Hırsızlar ev sahiplerini her gün yeni bir yöntemle tehdit ediyor. Soyguncuların son olarak geliştirdiği yöntem ise, evlere yumurta atmak.
Emniyet Genel Müdürlüğü’nün 2010 faaliyet raporuna göre Türkiye’de her gün 234 ve her saat 10 ev soyuluyor. Sadece 2010’da toplam 89 bin 349 evde hırsızlık vakasının yaşandığı ülkede, hırsızlar akla gelmedik yöntemlerle sadece sıradan konutları değil, güvenlik elemanlarıyla korunan siteleri dahi tehdit ediyor.
Pronet Güvenlik Sistemleri Genel Müdürü Metin Kastro, ev hırsızlığında son yönetimin evlere yumurta atmanın olduğunu ifade ederek, “Hırsızlar yumurtayı ev sahibinin görebileceği bir noktaya atıyor ve bir süre beklemeye başlıyor. Yumurta artıklarının birkaç gün boyunca temizlenmediğini gören hırsızlar, evde kimse olmadığını düşünüp evlere giriyor. Güvenlik güçleri bu yöntemle Marmaris’te son bir hafta içinde çok sayıda evin soyulduğunu belirtiyor.” bilgisini verdi.
DOĞRU SANILAN YANLIŞLAR
İhmal ve doğru sanılan yanlışlar nedeniyle Türkiye’de her gün 234 evin soyulduğunu hatırlatan Kastro, yeni ortaya çıkan yumurta atma gibi akla gelmedik yöntemlerle evlere giren hırsızların hedefinde sadece sıradan konutlar değil, güvenlik elemanlarıyla korunan sitelerin de bulunduğunu söyledi.
Güvenlikte doğru sanılan yanlışları açıklayan Kastro, böylece ihmallerin önüne geçerek, daha güvenli bir yuvaya sahip olmanın mümkün olduğuna dikkat çekti. Kastro, “Özellikle ihmal ve doğru sanılan yanlışlar nedeniyle yaşanan ve ev sahiplerinin travmalar yaşamasına neden olan soygunların önüne geçilmesinde en önemli görev ise yine ev sahiplerine düşüyor.” dedi.
YÜZDE 80’İ EVİNİ DEĞİŞTİRİYOR
Türkiye’deki hırsızlık girişimlerinin önemli bir kısmının hane halkı evdeyken gerçekleştiğini ve bunun da büyük travmalara yol açtığını söyleyen Genel Müdür Metin Kastro, “En kötüsü de hırsızlığın gece, hane halkı uyurken gerçekleşmesi. Ev sahibi yatağında uyurken bu sırada birisi odaya giriyor ve pantolonun cebinden cüzdanı çalıyor. Örneğin koca ya da eşi uyanıp kafayı kaldırınca, hırsız 'sen yat uyu, seninle işim yok bitirip gideceğim' diyor. Ev sahibi de mecburen korkuyla yatıp sesini çıkarmıyor. Bu aşamada cengaver çıkanlar da oluyor ama sonuçta bu büyük bir risk taşıyor. Karşınızdaki adamın ne olduğunu, neye güvendiğini bilmeden harekete geçmek, ailenizin güvenliğini tehlikeye sokuyor. O yüzden en doğrusu hırsıza bulaşmamak oluyor. Ama bunun sonucunda da büyük travmalar yaşanıyor. Bu travmayı yaşayanların yüzde 80'i de evlerini değiştiriyor." diye konuştu.
Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz