Afet Yeniden Imar Fonu Ne Ise Yarar Haberleri

Tuzsuz şampuan nedir, ne işe yarar? Tuzsuz şampuanın farkı ne? Tuzsuz şampuanın kullanımı ve faydaları

İnsanın en önemli ve en değerli aksesuarı saç olarak kabul edilir. Hem kadınlar hem de erkekler için oldukça önemsenen, ruh hâlinden dış görünüşe son derece etkili olduğu bilinen saçların bakımı da önemlidir. Saç bakım ürünlerinin başında ise şampuanlar ve saç kremleri gelir. Peki, tuzsuz şampuan nedir ve ne işe yarar?

Kadin 2024-05-16 00:58:27

Google Authenticator nedir, nasıl kullanılır?

Google Authenticator uygulaması, günümüzde Google Play Store'dan en çok indirilen uygulamalar arasında yer almaktadır. Kimilerince güvenlik konusuna dikkat eden herkesin kullanması gereken uygulamalardan biri olarak nitelendirilen Google Authenticator, “İki Adımlı Doğrulama” biçiminde bilinir. Güvenli bir internet kullanımı için yollar arayan kişiler ise Google Authenticator ne işe yarar diye merak eder. Peki, Google Authenticator nedir ve nasıl kullanılır?

Haber 2024-04-18 23:34:36

Ekran kartı resetleme: Ekran kartı nasıl resetlenir? Ekran kartı resetlemek FPS artırır mı?

Ekran kartı, bilgisayar kullanımındaki en önemli unsurlardan biridir. Ekran kartıyla ilgili yapılacak işlemler de bu kapsamda merak edilenler arasındadır. Ekran kartı sıfırlama işlemi kısaca ekran kartının kapatılıp tekrar açılmasıdır. Ekran kartı resetleme işleminin ise kolay bir yolu bulunur. Peki, ekran kartı nasıl resetlenir? Ekran kartı resetleme ne işe yarar?

Haber 2024-04-18 23:25:29

SON DAKİKA: En düşük emekli maaşı ne kadar olacak? Cumhurbaşkanı Erdoğan’dan emekli zammı için ipucu: ‘Her türlü popülist adımdan uzak duracağız’

Son dakika: Emekli zammı Temmuz ayında yeniden belirlenecek. Milyonlar şimdiden zam hesabı yaparken tahminler yüzde 24-25 artış olacağı yönünde. Emekliye zamda ise refah payı, kök maaşa seyyanen zam ve taban maaşın artırılması formülleri gündemde. Emekli maaşı tablosu yavaş yavaş şekillenirken Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’dan dikkat çeken bir mesaj geldi. Erdoğan Kabine Toplantısı sonrasında, ‘Her türlü popülist adımdan uzak duracağız’ dedi. Peki en düşük emekli maaşı kaç TL olacak?

Finans 2024-04-17 08:48:08

Diğer Haber Etiketleri

dış görünüş saç derisinde kaşıntı tuzsuz şampuan nedir tuzsuz şampuan google authenticator nedir ekran kartı nvidia ekran kartı amd ekran kartı emekli zammı hametan krem hametan krem ne işe yarar dolgit krem dolgit krem ne işe yarar radye temel Büyükçekmece Hasan Akgün Seçim 2024 aspir faydaları nelerdir sirke gökhan zan Hatay türkiye işçi partisi Yerel seçim seçim anketi anket Lütfü Savaş afet imar resmi gazete deprem ak parti Yeniden Refah Partisi İstanbul afad afad açılımı CHP asgari ücret alara Göz güzellik hücreler kahve peelingi mon peeling peeling nasıl yapılır ingiliz karbonatı ingiliz karbonatı nedir nasıl kullanılır Müjde Uzman sevgilisi Sinan Akçıl adaçayı tütsü tütsü faydaları ssd nedir Avcılar Bakırköy Kentsel dönüşüm Küçükçekmece Belediyesi Silivri Mark Zuckerberg VPN vpn eklenti vpn nedir vpn değiştirme Memur maaş Memur-Sen Ekrem İmamoğlu Kemal Kılıçdaroğlu ibb benzin motorin vişne faydalı otlar faydaları fayda yeşil çay tütsünün faydaları Altın asgari ücret ne kadar olacak? son dakika asgari ücret son dakika Asgari ücret zammı memur zammı Enflasyon folik asit folik asit ne işe yarar folik asit eksikliği belirtileri folik asit fiyatı folik asit hangi besinlerde var folik asit içeren besinler folik asit içeren gıdalar folik asit nedir folik asit nelerde var folik asit yan etkileri hüda par seçim seçim sonuçları kaya tuzu kaya tuzu lambası faydaları brokoli balmumu balmumu faydaları balmumu ne işe yarar Toplu Sözleşme rezene çayı rezene çayı faydaları rezene çayı nasıl yapılır rezene çayı ne işe yarar rezene çayı neye iyi gelir rezene çayı neye yarar rezene çayının zararları melatonin melatonin hormonu en çok melatonin içeren besin limonlu su tarifi limonlu suyun faydaları limonlu suyun zararları aç karnına limonlu su içmenin zararları gece yatarken limonlu su içmek zayıflatırmı gece yatmadan önce limonlu suyun faydaları akik akik taşı akik taşı faydaları Recep Tayyip Erdoğan

