Bitkiler Haberleri

Bir mahallenin geçim kaynağı oldu! Dağlarda toplayıp yurt dışına satıyorlar... Yoğun talep görüyor

İzmir'in Bayındır ilçesinde kuru otları boyayarak süs bitkisi haline getiren mahalle sakinleri, ürünleri yurt dışına gönderiyor. Çiçek ve süs bitkileri sektörünün önde gelen üretim merkezlerinden Bayındır'da yaklaşık 300 nüfuslu kırsal Turan Mahallesi sakinlerinin büyük bölümü ilkbahar mevsimiyle dağların yolunu tutuyor. 30'un üzerinde bitkiyi toplayan köylüler, doğal olarak bulamadıkları otları da bahçelerinde üretiyor. Hobi olarak başlanılan kuru otlar artık mahallenin geçim kaynağı.

Kadin 26-04-2024 10:46

Sadece iki malzeme yetiyor! Orkideleri iki yıldan daha fazla sürekli çiçek açtıran yöntem

Orkidelerin göz kamaştırıcı çiçekleri ve olağanüstü yapısı onları sahiplenmek veya özel birine hediye etmek için mükemmel bir ev bitkisi haline getirir. Ancak onların uzun süre çiçek açmasını sağlamak biraz bilgi gerektirir. Birçok yöntemi denemenize rağmen orkideleriniz uzun süre çiçek açmıyorsa bu etkili yöntemi mutlaka denemelisiniz.

Kadin 13-04-2024 14:35

Pirinci ıslattığınız suyu sakın dökmeyin! Meğer öyle bir faydası varmış ki... Duyan şaştı kaldı

Pirinci ıslattığınız suyun dökülmesi alışılmış bir davranıştır, ancak bilmediğiniz bir şey var: Bu su, bitkiler için mükemmel bir sulama kaynağıdır. Pirinç suyu, bitkilerin ihtiyaç duyduğu besin maddelerini içerir. Bu şekilde, atık oluşumunu azaltırken aynı zamanda bitkilerinizin sağlıklı büyümesini teşvik edebilirsiniz. Sadece bir gıda artığı olarak değil, aynı zamanda bitki yetiştirme sürecinizde verimli bir şekilde kullanabileceğiniz bir kaynak olarak değerlendirilebilir.

Kadin 25-03-2024 15:17

Mucizevi çiçek: Eski çağlardan beri biliniyor! Kuru öksürük ve boğaz ağrısına birebir faydalı

Ünlü Tıbbi Biyokimya Profesörü ve bitkilerin uzmanı olarak tanınan Prof. Dr. Aysun Bay Karabulut, boğaz ağrılarına karşı bitkisel yöntemler hakkında bilgiler verdi. Boğaz ağrıları için Hatmi Çiçeğinin birebir fayda sağladığını söyleyen Karabulut, hatmi kökünden yapılan karışımın da tarifini verdi.

Kadin 05-03-2024 15:12

Diğer Haber Etiketleri

begonvil besin Bahçıvan Doğum uzmanı İç mimar Bitki Koruma Toprak Bilimi Ve Bitki Besleme adaçayı aloe vera civan perçemi çilek çörek otu fesleğen ginseng yumurta hatmi çiçeği ısırgan otu karabiber kekik lavanta mandalina muz nane sarımsak sirke soğan şalgam tarçın zencefil zerdeçal yulaf dekorasyon buzdolabı koltuk tarım Sebze Zambak meyve hastalık pamuk Pirinç karanfil Güneş NASA Göz Muğla kahve orkide lale sinek gübre Defne yaprağı sera saksı hamam böceği peeling çiçek bakımı yılan antalya tiktok boğaz ağrısı egzama felç gribal enfeksiyon kuru öksürük öksürük stres alara areka palmiyesi aşk merdiveni dağ palmiyesi çöp çemen otu çin tıbbı çiçek çiçek sulama yöntemi böbrekler bölgeler bit bitki gül suyu güzellik gran hayıt tohumu hangi ay haşere ilik iltihap ateş çiçeği araştırma aloe vera bakımı dış görünüş kanepe kantaron karabaş karabaş otu karanfil çiçeği karınca karıncalar neye gelmez isim kaktüs bakımı kaktüs çiçeği kamkat yumurta haşlama süresi yöntem kekiğin faydaları mon mor nem nane yağı nane yağı faydaları nane yağının faydaları mum çiçeği bakımı lokman hekim sinek kovucu sivrisinek kovucu sarmaşık şifalı bitkiler salyangoz stresten kurtulmak stresten nasıl kurtulurum temizlemek ters lale kurdele çiçeği kış ayları koku kaynana dili paşa kılıcı patojen ölüm orkide bakımı orkide çiçeği ortanca ortanca çiçeği palmiye pampas oda uzman ucuz orkide bakımı nasıl olur yanmış döküm tava nasıl temizlenir sivrisinek hangi kokuya gelmez bit nasıl temizlenir buzdolabı kokusu nasıl giderilir kadınlar kulübü çilekler orkide çiçeği bakımı hatmi çiçeği çayı tıkanmış lavabo nasıl açılır ibn-i sina tüyo zehir viral menekşe bakımı eo sirkeli su sant zihin akciğerler cinsi hücreler ne yapılır ense pantotenik asit kırlangıç otu faydaları karınca nasıl gider kuş otu deve dikeni tohumu vf orkide nasıl sulanır yaprak böcekleri ayaklar çörekotu karınca kovucu

