YURTHABER

Adana
Şehirler
Şehir Seçiniz
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Aksaray
Amasya
Ankara
Antalya
Ardahan
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bartın
Batman
Bayburt
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Düzce
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkari
Hatay
Iğdır
Isparta
İstanbul
İzmir
Kahramanmaraş
Karabük
Karaman
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kilis
Kırıkkale
Kırklareli
Kırşehir
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Mardin
Mersin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Osmaniye
Rize
Sakarya
Samsun
Şanlıurfa
Siirt
Sinop
Şırnak
Sivas
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Uşak
Van
Yalova
Yozgat
Zonguldak
Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Ceyhan’daki 5 maden şirketi taşınacak

Ceyhan Belediye Başkanı Kadir Aydar yetişti ilçede bölgede faaliyet gösteren 5 maden şirketinin taşınması için çalışma başlattı.2012 yılından bu yana Ceyhan ilçesi Kurtpınarı Mahallesinde faaliyet gösteren 5 maden ocağının çıkardığı kömür tozu köy halkının sağlığını tehdit ediyor.

Ceyhan Belediye Başkanı Kadir Aydar yetişti ilçede bölgede faaliyet gösteren 5 maden şirketinin taşınması için çalışma başlattı.
2012 yılından bu yana Ceyhan ilçesi Kurtpınarı Mahallesinde faaliyet gösteren 5 maden ocağının çıkardığı kömür tozu köy halkının sağlığını tehdit ediyor. Köy halkı, Ceyhan Belediye Başkanı Kadir Aydar’ın Kurtpınarı Köyü’nü ziyareti sırasında çocukların ayaklarındaki, yüzlerindeki, evlerindeki kömür tozlarını başkana göstererek yardım istediler. Başkan Aydar, maden ocaklarının taşınması için harekete geçti.
Köy halkına maden ocaklarının taşınacağı müjdesini veren Başkan Aydar, “2 hafta önce geldiğimde sizler bana kömürden rahatsızız, duramıyoruz, kömür altındayız, kömürleri sulamıyorlar, 12’den sonra çalışıyorlar demiştiniz. Ekiplerime talimat verdim ve bu konu üzerinde durdular. Bugün firma temsilcileriyle birlikte yanınızdayız. Benim onlardan isteğim Kurtpınarı’ndan başka bir yere bu işletmenin taşınması, kömür işletmesinin buradan çıkmasıdır. Ben 3 yaşındaki, 5 yaşındaki çocuğun, 70 yaşındaki teyzemin hakkını yedirtmem. Benim aşım, işim, ekmeğim insanların sağlığına zarar veriyorsa o insanların sağlığını düşünürüm. Bizim amacımız işletmeleri kapatmak değil, size söz veriyorum taşınmaları için gereken bütün mücadeleyi vereceğim. Ben insanlarla kapalı kapılar ardında anlaşmalar yapmam. Orada ne konuşuyorsam burada da aynısını konuşuyorum. Benim için toplumun ne söylediği önemlidir. Ben her yerde Ceyhanlının hakkını savunurum” dedi.

Ceyhan’daki 5 maden şirketi taşınacak

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

En Çok Aranan Haberler