Kekik Yağı Haberleri

Kekik yağı ne işe yarar? Kekik yağı ciltte nasıl kullanılır?

Kekik yağı yüzyıllardır tıbbi ve aromaterapi amaçlarıyla kullanılan doğal bir bitkisel yağdır. Ancak kekik yağının cilt bakımında kullanılması konusu daha yakın zamanda popülerlik kazanmıştır. Kekik bitkisinin yaprakları ve çiçekleri bu yağın üretilmesi için kullanılır ve elde edilen yağ pek çok cilt sorununa karşı etkili bir çözüm sunar. Peki, kekik yağı cilt için nasıl kullanılır?

Kadin 29-10-2023 16:55

Kekik suyu faydaları nelerdir, zayıflatır mı? Kekik suyu nasıl yapılır, neye iyi gelir?

Anadolu’yla birlikte dünyanın birçok yerindeki yemeklere lezzet vermesi için kullanılan kekik, kendine has kokusuyla ön plana çıkan bir Akdeniz bitkisidir. Nane familyasının bir üyesi olan kekik, fesleğen ve nane gibi şifalı bitkilerin yakın akrabasıdır. Şifalı olduğu için yüzyıllar boyunca alternatif tedavi yöntemlerinde kullanılmıştır. Özellikle kekik suyu, keskin kokusuna rağmen aromatik tadıyla hastalıklardan korunmak için sıkça tüketilir.

Haber 07-04-2023 16:13

Kekik yağının faydaları nelerdir, zayıflatır mı? Kekik yağı ve çayı nelere iyi gelir, ne işe yarar?

Kekik yağı kekik bitkisinden elde edilen ve sağlık açısından birçok faydası olan bir yağdır. Kekik bitkisi Akdeniz bölgesinde ve Orta Doğu'da yetişen çiçekleri ve yaprakları baharat olarak kullanılan bir bitkidir. Kekik yağı ise bu bitkinin özünden damıtılarak elde edilen bir uçucu yağdır. Kekik yağı antioksidan, antiseptik, anti-inflamatuar, antimikrobiyal ve antifungal özellikleriyle tanınır. Birçok sağlık sorununa karşı kullanılır. Peki, kekik yağı ve kekik çayı neye iyi gelir?

Haber 17-03-2023 16:39

Kekik yağı nasıl tüketilir, ne işe yarar? Kekik yağı su ile içilir mi, zayıflatır mı?

Son zamanların en çok tüketilen ve sağlık açısından en çok fayda sağlayan yağlar arasında bitkisel yağlar ilk sıralarda gelir. Bitkisel yağlar kullanım alanlarına göre hem yemeklerde kullanılır hem de direkt olarak vücuda uygulanabilir. İnsan sağlığına çeşitli uygulamalı yöntemlerle uygulanan ve bitkisel yağlar arasında önemli bir yere sahip olan yağlardan biriside kekik yağıdır. Peki, kekik yağı nasıl içilir, faydaları nelerdir?

Haber 18-11-2022 17:53

Kekik nasıl tüketilir, kuru kekik nasıl kullanılır? Kekik kaynatıp içmek neye iyi gelir?

Doğada bulunan birçok bitkinin insan sağlığına faydalı çeşitli özellikler vardır. Bu bitkilerden biri olan kekik genelde yemeklerde baharat olarak kullanılsa da kaynatıldığında da şifa deposuna dönüşür. Kuru ya da taze olarak tüketilebilen kekik birçok vitamin ve mineral içerir. İnsan sağlığına en faydalı olan besinler arasında yer alır. Birçok vitamin ve mineral barındıran kekik bitkisi nasıl tüketilir?

Haber 04-11-2022 18:33

Mantara neden oluyor, önleminizi alın! Ayak terlemesi için doğal çözümler

Terleme her açıdan rahatsız edici durumlara yol açıyor. Genellikle koltuk altı terlemesi yaşansa vücudun pek çok yerinde terleme meydan gelebiliyor. Ellerde ve ayaklarda yaşanan terlemelerde sıklıkla görülen rahatsızlıklar arasında yer alıyor. El ve ayak terlemelerinden şikayetçiyseniz bu sorunu çözmek için doğal yöntemlerden yardım alabilirsiniz.

Haber 01-09-2022 10:17