Bitkiler

Bitkiler Hakkındaki Haberler Mynet'Te. Bitkiler Hakkındaki Son Dakika Gelişmelerini Mynet'Te Takip Edin.

Evinize asla sokmamanız gereken 6 bitki! Felce ve hatta ölüme neden olabiliyor

Bitkiler, evimizi güzelleştiren ve havayı temizleyen doğal unsurlardır, ancak bazı bitkiler adeta tehlike saçıyor. Evinize asla sokmamanız gereken bu 6 bitkinin yan etkileri sağlığa zarar verebiliyor. İşte evinize sokmadan önce bilmeniz gereken 6 zararlı bitki...

Kadin 04-03-2024 13:47

İbn-i Sina'dan bu yana el üstünde tutuluyor! Saç dökülmesini şıp diye kesiyor, saçları güçlendiriyor... Her derde deva

Bitkilerin ve doğal besinlerin vücuda sayısız faydası ve çeşitli rahatsızlıkları önlemede yararı bulunduğu biliniyor. Dünyanın en büyük hekimlerinden ve modern tıbbın temel taşlarını koyan İbn-i Sina'dan beri el üstünde tutulan bitkilerden bir tanesi de kekik. Kekiğin insan sağlığı için çok çeşitli faydaları var. Özellikle adet sancıları, öksürük ve saç dökülmesi gibi problemlerde kekik kullanılabilir.

Kadin 29-02-2024 12:40

Ters lalenin bilinmeyen yararları 'Asya tıbbında öksürük kesici ve balgam söktürücü olarak kullanılmıştır'

Bitkilerin Profesörü Prof. Dr. Aysun Bay Karabulut, son araştırmalar ve gözlemler üzerine Ters Lale hakkında önemli bilgiler paylaştı.

Kadin 21-02-2024 17:23

Uyumadan 2 saat önce içildiğinde mucizevi etki gösteriyor! 'Sindirimi kolaylaştırır, ağız kokusuna son verir'

Uyumadan 2 saat önce tüketeceğiniz bu basit karışımın etkilerini duyan şaşırıyor. Sindirim sorunları ve ağız kokusu gibi yaygın sağlık sorunlarıyla başa çıkmak için basit ve etkili bir çözüm sunuyor. Uykudan önce tüketilen bu içecek, vücudun gece boyunca dinlenme sürecinde sindirim sistemini desteklemeye yardımcı olabilir.

Kadin 13-02-2024 15:22

Eviniz için en faydalı bitki: Hava filtresi gibi çalışır, deliksiz bir uyku sağlar!

Eviniz için en faydalı bitkilerden biri olan aloe vera, doğal bir hava filtresi gibi işlev görür ve iç mekan havasını temizler. Yaprakları, zararlı kimyasalları emerek havayı arındırır ve daha sağlıklı bir yaşam ortamı sağlar. Ayrıca, uykuya dalmaya yardımcı olan özelliklere sahiptir. Yapılan araştırmalar, bu bitkinin odanın havasını temizleyerek daha rahat bir uyku ortamı oluşturduğunu gösteriyor.

