Cumhuriyet Alti Haberleri

Merkez Bankası'ndan Suudi Arabistan kararı! Sonlandırıldı

Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası (TCMB) Saudi Fund for Development ile gerçekleştirilen 5 milyar dolar tutarındaki depo alım işleminin karşılıklı mutabakat ile sonlandırıldığını açıkladı.

Finans 2024-07-24 10:15:51

Ekonomist Yalçınkaya hesapladı: Merkez Bankası rezervlerinden yeni rekor

Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası'nın (TCMB) brüt rezervlerinde yükseliş devam ediyor.Merkez Bankası'nın brüt döviz rezervi 19 Temmuz haftasında 153,9 milyar dolarla yeni zirvesine yükseldi.

Finans 2024-07-23 16:54:37

'Tehlike çanları acı acı çalmaya başladı' Korkunç senaryoyu anlattı! Sırada o olabilir

Sivas Cumhuriyet Üniversitesi Mühendislik Fakültesi Çevre Mühendisliği Bölümü Öğretim Üyesi Prof. Dr. Meltem Sarıoğlu Cebeci, iklim değişimleriyle birlikle mevsimsel değişikliklerin gözlendiğini belirtip iklimsel tehlike çanlarının artık acı acı çaldığını söyledi. Cebeci, "Bundan sonraki gelecek olan kuşaklar için sadece mevsimsel değişimi görmeyip aynı zamanda su kıtlıklarını da yaşayacağız. Bundan sonraki zamanlarda belki de hep birlikte su savaşlarını göreceğiz" dedi.

Haber 2024-07-22 11:41:05

Dolar/TL kuru için Merkez Bankası'ndan tahmin! TCMB Piyasa Katılımcıları Anketi yayımlandı: Faiz kararı öncesi ipucu

Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası (TCMB) Piyasa Katılımcıları Anketi sonuçları açıklandı. TCMB anketinde piyasa katılımcılarının yıl sonu tüketici fiyatları (TÜFE) beklentisi yüzde 43,52'den yüzde 42,95'e geriledi. Yıl sonu dolar kuru tahmini 37,37 lira oldu.

Finans 2024-07-22 10:20:38

SON DAKİKA: Altın fiyatları ters köşe yaptı! İslam Memiş, Balon patlayabilir diyerek uyardı: Aman dikkat edin

Son dakika haberi... Günlerdir rekor haberlerine konu olan altın fiyatlarından ters köşe geldi. Altında ibre aşağı yönlü hareket ederken altın yatırımcıları da düşüşün devam edip etmeyeceğini merakla takip ediyor. Çeyrek altın, gram altın, yarım altın, cumhuriyet altını fiyatları bugün ne kadar oldu? (20 Temmuz güncel gram altın çeyrek altın fiyatları)

Finans 20-07-24 14:00

Merkez Bankası'ndan kredi kararı! 'Sıkı para politikası duruşunu destekleyici adımlar atılmıştır'

Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası (TCMB), sıkı para politikası duruşunu destekleyici adımlar atmaya devam ediyor. Yapılan açıklamada "Yabancı para krediler için yüzde 2 olan aylık büyüme sınırının yüzde 1,5’e indirilmesine, Türk lirası kredilerde yüzde 2 olan aylık büyüme sınırlarının sabit tutulmasına karar verilmiştir" denidi.

Finans 20-07-24 00:41

Merkez Bankası rezervlerinden yeni rekor!

Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası (TCMB) toplam rezervleri, 12 Temmuz haftasında bir önceki haftaya göre 5 milyar 348 milyon dolar artışla 153 milyar 796 milyon dolara çıkarak tüm zamanların en yüksek seviyesine ulaştı.

Finans 19-07-24 14:41

Rezervlerde yeni rekor! Merkez Bankası açıkladı

Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası rezervleri geçtiğimiz hafta 148,45 milyar dolar seviyesindeydi. Yeni haftada rezervler, 153,8 milyar dolar seviyesine yükselerek rekor kırdı.

Finans 18-07-24 15:29

Merkez Bankası'ndan Türk lirası mevduatı destekleyecek adım: Bankalara talimat gitti, KKM'ye uygulanan faiz oranları değişti!

Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası (TCMB), Kur Korumalı Mevduat'tan (KKM) Türk Lirası (TL) mevduata geçişin desteklenmesi ve KKM hesaplarının azaltılmasına yönelik adımlarına devam etti. KKM'ye uygulanan faiz oranları değişti. Değişiklikler, 22 Temmuz 2024'ten itibaren geçerli olacak.

Finans 17-07-24 17:55

Yüzde 40 faiz alt sınırına ayar! Merkez Bankası Başkanı bankacılar ile görüştü: Döviz uyarısı

Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası (TCMB) yönetimi, daha önce çeyreklik bazda düzenli yapılması kararlaştırılan istişare toplantıları çerçevesinde banka genel müdürleri ile bir araya geldi. Toplantıda Döviz Dönüşümlü Mevduat’a uygulanan yüzde 40’lık faiz alt sınırının aşağı çekilmesi konusunda adım atılabileceği, ayrıca DDM’de vadeye dönük zorunlu karşılık uyarlaması konusunda da adım atılabileceği mesajı verildi.

Finans 17-07-24 15:50

Konut fiyatlarında reel gerileme: Oran yüzde 15'e dayandı

Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası (TCMB) konut fiyat endeksine göre, Mayıs ayında konut fiyatlarındaki artış gerilemeyi sürdürdü. Konut fiyatları yıllık olarak yüzde 45 oranında artarken reel olarak yüzde 14,9 oranında azaldı.

Finans 17-07-24 10:28

Merkez Bankası paylaştı: Yabancı kredilerde son durum! 2018 sonrası dikkat çeken artış: Firmaların artan döviz kuru riski risk teşkil ediyor

Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası'nda görevli ekonomist Tanju Çapacıoğlu yabancı kredilerindeki son dönem eğilimleri inceledi. Merkezin Güncesi'nde yayımlanan yazıda 2018 yılı sonrası azalan yabancı kredilerde son dönem artış eğilimi dikkat çekti. Çapacıoğlu yazısında, "Bu artış sonrasında Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası, sıkı para politikası duruşunu destekleyici ilave sıkılaşma adımları atmıştır." değerlendirmesi yapıldı.

Finans 16-07-24 09:20

CHP Genel Başkanı Özgür Özel'in gururlu günü! Kızı İpek Özel’in mezuniyet törenine katıldı

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkanı Özgür Özel, Bahçeşehir Üniversitesi (BAU) Hukuk Fakültesi’ni bitiren kızı İpek Özel’in mezuniyet törenine katıldı. İstanbul’da gerçekleşen törende, 6 bin öğrenci mezun olurken, Özel de kızının mezuniyet heyecanına ortak oldu.

Haber 14-07-24 19:10

Taksim Meydanı nerede? Taksim Meydanı'na nasıl gidilir?

İstanbul'un en ünlü meydanlarından biri olan Taksim Meydanı, hem İstanbulluların hem de ziyaretçilerin sıklıkla uğradığı önemli bir noktadır. Cumhuriyet Dönemi'nde modern bir meydan olarak yapılandırılan Taksim Meydanı, geçmişte birçok siyasi ve toplumsal olaya da ev sahipliği yapmıştır. Peki, ziyaretçilerin en çok araştırdığı yer olan Taksim Meydanı'na nasıl gidilir?

Haber 12-07-24 17:14

İstanbul Resim ve Heykel Müzesi nerede? İstanbul Resim ve Heykel Müzesi'ne nasıl gidilir? İstanbul Resim ve Heykel Müzesi ziyaret günleri ve saatleri

19. yüzyıl Osmanlı resim ve heykel sanatı ile Cumhuriyet döneminin başlıca eserlerini barındıran bu müze, Mimar Sinan Güzel Sanatlar Üniversitesi'ne bağlı olarak faaliyet göstermektedir. Peki, İstanbul Resim ve Heykel Müzesi nerede ve İstanbul Resim ve Heykel Müzesi'ne nasıl gidilir?

Haber 12-07-24 16:48

Kılıçdaroğlu'ndan SHP iddialarına açıklama: 'Bunların hepsi asparagas'

Eski Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, yeniden kurulan Sosyal Demokrat Halkçı Parti (SHP) hakkında açıklama yaptı. Kılıçdaroğlu, bir gazetecinin, Sosyal Demokrat Halkçı Parti'yi desteklediği yönündeki iddiaları sorması üzerine, bunların asparagas haberler olduğunu ifade etti.

Haber 12-07-24 16:33

Merkez Bankası'nın internet sitesinde sertifika değişikliği: 13 Temmuz saat 22.00'den itibaren...

Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası (TCMB) güvenli erişimi sağlamak için kullanılan SSL sertifikasını 13 Temmuz Cumartesi günü saat 22.00’de değiştirecek.

Finans 12-07-24 12:51

Merkez Bankası açıkladı! Sertifika değişikliği yapılacak

Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası (TCMB) resmi internet sitesi üzerinden basın duyurusu yayımladı. Güvenli erişimi sağlamak amacıyla kullanılan sertifikanın değişimi için tarih verdi.

Haber 12-07-24 12:13

Cari açıkta sert düşüş! Bakan Şimşek, 'Önemli bir sorun olmaktan çıkıyor' diyerek açıkladı

Türkiye’nin cari dengesi Mayıs ayında 1,24 milyar dolarla beklentilerin altında açık verdi. Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası'nın (TCMB) açıkladığı verilere göre Mayıs'ta yıllıklandırılmış cari açık 25,2 milyar dolar oldu. Nisan'da bu rakam 31,7 milyar dolar düzeyindeydi. Maliye Bakanı Mehmet Şimşek ise verileri, "İstikrar, güven ve dayanıklılık artıyor, cari açık önemli bir sorun olmaktan çıkıyor" sözleri ile yorumladı.

Finans 12-07-24 10:29

Mahkeme iddianameyi iade etmişti... Dilan Polat davasında yeni gelişme! Savcılık karara itiraz etti

Dilan Polat ve Engin Polat’ında aralarında bulunduğu 28 şüpheli için hazırlanan iddianame mahkeme tarafından iade edilmişti. Anadolu Cumhuriyet Başsavcılığı mahkemenin iade talebine itiraz etti.

Magazin 10-07-24 11:58

Fransa'da erken seçim sonrası ortalık yangın yeri: Paris savaş alanına döndü, polis göstericileri kovaladı

Fransa'da aşırı sağ karşıtları dün adeta zafer sarhoşluğu yaşadı, başkent Paris'te sokaklar yangın yerine döndü. Erken seçimlerin 2. turunda sandıktan birinci çıkmalarını kutlayan göstericiler Cumhuriyet Meydanı'nda toplandı. Polis ile eylemciler arasında yaşanan gerginlikte bisikletler ateşe verildi, koşuşturmacalar yaşandı, polis biber gazıyla müdahale etti. Başkent sokaklarından gelen görüntüler savaş alanını andırdı.

Haber 08-07-24 08:26

Seçil Erzan davasında önemli gelişme: O yöneticilerle ilgili iddialar hakkında takipsizlik kararı!

Seçil Erzan'ın dolandırıcılık davasında önemli bir gelişme yaşandı. İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı, Seçil Erzan’ın şikayeti üzerine Denizbank yöneticileri hakkında başlatılan soruşturmada takipsizlik kararı verdi.

Haber 06-07-24 13:37

Merkez Bankası anketi: Bireysel kredilerdeki sıkılaşmanın sona ermesi bekleniyor

Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası (TCMB) tarafından yayınlanan 2024 yılı ikinci çeyrek Banka Kredileri Eğilim Anketi'nin sonuçları yayımlandı. Ankete katılan bankalar kredilere ilişkin beklentilerini paylaştı.

Finans 05-07-24 15:01

TCMB rezervlerinde 8 hafta sonra ilk! Geriledi

Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası (TCMB) toplam rezervleri üst üste 8 haftalık yükselişine son verdi.

Finans 04-07-24 14:52

1,64'lük enflasyon herkesi şaşırtmıştı! Merkez Bankası Başkanı Karahan düşük gelen TÜFE için konuştu: 'Oynaklık yüksek, sağlıklı olmaz...'

Dün açıklanan Haziran ayı enflasyonu beklentilerin çok altında yüzde 1.64 seviyelerinde gelmişti. Veri sonrası Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası (TCMB) Başkanı Fatih Karahan Reuters'a yaptığı açıklamada, "Oynaklığın yüksek seyrettiği bu dönemde tek bir veri üzerinden çıkarım yapmak sağlıklı olmaz" diye yorumda bulundu.

Finans 04-07-24 08:16

İzmir merkezli 5 ilde DAEŞ operasyonu; 18 tutuklama

İzmir Cumhuriyet Başsavcılığı koordinesinde DAEŞ silahlı terör örgütüne yönelik 5 ilde düzenlenen operasyonlarda gözaltına alınan 29 şüpheliden 18'i tutuklandı, hakkında gözaltı kararı verilen 1 şüpheli için yakalama kararı çıkarıldı. Operasyon kapsamında 1 kitabevi ise mühürlenerek ticari ve sınai faaliyetlerden men edildi.

Haber 04-07-24 00:13

Polat ailesinde yeni gelişme! Savcılık iddianamesini tamamladı: İşte istenen ceza

Polat ailesiyle ilgili yeni bir gelişme yaşandı. Vergi müfettişlerinin sunduğu 600 sayfalık dosyanın ardından savcılık iddianamesini tamamladı ve Anadolu Cumhuriyet Başsavcılığı'na iletti. Başsavcılık 15 gün içinde iddianameyi kabul ederse mahkemeye sunacak ve duruşma tarihi yeniden belirlenecek. Ayrıca, Dilan Polat için istenen ceza belli oldu. İşte detaylar...

Haber 03-07-24 21:18

Enflasyon üzerindeki yukarı yönlü riskler bir kez daha PPK metninde! Merkez Bankası faiz kararı sonrası açıkladı

Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası (TCMB) Para Politikası Kurulu (PPK) toplantı özetinde, "Kurul, parasal sıkılaştırmanın gecikmeli etkilerini de göz önünde bulundurarak politika faizinin sabit tutulmasına karar vermekle birlikte, enflasyon üzerindeki yukarı yönlü risklere karşı ihtiyatlı duruşunu yinelemiştir." denildi.

Finans 03-07-24 14:16

Eski belediye başkanı, silahla vurularak öldürüldü! O anların görüntüsü kan dondurdu

Rize'nin Ardeşen ilçesinde çıkan tartışma kanlı bitti. Silahlı kavgada eski Tunca Belde Belediyesi Başkanı Ahmet Naci Aytemiz hayatını kaybetti. Olayla ilgili 2 kişi yakalanırken, 1 kişi aranıyor. Pazar Cumhuriyet Başsavcılığı adli soruşturma başlattı.

Haber 02-07-24 18:51

Finans dışı kesimin net döviz açığı 102,5 milyar dolar!

Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası (TCMB) verilerine göre, finansal dışı kesim net döviz pozisyon açığı Nisan'da 102,5 milyar dolar oldu.

Finans 02-07-24 15:56

Gram altın bugün ne kadar? Altın fiyatlarının gözü saat 16.30'da: Piyasalar paranın patronunu bekliyor

Gram altın, çeyrek altın, Cumhuriyet altını fiyatları bugün de yatırımcıların takibinde. Ancak piyasalar yurt dışından gelecek haberlere odaklanmış durumda. Bugün saat 16.30’da konuşma yapacak Fed Başkanı Powell’ın açıklamaları kritik önem taşıyor. Ardından Cuma günü açıklanacak ABD tarım dışı istihdam verileri takip edilecek. Uzmanlar ise altın fiyatlarında yükseliş için senaryoyu açıkladı. İşte 2 Temmuz Salı güncel altın fiyatları grafiği…

Finans 02-07-24 08:37

Adalet Bakanı Tunç duyurdu: 'Türk bayrağına saldırılarla ilgili Ankara Cumhuriyet Başsavcılığınca soruşturma başlatıldı'

Adalet Bakanı Tunç, sosyal medyadaki görüntülerde Türk bayrağına saldırılarda bulunulmasıyla ilgili Ankara Cumhuriyet Başsavcılığınca resen soruşturma başlatıldığını bildirdi. Bakan Tunç, "Rengini aziz şehitlerimizin kanından alan, şanlı Türk Bayrağımıza yapılan saygısızlık ve çirkin saldırılar asla kabul edilemez." açıklamasını yaptı.

Haber 01-07-24 22:35

Macron'a soğuk duş! Fransa'daki seçimden ilk sonuçlar geldi: Yarışı önde götürüyorlar

Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron, Meclis'i feshederek ilk turu 30 Haziran, ikinci turu 7 Temmuz'da olmak üzere erken seçime gitme kararı almıştı. Gelen sonuçlara göre oylarını artıran aşırı sağ yüzde 34 ile yarışı önde götürüyor. Macron'un "Cumhuriyet İçin Hep Birlikte" ittifakı ise yüzde 20 civarında oyla üçüncü sırada bulunuyor.

Haber 30-06-24 21:28

Son dakika| HSK atamaları Resmi Gazete'de! Birçok ismin yeri değişti

Hâkimler ve Savcılar Kurulu'na ait atama kararları Resmi Gazete'de yayımlanarak yürürlüğe girdi. Antalya Cumhuriyet Başsavcısı Zafer Koç İstanbul Anadolu Cumhuriyet Başsavcılığı'na atandı. 4303 hakim ve savcının yeri değişti.

Haber 29-06-24 00:23

Merkez Bankası harekete geçti! Mevduat faizleri için yeni hamle

Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası, mevduat faizlerini artırmak için yeni önlemler aldı. Buna göre, TCMB vadesi gelmemiş döviz-TL swaplarda limitleri indirdi. Kotasyon yönetimiyle TL karşılığı altın swap ile sonlandırıldı.

Finans 28-06-24 18:27

Merkez Bankası faiz kararı için sürpriz yapmadı! Mevduat faizi ve enflasyon mesajı: 'Gerektiğinde çeşitlendirilecek...'

Son dakika haberi… Türkiye’nin bugünkü en önemli gündemi olan Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası (TCMB) faiz kararı belli oldu. Artırımlarının ardından iki aydır yüzde 50 seviyesinde sabit bırakılan politika faizinin bu ay da değişmesi öngörülmemişti. İşte Merkez Bankası’nın Haziran ayı faiz kararı ve PPK metninde yer alan o ifadeler…

Finans 27-06-24 14:00

Günler sonrasını işaret etti! Gram altın fiyatı tahminini açıkladı: ‘1 hafta en geç 10 gün sürer…’

Gram altın fiyatı bu sabah ons altın fiyatındaki geri çekilmenin etkisi ile düştü. Dev bankalar ons altın tahminlerini peş peşe açıklarken gram altın için de beklenen rakam ortaya çıktı. Peki altın düşecek mi yükselecek mi? Piyasa Uzmanı İslam Memiş altın fiyat tahminini açıklayarak, düşüşlerin kısa bir süre içinde sona ereceğini ve her ay yeni rekorlar kıracağını söyledi. İşte 26 Haziran Çarşamba Kapalıçarşı gram, çeyrek, Cumhuriyet altın fiyatı ile güncel altın grafiği…

Finans 26-06-24 09:44

Merkez Bankası'ndan 2 şirkete faaliyet izni

Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası (TCMB), iki ödeme kuruluşuna faaliyet izni verdi. Karar Resmi Gazete'de yayımlandı.

Finans 26-06-24 09:09

Cumhuriyet Bayramı’nda nasıl yazılır? TDK’ye göre doğru yazılışı nedir?

Dilimizi meydana getiren kelimeleri doğru bir şekilde telaffuz etmek ve doğru bir şekilde yazıya dökmek oldukça önemlidir. Kelimelerin yazımında imla hatası yapıldığında manasında değişimler ve anlam kaymaları gibi olumsuz durumlar söz konusu olabilmektedir. Pek çok kullanıcı tarafından yazım hatası yapılarak kullanılan sözcüklerden biri Cumhuriyet Bayramı’nda kelimesidir. Peki, Cumhuriyet Bayramı’nda nasıl yazılır, TDK’ye göre doğru yazılışı nedir?

Egitim 25-06-24 19:26

Merkez Bankası'ndan bir rekor daha! Rezervler tarihi yüksek seviyede

Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası'nın rezervleri yükselişe geçti. Merkez'in rezervleri 146.3 milyar dolara çıktı. Böylece rezervler tüm zamanların rekorunu kırmış oldu.

Finans 25-06-24 14:36

Avukatın soluk borusuna yemek kaçtı... Başsavcı Heimlich manevrasıyla kurtardı

Bursa'da, soluk borusuna yemek kaçan 79 yaşındaki avukat Güner Elçin'i, Orhangazi Cumhuriyet Başsavcısı Enis Tekgül, Heimlich manevrasıyla kurtardı. O anlar, güvenlik kamerasına yansıdı. Elçin, ocak ayında Türkiye Barolar Birliği Başkanı Avukat Erinç Sağkan tarafından meslekteki 50'nci yılı onuruna berat almıştı.

Haber 24-06-24 15:02

Merkez Bankası'nın swap hariç net rezervlerinde artış!

Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası'nın (TCMB) swap hariç net rezervleri 14 Haziran haftası itibarıyla 11,4 milyar dolara yükseldi.

Finans 21-06-24 11:09

Niğde'de kuduz karantinası! Köpek bir kişiyi ısırdıktan sonra öldü

Niğde'de kuduz şüphesi bir mahalleyi karantinaya aldırdı. Bor ilçesine bağlı Kemerhisar Kasabasının Cumhuriyet Mahallesinde bir kişiyi ısıran köpek öldü. Mahalle karantinaya alındı ve bölgeye hayvan giriş çıkışı da yasaklandı.

Haber 20-06-24 11:31

SON DAKİKA: Altın fiyatları bayram sonrası ne oldu? Rota yeniden değişti (20 Haziran Perşembe güncel gram, çeyrek altın fiyatları)

Son dakika haberi... Ons altın fiyatı haftanın en yüksek seviyelerine yükselirken gram altın fiyatı da bugün yönünü yukarı çevirdi. Altın fiyatlarında bayram sonrası ilk işlem gününde yaşanan yükseliş sonrası yatırımcılar gram, çeyrek altın fiyatları bugün ne kadar oldu? Cumhuriyet altını bugün kaç TL? sorularını araştırıyordu. İşte güncel altın grafiği ile haberin detayları…

Finans 20-06-24 08:56

Altın fiyatları için 45 dakika ara ile açıklanacak! Herkesin gözü bayram sonrasındaydı: İslam Memiş’ten gram altın yorumu

Yurt içi piyasalar Kurban Bayramı nedeniyle kapalı olsa da yurt dışından veri akışı devam ediyor. Bugün ABD’de peş peşe iki veri açıklanacak. Uzmanlar iki verinin de altın fiyatlarını etkilemesini bekliyor. Gram altın tarafında ise İslam Memiş Perşembe gününe dikkat çekerken, ‘altın bayram sonrası ne olur?’ sorusuna da yanıt geldi. İşte 18 Haziran Salı güncel gram, çeyrek ve Cumhuriyet altını fiyatları…

Finans 18-06-24 08:12

Gündeme bomba gibi düşen kulis! CHP'li bir yönetici Kılıçdaroğlu'ndan destek istedi: Özel'in yerine İmamoğlu'nu getirelim

2023 seçimlerindeki mağlubiyetten sonra 2024 yılında birinci parti olmayı başaran CHP'de kazan kaynamaya devam ediyor. Cumhuriyet Yazarı Barış Terkoğlu bir CHP'li yöneticinin eski başkan Kemal Kılıçdaroğlu ile görüşüp, 'Özel'in yerine İmamoğlu'nu getirelim' dediğini ve Kılıçdaroğlu'ndan destek istediğini yazdı.

Haber 17-06-24 10:01

Kayseri'de Atatürk Anıtı'na alçak saldırı! Neden yaptınız sorusuna Sadece Allah rızası için cevabını verdi

Akılalmaz olayın adresi Kayseri! Cumhuriyet Meydanı'ndaki Atatürk Anıtı iki kişinin baltalı saldırısına uğradı. Gazeteciler saldırganlara 'neden yaptınız?' diye sordu. Şüphelilerden biri pişman olmadığını söylerken diğeri de 'Sadece Allah rızası için' cevabını verdi. Saldırganların dayı-yeğen olduğu tespit edilirken valilikten açıklama geldi.

Haber 16-06-24 16:14

Eski ÖSYM Başkanı Ali Demir'in FETÖ'den beraatına savcılıktan itiraz! 121 görüşme kaydı...

Eski ÖSYM Başkanı Ali Demir hakkında, 'FETÖ/PDY silahlı terör örgütüne üye olmak' suçundan yargılandığı davada verilen beraat kararına Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı itiraz etti. Savcılığın yaptığı istinaf başvurusunda Demir’in FETÖ’nün tepe yöneticileri ile yaptığı 121 görüşme kaydına dikkat çekilerek, beraat kararının kanuna aykırı olduğu belirtildi. İşte detaylar...

Haber 14-06-24 12:25

Ankara'da dolandırıcılık soruşturmasında 16 şüpheli yakalandı

Ankara Cumhuriyet Başsavcılığınca, Şaşmaz Sanayi Sitesi'ndeki iş yerlerinde internetten verdikleri ilanlarla tamir ve parça değişimi için anlaştıkları kişileri dolandırdıkları iddiasıyla 16 şüpheli gözaltına alındı.

Yurthaber 11-06-24 13:38