Hametan krem ne işe yarar, ne için kullanılır? Sarı hametan mavi hametan farkı

Cilt sağlığı üzerinde olumlu etkiler yaratan çeşitli krem türleri bulunmaktadır. Bu kremlerin kimisi antibiyotik etkisine sahipken kimisi ise bitkisel içeriğe sahiptir. Her kremin kendine has birbirinden farklı özellikleri vardır. Hametan krem de cilt ile alakalı sorunlarda etkin bir rol oynayan, aynı zamanda cilt bakımında da kullanılan krem türlerinden biridir. Peki, hametan krem ne işe yarar, ne için kullanılır, sarı hametan mavi hametan farkı nedir?

Haber 05-04-24 18:47

Dolgit krem nedir, ne için kullanılır? Dolgit krem ne işe yarar?

Sağlık alanında tedavi niyetiyle kullanılan pek çok farklı medikal ürün bulunmaktadır. Bu ürünlerin bazıları reçeteli olarak alınabiliyorken bazıları ise reçetesiz bir biçimde temin edilebilmektedir. Dolgit krem de birçok rahatsızlığın giderilmesinde etkin bir şekilde rol oynayan medikal ürünlerden biri olarak karşımıza çıkmaktadır. Bu tür kremlerin sadece eczanelerde satışı vardır. Peki, dolgit krem nedir, ne için kullanılır ve ne işe yarar?

Haber 04-04-24 20:19

Radye temel nedir, ne işe yarar? Radye temel depreme dayanıklı mı?

Deprem her insan için son derece korkunç doğal afetlerden biridir. Deprem ülkesi olarak kabul edilen Türkiye’de birçok kez deprem yaşanmıştır. Binaların temellerinin sağlam olması için ise bazı teknik sistemlere ihtiyaç duyulmaktadır. Bu teknik sistemlerden biri de radye temel sistemidir. Peki, radye temel nedir, ne işe yarar ve depreme dayanıklı mı?

Finans 04-04-24 20:17

Canlı Büyükçekmece seçim sonuçları! Büyükçekmece'de Recep Erol mu yoksa Hasan Akgün mü kazanıyor?

Yerel seçim heyecanında artık sona gelindi. Aylardır süren propanda döneminin ardından yeni başkanlar belli oluyor. Gözler ise hem İstanbul'a hem de en önemli ilçelerinden biri olan Büyükçekmece'ye çevrildi. AK Parti Recep Erol'u aday gösterirken CHP Hasan Akgün'ü yeniden sahaya sürdü. Büyükçekmece seçim sonuçlarında son durum ne? Erol mu önde Akgün mü?

Haber 30-03-24 22:43

Aspir çiçeği faydaları nelerdir, ne işe yarar? Aspir çiçeği çayı nasıl yapılır?

Alternatif tıp alanında kullanılan ve şifalı özellikleri ile öne çıkan pek çok farklı bitki türü mevcuttur. Aspir çiçeği de bu bitki türlerinden biri olarak bilinmektedir. Geniş yapraklara ve dikenli bir gövdeye sahiptir. Papatyagiller ailesine mensup olan bu bitki çeşidinin ana yurdu ise Arabistan Yarımadası’dır. İnsan sağlığına önemli faydalar sağlayan bu bitkinin kullanım alanı da epey geniştir. Peki, aspir çiçeği faydaları nelerdir, ne işe yarar ve çayı nasıl yapılır?

Haber 06-03-24 18:21

Sirkenin faydaları nelerdir, sirke içmek ne işe yarar? Hangi sirke tansiyonu düşürür?

Sirke, köklü tarihi geçmişiyle öne çıkan, özellikle gıda alanında da kullanılan çok önemli bir içecek çeşididir. İçerisinde çeşitli doğal aromalar, asetik asit ve su bulunan sirke, gerek kokusu gerek ise ekşimsi tadı ile dikkat çekmektedir. Asit miktarının yüksek olduğu meyvelerin kullanımı ile hazırlanan sirkenin insan sağlığı açısından da oldukça fazla yararı mevcuttur. Peki, sirkenin faydaları nelerdir, sirke içmek ne işe yarar ve hangi sirke tansiyonu düşürür?

Haber 04-03-24 17:45

SON DAKİKA | Gökhan Zan resmen aday! TİP Hatay kararını duyurdu, gözler CHP ve Lütfü Savaş'a çevrildi... Oy hesapları değişti, canlı yayında oran verdi

Son dakika haberi: Gökhan Zan, Hatay Büyükşehir Belediye Başkan adayı oldu. Söz konusu kararı Türkiye İşçi Partisi (TİP) resmen açıkladı. Gökhan Zan'ın CHP ve Lütfü Savaş'a çağrısı ise dikkat çekti. TİP'in yaptığı resmi açıklama sonrası gözler de bir yandan da CHP'ye çevrildi. Zan'ın adaylığı sonrası Lütfü Savaş isminin geri çekilip çekilmeyeceği konuşulurken, hesaplar da yeniden yapılmaya başladı. Peki Gökhan Zan Hatay'da ne kadar oy alır? İşte tüm detaylar...

Haber 12-02-24 11:12

Lütfü Savaş anketinden çok konuşulacak sonuçlar! CHP'yi karıştıran adaylık bir de Hataylılara soruldu

6 Şubat depremlerinde en çok yıkım gören illerden Hatay'da Büyükşehir Belediye Başkanı Lütfü Savaş'ın yeniden aday gösterilmesi tartışma yarattı. Savaş'ın adaylığının çekilip çekilmeyeceği konuşulmaya devam ederken gelen anket sonuçları ise CHP'yi karıştıracak cinsten. Hataylılara soruldu; Lütfü Savaş ne başarılı bulundu ne de oy desteği bulabildi.

Haber 10-02-24 11:15

Esasları belirlendi: İşte Afet Yeniden İmar Fonu'nun detayları

Afet bölgesi ilan edilen alanlarda, imar, altyapı ve üstyapı çalışmaları için gerekli kaynağın sağlanması ve yönetilmesi için oluşturulan Afet Yeniden İmar Fonu'nun işleyişine ilişkin esaslar belirlendi. Esaslar Resmi Gazete'de yayımlandı.

Finans 02-02-24 14:55

Deprem fonunun faaliyete geçmesi için son aşamaya gelindi

Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, Afet Yeniden İmar Fonu'nun işleyişine ilişkin yönetmeliğin hazırlanıp Resmi Gazete'de yayımlanmak üzere Cumhurbaşkanlığına gönderildiğini açıkladı.

Finans 01-02-24 10:40

AK Parti ne teklif etti? YRP ne istedi? Masada 1 büyükşehir, 4 önemli ilçe var: Gözler Cumhurbaşkanı Erdoğan'da

AK Parti ile Yeniden Refah Partisi arasındaki görüşmeler sekteye uğramış, seçim için ittifak görüşmelerinden netice alınamamıştı. AK Parti İstanbul ve Ankara başta olmak üzere 10 büyükşehirde destek istedi. YRP ise 'Her şey tek taraflı olmaz' diyerek kendi teklifini sundu. İstekler arasında bir büyükşehir ve 4 önemli ilçe yer aldı. Kararı Cumhurbaşkanı Erdoğan verecek. İşte detaylar...

Haber 26-01-24 07:51

Yeniden Refah Partisi'nden 'ittifak' açıklaması! Kulisler hareketlendi... AK Parti ne teklif edecek bunu bilmiyoruz dedi, İmamoğlu için noktayı koydu: İstemiyoruz

Yerel seçimlerde özellikle İstanbul'da AK Parti ile ittifak yapıp yapmayacağı merak konusu olan Yeniden Refah Partisi'nden (YRP) kulisleri hareketlendiren bir açıklama geldi. AK Parti heyeti ile bir araya geleceklerini duyuran YRP Genel Başkan Yardımcısı Suat Kılıç, "Ne teklif edecek bunu bilmiyoruz" dedi. Kılıç'ın İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu ile ilgili sözleri ise dikkat çekti.

Haber 22-01-24 15:37

AFAD ne demek? AFAD açılımı nedir?

Doğal afetlerde, afet yönetimi ve koordinasyonu büyük önem arz eder. Ülkemizde de sel, deprem, heyelan ve çığ gibi çeşitli doğal afetler meydana gelebilmektedir. Ülkemizde, özellikle de son zamanlarda gündemde olan doğal afetler nedeni ile halk arasında en çok adı geçen kuruluşlardan biri ise AFAD olmuştur.

Haber 03-01-24 20:33

Yeniden Refah Partisi'nden ezber bozan çıkış: AK Parti ile CHP arasında ne fark var? LGBT, Avrupa Birliği, borç faizi...

Yerel seçimler yaklaştıkça her siyasi partiden gündemi değiştiren çıkışlar geliyor. Son örnek ise Yeniden Refah Partili Mehmet Altınöz'e ait. Seçimlere Cumhur İttifakı'nı destekleyerek giren YRP'nin Genel Başkan Yardımcısı Altınöz, iktidar partisiyle ana muhalefet partisini birbirlerine benzetmekten öte "hiçbir farkları olmadığını" savunarak ezber bozdu.

Haber 11-12-23 11:59

FAİZSİZ EVLİLİK KREDİSİ BAŞVURULARI BAŞLADI MI 2023? 0 faizli Sıfır faizli 150 bin TL evlilik kredisi başvuruları ne zaman başlayacak, şartları neler?

Faizsiz evlilik kredisi başvurularının ne zaman başlayacağı yeni evlenecek çiftler tarafından merak edildi. Aile ve Gençlik fonu ise Meclis'te kabul edilmesinin ardından Resmi Gazete 'de yayımlanarak yürürlüğe girdi. Birçok kişi "2023 Faizsiz evlilik kredisi başvuruları ne zaman başlayacak?" sorusuna yanıt arıyor. Peki, 150 Bin TL'lik 0 faizli, 2 yıl geri ödemesiz 2023 - 2024 evlilik kredisi evlilik kredisi şartları nedir, yaş sınırı ve gelir şartı var mı? İşte son durum...

Finans 30-11-23 08:15

Asgari ücret son dakika... Milyonların yeni maaşı için ilk hamle! Uzman isim ‘bir tık altı, bir tık üstü’ diyerek hesap yaptı: Yeni asgari ücret ne kadar, kaç TL olacak?

Son dakika haberi… Yıl sonu yaklaşırken 'Asgari ücret ne kadar, kaç TL olacak' sorusu gündemdeki sıcaklığını artırıyor. Şu an 11.402 TL olan net asgari ücret rakamını yeniden belirlemek için Asgari Ücret Tespit Komisyonu Aralık ayının ilk haftası toplanacak. Ancak öncesinde ise ilk hamle bugün geliyor. Milyonlar Ocak zammını merak ederken SGK Uzmanı Emin Yılmaz olası rakamları tek tek hesapladı. Uzman isim, “Yüzde 40-50 arasında bir rakamın çıkacağını tahmin ediyorum" dedi.

Finans 20-11-23 15:23

Cilt arındırıcı peeling ne işe yarar? Cilt arındırıcı peeling nasıl kullanılır?

Cilt arındırıcı peelingler güzellik ve cilt bakım rutinlerinin vazgeçilmez bir parçası haline gelmiştir. Cilt bakımının temel adımlarından biri olan peeling, cildin genç, parlak ve sağlıklı bir görünüm kazanmasına yardımcı olur. Bu özel bakım ürünleri, cilt yüzeyinde birikmiş ölü deri hücrelerini nazikçe temizler ve cildi yeniden canlandırır. Peki, cilt arındırıcı peelingler nasıl kullanılır?

Kadin 31-10-23 09:36

İngiliz karbonatı nedir, ne işe yarar? İngiliz karbonatı nasıl kullanılır?

Gün geçtikçe kullanım alanları değişen yeni ürünler piyasaya eklenmeye devam ediyor. Bu ürünler arasında en çok öne çıkanlar ise genellikle tüketilebilen kullanılan ürünler oluyor. Çeşitli su, gıda malzemeleri, yöresel bitkiler ve çeşitli amaçlarla kullanılan ürünler arasına günümüzde popüler olan İngiliz karbonatı ekleniyor. Son yıllarda özellikle alkali beslenme ile ön plana çıkan İngiliz karbonatının nasıl kullanıldığı merak ediliyor. İngiliz karbonatı ne işe yarar?

Haber 27-10-23 17:55

Dekolte sevmem diyen Sinan Akçıl'ın sevgilisi Müjde Uzman'dan iddialı seçim...

Eski sevgilisi Müjde Uzman ile yeniden bir araya gelen Sinan Akçıl sözleriyle dikkat çekmişti. Konuşması sırasında "Dekolte sevmem" diyen Akçıl'ın aşkı Uzman'dan iddialı pozlar geldi. Sinan Akçıl ise paylaşıma bakın ne yazdı.

Magazin 24-09-23 15:05

Ada çayı tütsüsü faydaları nelerdir? Ada çayı tütsüsü yakmak ne işe yarar?