Kadin 10-02-2024 13:59

Bu çayı içen 30 yıl öksürmedi! Çinlilerin öksürüğü bıçak gibi kesen şifa çayı! Sadece tek malzeme ile yapılıyor

Günümüzde geleneksel tıbbın mucizevi gücüne olan ilgi artıyor. "Bu çayı içen 30 yıl öksürmedi!" başlığıyla sosyal medyada paylaşılan bu çay Çin tıbbından şifa getiriyor. Çinlilerin öksürüğü kesen mucizevi çayı, tek bir malzeme ile kolayca hazırlanıyor. Doğanın bize sunduğu basit bir çözüm, yıllardır süregelen bir sağlık sorununa çare olabilir. Bu çayın, sadece öksürüğü durdurmakla kalmayıp aynı zamanda öksürük oluşumunu da engellediği iddia ediliyor.

Kadin 09-02-2024 15:16

Yol kenarlarında ve boş arazilerde var: Ama kullanırken dikkat! Faydaları saymakla bitmiyor... Siğil ve egzamayı yok ediyor

Bitkilerin profesörü Prof. Dr. Aysun Bay Karabulut, Kırlangıç otunun göz ağrısı, uçuklara sinüzit ve boğaz ağrısına iyi geldiğini açıkladı. Karabulut, siğil ve egzama gibi deri sorunlarının tedavisinde kırlangıç otuna sıkça başvurulduğunu söyledi.

Kadin 08-02-2024 14:35

Kırışıklık, kabızlık, adet sancısı, saç dökülmesi... Konfüçyüs'ün 'çiçeklerin kralı' dediği bitki her derde deva

Bitkilerin Profesörü Aysun Bay Karabulut, orkide bitkisinin karbon temizleme aktivitesi nedeniyle tabiatı da temizlediğini belirterek insan sağlığına da birçok faydası olduğunu söyledi.

Kadin 06-02-2024 17:53

Lokman Hekim'in tavsiyesi! 'Yılda en az 1 kez yiyin ya da tarlasının yanından geçin' Mucize yiyecek! Kansere karşı, gribe birebir, kilo vermeye yardımcı

Bitkilerin Profesörü Aysun Bay Karabulut, sofraların vazgeçilmezi olan şalgamın insan sağlığına da birçok etkisinin olduğunu söyleyerek özellikle bağışıklık seviyesini arttırdığı için gribal enfeksiyona karşı birebir olduğunu söyledi. İşte Lokman Hekim'in yılda en az bir kez yenilmesi ya da bu mümkün olmazsa hiç değilse şalgam tarlasını yanından geçilmesi şeklinde bir tavsiyesinin bulunduğunun geleneksek halk anlatılarında belirtildiği mucize besin şalgamın faydaları...

Kadin 29-01-2024 12:43

Kadınların mutlaka tüketmesi gereken 5 çay! İnanılmaz faydalı... Doğurganlıktan libidoya kadar etki ediyor

Doğanın bize sunduğu mucize bitkiler her derdin devası oluyor. Keza bitki çayları da aynı şekilde. Özellikle kadınların mutlaka tüketmesi gereken bu 5 çay, menopoz ateşlenmelerini azaltma, doğurganlığı artırma, libidoyu yükseltme ve regl ağrılarının hafifletilmesi gibi pek çok fayda sağlıyor.

Kadin 20-01-2024 10:41

Sürdüğünüz anda... Saray hekimlerinin tedavi edemediği kişileri bile iyileştiren İbn-i Sina bin yıllık kitabında yazmış! Altın değerinde güzellik formülü

Pek çok insan, çeşitli rahatsızlıklardan korunmak ve iyileşme sürecine katkı sağlamak için şifalı bitkilerden yararlanıyor. Bin yıllık eseri “El Kânun Fi't-Tıbb” ile dünya tıp tarihine damga vuran İbn-i Sina'nın da şifalı bitkilere dair önemli tavsiyeleri var. Özellikle akne ve sivilce sorunu yaşayanlar için İbn-i Sina gül suyunu önermiş. Saray hekimlerinin bile tedavisini bulamadığı Buhara Emiri'ni dahi tedavi eden İbn-i Sina'nın reçeteleri altın değerinde. İşte gül suyun cilde faydaları...

