Ozel Tuketim Vergisi Haberleri

Mehmet Şimşek yeni vergilerin kimleri kapsayacağını açıkladı: Düzenleme Meclis’te! İşte madde madde değişiklikler…

Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek Meclis’e gelen yeni vergi yasa tasarısı hakkında merak edilen soruya yanıt verdi. Bakan Şimşek, vergide yeni düzenlemelerin dar gelirli vatandaşları kapsamadığını dile getirdi. Vergi paketinde yer alan maddeler de belli oldu. Düzenleme kapsamında küresel ve yurt içi asgari kurumlar vergisi uygulanacak. Yurt dışına çıkış harcı artırılacak. İşte detaylar...

Finans 2024-07-16 14:50:00

Kimisi fiyat güncellemeye hazırlanıyor, kimisi 100 bin TL zam yaptı! Otomobilde yeni dönem başladı: 27 yıl sonra ilk kez...

Türkiye'de Çin otomobillerine yüzde 40 ek gümrük vergisi uygulanmaya başlandı. Bu vergiden etkilenen Çinli markaların başında gelen Chery, satış fiyatlarına ortalama 100 bin TL zam yaptı. Öte yandan dünyanın en büyük elektrikli araç üreticisi BYD’nin imzasıyla, 27 yıl sonra Türk otomotiv sektörüne ilk kez doğrudan yabancı yatırım geldi.

Finans 2024-07-09 08:21:24

700 bin lira birden artabilir! Önce yarın sonra Pazartesi... Yepyeni dönem tüm dengeleri değiştirecek

Sıfır otomobilde beklenen tarih geldi! Otomotiv sektörü bu iki güne dikkat kesildi! Önce yarın AB’nin zorunlu hale getirdiği 'Genel Güvenlik Yönetmeliği'nin (GSR) devreye alınacak. Ardından 8 Temmuz Pazartesi ise Çinli otomobillere ilave gümrük vergisi uygulanmaya başlayacak.

Finans 2024-07-06 07:46:38

Türkiye'den sonra AB de harekete geçmişti: Ek vergi kararı tartışmalara neden olmuştu! Fiyatlara da yansıyacak

Avrupa Birliği'nin (AB) Çin'den ithal edilen elektrikli otomobillere 38,1'e varan oranlarda ilave gümrük vergisi kararı karşında büyük üreticiler fiyatları artırmaya hazırlanıyor. Ek vergi kararı ise bugün yürürlüğe girdi.

Finans 2024-07-04 16:32:54

ÖTV zammı belli oldu! Alkol ve sigaraya zam geldi

Son dakika haberi: Türkiye İstatistik Kurumu'nun üretici enflasyonunu açıklamasıyla Özel Tüketim Vergisi de güncellendi. Altı aylık üretici enflasyonu olan yüzde 19,49 oranında zam geldi. Bir paket sigaranın fiyatı 7,80 TL, 70'lik rakı fiyatı 78 TL arttı. Öte yandan bir sigara grubuna zam geldi.

Finans 03-07-24 16:38

MTV ikinci taksit ödeme dönemi geldi! Araç sahibi herkesi ilgilendiriyor: 31 Temmuz'u kaçırana yüzde 4,5 gecikme faizi var

Ocak ve Temmuz ayları olmak üzere yılda 2 kez ödenen Motorlu Taşıtlar Vergisi (MTV) ikinci taksit ödemesi 1 Temmuz’da başladı. MTV 2024 ücreti bu yıl Yeniden Değerleme Oranı (YDO) kadar yani yüzde 58,46 oranında zamlanmıştı. Peki kim ne kadar Motorlu Taşıtlar Vergisi ödeyecek? İşte kalem kalem o liste ve haberin detayları…

Finans 03-07-24 15:51
MTV

Suriyelilere vergi muafiyeti var iddiası… Açıklama geldi

Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanlığı Dezenformasyonla Mücadele Merkezi (DMM), bir televizyon programında öne sürülen, Suriyelilere vergi muafiyeti olduğu ve KDV ile Emlak Vergisi vermediklerine ilişkin iddianın doğru olmadığını bildirdi.

Haber 02-07-24 13:02

Önce izmarit vergisi sonra gençlere satış yasağı! Sigara düzenlemesi için gündeme geldi: İncelemeler başladı

TBMM'nin tütün ürünlerinin yasaklanmasını düzenleyen kanun ile tütün ve alkol piyasasını düzenleyen kanunda değişikliğe gideceği iddia edildi. Bu kapsamda tütün şirketlerinin sigara izmaritlerini temizlemek için çöp veya kirletme bedeli vergisi ödemesi gündeme geldi. Diğer ülkelerdeki uygulamalar incelemeye alınırken yeni doğan nesil için sigara satışının tümden yasaklanması gibi konuların da öneriye açık olduğu kaydedildi.

Finans 02-07-24 11:24

Borsada vergi için tarih belli oldu! Bakan Şimşek duyurmuştu: Süre 2 yıldan 5 yıla çıkacak, KDV istisna oranı düşecek

Hazine ve Maliye Bakanlığı'nın vergi paketinde sona geldi. Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek'in "Borsaya vergi geliyor" açıklamasının ardından BIST 100 endeksi dün çakıldı. Bakan Şimşek'in açıklamasının ardından verginin tarihi merakla takip ediliyordu. Borsa kazanç vergisi sonbahara bırakıldı. Paketle ilgili detaylar da netleşti.

Finans 02-07-24 11:17

'Borsaya vergi geliyor' dedi: BIST 100 bir anda çakıldı

Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek'in, sonraki vergi paketlerinde borsaya kazanç vergisi getirmek üzere çalışma başlattıklarını açıklamasının ardından, Borsa İstanbul yüzde 2,5 değer kaybetti.

Finans 01-07-24 15:28

Kur korumalı mevduatta vergi istisnası sona eriyor

Kur korumalı mevduat ve katılım hesaplarına uygulanan kurumlar vergisi istisnası yarın itibarıyla sona eriyor. KKM hesaplarının sınırlı düşüşü ise sürüyor.

Finans 30-06-24 15:29

ASO Başkanı'ndan asgari kurumlar vergisi yorumu! 'Sektörü zorlayacak'

Hazine ve Maliye Bakanlığı'nın vergi paketi hazırlıkları tamamlandı. Paketin yakın zamanda Türkiye Büyük Millet Meclisi'ne gelmesi bekleniyor. Sektör temsilcilerinden de paketle ilgili değerlendirmeler geldi. ASO Başkanı Ardıç, "asgari kurumlar vergisinin sektörü zorlayacağını söyledi.

Finans 26-06-24 16:01

Birer gün ara ile peş peşe değişecek! Sıfır otomobil ve ikinci el araba fiyatlarını etkileyecek: Zamlar için tarih verdiler

Hem sıfır hem de ikinci el otomobil fiyatlarını etkileyecek iki önemli değişiklik 7 ve 8 Temmuz tarihlerinde hayata geçirilecek. Önce bazı güvenlik özellikleri bulunmayan sıfır araçların satışı yasaklanacak. Ardından ise Çinli araçlara ilave gümrük vergisi uygulanacak. Sektör temsilcileri şu anda otomobilde kampanyaların oran düşse bile yıl sonuna kadar devam edeceğini dile getirirken, yeni yıldan itibaren zamların etkisini hissettireceğini kaydettiler.

Finans 25-06-24 08:51

'Bahşişe vergi' gündem olmuştu! Hazine ve Maliye Bakanlığı kapsama girecek sektörleri açıkladı: Tamamı çalışanlara dağıtılacak

Hazine ve Maliye Bakanlığı sektörden gelen talep üzerine bahşiş gelirleri ile motokurye faaliyetlerinin vergilendirme usulünde değişikliği de vergi paketi hazırlıklarına dahil etti. Bu alanlarda yeni vergi ihdas edilmeyeceği belirtilirken kapsama girecek sektörler de netleşti. Asgari ücretin aylık brüt tutarına kadar çalışanlara dağıtılan paralar, normal ücret geliriyle ilişkilendirilmeyecek ve tarife yerine sadece yüzde 10 gelir vergisi tevkifatına tabi olacak. İşte detaylar…

Finans 22-06-24 10:24

Reform paketinin ayrıntıları belli oldu! Çok uluslu şirketlerden sermayeye, asgari gelir vergisinden kurumlar vergisine... Hepsi yolda!

Hazine ve Maliye Bakanlığı tarafından hazırlanan vergi reformunda sona gelindi. Çok kazanandan çok, az kazanandan az vergi alınmasını amaçlayan düzenlemeler yolda. Çok uluslu şirketlere asgari kurumlar vergisi yanında, doğrudan vergilerin payını artırmak için yerel asgari kurumlar vergisi ve asgari gelir vergisi modeli getirilecek. Yap-işlet-devret modeli ile kamu-özel işbirliği projeleri kapsamında elde edilen kazançlardan yüzde 30 kurumlar vergisi alınacak.

Finans 20-06-24 12:54

Osmangazi, Çanakkale Köprüsü, Avrasya Tüneli… O şirketlere de ek vergi geliyor: Yıllık 5 milyar lirayı bulacak

Hükümetin vergi paketi taslağından dev şirketlere ek kurumlar vergisi çıktı. Buna göre Kamu Özel Sektör İş Birliği (KÖİ) ve Yap-İşlet-Devret (YİD) modeliyle hayata geçirilen projeleri yöneten Türkiye'nin önde gelen şirketlerinden alınacak kurumlar vergisi artırılıyor.

Finans 19-06-24 14:21

7440 SGK yapılandırma ödemesi nereden yapılır? 7440 SGK yapılandırma ödemesi gecikirse ne olur?

7440 Sosyal Güvenlik Kurumu yapılandırma ödemesi, 7440 sayılı kanun hükmünden gelmektedir. Bu kanunun "diğer hükümler" başlıklı maddesinde yer alan kurumlar vergisi mükelleflerine, yalnızca bir sürelik geçerli olmak üzere bir kereliğine istisna ve indirim bedelleri üzerinden belli bir yüzde ile ek vergi getirilmiştir.

Haber 11-06-24 21:32

Otomobilde ek vergiye iş dünyasından destek! ‘Türkiye koltuğuna yaslanıp izlemeyecekti’

İstanbul Ticaret Odası (İTO) Başkanı Şekib Avdagiç, ilave gümrük vergisi kararının, Çin'den ithal edilen binek otomobillere karşı "gaz-fren" dengesi kapsamında otomotiv endüstrisini koruyacak zorunlu bir adım olduğunu belirterek, "Elbette Türkiye de koltuğuna yaslanıp, otomotiv endüstrisinde onarılması güç bir hasarın oluşmasını izlemeyecekti." dedi.

Finans 10-06-24 12:05

Otomobilde ‘Chery vergisi’ne ilk açıklama: 8 Temmuz ve sonrasında fiyatlar ne olacak? Çinli markalar Türkiye planını tek tek anlattı

Çin üretimi benzinli, dizel ve hibrit otomobiller yüzde 40 ek vergi ile ülkeye giriş yapacak. Karar haftasonu Resmi Gazete’de yer aldı. Bu durum sosyal medyada ‘Chery vergisi’ olarak yorumlanmıştı. Pazar payı hızla yükselen Çinli markalardan ilk açıklama geldi. Chery, karar saygı duyguklarını ve üretimi Türkiye’ye kaydırmak istediklerini dile getirdi. MG içinse özel destek alınarak fiyatların 8 Temmuz ve sonrası için mümkün mertebe dengelemeye çalışılacağı bildirildi.

Finans 10-06-24 08:35

SON DAKİKA: Çinli otomobile yüzde 40 gümrük vergisi: 7 Temmuz için çifte karar! Hem sıfır hem de ikinci el araba fiyatlarını etkileyecek

Son dakika haberi... Türkiye, Çin'den ithal edilen tüm yakıt tiplerindeki binek araçlara 7 Temmuz'dan itibaren ilave vergi getirdi. Kararın Avrupa Birliği tarafından yeni otomobiller için zorunlu hale getirilen 'Genel Güvenlik Yönetmeliği (GSR) ile aynı tarihe denk gelmesi dikkat çekti. Sektör temsilcileri hem sıfır hem de ikinci el otomobil fiyatlarında yeni artışların geleceğini kaydettiler.

Finans 08-06-24 09:39

Borsa ve kripto paralar için işlem vergisi iddiası gündem olmuştu! Bakan Şimşek'ten açıklama geldi

Borsa ve kripto paralara işlem vergisi uygulamasına ilişkin çalışmaların son aşamada olduğu iddiası gündem oldu. İddiaların ardından Borsa İstanbul'da satıcılı seyir izlendi. Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek'ten ise iddialara yalanlama geldi.

Finans 05-06-24 17:15

Bazı ülkeler yüzde 42 alıyor bazısı yüzde 18! Sıra Türkiye'de mi? Kripto para ve borsa için 'çalışmalar nihai noktaya geldi' dediler: 'İşlem vergisi'nin adı bile yetti

Kripto para yasa teklifi Meclis Komisyonu tarafından kabul edilmişti. Bu gelişmenin üzerine son günlerin en çok ses getiren iddiası kripto paralarda işlem vergisi getirileceği oldu. Reuters’a konuşan yetkili bir isim çalışmaların nihai noktaya geldiğini belirtti. Ayrıca Borsa İstanbul için de aynı iddia gündeme gelirken, iki gündür BIST 100 endeksinde satışların yoğunlaştığı görüldü.

Finans 05-06-24 13:55

Konut, arsa, işyeri sahiplerini ilgilendiriyor! Ödeme için son gün! Cezası arttı, her ay için o oran eklenecek!

Konut, arsa, işyeri ve arazi sahipleri dikkat! Emlak vergisi ödemeleri için bugün son gün. Ödemelerini geciktirenleri ise cezalar bekliyor. Ceza miktarları da artmışken son tarihi kaçırmayın.

Finans 31-05-24 09:11

Son dakika: Evi, arsası, yazlığı olanlar için son 3 gün! Cezalara zam gelmişti: 500 bin liraya 1420 lira ödeme

Son dakika haberleri… Emlak vergisi ödemelerinde son taksit ödeme süresi için geri sayım başladı. Vergiden muaf olmayanlar 31 Mayıs’ı kaçırırsa her ay için yüzde 4,5 gecikme faizi ödemek zorunda kalacak. Peki emlak vergisi nereye ödenir? Kimler emlak vergisinden muaf tutulur? 500 bin liralık konutta örnek hesap ortaya çıktı. İşte emlak vergisi ödemeleri için son dakika haberinin detayları…

Finans 29-05-24 10:12

'Düzenleme kaçınılmaz' dedi: Mehmet Şimşek vergi için yeni kararı açıkladı: 'Aksi halde başkası alacak'

Türkiye, çok uluslu şirketlere asgari kurumlar vergisi uygulanmasına ilişkin çalışmaları hızlandırdı. Konuya ilişkin değerlendirme yapan Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, "Türkiye'de faaliyette bulunan çok uluslu şirketlerden asgari kurumlar vergisi alınması yönünde düzenleme yapılması kaçınılmaz. Aksi halde ülkemizin almadığı vergi bir başka ülke tarafından alınacak" açıklamasını yaptı.

Finans 28-05-24 10:35

Emekliye 6 maddeli yeni destek paketi! Bazıları ücretsiz bazıları indirimli… 20 sene önce uygulanıyordu, ‘hayat standardı’ vergisi önerisi

Emekli maaşı zammı yanında bu yıl 16 milyon kişi için refah artırıcı yeni düzenlemeler de devreye alınacak. Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan’ın açıkladığı 6 maddelik emekli destek planının detayları gün yüzüne çıkmaya başladı. Konuya ilişkin SGK Uzmanı Emin Yılmaz, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ı işaret ederek sadece uygulama tarihini de açıkladı. İlerleyen dönemde bu maddelerin daha da artırılacağını dile getirdi.

Finans 20-05-24 08:32

Yurtdışından telefon getirenler dikkat! Yeni düzenleme geldi: İkinci telefon yasak, el konulacak!

Yurt dışından telefon getirenleri ilgilendiren yeni düzenleme! Yurt dışından gelen yolcuların beraberinde Türkiye'ye getirdiği telefonlar için yeni düzenleme yapıldı. Gümrük vergisi ödense bile ikinci telefon Türkiye'ye sokulmayacak.

Finans 16-05-24 09:42

Emlak vergisi 1. ve 2. taksiti ne zaman?

Emlak vergisi taşınmaz mülklere, konutlara sahip olan vatandaşların muaf tutulmadıkları sürece ödemek ile yükümlü oldukları vergi türlerinden biridir. Bu vergiyi ödememe durumu çeşitli cezai yaptırımlara tabidir. Ödemeler 1 yıl içinde ve 2 ayrı takside bölünerek de yapılabilmektedir. Peki emlak vergisi 1. ve 2. taksiti ne zaman?

Haber 15-05-24 22:31

2024 emlak vergisi 1. taksiti ne zaman ödenecek? Emlak vergisi 1. taksiti son ödeme tarihi 2024

Kanunlar doğrultusunda ödenmek ile yükümlü olunan ve devletin yetkili birimlerince takip edilen bazı vergi ödemeleri bulunur. Bu ödemelerden biri de emlak vergileridir. Emlak vergileri belirli dönemlerde ödenmesi gereken ve ödemesi çeşitli yollardan yapılabilen bir vergi türüdür.

Haber 15-05-24 22:11

Emlak vergisi nasıl ödenir? Emlak vergisi ödeme ve sorgulama

Bir taşınmazın kendi değeri üzerinden alınan ve oransal olarak hesaplanan vergi kısaca emlak vergisi şeklinde isimlendirilir. Emlak vergisi ilgili taşınmazın yer aldığı yargı bölgesinin yetkili olan makamı tarafından tahsil edilir. Birden fazla yargı bölgesi de aynı mülkü vergilendirme hakkına sahip olabilir.

Haber 15-05-24 22:01

Gelir İdaresi Başkanlığı'ndan uyarı! Bugün son gün: Kurumlar vergisi beyyannemesinde süre doluyor

Kurumlar vergisi mükelleflerinin, 2023 hesap dönemine ait beyannamelerinin verilme ve bu beyannameler üzerine tahakkuk eden vergilerin ödeme süreleri bugün dolacak.

Finans 06-05-24 09:18

Vergisi ödenen arabaya zam yok! Sıfır otomobil satışına yeni kurallar geliyor: Yüzde 10’luk ‘kapora’ detayı

Otomobil almak isteyenler dikkat! Fahiş fiyat artışının önüne geçecek yeni adımlar geliyor. Ticaret Bakanlığı harekete geçti. Araç satışında kurallar netlik kazanacak. Bayiler sıfır aracı yetkili satıcıya tahsis ettikten sonra vergisi ödendiği andan itibaren aracın fiyatını artıramayacak. 45 güne teslim edilecek araçlardan sadece yüzde 10 kaparo alınacak, ön teklif ve nihai tekliflerindeki fiyat farkı yüzde 5’ten fazla olmayacak.

Finans 03-05-24 07:30

Mevduat hesapları için ‘vergi’ kararı: Bankada Türk Lirası olanlar dikkat! Faiz gelirinde düşüşe neden olabilir, bugün son gün…

Mevduat faizlerinin yükselmesi elindeki Türk Lirası’nı değerlendirmek isteyenler için bir fırsata dönüşmüştü. Mevduat hesaplarında bunun yanında bir de stopaj avantajı uygulanıyordu. Normal şartlarda yüzde 15 olarak uygulanan gelir vergisi stopaj oranları yüzde 5’e çekilmişti. Ancak o süre bugün sona eriyor. Eğer yeni bir düzenleme olmazsa yeni yatırımcı mevduat hesaplarındaki faiz getirilerine daha yüksek oranda vergi verecek…

Finans 30-04-24 13:39

Gelir İdaresi Başkanlığı'ndan KDV açıklaması: Tebliğle hiçbir şekilde KDV oran artışı yapılmamıştır

Gelir İdaresi Başkanlığı (GİB) bugün yayımlanan Katma Değer Vergisi Genel Uygulama Tebliğinde Değişiklik Yapılmasına Dair Tebliğ ile hiçbir şekilde KDV oranında artış yapılmadığını bildirdi.

Finans 27-04-24 14:06
KDV

Mevduat hesabı açacakları ilgilendiriyor! Vergi avantajında süre 30 Nisan'da bitiyor

30 Nisan'da sona eriyor, 1 Mayıs'tan itibaren değişecek! Mevduat faizleri yüzde 70'e dayanınca, yatırımcılar bankanın yolunu tutmuştu. Ancak mevduat hesaplarını yakından ilgilendiren bir gelişme yaşandı. Gelir vergisi stopaj avantajı süresi bitiyor. Vergi oranlarının yüzde 5'ten yüzde 15'e çıkabileceği dile getiriliyor. Ancak yeni bir düzenleme ile bu oranın düşük tutulması ihtimali de dile getiriliyor.

Finans 24-04-24 10:16

Emlak vergisinde 'EYT' detayı! Bu yıldan itibaren geçerli... Kimler muaf olabilecek?

Ev sahiplerini ilgilediren emlak vergisi ödemelerinde tarih yaklaştı. Emlak vergisi araştırılırken EYT detayı da dikkat çekti. Hangi EYT’li emlak vergisinden muaf olacak? İşte detaylar...

Finans 03-04-24 11:18

Kurumlar vergisinde beyanname verme dönemi başladı

Yıllık gelir vergisi beyannameleri 5 Nisan'da sonra ererken kurumlar vergisi için beyanname verme dönemi de başladı. Süre 30 Nisan'da sona erecek.

Finans 01-04-24 12:24

Gelir İdaresi Başkanlığı'ndan açıklama! Vatandaşlar dikkat: Son tarih 5 Nisan

Gelir İdaresi Başkanlığınca (GİB), 1 Nisan 2024 günü sonuna kadar verilmesi gereken 2023 takvim yılına ait "Yıllık Gelir Vergisi" beyannamelerinin verilme süreleri ile bu beyannameler üzerine tahakkuk eden vergilerin ödeme süreleri 5 Nisan 2024 Cuma gününe kadar uzatıldı.

Finans 28-03-24 22:12

Milyonlarca ev ve iş yeri sahibini ilgilendiriyor! Bunu yapmazsanız cezası var! Son 4 gün...

Ev ve iş yeri sahipleri dikkat! Geçen yıl elde edilen kazançlara ilişkin yıllık gelir vergisi beyanname verme döneminde son günler yaklaştı. Beyannamelerini vermeyenler için cezai işlem uygulanacak. Beyanname için son gün 1 Nisan 2024.

Finans 28-03-24 13:55

Kira gelir vergisi ne zaman ödenir? Hangi durumlarda kira vergisi ödenmez?

Kira gelir vergisi, vergi kanunları kapsamında ev ve ticari mülk gibi gayrimenkulleri kiraya vererek gelir kazananlar için devlet tarafından uygulanan bir vergi türüdür. Mülk sahibi kişiler için resmi kurumlara bildirim yapmak ve bununla birlikte vergi vermek oldukça önemlidir. Kira gelir vergisi ne zaman ödenir? Hangi durumlarda kira vergisi ödenmez?

Haber 21-03-24 23:48

Ev ve iş yeri sahipleri dikkat! Bunu yapmazsanız cezası var... Son gün 1 Nisan

Ev ve iş yeri sahipleri dikkat! Geçen yıl elde edilen kazançlara ilişkin yıllık gelir vergisi beyanname verme döneminde sona doğru yaklaşılıyor. 1 Nisan'a kadar beyannamelerini teslim etmeyenler için ise cezalar kapıda.

Finans 17-03-24 13:51

Ev sahipleri dikkat! Faturalarınızı atmayın! Bu yöntemle kira verginizi düşürebilirsiniz

Milyonlarca gayrimenkul sahibini ilgilendiren gelir vergisi beyanname verme süresi 31 Mart 2024 tarihinde sona eriyor. Vergisini zamanında ödemeyenler ise, kira geliri üzerinden verginin bir katı tutarında ceza alacak. Beyanname verirken belirteceğiniz bazı kalemler ödeyeceğiniz miktarı düşürebilir. İşte detaylar....

Finans 08-03-24 12:30

Yıllık gelir vergisi beyannamesi verme dönemi başladı: Ödemeler hangi aylarda?

Geçen yıl elde edilen kazançlara ilişkin yıllık gelir vergisi beyanname verme dönemi başladı. Gelir vergisi hangi aylarda ödenecek, son gün ne zaman?

Finans 01-03-24 15:05

Misafir vergisinden, memur ve memur emeklisinin refah payına... Mehmet Şimşek tek cümle bile etmeden o haberleri yalanladı

Kaynana vergisinden sonra misafir vergisi ile ilgili çıkan haberlere Dezenformasyonla Mücadele Merkezi'nden yanıt geldi. Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek DMM'nin sosyal medyadan yaptığı paylaşımı yeniden yayımladı. Ayrıca memur ve memur emeklisinin refah payı sisteminin kaldırıldığına ilişkin haberlere de açıklık getirildi.

Finans 27-02-24 13:06

Evi, yazlığı, iş yeri olanlar dikkat! Emlak vergisinde süreç 1 Mart’ta başlıyor! Emekli ev sahiplerine ‘vergi’de istisna

Emlak vergisi 2024 yılı ilk taksit ödemeleri 1 Mart’ta başlayacak. Konut sahipleri emlak vergisi ödemelerini 31 Mayıs’a kadar yapmaması galinde her ay yüzde 2,5 olarak uygulanacak gecikme zammı ile karşılaşacak. Peki kimler emlak vergisi ödemez? Gayrimenkul Uzmanı Mustafa Hakan Özelmacıklı emekliler için istisnayı açıkladı. İşte detaylar...

Finans 27-02-24 07:43

Seçim sonrası yeni vergi! Kripto parada düzenleme yolda: Her işlemde...

Kripto varlıklar tanımlanıp işlem vergisi alınacak. Denetlenebilirlik ve şeffaflık sağlanacak. Kripto para piyasasının yasal zemine oturtulması için hazırlıklarda sona gelindi. Düzenlemenin seçim sonrası Meclis'e gelmesi bekleniyor.

Finans 24-02-24 10:21

Hem ev sahibi hem kiracılar dikkat, detaylar belli oldu! Gelir İdaresi Başkanlığı kira vergisi için karar almıştı: Eğer birinci dereceden akraba değilse…

Konut kiralarına ilişkin vergilendirme süreci 1 Mart itibarıyla başlıyor. Konut kira potansiyeline sahip dairelerin bir bölümünün ise akrabalar tarafından ücretsiz bir şekilde kullanıldığı biliniyor. Peki kişilerin akrabalarına ücretsiz oturmaları için tahsis ettikleri evler için vergilendirme nasıl yapılıyor? İşte detaylar...

Finans 22-02-24 10:10

4 MTV iddiası gündem olmuştu! 29 milyon araç sahibini ilgilendiren açıklama geldi

Bu yıl yüzde 58,46 zamlanan Motorlu Taşıtlar Vergisi (MTV) için 29 milyon araç sahibini üzecek bir iddia ortaya atıldı. Daha önce de ek MTV iddiaları gündemdeyken bu kez Motorlu Taşıtlar Vergisi’nin yılda 3 ya da 4 kez alınabilecek hale getirilebileceği ifade edildi. Dezenformasyonla Mücadele Merkezi’nden (DMM) konuya açıklama geldi.

Finans 20-02-24 14:54
MTV

Kaynana vergisi tozlu raflardan iniyor, 2 milyon ev tespit edildi! Zaten yürürlükte diyerek uyardı: Amca, dayı, hala, teyze, yeğen ve arkadaş vergileri de var...

Gelir vergisi beyan döneminin yaklaşmasıyla birlikte, yaklaşık 4,5 milyon konut mercek altına alındı. Hazine ve Maliye Bakanlığı'nın kira gelirlerine yönelik denetimleri başlarken, sahibi oldukları evlerde kaynanasını kira almadan oturtan gelin ve damatlar için 'vergi borcu' sürprizi geldi. 'Kaynana vergisi' olarak da adlandırılan düzenlemenin yürürlükte olduğunu hatırlatan Abdullah Tolu, ev sahiplerini uyardı. Tolu, "Amca, dayı, hala, teyze, yeğen ve arkadaş vergileri de var" diye yazdı.

Finans 19-02-24 15:01