Sahur Vakti Artvin Haberleri

Erdoğan'ın önündeki iki şarkı! Bahçeli 'Söyleten sensin' dedi, kulisler hareketlendi... Uçaktaki o fotoğrafa dikkat çekti: Mesaj çok net!

MHP lideri Devlet Bahçeli'nin Ferdi Tayfur'un "Söyleten sensin" şarkısıyla parkta yaptığı yürüyüş "AK Parti'ye gönderme" olarak yorumlandı. Cumhurbaşkanı Erdoğan son yaptığı Irak ziyareti dönüşü uçaktaki fotoğraf karesine dikkat çeken gazeteci Barış Yarkadaş "Bahçeli'nin de bu şarkıyla mesaj vermesi kadar doğal bir şey yok. Mesaj net" dedi. Yarkadaş, Erdoğan'ın ise yanıt verebileceğini belirtirken "'Bu şarkı burada bitmez' de diyebilir, 'Ayrılığın vakti geldi' de diyebilir" ifadelerini kullandı.

Haber 2024-04-25 07:35:45

Erzurum'da feci kaza! Otomobil demir yığınına dönüştü: 1 ölü 6 yaralı

Erzurum-Artvin karayolu Güzelyayla geçidinde kamyonet ile otomobilin çarpıştı. Feci kazada 5 yaşındaki çocuk hayatını kaybetti, 6 kişi yaralandı.

Haber 2024-04-21 21:16:10

Fenerbahçe'de ayrılık vakti! 3 ismin bileti kesildi

Kupa ve Avrupa'dan elenen Fenerbahçe'de tek hedef Süper Lig. Sarı-lacivertli ekip ligde hala şampiyonluk umudunu korumaya devam ediyor. Fenerbahçe'de önümüzdeki sezonun kadro planlaması da yavaş yavaş yapılmaya başlandı. Fenerbahçe yönetimi önümüzdeki sezon takımda istemediği futbolcuların isimlerini kesti. İşte o isimler!

Spor 2024-04-21 12:31:39

15 yıl kesinleşmiş hapis cezası vardı: Deldiği duvardan kaçmaya çalıştı

Bursa İl Emniyet Müdürlüğü Asayiş Şube Müdürlüğü’ne bağlı İnfaz Büro Amirliği koordinesinde şafak vakti 130 ayrı adrese Özel Harekat polislerinin de destek verdiği operasyon düzenlendi.

Yurthaber 2024-04-19 11:57:53

Rize-Artvin Havalimanı’nı 3 ayda 239 bin 882 yolcu kullandı

Rize-Artvin Havalimanı 2024 yılının ilk 3 ayında 239 bin 882 yolcuya hizmet verdi.

Yurthaber 16-04-24 11:28

O ülke rotasını Türkiye'ye çevirdi! 2 ayda Rusları geride bıraktılar: Akın akın geliyorlar

Türkiye doğa güzelliği ve tatile uygun iklimiyle çok sayıda yabancı turistin ilk adresi olmaya devam ediyor. Ocak ve Şubat ayına ait rakamlar incelendiğinde Türkiye'yi en çok ziyaret eden turistlerin İranlı olduğu belirlendi. Ruslar ve Bulgarlar ikinci ve üçüncü sırada kendine yer buldu. Turistlerin en çok ziyaret ettikleri şehirler ise sırasıyla İstanbul, Edirne, Antalya, Artvin ve Ağrı oldu.

Finans 15-04-24 14:50

Nihat Hatipoğlu erkeğin görevlerini tek tek saydı, sosyal medya yıkıldı! 'Elbisesini gerekirse...'

Ramazan ayı boyunca iftar ve sahur programları ile izleyicisinin karşısına çıkan Nihat Hatipoğlu programında sorulan sorular ve verdiği cevaplarla sık sık sosyal medyada gündem oluyor. Nihat Hatipoğlu bu defa erkeğin görevlerini saydı. O anlar sosyal medyanın gündemine oturdu.

Magazin 09-04-24 15:36

Zahide Yetiş'in sahur programında konu yine cinsel ilişkiye geldi! Mustafa Karataş çok sinirlendi

Zahide Yetiş ve Mustafa Karataş'la sahur programında yine ilginç anlar yaşandı. Zahide Yetiş "Cima sırasında..." diyerek soruya başlayınca ilahiyatçı 'cinsel ilişki' diyerek düzeltti. Sunucunun sorusu da inanılmazdı. Zahide Yetiş "Kocanızla cinsel ilişki sırasında onları düşünün kimleri düşünelim?" dedi.

Magazin 08-04-24 15:28

İlahiyatçı Mustafa Karataş Adamın biri hanımıyla yatarken... diyerek anlattı! Zahide Yetiş kendini tutamadı

Sunucu Zahide Yetiş ve Mustafa Karataş sahur programında bir araya geldi. Zahide Yetiş'in 'cinsel münasebet' sorusuna Mustafa Karataş öyle bir örnek verdi ki ünlü sunucu da kendini tutamadı. İşte yayındaki ilginç sohbet...

Magazin 07-04-24 15:40

Bursa'da başıboş köpek dehşeti: Oğlu için kendini feda etti! 1,5 ay pipetle beslenecek... Korku dolu anlar kamerada

Bursa’da Mesut Karagözoğlu, iftar vakti 10 yaşındaki oğluyla birlikte pide almaya gitti. Karagözoğlu, çok sayıda başıboş sokak köpeğinin saldırısına uğradı. 10 yaşındaki çocuk son anda kaçıp kurtulurken, onu gören bir arkadaşı ise otomobille sürekli klakson çalarak 46 yaşındaki adamı ölümden kurtardı. Dehşet anları ise kameraya yansıdı! Çenesi kırılan, kulağına 30 dikiş atılan, elleri parçalanan 2 çocuk babası Karagözoğlu plastik cerrahide ameliyata alınacak, 1,5 ay pipet ile beslenecek.

Haber 07-04-24 13:47

İlahiyatçı Mustafa Karataş'ın doktorlar hakkındaki ifadesine tepki yağdı! Onlar para için...

Ramazan ayı boyunca Kanal 7 ekranlarında iftar ve sahur programıyla izleyicisinin karşısına çıkan Prof. Dr. Mustafa Karataş canlı yayındaki sözleriyle sosyal medyayı salladı. 5 aylık hamile bir izleyicisinin sorusunu yanıtlayan Karataş'ın 'doktorlar' hakkındaki ifadelerine tepki yağdı.

Magazin 03-04-24 10:19

Miting alanı değil, sahur halayı: Yüzlerce kişi geleneksel sahur halayında buluştu

Elazığ’da Ramazan ayının 23’üncü gününde Cumhuriyet Meydanı’nda bir araya gelen yüzlerce kişi aynı anda halay çekip, çiftetelli oynadı.

Yurthaber 03-04-24 07:47

Kulaklarınıza bayram yaşatması garanti olan Samsung'un en iyi kulaklıkları

Kulaklıklar gün içinde eğlenceli zaman geçirmeyi sağlayan, vazgeçilmez yardımcı aksesuarlardandır. Teknolojinin de etkisiyle gelişmiş özelliklere sahip pek çok kulaklık modeli bulunur. Her zevke hitap eden ve farklı kullanım alışkanlıklarına uyum sağlayan Samsung'un en çok tercih edilen kulaklık modellerini sizin için derledik. Size kaliteli bir dinleme deneyimi yaşatacak ve kulağınızdan çıkarmak istemeyeceğiniz kulaklıklarla tanışma vakti!

Haber 01-04-24 18:13

CANLI | Artvin seçim sonuçları! Artvin'deki seçim sonuçlarında AK Parti adayı Mehmet Kocatepe mi, CHP adayı Bilgehan Erdem mi, İYİ Parti adayı Demirhan Elçin mi kazandı?

Türkiye yerel seçimler için sandık başında, seçmenleri gözü kulağı ise gelecek seçim sonuçlarında! İstanbul, Ankara gibi büyükşehirlerin seçim sonuçları ile birlikte bazı illerin de seçim sonuçları vatandaşlar tarafından araştırılıyor. Bu illerden biri de Artvin... Artvin'deki seçim sonuçlarında AK Parti adayı Mehmet Kocatepe mi, CHP adayı Bilgehan Erdem mi, İYİ Parti adayı Demirhan Elçin mi kazandı?

Finans 31-03-24 14:52

Uzman isim uyardı: İftarda sakın tüketmeyin! Diş kaybına neden oluyor

Ramazan ayında gerçekleştirilen iftar ve sahur sofralarındaki yiyecek ve içeceklerin seçimi sağlık açısından oldukça önemli. Eskişehir Osmangazi Üniversitesi Diş Hekimliği Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Batu Can Yaman, özellikle günün ilk öğünü olan iftarda asitli içecek tüketiminin diş kaybına neden olabileceğini söyledi.

Haber 30-03-24 07:26

CANLI | Sinop seçim sonuçları: Sinop'ta seçim sonuçlarında kim önde, AK Partili Yakup Üçüncüoğlu mu CHP'li Metin Gürbüz mü?

Yerel seçim sürecinde sona gelindi, artık sandığa gidip oy kullanma vakti! 81 ilde olduğu gibi Sinop'ta da seçim sandıkları kuruldu. Sinop Büyükşehir Belediyesi yarışında iki aday öne çıkıyor. Peki AK Partili Yakup Üçüncüoğlu mu önde CHP'li Metin Gürbüz mü?

Haber 29-03-24 16:31

Trafik kazasında hayatını kaybeden İHA Artvin eski muhabiri son yolculuğuna uğurlandı

Artvin’de önceki gün meydana gelen kazada hayatını kaybeden İHA Artvin eski muhabiri Tolga Gül son yolculuğuna uğurlandı.

Yurthaber 29-03-24 13:57

Canlı Artvin seçim sonuçları! Artvin seçim sonuçları öncesi AK Parti adayı Mehmet Kocatepe mi CHP adayı Bilgehan Erdem mi mevcut başkan ve İYİ Parti'nin adayı Demirhan Elçin mi kazanacak?

Artvinliler Artvin seçim sonuçları konusunda araştırmalarını devam ettiriyor. Artvinliler tarafından en çok merak edilen konu Artvin seçim sonuçları ve seçimin galibi. CHP'den istifa edip İYİ Parti'nin adayı olan mevcut Artvin Belediye Başkanı Demirhan Elçin mi CHP'nin adayı Bilgehan Erdem mi yoksa AK Parti'nin adayı Mehmet Kocatepe mi seçimi kazanacak?

Haber 29-03-24 13:16

Sorulan büyü sorusu Nihat Hatipoğlu ve stüdyodakileri şaşırttı! Cinler ölülerini çıkaracak evden

Nihat Hatipoğlu yaptığı açıklamalar ve sorulara verdiği yanıtlarla adından söz ettiriyor. Hatipoğlu, sunduğu Sahur programında adını vermek istemeyen bir izleyici tarafından sorulan büyü sorusu gündem oldu. Soru Nihat Hatipoğlu ve stüdyodakileri şaşırttı.

Magazin 29-03-24 09:59

Ramazanda sindirimi kolaylaştıran karışıma yoğun ilgi! İftar ve sahur arasında içildiğinde susuzluğu engelliyor

Eskişehir’de aktarlık yapan esnaf, demir hindi şerbeti, kızamık şekeri, tarçın, karanfil, zencefil ve zerdeçal ile hazırlanan karışımın Ramazan Ayı’nda oruç tutan vatandaşların hem sindirimlerini kolaylaştırdığını hem de susuzluk hislerinin önüne geçtiğini söyledi.

Haber 29-03-24 08:49

Seren Serengil kime oy vereceğini açıkladı! 'Haydi size güzel haber vereyim'

Özel hayatı, sosyal medya paylaşımları ve açıklamalarıyla gündemden düşmeyen şarkıcı ve sunucu Seren Serengil bu defa 31 Mart seçimlerinde kime oy vereceğini açıkladı. Serengil "İstanbul un güzelliğini gölgeleyen her şeyden güzel şehrimizi arındırma vakti gelmedi mi?" diye konuştu.

Magazin 29-03-24 08:09

Yüksekova’da gökyüzünde ışık saçan cisim cep telefonu kamerasına yansıdı

Hakkari’nin Yüksekova ilçesinde iftar vakti gökyüzünde dikey şeklinde duran ve sarı bir ışık yayan cisim cep telefonu kamerasına yansıdı.

Yurthaber 29-03-24 08:04

Ramazanda yaşanabilecek o sağlık sorununa dikkat çekti! 'İftar ve sahur arasında şekersiz sakız çiğneyin'

Ramazanda su tüketiminin azalmasının diş sorunlarını artırabileceğini belirten Dt. Eylül Mercan Arslan "Tükürüğümüz ağız içerisinde yıkama yaparak antibakteriyel bir savunma sağlar. Ramazan ayında su tüketiminin azalmasına bağlı olarak tükürüğümüzün bu görevini yerine getirmesinde düşüş görünür. Bu durum diş çürükleri, diş eti problemleri ve ağız kokusu gibi istenmeyen sorunlar ortaya çıkarabilir. Ayrıca Ramazanda tatlı, kahve ve çay tüketimimizdeki artış da bu problemleri tetikleyebilir” dedi.

Haber 27-03-24 10:25

Afrikalı öğrenci iddialarından sonra Karabük şimdi de intiharla sarsıldı: Üniversite öğrencisi KYK yurdunda canına kıydı

Geçtiğimiz günlerde Afrikalı öğrencileriyle çok konuşulan Karabük Üniversitesi şimdi de intiharla gündeme geldi. 24 yaşındaki sanat tarihi öğrencisi Berkay Yıldırım'dan kahreden haber sahur saatlerinde geldi. Yurt binasından atlayarak yaşamına son veren Yıldırım'ın sosyal medya hesabında yaptığı son değişiklik ise intiharını önceden haber verdiğini ortaya koydu.

Haber 26-03-24 11:02

Milli Eğitim Bakanı Tekin, Osmaniye'de sahur programına katıldı:

Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin, "Türkiye için Türkiye'nin demokrasisinin konsolide olması için Türkiye'deki ve dünyadaki mazlumların mücadelesini yürütebilmesi için Türkiye'nin güçlü bir siyasi iktidara ihtiyacı var. İnşallah 31 Mart'ta bunu gerçekleştirmiş olacağız." dedi.

Yurthaber 26-03-24 08:16

Uzman isimden önemli uyarı! Reflü hastalığı olanlar sahur ve iftarda fazla yemekten kaçınmalı

Reflü sıkıntısı olan bireylerin Ramazan ayında nasıl beslenmesi gerektiğine değinen Gastroenteroloji Uzmanı Dr. Fuad Jafarov, “Reflü hastalığı olanlar sahur ve iftarda fazla yemekten kaçınmalı ve yemeklerini zamana yayarak yemelidir. Sahur ve iftarda fazla yemek (mideyi tıka basa doldurmak), keskin baharatlar, ekşi ve acı besinler, salçalı ve aşırı yağlı gıdalar tüketmek reflü şikâyetlerini artırır” dedi.

Haber 25-03-24 10:27

Ardahan-Artvin kara yoluna çığ düştü

Ardahan-Artvin kara yolundaki Sahara Geçidi'nin Yaylalar mevkisinde çığ düştü.

Yurthaber 22-03-24 15:13

Iftara giderken ne hediye alınır? İftara giderken ne götürülür?

Ramazan ayının icra edilmeye başlamasıyla birlikte manevi coşku tüm Müslümanları sarmalamaktadır. İftar saatinde ve misafirken edilen duaların kabul edileceğinin söylendiği bu mübarek ay ile ilgili Peygamberimiz “Kim bir Müslüman kardeşine iftar vakti yemek yedirirse, onun sevabı kadar da kendisine sevap yazılır. Yemek yedirdiği kimselerin sevabından da hiçbir şey eksilmez." buyurmuştur. Peki, iftar davetine giderken ne alınır?

Haber 21-03-24 23:42

Sahurda okunacak dua: Sahurda nasıl dua edilir? Sahur duası Arapça okunuşu, Türkçe anlamı

“Sahurda yemek yiyiniz; çünkü sahur yemeğinde bereket vardır.” şeklindeki sözleriyle Hz. Muhammed (s.a.v) Müslümanları sahur yapmaya teşvik etmiştir. Sahurda dualar edilebilirken, sahur vakti edilen dualar ise “sahur vakti duası” şeklinde isimlendirilir. Peki, sahur duası nasıl yapılır?

Haber 21-03-24 23:39

Sahurda ezan okunurken su içilir mi? Sahurda ezan bitene kadar yemek yenilebilir mi?

Ramazan ayında hem sahurda hem de iftar zamanında yeterli beslenmek önemli bir eylemdir. Bu konuda sahur vaktinden sonra oruç başlamak üzereyken, ezan okunurken su içilir mi konusu orucuna zarar gelmeden yerine getirmek isteyen kişilerin aklına takılmaktadır. Peki sahurda ezan okunurken su içilir mi?

Haber 21-03-24 23:09

Sahurda ne yenir, ne yenmez? Sahurda en çok ne tok tutar? Sahurda tok tutan yiyecekler

İftar saatine kadar tok tutup, susatmayacak ve mideye rahatsızlık vermeyecek besinleri merak eden vatandaşlar sahurda ne yenir, ne yenmez sorularının cevabını arar. Ramazan ayında doğru ve yeterli tüketimin sağlık açısından oldukça büyük bir önemi bulunur. Bu nedenle hem iftar hem de sahur menüsüne dikkat edilmelidir. Sahur oruç için en önemli öğünlerden biridir. Sahurda tüketilen besinlerin uzun süre tok tutmasına önem verilir. Peki sahurda ne yenir?

Yemek 21-03-24 23:07

Sahurda ne susatır? Sahurda susamamak için ne yemeliyiz? En çok susatan ve susatmayan yiyecekler

Ramazan ayında oruç tutarken sahur vaktinde susatan yiyecekler yenilmesi takdirde gün içerisinde susuzluk ortaya çıkabilmektedir. Hâlbuki oruç tutma süresi boyunca rahat edebilmek için bazı besinler susuzluk hissini önleyebilmektedir. Peki, sahurda ne susatır ve sahurda susamamak için ne yemeliyiz?

Yemek 21-03-24 23:05

'İftardan sahura 4 öğün' Uzmanından ramazan ayında beslenme önerileri!

Üsküdar Üniversitesi Sağlık Bilimleri Fakültesi Beslenme ve Diyetetik Bölümü Öğretim Görevlisi Kübra Şahin, "Ramazanda iftar, mutlaka sahur ve 2 küçük ara ile en az toplam 4 öğünü bulacak şekilde bir düzen oluşturulmalı." değerlendirmesinde bulundu.

Yemek 21-03-24 17:34

Nihat Hatipoğlu'na regl sorusu! Özür dileyerek söylüyorum...

Prof. Dr. Nihat Hatipoğlu, Ramazan ayı boyunca iftar ve sahur programlarıyla merak edilen soruları yanıtlıyor. Son olarak regl sorusu alan Nihat Hatipoğlu "Özür dileyerek söylüyorum" diyerek bu konudaki fikrini açıkladı.

Magazin 21-03-24 08:34

Ramazan davulcusu ne kadar kazanıyor? Ramazan davulcularının parasını kim veriyor? Ramazan davulcusu maaşı

Her Ramazan mahallelerde dolaşıp davul çalarak sahur vaktinin geldiğini duyuran ramazan davulcularına ödenen net bir maaş yoktur. Bu da maniler veya türküler eşliğinde davul çalarak 11 ayın sultanına renk katan ramazan davulcularının ne kadar kazandığının sıkça sorgulanmasının temel sebebidir. Ancak ramazan davulcusunun ne kadar kazandığını belirleyen birden fazla unsur vardır.

Finans 20-03-24 12:52

Seçimde oy kullanmamanın cezası var mı? Oy kullanmama cezası kaç TL?

Oy kullanma hakkına sahip olan kişilerin 18 yaşını tamamlamış olması ve Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olup seçmen kütüğünde kaydının bulunması yeterlidir. Mevcut herhangi bir engeli olmayan tüm bireylerin seçim vakti geldiğinde oy kullanmaları asli görevleri arasında yer almaktadır. Fakat bazı durumlarda ise bazı bireyler oy kullanmak istemeyebilir. Peki, seçimde oy kullanmamanın cezası var mı ve oy kullanmama cezası kaç TL?

Haber 19-03-24 18:55

Sahurdan hemen sonra yapılan bu hata organları yoruyor! 1 saat kuralına dikkat

Ramazan ayının gece saatlerinde kalkılan sahura dair çarpıcı bir açıklama yapıldı. Birçok kişi sahur yapar yapmaz uyumayı tercih ediyor. Kastamonu Üniversitesi Turizm Fakültesi Gastronomi ve Mutfak Sanatları Anabilim Dalı Dr. Öğretim Üyesi Elif Zeynep Özer, sahurdan sonra hemen uyumanın organları yorduğunu söyledi.

Haber 19-03-24 14:55

Uzman isim Ramazan ayında günde kaç litre su tüketilmesi gerektiğini açıkladı!

Bugünlerde vücudunun susuz kalmaması için ramazan ayı boyunca iftarla başlayıp sahur bitimine kadar geçen sürede tüketilecek su miktarı büyük önem taşırken, Doç. Dr. Ramazan Danış, “Bir kişinin günde en az 2,5 litre su alması gerekiyor” diyerek uyarıda bulundu.

Haber 19-03-24 11:42

Prof. Dr. Mustafa Karataş'a gelen ilginç sorular bitmiyor! Eşim üzerime 2 tane gacı getirdi...

Prof. Dr. Mustafa Karataş’ın iftar ve sahur programında seyircilerden ilginç sorular geliyor. Son olarak sahur programında bir kişi yayına bağlanarak "Eşim üzerime 2 tane gacı getirdi..." dedi.

Magazin 18-03-24 14:17

Ramazan'ın vazgeçilmez lezzeti Halep kahkesine yoğun ilgi! Satışlar yüzde 100 arttı! Kilogramı 130 TL

Gaziantep’te Ramazan ayına özel yapılan, iftar ve sahur sofralarının vazgeçilmez lezzetlerinden biri olan Halep kahkesi vatandaşlar tarafından yoğun ilgi görüyor.

Yemek 16-03-24 14:48

ABB adayı Turgut Altınok mal varlığını açıkladı: 'Ana sütü gibi ak ve helaldir'

AK Parti Ankara Büyükşehir Belediye Başkan adayı Turgut Altınok, mal varlığını açıkladı. Sosyal medya hesabından paylaşım yapan Altınok, "Ne yazık ki mal varlığım üzerinden bir süredir suni gündemler yaratılarak, Ankaralı hemşerilerimi incittiklerini hissettiğim için mal varlığımı açıklama vakti gelmiştir. Ekte sunduğum tüm mal varlığım ana sütü gibi ak ve helaldir" dedi. Altınok'un, mal varlığı listesinde 60 ayrı gayrimenkul yer aldı.

Haber 15-03-24 20:18

Tokat'ta davulcunun uğramadığı sitenin sakini komşularını bağırarak sahura kaldırdı

Tokat'ta bulunan bir siteye sahur için Ramazan davulcusunun gelmemesi üzerine, bir kişi komşularını bağırarak uyandırdı. İmren Sitesi'nde yaşanan komşuluk vefa gösterisi sosyal medyayı salladı.

Haber 15-03-24 10:19

Oruç tutanları gün boyu susatmıyor! Şeften sahura özel tarifler

Sahurda genellikle tok tutan tarifler tercih ediliyor. Şef Serap Türkel Özbayraktar, gün boyu oruç tutanların yaşadığı en büyük problem olan susuzluğa iyi gelebilecek alternatif ve sağlıklı tarifler paylaştı. “Meyveli Yulaf Lapası ve Ekmek Üstü Avokadolu Poşe Yumurta” tariflerinin lifli ve proteinli olmasından dolayı sahur için iyi bir seçenek olduğunu söyleyen Beslenme ve Diyetetik Uzmanı Dilem İrkin Koçan oruç tutarken susama ve acıkmaya karşı sahurda ne yenildiğinin önemli olduğunu belirtti.

Yemek 15-03-24 08:47

Tokat’ta davulcunun uğramadığı sitenin sakini komşularını bağırarak sahura kaldırdı

Tokat’ta bulunan bir siteye sahur için Ramazan davulcusunun gelmemesi üzerine, bir kişi komşularını bağırarak uyandırdı.

Yurthaber 15-03-24 07:25

Oruca ne zaman, nasıl niyet edilir? Oruç niyeti nasıl yapılır, niyet etmeden oruç tutulur mu?

Ramazan ayında ibadet eden kişiler gece sahura kalkıp niyetlenip öyle oruç tutarlar. Ancak imsak vakti dolayısıyla bazen oruca kalkan kişiler sahurunu yaptıktan sonra niyet etmeyi unutabilirler ya da sahura kalkmadan oruç tutabilirler. İlk kez oruç tutacak olanlar da “oruca nasıl niyet edilir?” sorusuna yanıt arar. Peki, oruca nasıl niyet edilir?

Haber 15-03-24 02:30

Oruç tutma süreleri neden farklı? Oruç tutma süresi neye göre belirlenir?

Oruç tan yerinin ağarması (fecr-i sadık) ile başlar ve güneşin batmasına kadar devam eder. Oruca başlamaya imsak, orucu açmaya ise iftar denir. İftar vakti akşam namazı saati, güneş battıktan sonra başlamaktadır. Her bölgeye göre güneş batma saati farklı olabilmektedir. Bu nedenle her yerleşim yerinin iftar saati değişiklik gösterir. Peki, oruç tutma süresi neye göre belirlenir?

Haber 15-03-24 02:21

Neden sahur denir, sahur kelimesi ne anlama gelir? Sahur hangi saatler arasında yapılır?

Oruç tutacak kişiler gün içerisinde belli bir zaman dilimi süresince, iftara kadar herhangi bir şey yiyip içmez. Oruç tutmak isteyenlere dini açıdan ve sağlık açısından verilen tavsiyeler içinde ise sahura kalkmak yer alır. Böylece kişinin gün içinde sorun yaşamaması ve gün içerisindeki faaliyetlerini daha rahat gerçekleştirebilmesi amaçlanır. Peki, sahur ne anlama gelir?

Haber 15-03-24 02:17

Gün boyu susatmıyor! Oruç tutanlar için tok tutacak sahur tarifleri... O yiyeceklerden uzak durun

Şef Serap Türkel Özbayraktar, gün boyu oruç tutanların yaşadığı en büyük problem olan susuzluğa iyi gelebilecek alternatif ve sağlıklı tarifler paylaştı. “Meyveli Yulaf Lapası ve Ekmek Üstü Avokadolu Poşe Yumurta” tariflerinin lifli ve proteinli olmasından dolayı sahur için iyi bir seçenek olduğunu söyleyen Beslenme ve Diyetetik Uzmanı Dilem İrkin Koçan ise oruç tutarken susama ve acıkmaya karşı sahurda ne yenildiğinin önemli olduğunu belirtti.

Yemek 14-03-24 12:49

İlahiyatçı Mustafa Karataş'a sorulan 'İmam nikahı' sorusu sosyal medyada gündemde! 'Bunu Müge Anlı çözer...'

İlahiyatçı Mustafa Karataş, ramazan ayı boyunca Kanal 7 ekranlarında sahur programı ile ekrana geliyor. Karataş'ın sahur programında sorulan 'imam nikahı' sorusu sosyal medyada gündem oldu. Soruyu duyanlar 'Bunu ancak Müge Anlı çözer' yorumunu yaptı.

Magazin 14-03-24 11:40