Kadin 15-01-2024 16:45

Çocuk ve yatak odasına en faydalı bitki: Hava filtresi gibi çalışıyor, kirliliği emiyor!

Evdeki bitkiler sadece dekorasyon için değil, aynı zamanda sağlık açısından da oldukça önemlidir. Özellikle çocuk odalarında ve yatak odalarında bulundurulan bu bitki, adeta bir hava filtresi gibi çalışarak iç ortam hava kalitesini artırabilir. Bu bitki, çevreden zararlı maddeleri emerek ve havayı temizleyerek, odadaki hava kirliliğini azaltıyor. Çocuklar için ve uyku odalarında tercih edilen bu bitki sadece oksijen üretmekle kalmayıp aynı zamanda rahatlatıcı bir etki de yaratıyor.

Kadin 16-12-2023 11:58

Nane yağı yüzdeki lekelere iyi gelir mi? Nane yağı ciltte nasıl kullanılır?

Doğal yağlar yüzyıllardır cilt bakımının vazgeçilmez bir parçası olmuştur. Bitkilerden elde edilen bu özler, cilt bakımının mucizevi bir bileşeni olarak kabul edilir. Bu yağlar, cildin sağlığını ve güzelliğini desteklemek için çok çeşitli kullanım alanları sunar. Cilt bakımında doğal yağların yeri büyüktür çünkü onlar içeriğinde bulunan doğal bileşenlerle cildi besler, nemlendirir ve korur.

Kadin 31-10-2023 09:46

Solmuş bitkileriniz eskisinden daha canlı olacak! Ölmüş çiçekleri açtırma yöntemi

Evde canlı bitki bakımı göründüğü kadar kolay olmayabiliyor. Canlı bitki bakımının kolay olduğu düşünülse de bitkiler yanlış ışık ve toprak, kötü hava şartları yüzünden solabiliyor. Solmuş bitkilerini eskisinden daha canlı yapacak yönteme haberimizden ulaşabilirsiniz.

Kadin 10-09-2023 11:49

Solmuş bitkileri tek malzemeyle canlandırın! Kısa sürede çiçek açacak

Bitkilerin evin ve bahçenin çok daha güzel görünmesini sağlıyor. Ancak bitki bakımında gözden kaçan ufak hatalar bitkilerin solmasına neden olabiliyor. Solan bitkileri canlandırmak için doğal yöntemler aranıyor. Her evde bulunan bir malzeme solan bitkilerinizi kısa süre içerisinde canlandırabilirsiniz.

Kadin 16-06-2023 13:47

Haşere uzmanı sinekleri saniyeler içerisinde kovacak yöntemi paylaştı

Evdeki sinekler hem ısırma hem de ses nedeniyle fazlasıyla rahatsız edici olabiliyor. Sinek kovucu kimyasal ürünler kullanmak istemeyen kişiler doğal ürünlere yöneliyor. Haşere uzmanı evde yapılan doğal sinek kovucu yöntemi paylaştı. İşte sineklerden saniyeler içinde kurtulmanızı sağlayacak o çözüm...

Kadin 01-06-2023 13:34

NASA evin havasını temizleyen bitkileri açıkladı! Tüm ortamı değiştiriyor

Ev bitkilerinin sağlık ve temiz hava için özenle seçilmesi gerekiyor. Her bitki evde yetiştirilmeye uygun olmuyor. NASA yaptığı araştırmada evin havasını temizleyen bitkileri sıraladı. Evinize bitki almadan hangisini alsam diye düşünüyorsanız bu bitkilere öncelik verebilirsiniz.

Kadin 29-05-2023 09:53

Orkidelerin aylarca çiçek açmasını sağlayacak basit yöntemler! Doğru orkide bakımı

Orkideler en sevilen ev bitkileri arasında yer alıyor. Yıl içerisinde kısa süreliğine çiçek açan ve çiçekleri kolayca dökülen orkidelerin doğru bakımıyla çiçek açma süresini uzatmak mümkün olabiliyor. İnternetten orkide bakımı hakkında araştırmalar yapıyorsanız bu basit yöntemleri deneyebilirsiniz.

Kadin 23-05-2023 09:39

Toprağa yumurtayı gömüp bekleyin! Olanlara inanamayacaksınız

Bitki bakımı birçok kişiye huzur veriyor. Bahçesi olmayan kişiler balkonlarına ve evlerin içine aldıkları saksılarla çeşitli bitkiler yetiştiriyor. Ancak bitki bakımında yanlış uygulamalar yapılması ve bazı noktaların aksatılması problemlere neden olabiliyor. Toprağa gömülen yumurtanın etkileri ise görenleri şaşırtıyor. İşte toprağa yumurta gömmenin faydaları...

Kadin 18-05-2023 12:25

Böceklerden kurtulmak için kullandığı yöntemle viral oldu! Sadece iki malzemeyle evinizdeki haşerelerden sonsuza dek kurtulabilirsiniz

Böceklerden korkan ve tiksinen kişiler evdeki böceklerden nasıl kurtulurum sorunu aratıyor. Böcekleri yok etmek için kimyasal ürünler kullanmak istemeyenler farklı çözümlere başvuruyor. Sosyal medyada kendi böcek kovucu karışımını paylaşan bir kişinin videosu kısa süre içerisinde viral oldu. Böceklerden kurtulmanızı sağlayacak bu mis kokulu karışımı herkesin denemesi gerekiyor.

Kadin 03-05-2023 17:29

Ölmüş çiçeklerinizi canlandırmanın kolay yolu! Solmuş çiçekleri açtırmak için...

Bahar aylarında evde, balkonda bulunan çiçeklerin daha da canlanmasını istiyoruz. Ancak çiçekler zaman içerisinde solarak ölebiliyor. Solmuş çiçekleri bir daha canlanmayacağını düşünerek çöpe atıyorsanız büyük hata yapıyorsunuz. İşte solmuş çiçekleri canlandırmanız için etkili yöntemler...

Kadin 02-05-2023 14:01

Bugüne kadar çöpe attığınız için pişman olacaksınız! Tıkanmış lavaboları açıyor, yanmış tencereleri temizliyor

Kahve ülkemizde en sık içilen içecekler arasında yer alıyor. Birçok farklı kahve çeşidi bulunsa da Türk kahvesi vazgeçilmez olarak görülüyor. Kahvenin faydaları sadece kendisiyle sınırlı kalmıyor. Çöpe attığımız kahve telveleri tıkanmış lavabolardan, bitki bakımına kadar birçok konuda hayatımızı kolaylaştırıyor. İşte kahve telvesinin kullanım alanları...

Kadin 28-04-2023 14:36

Çilek çimlendirme nasıl yapılır, nasıl yetiştirilir? Çilek ne kadar zamanda çimlenir?

Çilek mevsimi İlkbahar ve Yaz ayları olarak bilinir. Yaz aylarında sıkça tüketilen çilek, gülgiller familyasında yer alan tatlı bir meyvedir. Pazarlarda veya manav tezgahlarında Mart, Nisan veya Mayıs aylarında taze çilek bulmak mümkündür. Ülkemizde ise genellikle Antalya ve Muğla illerinde çilek yetiştiriciliği yapılır.

Haber 07-04-2023 16:00

İç mimar evine asla almayacağı 5 eşyayı açıkladı! Ucuz ve çirkin görünüyor

Zamanımızın çoğunu ve en mutlu anlarımızı evimizde geçirdiğimiz için ev dekorasyonuna oldukça dikkat etmek gerekiyor. Eve alınan ufak eşyalar, aksesuarlar evin bambaşka görünmesini sağlayabiliyor. TikTok'ta bilgilendirici videolar paylaşan bir iç mimar evine asla almayacağı 5 eşyayı nedenleriyle birlikte açıkladı.

Kadin 30-03-2023 12:02

Aloe vera kaç günde bir sulanır, nasıl bakılır? Aloe vera nasıl daha hızlı büyür, neden yumuşar?

Evlerde en çok yetiştirilen bitkilerden olan aloe vera, sarısabır adıyla da bilinir. Zarif görünümü, dayanıklılığı ve uzun ömürlülüğü ile öne çıkan aloe vera, şifalı oluşuyla tanınır. Pek çok kozmetik ürününün içinde kullanılan aloe veranın farklı çeşitleri de vardır. Evde yetiştirmesi kolay olan aloe vera bitkisi çeşitli amaçlarla kullanılabilir. Günümüzde daha çok cilt ve saç bakımı için kullanılan aloe vera bitkisinin bakımı nasıl olmalıdır, ne kadar sulanmalıdır?

