Hastanesi Göz Hastalıkları Uzmanı Prof. Dr. Abdullah Özkırış tarafından yapılan muayenede, Neşeli’nin gözlerinde katarakt başlangıcı teşhis edildi. 75 yıl içinde bu tarihi yapının yok olmasını önleyerek eskisi gibi sağlık sektörüne kazandıran Acıbadem Hastanesi’ne teşekkürlerini ileten Yılmaz Neşeli, geçmişi özlemle andığını belirtti.
MEMLEKET HASTANESİ’Nİ ATATÜRK HİZMETE AÇMIŞTI
Cumhuriyet döneminin ilk yapılarından olan Memleket Hastanesi, Atatürk tarafından 1924 yılında hizmete açıldı. Kayseri Devlet Hastanesi yaptırıldıktan sonra bir süre TEKEL tarafından depo ve ispirto satış merkezi olarak kullanılan tarihi hastane binası, TEKEL'in binayı boşaltmasının ardından uzun süre atıl vaziyette bekledi. Tarihi binanın boş durduğu dönemde iki kez yangın çıktı, binanın tavanı ile çatısı yandı ve çöktü.
Tarihi yapıyı onaran Acıbadem, 1924 yılında Mustafa Kemal Atatürk tarafından hizmete açılan tarihi hastane binasını restore edip Türk sağlık sektörüne kazandırdı. Göz Sağlığı ve Tıbbi Onkoloji (Kemoterapi) birimleri ile idari ofislerin yer aldığı tarihi bina aynı zamanda konferans, toplantı ve sergi merkezi olarak da kullanılıyor; bu yönüyle Kayseri’nin sosyal ve kültürel etkinliklerine de ev sahipliği yapıyor.
Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz