YURTHABER

Balıkesir
Şehirler
Şehir Seçiniz
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Aksaray
Amasya
Ankara
Antalya
Ardahan
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bartın
Batman
Bayburt
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Düzce
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkari
Hatay
Iğdır
Isparta
İstanbul
İzmir
Kahramanmaraş
Karabük
Karaman
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kilis
Kırıkkale
Kırklareli
Kırşehir
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Mardin
Mersin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Osmaniye
Rize
Sakarya
Samsun
Şanlıurfa
Siirt
Sinop
Şırnak
Sivas
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Uşak
Van
Yalova
Yozgat
Zonguldak
Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

(Özel) Güney Marmara’da çevre kirliliği

Balıkesir’in Bandırma ilçesine bağlı Edincik Mahallesinde, mahalle sakinleri bir işletmenin kirli atıklarını doğaya bıraktığını iddia ederek tepki gösterdi.Edincik Mahallesi, Edincik kavşağında kurulu olan hayvan gübrelerinden elektrik üreten bir işletmenin atıklarını çevreye saldığı iddia ediliyor.

Balıkesir’in Bandırma ilçesine bağlı Edincik Mahallesinde, mahalle sakinleri bir işletmenin kirli atıklarını doğaya bıraktığını iddia ederek tepki gösterdi.
Edincik Mahallesi, Edincik kavşağında kurulu olan hayvan gübrelerinden elektrik üreten bir işletmenin atıklarını çevreye saldığı iddia ediliyor. Edinilen bilgiye göre 2014 yılında faaliyete geçen tesisin bölgedeki tavukhanelerde bulunan dışkılardan enerji üretilmek üzere yapılmış ve bu yönü ile bölge çevresine olumlu katkısı bulunacağı gerekçesi ile destek sağlanacağı ön görülmüştü.
Çevredeki vatandaşlar, biyogaz üretim tesisinin çevresel olumsuzluğu çevreye saldığı atık ve kötü kokudan ciddi anlamda rahatsız olduğunu ifade ediyor. İhbar üzerine çevreye giden İhlas Haber Ajansı Muhabiri, çevreye sirayet eden atıkları yerinde görüntüledi
Çevre kirliliği ve hayvansal dışkıların depolama alanı olmadığı için dışa taşan hayvansal dışkıların suları bulunduğu noktadan, Edincik mezbahası, Marmara Koyunculuk araştırma, Doğanpınar ve Doğruca köylerini içine alan eğri dere kanalı ile Kuşcenneti’ne kadar büyük bir alanı etkisi altına aldı. Çevre felaketinden çevre işletmeler ve birçok vatandaş çevreye verilen kötü koku ve atıklardan ciddi anlamda rahatsız olduğunu kaydetti.
Vatandaş Edincik Jandarma Karakolu’nu şikayet yağmuruna turarken, konunun bakanlığa da iletildiği öğrenildi.

(Özel) Güney Marmara’da çevre kirliliği

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

En Çok Aranan Haberler