Kadin 07-03-2023 17:55

Orkide ne zaman çiçek açar, ne kadar sıklıkla çiçek açar? Orkide çiçeklerini döktükten sonra tekrar ne zaman çiçek açar, çiçeklerini döktükten sonra ne yapılmalı?

Orkide, en sevilen çiçek türleri arasında yer alır. Rengiyle, şekliyle ve mis kokusu ile dikkat çeken orkide özel günlerin vazgeçilmez bitkisidir. Saksıda ve vazoda da oldukça hoş görünen orkide zarif ve kibar bir çiçektir. Pek çok kişi bu güzel çiçeği evinde yetiştirmek ister. Bu nedenle orkide nasıl yetiştirilir, ne zaman çiçek açar gibi soruları araştırır. Peki, orkide ne zaman çiçek açar, çiçeklerini döktükten sonra ne yapılmalı?

Kadin 07-03-2023 17:55

Kamkat ne zaman çiçek açar, ne zaman toplanır? Kamkat bitkisi nasıl çoğaltılır, nasıl canlandırılır?

Turunçgil ailesinde yer alan ve bu ailenin en küçüğü olan kamkat, biçim olarak limona renk olarak ise portakala benzer. Çalı formundaki bu bitki, hoş kokusu ile öne çıkar. Narenciye çeşitleri arasında en geç çiçek açanıdır. Bu nedenle kamkat yetiştirirken sabırlı olmak çok önemlidir. Pek çok tüketim şekli olan ve ağaçta yetişen kamkat ne zaman çiçek açar, nasıl canlandırılır?

Kadin 07-03-2023 17:54

Kardeş bitkiler tablosu nedir, hangi sebzeler yan yana dikilmeli? Kardeş bitkiler yöntemi nedir, kardeş bitki dikerken dikkat edilmesi gerekenler nelerdir?

Birbirini desteklemeye yarayan ve birbirlerini pek çok zarara karşı koruyan bitkilere kardeş bitkiler denir. Doğal yöntemlerle bitkileri korumayı sağlayan kardeş bitkiler yan yana ekilir. Doğada bitkilerin birbiriyle olan uyumundan faydalanarak bitkileri daha verimli yetiştirmek mümkündür. Bunun için kardeş bitkiler tablosunu incelemek yeterlidir. Peki, kardeş bitki dikerken dikkat edilmesi gerekenler nelerdir?

Kadin 07-03-2023 17:54

Bitlenen çiçekler nasıl temizlenir, çiçek biti neden olur? Yaprak biti nasıl temizlenir, doğal yaprak biti ilaçları nelerdir?

Birçok kişi hobi olarak evinde veya uygun alanlarda bitki yetiştirmeyi çok seviyor. Ancak evde veya bahçede bitki yetiştirmek her zaman göründüğü kadar kolay bir işlem olmayabilir. Bitkilerin sağlığının korunması için doğru bir bakım yapılması gerekir. Yetiştirilen bitkilere, yaprağına gelen yaprak bitleri ve zararlı böcekler zarar verebilir. Bu bitler zamanla bitkinin hastalanmasına sebep olabilir. Peki, bitlenen çiçekler için doğal yaprak biti ilaçları nelerdir?

Kadin 07-03-2023 17:49

Ülkemizde yetişen şifalı bitkiler nelerdir? Türkiye'deki şifalı bitkilerin özellikleri ve faydaları nedir?

Doğada yetişen birçok şifalı bitki bulunuyor. Ülkemizin de birçok yerinde birçok farklı bitki yetiştiriliyor. Bu şifalı bitkiler faydalarından dolayı hem yemeklerde hem de sağlık amaçlı kullanılıyor. Düzenli olarak kullanılan şifalı bitkilerin, vücuttaki dengenin sağlanmasına yardımcı olduğu ve doğal tedavi yöntemi olarak kullanıldığı biliniyor. Bu bitkilerin özelliklerini bilmek, kullanma alanları açısından oldukça önemli. Türkiye'deki şifalı bitkilerin özellikleri ve faydaları nelerdir?

