YURTHABER

Çorum
Şehirler
Şehir Seçiniz
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Aksaray
Amasya
Ankara
Antalya
Ardahan
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bartın
Batman
Bayburt
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Düzce
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkari
Hatay
Iğdır
Isparta
İstanbul
İzmir
Kahramanmaraş
Karabük
Karaman
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kilis
Kırıkkale
Kırklareli
Kırşehir
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Mardin
Mersin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Osmaniye
Rize
Sakarya
Samsun
Şanlıurfa
Siirt
Sinop
Şırnak
Sivas
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Uşak
Van
Yalova
Yozgat
Zonguldak
Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Geliştirdikleri makineyle hastane maske üretimine başladı

Çorum’un İskilip ilçesinde bir grup vatandaş bir araya gelerek maske üretimi yapan makine geliştirdi.

Geliştirdikleri makineyle hastane maske üretimine başladı

Çorum’un İskilip ilçesinde bir grup vatandaş bir araya gelerek maske üretimi yapan makine geliştirdi. Makinenin hastaneye bağışlanmasıyla İskilip Devlet Hastanesi’ne maske üretimine başlandı.
İskilip Kültür Turizm Derneği (İSDAK) tarafından tasarlanan makineyle saate 180 adet tek kullanımlık maske yapılıyor. Yerli imkanlarla geliştirilen makine üzerinde yapılacak yeni tasarımla önümüzdeki günlerde üretim sayısının saatte 360 maskeye çıkması planlanıyor.
İSDAK Başkanı Hasan Güçlü, dünyayı etkisi altına alan Korona virüsle mücadele kapsamında ülkemizin, devletimizin ve sağlıkçıların yanında olduklarını göstermek istediklerini söyledi.
Bunun için İSDAK olarak ne yapabiliriz diye düşünürken, en önemli konulardan bir tanesinin maske ihtiyacı olabileceğini gördüklerini dile getiren Güçlü, "Daha sonra bu ihtiyacı karşılayabilmek için amatör bir ruhla tek kullanımlık maske üretimi makinası tasarladık. Makinanın ARGE çalışmasını 1 hafta gibi kısa bir sürede tamamlamayı başararak saatte 180 adet üretim yapabilen bu makinayı geliştirdik. Bu süreçte, İskilip sanayi esnaflarımızın da desteklerini gördük. Bu çalışmamızda bizlere desteklerini esirgemeyen Hasan Tahtacı, Fatih Palacık ve Utkum Ahşap atölyesine teşekkürlerimi iletmek isterim. Bu süreçte yine desteklerini esirgemeyen İskilip Halk Eğitim müdürümüz Ahmet Faruk İmal’e ayrıca teşekkür ederim” dedi.

Geliştirdikleri makineyle hastane maske üretimine başladı

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

En Çok Aranan Haberler