YURTHABER

Kapat

Duygusal Zeka Yaşamı Etkiler

Antalya Büyükşehir Belediyesi, bu kez NLP olarak bilinen ‘Yaşamda Duygusal Zeka ve Kişisel Farkındalık’ semineri...

Duygusal Zeka Yaşamı Etkiler

Antalya Büyükşehir Belediyesi, bu kez NLP olarak bilinen ‘Yaşamda Duygusal Zeka ve Kişisel Farkındalık’ semineri gerçekleştirdi.

Büyükşehir Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Daire Başkanlığı ile Pega Eğitim kurumunun birlikte gerçekleştirdiği seminere çok sayıda Antalyalı ilgi gösterdi. Antalya Kültür Merkezi (AKM) Perge Salonu’ndaki ücretsiz seminerde kişisel gelişim uzmanı Murat Koçyiğit ve eğitimci Özden Özdemir, ‘Yaşamda Duygusal Zeka ve Kişisel Farkındalık’ başlığı altında önemli bilgiler aktardı.

Türkçe’de ‘Sinir Dili Programlama’ anlamına gelen ‘Nöro Linguistik Programming’ kelimelerinin başharflerinden oluşan NLP’yi, bireyin istediklerini elde etmesine imkan veren bir düşünce, uygulama ve davranış biçimi olarak tanımlayan Koçyiğit ve Özdemir, NLP ile kişisel gelişim stratejisi konulu bir sunum gerçekleştirdi.

DUYGUSAL ZEKA ÜZERİNE BİLİNMEYENLER

İzleyicilerle karşılıklı etkileşim halinde gerçekleşen sunumda, insan beyni ve duygusal zeka üzerine bilinmeyen noktalar aydınlatıldı. Kişisel gelişim uzmanı Murat Koçyiğit, “Araştırmalar, duygusal zekanın bireyin özel ve iş yaşamında etkili olduğunu söylüyor. Başkalarının duygularını tanıma, anlama, onlarla iletişime geçebilme kapasitesine duygusal zeka diyoruz. Bu zeka türü, günlük hayatımızda duygulara, duygusal ilişkilere odaklanıyor. Duygusal ve sosyal kapasitesi yüksek kişiler, yani duygularını iyi bilen, onları kontrol edebilen, başkalarının duygularını anlayan ve bunları ustalıkla idare edebilenler, hayatlarının gerek özel gerekse mesleki alanlarında daha avantajlı bir konuma geçer” diye konuştu.

ÖZBİLİNCİN ETKİLERİ

Eğitimci Özden Özdemir ise konuşmasında şunları anlattı:

“Özbilincimiz ya da kendimizin farkındalığı, kendimize dışarıdan ve nesnel bir bakışla bakarak, kendimizi nasıl gördüğümüz ile ilgilidir. Etkili bir insan olmanın temeli olan ‘kendi paradigmamızı’, ‘algı filtrelerimizi’ ya da ‘zihinsel haritamızı’ incelememizi sağlar. Kendimizin farkındalığı yalnızca algı filtrelerimizi, tutumlarımızı ve davranışlarımızı değil, ‘başkalarını görüş tarzımızı’ ya da ‘başkalarına olan vizyonumuzu’ da etkiler.”

Etkinlik sonunda izleyicilere, Pega Eğitim’in bu konuda verdiği özel eğitimleri anlatan broşürler dağıtıldı.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

En Çok Aranan Haberler

Kapat