Flüt sanatçısı Şefika Kutluer ile Rus Kremlin Oda Orkestrası'nın birlikte sahne aldığı 'Somali’ye Yardım Konseri' başkentlilerin beğenisini topladı.
'2. Uluslararası Şefika Kutluer Festivali'nin konserlerinden biri daha Ankara Resim Heykel Müzesi Konser Salonu’nda gerçekleşti. Flüt sanatçısı Şefika Kutluer, Kremlin Oda Orkestrası ile seslendirdiği ve tüm geliri Somali’ye gönderilecek olan konserde yaptığı konuşmada, “Bu festivale katkılarından dolayı Ankara Büyükşehir Belediyesi’ne ve Başkan Melih Gökçek’e huzurlarınızda çok teşekkür ediyorum.” dedi. Daha önce Moskova’da da birlikte konser verdikleri Kremlin Oda Orkestrası ile ünlü Rus bestecisi Çaykovski ve Meksikalı genç besteci Jose Elizondo’nun eserlerinden oluşan repertuarla seyirci karşısına çıkan Kutluer, Ankaralı sanatseverlerin sanata her zaman büyük değer verdiğini vurguladı. 'Sihirli Flüt' adıyla tanınan Şefika Kutluer adına düzenlenen ve 27 Ekim'e kadar sürecek festivale; 8 Ekim’de Londra Senfoni Orkestrası, 12 Ekim’de Geleneksel Çin Müziği Orkestrası, 19 Ekim’de Viyana’dan Strauss Ensemble, 27 Ekim’de de Avrupa Birliği Oda Orkestrası gibi dünya çapındaki orkestralar katılacak.
Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz