YURTHABER

Eskişehir
Şehirler
Şehir Seçiniz
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Aksaray
Amasya
Ankara
Antalya
Ardahan
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bartın
Batman
Bayburt
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Düzce
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkari
Hatay
Iğdır
Isparta
İstanbul
İzmir
Kahramanmaraş
Karabük
Karaman
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kilis
Kırıkkale
Kırklareli
Kırşehir
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Mardin
Mersin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Osmaniye
Rize
Sakarya
Samsun
Şanlıurfa
Siirt
Sinop
Şırnak
Sivas
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Uşak
Van
Yalova
Yozgat
Zonguldak
Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Mobil Kanser Tarama aracı Sivrihisar’da

Sivrihisar Kaymakamı Alparslan Kılıç, Belediye Başkanı Hamid Yüzügüllü ile ilçedeki diğer kurum amirlerince, Sivrihisar Toplum Sağlığı Merkezinde ’Mart Ayı Kolon Kanseri Farkındalık Ayı’ kapsamında konuşlandırılan Eskişehir İl Sağlık Müdürlüğü Mobil Kanser Tarama aracına ziyaret gerçekleştirildi.Sivrihisar halkının mobil tarama aracında ücretsiz olarak yapılan kanser taramalarına karşı yoğun ilgisini gören Kaymakam Kılıç ve Başkan Yüzügüllü, Mobil Kanser Tarama aracında yapılan çalışmalar hakkında Toplum Sağlığı Merkezi Başkanı Dr.

Sivrihisar Kaymakamı Alparslan Kılıç, Belediye Başkanı Hamid Yüzügüllü ile ilçedeki diğer kurum amirlerince, Sivrihisar Toplum Sağlığı Merkezinde ’Mart Ayı Kolon Kanseri Farkındalık Ayı’ kapsamında konuşlandırılan Eskişehir İl Sağlık Müdürlüğü Mobil Kanser Tarama aracına ziyaret gerçekleştirildi.
Sivrihisar halkının mobil tarama aracında ücretsiz olarak yapılan kanser taramalarına karşı yoğun ilgisini gören Kaymakam Kılıç ve Başkan Yüzügüllü, Mobil Kanser Tarama aracında yapılan çalışmalar hakkında Toplum Sağlığı Merkezi Başkanı Dr. Nafiz Başerdem’den bilgi aldı.
Toplum Sağlığı Merkezi Başkanı Dr. Nafiz Başerdem, en sık görülen kanser türlerinden olan meme kanseri, rahim ağzı (serviks) kanseri ve kalın bağırsak (kolon) kanserinin yapılacak basit testler ile erken tanısının mümkün olduğunu belirtti. Başerdem, 40-69 yaş aralığındaki kadınların, meme kanseri için 2 yılda bir mamografi çekimi, 30-65 yaş aralığındaki kadınların, rahim ağzı (serviks) kanseri için 5 yılda bir smear ve HPV-DNA testi, 50-70 yaş aralığındaki kadın ve erkeklerin kalın bağırsak (kolon) kanseri için ise 2 yılda bir gaitada gizli kan testi ve 10 yılda bir kolonoskopi yaptırmalarının Sağlık Bakanlığı tarafından erken teşhis için önerildiğini söyledi.

Mobil Kanser Tarama aracı Sivrihisar’da

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

En Çok Aranan Haberler