YURTHABER

Trabzon
Şehirler
Şehir Seçiniz
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Aksaray
Amasya
Ankara
Antalya
Ardahan
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bartın
Batman
Bayburt
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Düzce
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkari
Hatay
Iğdır
Isparta
İstanbul
İzmir
Kahramanmaraş
Karabük
Karaman
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kilis
Kırıkkale
Kırklareli
Kırşehir
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Mardin
Mersin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Osmaniye
Rize
Sakarya
Samsun
Şanlıurfa
Siirt
Sinop
Şırnak
Sivas
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Uşak
Van
Yalova
Yozgat
Zonguldak
Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

45 Yıllık arzuhalci, zamana meydan okuyor

Trabzon’un Ortahisar ilçesinde bir dönem sayıları 20’yi bulan arzuhalcilerin çoğu, gelişen teknolojiye yenik düşerek mesleğini bırakmak zorunda kalırken 61 yaşındaki Miraç Öksüz, zor şartlar altında mesleğini sürdürmeye çalışıyor.Trabzon’da, ofislerin dışında Kahramanmaraş Caddesi PTT binası önündeki açık alanda yaklaşık 45 yıldır arzuhalcilik yapan Miraç Öksüz, bir zamanlar ailesinden 5 kişinin bu mesleği yaptığını şimdilerde ise tek başına kaldığını söylüyor.Eskiden her türlü dilekçeyi yazarak vatandaşın işini kolaylaştırdıklarını belirten Öksüz, eski işlerinden artık eser kalmadığını ifade ederek teknolojinin işlerini bitirdiğini söylüyor.

Trabzon’un Ortahisar ilçesinde bir dönem sayıları 20’yi bulan arzuhalcilerin çoğu, gelişen teknolojiye yenik düşerek mesleğini bırakmak zorunda kalırken 61 yaşındaki Miraç Öksüz, zor şartlar altında mesleğini sürdürmeye çalışıyor.
Trabzon’da, ofislerin dışında Kahramanmaraş Caddesi PTT binası önündeki açık alanda yaklaşık 45 yıldır arzuhalcilik yapan Miraç Öksüz, bir zamanlar ailesinden 5 kişinin bu mesleği yaptığını şimdilerde ise tek başına kaldığını söylüyor.
Eskiden her türlü dilekçeyi yazarak vatandaşın işini kolaylaştırdıklarını belirten Öksüz, eski işlerinden artık eser kalmadığını ifade ederek teknolojinin işlerini bitirdiğini söylüyor. Öksüz, “Meslek yaşantım yaklaşık 45 yılı buldu. Eskiden ağırlıklı olarak dilekçe yazardık bunun yanı sıra kartpostal, tebrik kartları satıyorduk. O dönemler işlerimiz iyi idi. Şimdi artık dilekçe yazma işi pek olmuyor. Bilgisayarlar, akıllı telefonlar çıkınca her şey bitti. Daktiloda dilekçe yazma işi pek olmuyor. Eskiden her türlü dilekçeyi yazıyorduk. O zamanlar daha güzeldi. Çeşit çeşit dilekçeler yazıyorduk. İnternet ortamı bizi çok etkiledi bizi bitirdi. Şuanda zarf kağıdı satıyoruz, bunun yanı sıra yurt dışından emekli olup gelenlerin muhtara doldurulduğu formları biz de iadeli taahhütlü yaparak ilgili yere gönderilmek üzere vatandaşa veriyoruz. 45 yıl önce burada amcam, amcamın oğlu dahil aileden 5 kişi çalışıyorduk. O dönemler dönüşümlü çalışıyorduk. Şimdi tek ben kaldım. Benim gibi dışarda çalışan pek yok ancak bürodan çalışanlar var. Eskiden sayımız 20 yakın vardı. Şimdi bir tek ben kaldım. Yeni nesil bu işlere pek düşkün değil. İşlerimiz iyice azalınca ekonomik olarak zor durumda kaldık" diye konuştu.

45 Yıllık arzuhalci, zamana meydan okuyor

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

En Çok Aranan Haberler