Ada çayı tütsüsünün tarihi, antik uygarlıkların dini ritüellerinden günlük yaşamın bir parçasına kadar uzanır. Günümüzde ise bu tütsü, aromaterapi ve meditasyon uygulamalarının vazgeçilmez bir unsuru olarak kabul edilir. Ada çayı tütsüsünün yakılması, odanın havasını temizler ve ruh halinizi iyileştirmenize yardımcı olur. Ancak sadece hoş bir koku yaymakla kalmaz, aynı zamanda çeşitli sağlık yararları sunar.

Haber 31-08-23 21:23

SSD nedir, ne işe yarar? SSD kart işlevleri nelerdir?

Bilgisayarların takılmadan, donmadan sorunsuz ve sıkıntısız bir şekilde çalışmasında etkili olan pek çok donanım sistemi vardır. Bu donanım sistemleri bilgisayarların bir yandan hızlı çalışmasını sağlarken bir yandan da uygulamaların daha seri bir biçimde yüklenmesini sağlamaktadır. SSD denilen veri depolama aracı da bu önemli donanım parçaları arasında yer almaktadır. Bu aygıtın baş harflerinin açılımı ise Solid State Disk şeklindedir. Peki, SSD nedir, işlevleri nelerdir?

Haber 28-08-23 11:14

Avcılar, Küçükçekmece, Bakırköy ve Silivri'de riskli binalar kentsel dönüşüm ile yenileniyor

Küçükçekmece, Bakırköy, Avcılar ve Silivri'de afet riski bulunan binalar kentsel dönüşüm ile imar planına uygun şekilde yeniden inşa edilerek modern ve güçlü yapısına kavuşuyor.

Yurthaber 24-08-23 11:03

Threads yeniden toparlanmak istiyor! Bunun için bakın ne yapacak: Önümüzdeki birkaç gün içinde...

X'in rakibi Threads'te kullanıma açıldığı ilk haftanın ardından günlük aktif kullanıcı sayısında büyük düşüş yaşandı. Ancak Meta'nın platformu Threads yeniden toparlanmak istiyor. Bunun için ise bakın ne yapılacak... Yakın zamanda hayata geçirilecek gelişmeyi Meta CEO'su Mark Zuckerberg, "Önümüzdeki birkaç gün içinde..." diyerek duyurdu.

Haber 23-08-23 17:39

VPN nasıl kullanılır? VPN uygulaması ne işe yarar?

Akıllı telefonlar, tabletler, masaüstü bilgisayarlar veya laptoplar üzerinden VPN servisine bağlanılması mümkündür. Dolayısıyla VPN kullanımının farklı cihazlardan gerçekleştirilmesi söz konusu olabilir. Bu bağlamda ücretsiz veya ücretli VPN servislerinin nasıl incelenebildiği hakkında bilgi verilmelidir. Daha sonra ise VPN bağlantısının iOS veya Android işletim sistemine sahip olan akıllı telefonlardan nasıl tamamlanabildiği açıklanmalıdır.

Haber 21-08-23 10:39

Memur ve memur emeklisine zam ne kadar olacak? Gözler kritik toplantıya çevrildi! Saatler kaldı

Milyonlarca memur ve memur emeklisinin gözü hükümetle sendika arasında sürdürülen zam pazarlığında. Hükümet tarafından 2024'te yüzde 14+9, 2025'te ise yüzde 6+5 olmak üzere toplamda yüzde 34 zam teklifinde bulunmasına Memur-Sen'den tepki gelmişti. Memur-Sen 2 yıl için yüzde 110 zam talep ederken taraflar bugün yeniden bir araya gelecek. Hükümetin, 7. Dönem Kamu Toplu Sözleşmesi görüşmesinin yeni toplantısında zam teklifini revize etmesi bekleniyor. Toplantının saat 14.00'te yapılacağı öğrenildi.

Finans 17-08-23 09:20

Adaylık sinyali vermişti! Ekrem İmamoğlu için çok konuşulacak iddia: Seçimi kaybederse...

CHP'de yaptığı 'değişim' çağrısı sonrası Genel Başkan adayı olacağı iddia edilen İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu kararını verdi. Dün yaptığı açıklama ile yerel seçimlerde İstanbul için yeniden 'adaylık' sinyali veren İmamoğlu, kulisleri hareketlendirdi. İmamoğlu'nun Mart ayında yapılacak seçimleri kaybetmesi halinde ne olacağıyla ilgili ise çok konuşulacak bir iddia ortaya atıldı.

Haber 16-08-23 10:27

Ne CHP ne İBB: 'Yeni parti' iddiası kulisleri hareketlendirdi! Canlı yayında İmamoğlu'nun son seçeneği diyerek açıkladı

Genel başkanlığa doğru yürüdüğü konuşulurken son dönemde ise rotayı yeniden İBB Başkanlığına kırdığı öne sürülen Ekrem İmamoğlu hakkında canlı yayında gündem yaratacak bir iddia ortaya atıldı. CHP'de 'değişim' tartışmaları devam ederken iddiaya göre İmamoğlu yeni parti kurma hazırlıklarına başladı. İmamoğlu'nun başka seçenekleri olduğu da belirtiliyor. İşte kulisleri hareketlendiren o çarpıcı açıklamalar!

Haber 07-08-23 11:08

Motorin ve benzin fiyatları ne kadar oldu? Araç sahiplerine kötü haber, akaryakıt fiyatlarına yeniden zam geldi!

Son dakika: Son günlerde akaryakıta peş peşe zamlar gelmişti. Araç sahipleri akaryakıt fiyatlarına yeni bir zam gelip gelmediğini merak ediyor. Gece yarısı itibarıyla motorine zam geldi. Zammın nedeni olarak artan petrol fiyatları gösterildi. Benzine ise herhangi bir zam bulunmuyor. İşte son dakika akaryakıt haberinin detayları...

Finans 28-07-23 08:37

Vişne sapının faydaları nelerdir? Vişne sapı ne işe yarar?

Vişne, yüksek antioksidan içeren ve vitamin yönünden oldukça zengin bir meyvedir. Vişne sapı ise birçok faydası olduğundan kurutularak çay olarak içiliyor. Vişne sapının en az meyvesi kadar yararlı olduğu biliniyor. Bu yüzden vişne tükettikten sonra saplarını çöpe atmak yerine kurutup demlenilebilir ve pek çok fayda görülebilir. Pek çok hastalığa ve organa karşı etkili bir fayda gösteren vişne sapının faydaları saymakla bitmez. Peki, vişne sapının faydaları nelerdir?

Haber 25-06-23 18:23

Limonlu yeşil çayın faydaları nelerdir, ne işe yarar? Limonlu yeşil çay zayıflatır mı, ne zaman içilir?

Limonlu yeşil çay, yeşil çayın doğal aromasını ve limonun canlandırıcı tadını bir araya getiren eşsiz bir içecektir. Yeşil çay, antioksidanlarla yüklü olmasıyla ünlüdür ve bağışıklık sistemini desteklemek, metabolizmayı hızlandırmak, enerji seviyelerini artırmak gibi bir dizi fayda sağlar. Limon ise C vitamini açısından zengin olup bağışıklık sistemi güçlendirici özelliklere sahiptir ve sindirimi destekleyebilir.

Haber 15-06-23 10:11

Kılıçdaroğlu, İmamoğlu'na ne söyledi? İşte çarpıcı kulis bilgisi

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu ve İBB Bakanı Ekrem İmamoğlu, dün Ankara'da bir araya gelmişti. 1,5 saat süren görüşme sonrası Kılıçdaroğlu ve İmamoğlu birlikte kameralara el sallamışlardı. Gündem olan görüşmede ne konuşulduğu ise merak ediliyor. Kulislere yansıyan bilgilere göre Kılıçdaroğlu, İmamoğlu'na yeniden İstanbul'u alması gerektiğini ifade etti.

Haber 15-06-23 08:12

Tütsünün faydaları nelerdir? Evde tütsü yakmak ne işe yarar?

Tütsü çevreye yaydığı hoş kokusuyla bilinen ve yakılarak kullanılan biyotik bir maddedir. Bu maddenin yakılan ortamdaki negatif enerjiyi aldığına ve yerine pozitif enerji yaydığına inanılır. Tütsünün çeşitli kullanım alanları vardır. Bazı kişiler bu maddeyi yalnızca oda kokusu olarak tercih ederken bazıları ise meditasyon amacıyla kullanılır. Ayrıca tütsünün sağlık yönünden de birçok yararı olduğu düşünülür. Peki, tütsünün faydaları nelerdir?

Haber 12-06-23 19:03

Gram altın fiyatını gören kuyumcu yerine oraya koştu: Ne bilezik, ne kolye! 300 bin lira yerine 15 bin liraya…

Gram altın fiyatı bu hafta yüzde 11’den fazla değer kazanarak 1500 TL’ye dayandı. Düğün sezonunun başlamasıyla vatandaşlar ucuz altın arayışına yeniden girdi. Fiyatları yüksek bulanlar ise imitasyon altına yöneldi. Kuyumcuda değeri 300 bin liraya kadar çıkan takıların imitasyonları 15 bin liraya mâl etmek mümkün. Vatandaşların en çok tercih ettiği ise altın kemerler…

Finans 10-06-23 14:36

Asgari ücrette son dakika! Eski bakan 500 dolar demişti... 11.500 TL'den sonra dikkat çeken zam önerisi

Son dakika asgari ücret haberleri... Dolar ve euro son dönemde artışa geçti! Dolar 23.3 TL seviyelerindeyken Euro ise 25 TL'yi aştı. Memur ve emekli zammıyla birlikte çalışanların en çok merak ettiği konulardan biri de 2023 asgari ücret zammı! Eski bakan Vedat Bilgin'in '500 dolar' ifadesi yeniden gündem oldu. Temmuz asgari ücreti ne kadar olacak?

Finans 08-06-23 12:45

SON DAKİKA | Mayıs ayı enflasyon rakamları açıklanıyor! Memur zammı ve emekli zammı 5 aylık net oran netleşecek: Maaşlarda ‘sıfır fiyat’ hesabı…

Son dakika: Memur zammı ve emekli zammı başta olmak üzere asgari ücret zammı da dahil tüm maaşları yeniden şekillendirecek Mayıs ayı enflasyonu bugün açıklanıyor. SGK, Bağ-Kur, memur emeklileri ve tüm memurlar için Mayıs ayı enflasyonu ile 5 aylık zam oranı netleşecek. Nihai zam oranları içinse artık sadece Temmuz ayında açıklanacak Haziran enflasyonu bekleniyor. En düşük memur maaşı 22 bin TL oldu. Peki emekliler ne kadar zam alacak? 15 Temmuz ise kritik tarih…

Finans 05-06-23 07:03

Folik asit faydaları nelerdir, hangi besinlerde var? Folik asit ne işe yarar, folik asit hamile kalmayı kolaylaştırır mı?

Folik asit B vitamini ailesine ait bir vitamindir ve vücut için hayati öneme sahiptir. Folik asit hücrelerin büyümesi ve çoğalması için kritik bir rol oynar ve DNA sentezi, protein sentezi ve kırmızı kan hücresi üretimi gibi birçok temel biyolojik süreci destekler. Ayrıca gebelikte önemli bir vitamindir çünkü bebeklerin nöral tüp defekti gibi doğum kusurlarını önlemeye yardımcı olabilir. Folik asit eksikliği durumunda ise bazı sağlık sorunları ortaya çıkabilir.

Haber 25-05-23 09:31

HÜDA PAR'lı 3 isim Meclis'te! Hangi parti ne kadar vekil çıkardı? İşte ayrıntılar...

14 Mayıs seçimler sonrasında hangi partinin ne kadar milletvekili çıkardığı merak ediliyor. Son sonuçlara göre AK Parti 266, MHP 50, Yeniden Refah 5, CHP 169, İYİ Parti 44, Yeşil Sol Parti 62, TİP 4 milletvekili çıkardı. Seçimlere AK Parti listelerinden giren HÜDA PAR'da 3 isim ise Meclis'e girdi.

Haber 15-05-23 09:30

Kaya tuzunun faydaları nelerdir, nerelerde kullanılır? Kaya tuzu nedir, ne işe yarar, zararı var mı?

Tuz yemeklerin lezzetini artırmak için en yaygın kullanılan malzemelerden biridir. Ancak çoğu ticari tuz işlemden geçirilerek kimyasal maddelerle zenginleştirilir, doğal mineralleri kaybolur ve sağlığımızı tehdit eder hâle gelir. Kaya tuzu ise doğal yollarla oluşan ve pek çok faydalı mineral içeren bir tuz türüdür. Kaya tuzu genellikle dağlardan çıkarılan ve işlemden geçirilmeden doğal haliyle kullanılan bir tuzdur. Peki, kaya tuzunun faydaları nelerdir, zararı var mı?

Haber 08-05-23 13:15

Brokoli suyunun faydaları nelerdir, zayıflatır mı? Brokoli suyu neye iyi gelir, kistlere iyi gelir mi?

Brokoli suyu, son zamanlarda sağlıklı beslenmenin önem kazanmasıyla birlikte popüler hale gelen bir içecektir. Brokoli, içerdiği vitaminler, mineral ve antioksidanlar ile sağlık için faydalı bir sebzedir. Suyu ise, brokolinin besin değerlerini yoğunlaştırır ve sindirimi kolaylaştırır. Brokoli suyu, bağışıklık sistemini güçlendirir, cilt sağlığına katkıda bulunur, sindirimi düzenler ve vücudu toksinlerden arındırmaya yardımcı olur. Peki, brokoli suyu ne işe yarar, zayıflatır mı?

Haber 28-04-23 14:52

Balmumu faydaları nelerdir, cilde iyi gelir mi? Balmumu maskesi cilde nasıl uygulanır, lekelere iyi gelir mi?

Elde edildiği bal arılarının salgıladığı bir madde olan balmumu cilt bakımı ve sağlık açısından birçok fayda sağlayan doğal bir malzemedir. Balmumu maskesi ise balmumunun ciltteki kir ve yağı emmesiyle gözenekleri temizleyerek cildi canlandıran bir cilt bakım yöntemidir. Balmumu ayrıca dudak balmı, el kremi, saç kremi ve diğer kozmetik ürünlerinde de kullanılır. Peki, balmumu cilt bakımında nasıl kullanılır, ciltte ne işe yarar?

Haber 28-04-23 14:51

TOPLU SÖZLEŞME SON DAKİKA: 15.000 TL talep edilmişti, 11.500 lira teklif edildi! 700 bin kişi için kritik hafta: Yeniden bir araya geliyorlar…

Son dakika haberi... ‘Toplu sözleşme zammı ne kadar olacak, ne zaman açıklanacak?’ sorusuna yanıt arayan kamudaki yaklaşık 700 bin kişi için görüşmeler devam ediyor. İşçi tarafının 15 bin TL en düşük maaş talebine işveren tarafının 11.500 lira teklif ettiği öğrenildi. Toplu sözleşme ikramiyesi için ise mutabakat sağlandı. Bu kapsamda zam pazarlığı bu hafta da devam edecek. Tarafların hafta içinde Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı’nda yeniden bir araya geleceği ifade edildi.

Finans 10-04-23 13:28

Rezene çayı faydaları nelerdir, ne işe yarar? Rezene çayı nasıl yapılır, demlenir?

Rezene, maydanozgiller ailesinden bir bitki olup Akdeniz bölgesinde yetişir. Tarih boyunca çeşitli kültürlerde kullanılan rezene özellikle yemeklere lezzet katması ve sağlık faydaları nedeniyle popülerliğini artırmıştır. Rezene tohumlarından yapılan çay ise son yıllarda sağlıklı bir içecek olarak ön plana çıkar. Rezene çayı sıcak veya soğuk tüketilebilen hoş bir tadı olan ve pek çok faydası olan bir bitki çayıdır.

Haber 10-04-23 12:00

Melatonin hormonu nedir, ne işe yarar? Melatonin hormonu nasıl ölçülür, eksikliği belirtileri nedir?

Melatonin hormonu insan vücudunun doğal bir hormonudur ve uykunun düzenlenmesinde önemli bir rol oynar. Beyindeki pineal bezinde üretilir ve karanlıkta artar ışık altında ise azalır. Bu nedenle melatonin hormonu "gece hormonu" olarak da bilinir. Melatonin hormonunun uyku döngüsü üzerindeki etkisi yalnızca uyku düzenlenmesi ile sınırlı değildir aynı zamanda bağışıklık sistemi, metabolizma, yaşlanma ve depresyon gibi bir dizi fizyolojik sürece de etki eder.

Haber 10-04-23 11:11

Limonlu su faydaları nelerdir, zararları var mı? Limonlu su ne işe yarar, zayıflatır mı, tansiyonu düşürür mü?

Limonlu su son yıllarda sağlıklı bir içecek olarak popülerlik kazanmıştır. Limon içeriğindeki C vitamini ve antioksidanlar nedeniyle bağışıklık sistemini güçlendirmeye yardımcı olurken su da vücudun sıvı ihtiyacını karşılar. Bir araya geldiklerinde ise limonlu su ferahlatıcı bir lezzet sunarken birçok faydasıyla da dikkat çeker. Peki, aç karnına limonlu su içmek ne işe yarar?

Haber 10-04-23 11:04

Pembe akik taşı faydaları nelerdir, ne anlama gelir? Pembe akik taşı özellikleri nelerdir, ne işe yarar?

Pembe akik taşı, kriptokristalin bir kuvars mineralidir. Adını renginden alan bu taş, pembe tonlarda görülür ve bazen beyaz veya gri şeritlerle damarlanabilir. Doğada bulunan akik taşları arasında en yaygın olanıdır ve pembe renk tonlarına sahiptir. İnce çizgiler veya bantlar şeklindeki renkli desenleriyle tanınır. İlk olarak Mısır, Yunanistan ve Roma dönemlerinde kullanılmıştır. Günümüzde ise mücevherat ve dekorasyon amaçlı kullanılmaktadır.

Haber 10-04-23 10:56