Sigortacılık Haberleri

Savaşın simgesi olan 'Z harfi' için dev şirketten karar! Logodan kaldırdılar...

Zürih Sigorta’nın bağlı olduğu Zurich Insurance Group, logolarında bulunan ‘Z’ harfini Rusya ile Ukrayna arasındaki savaşta Rusların simgesi haline geldiği gerekçesiyle geçici olarak kaldırdığını duyurdu.

Finans 28-03-2022 14:02

Emekli ikramiyesi alamayabilirsiniz! Süre sınırı bulunuyor...

SGK'dan alacaklı olanların göz önünde bulundurması gereken birçok detay bulunuyor. Süre kısıtlaması olduğu ve belirlenen süre içerisinde başvuru yapılmadığı durumda emekli ikramiyesi alma hakkı yanıyor. Bunun için SGK'ya (Sosyal Güvenlik Kurumu) süre dolmadan başvuru yapmak gerekiyor.

Finans 11-03-2022 14:03

Hayatını kolaylaştıran sigorta

Hayattaki mücadelemiz; kendimiz ve sevdiklerimizin için bir şeyleri iyileştirmek adına sürüp gidiyor. Bu mücadele sırasında önce sağlımızı sonrasında kıymetli eşyalarımızı korumak çok önemli. Fakat günümüzde de gördüğümüz gibi, nedense kötü şeyler başımıza gelmeden iyi giden veya var olanları korumayı hep ikinci plana atıyoruz.

Finans 14-12-2021 10:27

Eğer sigortanız yoksa ya da tam yatmıyorsa eksiklerinizi bu yöntemle kapatabilirsiniz!

İsteğe bağlı sigortalılık ile 30 günden az süreli çalışanlar, yani tam zamanlı çalışmayanlar isterlerse kendi prim ödemlerini kendileri yaparak genel sağlık sigortasının tanıdığı haklardan yararlanabiliyor. Ancak çalışandan bazı şartları yerine getirmesi bekleniyor. Peki isteğe bağlı sigortalılık nedir, şartları var mı, nasıl emekli olunur? Gelin, birlikte bakalım.

Finans 05-08-2021 13:43

Süleyman Soylu'nun kurucusu olduğu Engin Sigorta'dan iddialara ilişkin açıklama

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu'nun kurucusu olduğu Engin Sigorta'dan son günlerde gündeme gelen iddialara ilişkin açıklama geldi. Yapılan açıklamada, "Atılan ve atılacak olan bu tür iftiralara karşı acentemiz, gerekli açıklamaları kamuoyu ile paylaşacak ve suç duyurularında bulunup yasal haklarını kullanacaktır" denildi.

Haber 08-06-2021 15:20

Sigortacılık ile bazı alanlara ilişkin kanun teklifi yasalaştı

Sigortacılık ile Diğer Bazı Alanlara İlişkin Kanunlarda ve Bir Kanun Hükmünde Kararnamede Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Teklifi, TBMM Genel Kurulunda kabul edilerek yasalaştı.

Finans 21-05-2021 12:28

18 yaşından küçüklere BES'e katılım imkanı sağlayan teklif yasalaştı

Bireysel Emeklilik Sistemi'ni güçlendirmeye yönelik kanun teklifi Meclis Genel Kurulu'nda kabul edildi. Kabul edilen kanun teklifi 18 yaşından küçüklere de bireysel emeklilik imkanı sağlıyor. Ebeveynler, çocukları adına sistemde birikim yapabilecek.

Finans 20-05-2021 23:10

18 yaşından küçüklerin BES kapsamına alınması teklifi kabul edildi

18 yaşından küçük vatandaşların Bireysel Emeklilik Sistemi’ne (BES) dahil edilmesiyle ilgili hükümler içeren kanun teklifi TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu’nda kabul edildi.

Finans 17-05-2021 22:57

Şirketinizi hackerlara karşı nasıl korursunuz?

Tüm şirket sahipleri hatta tüm bilgisayar kullanan kişilerin korkulu rüyası bu hackerlar. Evimizi hırsızlardan koruduğumuz gibi, bilgisayarlarımızı yani bilgisayarlarımızın içindeki verileri de hackerlardan korumamız mümkün.

Finans 06-04-2021 14:31

Resul Kurt kimdir, kaç yaşında ve nereli? İşte Doç. Dr. Resul Kurt'un hayat hikâyesi

AK Parti’nin yeni Merkez Karar ve Yönetim Kurulu (MKYK) kadrosunda yer alan Doç. Dr. Resul Kurt, 2009’da Mehmet Koçak'la beraber kurduğu "Kurt ve Koçak Danışmanlık, Eğitim Ve Yayıncılık Tic. Ltd. Şti."nde özel sektör ve kamuya iş hukuku ve sosyal konularla ilgili danışmanlık hizmeti veriyor. MKYK kadrosunda bulunan isimlerden olan Resul Kurt, aslen Adıyamanlıdır…

Haber 24-03-2021 14:28

Raportör nedir? Raportör kimdir?

Kamuoyunda meydana gelen şirket ve kurumların içinde bulunduğu durumları analiz etmek ve gerekli bilgi ve belge toplamak amacıyla gündeme gelen ‘raportör’ kelimesi, bir iş koludur. Üniversitelerin Sekreterlik ve Tıbbi Dökümantasyon bölümlerinden mezun olanların yapabildiği raportörlüğün birçok görevi vardır.

Haber 19-03-2021 10:50

İkinci el otoda 'sigortadan şişirme hasar kaydı' oyununa dikkat

Türkiye Sigorta Birliği'nce ağır hasarlı araçları satın alırken öncelikle hangi parçaların değiştiğine dikkat edilmesi gerektiği belirtilerek, "Sigorta şirketinin hasar tutarını şişirmesi gibi bir durum sigorta şirketinin kasasından çıkacak parayı artıracağından sigortacılık mantığı açısından esasen makul bir açıklama değildir. Bu hususun da göz önünde bulundurulması gerekmektedir." ifadeleri kullanıldı.

Finans 14-02-2020 12:12

Küresel sigortacılık sektöründe kömürsüz dönüşüm

Dünya çapında 17 sigorta ve reasürans şirketi, kömür santrali ve madencilik projelerinde yeni risk almayacaklarını açıkladı

Finans 04-11-2019 13:54

Ağzıkarahan Kervansarayı yıllara meydan okuyor

Aksaray'daki tüccarların can ve mal güvenliklerinin sigortalandığı Anadolu Selçuklu dönemi eseri Ağzıkarahan Kervansarayı, görkemli mimarisiyle adeta zamana direniyor - İl Kültür ve Turizm Müdürü Mustafa Doğan: - "Tüccarların malları girişte ve çıkışta kontrol ediliyor. Han içerisinde tacire ait mallarda bir eksilme veya kaybolma durumunda hancı başı tarafından bunlar sigortaya benzer bir uygulamayla zararları karşılanıyor"

Haber 30-10-2019 11:22

Ağzıkarahan Kervansarayı yıllara meydan okuyor

Aksaray'daki tüccarların can ve mal güvenliklerinin sigortalandığı Anadolu Selçuklu dönemi eseri Ağzıkarahan Kervansarayı, görkemli mimarisiyle adeta zamana direniyor - İl Kültür ve Turizm Müdürü Mustafa Doğan: - "Tüccarların malları girişte ve çıkışta kontrol ediliyor. Han içerisinde tacire ait mallarda bir eksilme veya kaybolma durumunda hancı başı tarafından bunlar sigortaya benzer bir uygulamayla zararları karşılanıyor"

Yurthaber 30-10-2019 11:22

Sigortacılık sektörüne çatı kuruluş

Sigortacılık ve özel emeklilik sektörlerinin düzenlenmesi ve denetlenmesine dair görevleri yürütecek Sigortacılık ve Özel Emeklilik Düzenleme ve Denetleme Kurumu kuruldu - Bireysel emeklilik, tarım ve afet sigortaları gibi konular kurumun yetkisi altında düzenlenecek ve denetlenecek - Sigortacılık ve Özel Emeklilik Düzenleme ve Denetleme Kurulu adı altında üst kurul oluşturulacak

Finans 18-10-2019 09:07

Sigortacılık sektörü 2019 yılı için iyimser

"Sigortacılık sektörü 2019 yılı için iyimser"

Finans 01-03-2019 20:44

Sigortacılar denetleyici kurum istiyor

BASİAD Yönetim Kurulu Başkanı Hacı Ali Yücel: - "Sigortacılık alanında da BDDK gibi bir yapının olması gerekiyor. Bu nedenle Sigortacılık Düzenleme ve Denetleme Kurumunun kurulmasını istiyoruz"

Finans 20-02-2019 10:30

Sigorta ve Emeklilik Sektörü Strateji Belirleme Çalıştayı

SPK Başkanı Ali Fuat Taşkesenlioğlu: - "Araç çeşitliği ve derinlik bakımından kayda değer seviyeye ulaşmış olan sermaye piyasalarımız, sigortacılık sektörünün ihtiyaç duyduğu varlık ve yükümlülük yönetiminin yanı sıra, yatırım faaliyetlerinin optimizasyonu konularında gereken imkanları sunabilecek durumdadır" - "Türkiye Sigorta Birliğine üye olan şirket sayısı 62 adet iken, borsamızda işlem görmekte olan sigorta şirketi sayısının sadece 7 adette kalması, bu alanda yapacağımız çok şey bulunduğuna işaret etmektedir" - "Bireysel Emeklilik Sistemi'mizde 2018 yılı sonunda 6,8 milyon katılımcıdan toplanan fonlardan yatırıma yönlenen tutar 57,4 milyar TL’dir"

Finans 07-02-2019 12:11

Sigorta ve Emeklilik Sektörü Strateji Belirleme Çalıştayı

TSB Başkanı Can Akın Çağlar: - "Sigortacılık sektörü olarak 2018'i 54,2 milyar TL'lik prim üretimiyle tamamladık. BES'te ise 95 milyar TL'ye ulaşan bir fon birikimine ulaştık" - "Günde 53 bin insana hasar ödeyen bir sektörüz"

Finans 07-02-2019 11:03

Ülkemiz sigortacılık sektörü için cazip bir pazar

Ankara Ticaret Odası Başkanı Gürsel Baran: - "Ülkemiz, genç nüfusu ve bu nüfusa karşın düşük sigortalılık oranı nedeniyle cazip bir pazar olma özelliği taşıyor. Bu nedenle sigortacılık sektörü, yerli sermayenin yanı sıra yabancı yatırımcıların da ilgisini çekiyor"

Finans 04-07-2018 11:10

Sigortacılık sektöründe büyüme bu yıl da sürüyor

Türkiye Sigorta, Reasürans ve Emeklilik Şirketleri Birliği Başkan Yardımcısı Gülen: - "İlk üç aylık rakamlar dikkate alındığında, geçen yılın aynı dönemine göre yüzde 11'lik bir büyüme var. Geçen yılın büyüme trendi 2018 yılı için de devam ediyor" - "Geçen yıl özellikle Amerika sahillerinde yaşanan üç büyük kasırga, sigorta sektörünün ciddi hasarlar ödemesine sebep oldu. 100 milyar doların üzerinde hasarlar ödendi"

Finans 09-05-2018 11:08