Kadin 07-03-2023 17:48

Canlı çiçeklerde küçük sinekler nasıl yok edilir? Çiçeklerde sineklenmeye çözüm önerileri ve doğal çözümler

Dünyada bulunan pek çok çeşit çiçek vardır. Evlerinde çiçek besleyenler çiçeklerden oluşan sineklerden rahatsız olur. Çiçeklerde oluşan sineklerin yok edilmesi için çiçek yetiştiricileri araştırmalar yapar. Bitkilerde bulunan küçük sinekler çiçeklere zarar vermesinin yanı sıra zamanla çiçeğin büyümesini de engeller. Bakımları oldukça önemli olan çiçeklerin üzerine gelen sineklerden de korumak gerekir. Peki, canlı çiçeklerde küçük sinekler nasıl yok edilir?

Kadin 07-03-2023 17:44

Karpuz kaç günde bir sulanır, suyu sever mi? Karpuz kaç günde olgunlaşır, verimi nasıl artırılır?

Yaz aylarıyla özdeşleşen tarım ürünleri arasında bulunan olgunlaşmış karpuz, koyu yeşil bir dış görünüşe sahipken, kırmızı bir iç görünüme sahiptir. İyi bir karpuz yetiştirilmek isteniyorsa genellikle tarlalar ve bahçeler kullanılır. Bahçe ve tarlalarda genel olarak bakım koşulları daha rahat bir şekilde karşılanabilir. Gerekli bakımı düzenli bir şekilde yapılan karpuz yaklaşık olarak 90 ün içerisinde olgunlaşır ve tüketilmeye hazır hâle gelir. Peki, karpuz verimi nasıl artırılır?

Kadin 07-03-2023 17:31

Papatya kaç günde bir sulanır, kaç günde büyür? Papatyaların solmaması için ne yapılır, nasıl canlandırılır?

Papatyalar Akdeniz iklimine özgü olan çiçek türleri arasında ilk sıralarda yer alır. Düzenli olarak bakımı yapıldığı zaman yaşam alanlarında uzun bir süre yer alabilirler. Papatyagiller familyasında olan bitkilerin ortak adı olarak kullanılan papatya, Orta Avrupa'da yetiştirilen bir çiçek türüdür. Papatyaların 50'den fazla olarak türü bulunur. Türkiye’de ise genel olarak sarı ve beyaz papatya bulunur. Peki, papatyaların solmaması için ne yapılır, nasıl canlandırılır?

Kadin 07-03-2023 17:30

Mum çiçeği ne zaman çiçek açar, balkonda yetişir mi? Mum çiçeği kaç senede çiçek açar, bakımı nasıl yapılır?

Çok eski zamanlardan beri evlerin adeta baş tacı olan çiçekleri arasında yer alan mum çiçeğinin ismi çok fazla bilinmez. Mumdan yapılmış gibi bir his veren mum çiçeği nefis kokulu ve zarif görünümüyle oldukça dikkat çeken bir çiçektir. Oldukça kolay yetişen bitkiler arasında yer alan mum çiçeği sarmaşık cinsinden bir bitki olduğundan dolayı çubuklar ile desteklenerek büyütülür. Mum çiçeği yetiştirenler sabırla mum çiçeğinin çiçek açmasını bekler. Peki, Mum çiçeği ne zaman çiçek açar?

Kadin 07-03-2023 17:25

Menekşe ne zaman çiçek açar, çiçek açması için ne yapılır? Menekşe hangi ayda çiçek açar, solan menekşe nasıl canlandırılır?

En çok yetiştirilen süs bitkilerinden biri menekşedir. Menekşenin bir diğer adı da hercaidir. Kokusu ve görsel güzelliği ile renkli bir çiçek olan menekşe çok yıllık bitkilerden biridir. Dünyanın pek yerinde yetişebilen menekşe en çok kuzey yarımkürede yetişir. İlkbahar mevsiminin başlangıcıyla birlikte fide şeklinde birçok evin bahçe ya da balkonunda yetiştirilir. İlkbahar mevsimi yetiştiriciler için fide dikim mevsimi olarak bilinir. Peki, menekşe ne zaman çiçek açar?

Kadin 07-03-2023 17:24

Ortanca kaç günde bir sulanır, nasıl sulanır? Ortanca çok su ister mi, kuruyunca ne yapılır?

Anavatanı Japonya olan ve yaygın bir şekilde Asya ve Amerika'da yetiştirilen ortanca süs bitkisi işlevi gören çiçekler arasında yer alır. Bakımına ve sulamasına dikkat edildiği zaman sağlıklı bir şekilde yaşayabilen ortancanın bakımı için yapılması gereken işlemler bulunur. Asya ve Avrupa'nın yerel bitkilerinden biri olan ortanca çiçeğinin 70'den fazla türü bulunur. Ortanca çiçeğinin bilimsel adı ise Hydrangea Macrophylla olarak bilinir. Peki, ortanca kaç günde bir sulanır?

Kadin 07-03-2023 17:23

Kaktüs kaç günde bir sulanır, nasıl ekilir ve çoğaltılır? Bir kaktüs kaç gün susuz kalabilir, güneşi sever mi?

Çöl bitkilerinden en tanınanı kaktüs, cactaceae familyasına ait bir türdür. Kuraklığı sevdiği için çöllerde doğal olarak yetişir. Uygun koşullar sağlandığında evde de kaktüs bakılabilir. Dikenli ve yeşil görünümü ile dikkat çeken kaktüs, dayanıklı bir çiçek türü olarak öne çıkar. Özel bir bakım gerektiren kaktüs için yine kaktüse özel bir toprak kullanmak gerekir. Genellikle ince kumlu toprak karışımı kullanılması önerilen kaktüs nasıl sulanır ve güneşi sever mi?

Kadin 07-03-2023 17:23

Karanfil çiçeği kaç günde bir sulanır, suyu sever mi? Karanfil nasıl ortam sever, nasıl canlandırılır?

Güzel kokusu ve hoş görüntüsü ile evleri ve bahçeleri süsleyen karanfil, bakımı oldukça kolay bir çiçektir. Canlı rengi ile bulunduğu ortama hareket katan bu çiçek, ince saçaklı taç yaprakları ile oldukça zarif görünür. Farklı renkleri farklı anlamlara gelen karanfil, özel günlerin vazgeçilmez çiçeklerinden biridir. Peki, karanfil çiçeğinin bakımı nasıl olmalıdır, nasıl canlandırılır?

Kadin 07-03-2023 17:22

Evdeki karıncaların kökünü kurutuyor! Karıncaları uzak tutmak için...

Evde bulunan böcekler hem görüntü hem de hijyen konusunda problemlere sebep oluyor. Özellikle mutfakta ortaya çıkan karıncalardan kurtulmak için etkili yöntemler aranıyor. Evdeki karıncaları uzaklaştırmak ve bir daha gelmemelerini sağlamak için alınacak basit önlemler bulunuyor.

Kadin 02-03-2023 11:13

Tüm stresi alıp götürecek bitkiler! Evin içerisinde bulunması yeterli

Günlük hayatta yaşadığımız stresler hem anın etkisini hem sağlığımızı yakından etkiliyor. Farkında olmasak bile birçok sağlık problemine yol açan stresten uzak durmak uzun ve sağlıklı bir yaşamın sırrı olarak görülüyor. Uzmanlar eve alacağınız bazı bitkilerin stresi azalttığını belirtiyor. İşte stresi azaltmak için eve alınabilecek bitkiler...

Kadin 04-01-2023 15:48

Kışın hastalanmamak mümkün! Doktora gitmemek için alınacak 4 sihirli önlem!

Sonbaharın başlangıcında havaların değişimiyle birlikte nezle olanların sayısı artıyor. Gripten korunmak veya grip olunduğunda hızlıca iyileşmek için tüketilmesi gereken şifa besinleri var. Kışın hastalanmamak da mümkün olabiliyor. Doktora gitmemek için alınacak önlemlerin ne olduğu vatandaşlar tarafından merak ediliyor.

Kadin 21-10-2022 21:42

Yumurtlamaya, doğurganlığı artırmaya ne iyi gelir? Bitkisel hamile kalma yöntemleri nelerdir?

Çocuk sahibi olmak herkes için heyecan verici ve eşsiz bir duygudur. Bazı kadınlar oldukça şanslı olup çocuk sahibi olmaya karar verdikten sonra kısa bir süre içerisinde bebeklerini kucaklarına alabilirken bazı kadınlar için durum bu kadar kolay olmaz. Peki, yumurtlamaya ve doğurganlığı artırmaya ne iyi gelir?

Kadin 19-10-2022 22:57