Tcg Anadolu Kac Metre Haberleri

Gezeravcı bu kez İzmir'de! Hamza Dağ ile yer aldığı fotoğraf karesi çok konuşuldu: Bu gene iyi, dombra söyletip uçurabilirlerdi de

Türkiye'nin ilk astronotu Alper Gezeravcı, 31 Mart yerel seçimlerine günler kala üniversitelerde gençlerle bir araya geldi. Son olarak İzmir'e giden Gezeravcı, bakanların yanı sıra AK Parti'nin İzmir adayı Hamza Dağ ile de fotoğraf karesinde yer aldı. Gazeteci İsmail Saymaz "Gezeravcı'yı TCG Anadolu gemisi gibi gezdiriyorlar" deyip tepkisini dile getirdi.

Haber 2024-03-24 12:41:11

Japon deprem uzmanından Türkiye açıklaması! Akdeniz, Ege, Marmara hepsini tek tek saydı; tsunami yüksekliği…

Türkiye deprem korkusu ile yaşarken uzmanlardan gelen son dakika açıklamaları ile ilgili haberler de gündem yaratmaya devam ediyor. Japon Deprem Uzmanı Yoshinori Moriwaki Kayseri’de katıldığı bir panelde dikkat çeken açıklamalarda bulundu. Moriwaki açıklamasınra “Akdeniz, Ege ve Marmara'da genel olarak 1-3 metre yüksekliğinde tsunami meydana gelebilir” dedi. Kuzey Anadolu fay hattının geçtiği ülkeleri ise tek tek saydı. İşte detaylar…

Haber 2024-02-02 07:42:19

Selçuk Bayraktar duyurdu! TB3, 6'ncı uçuş testini başarıyla tamamladı

Baykar Yönetim Kurulu Başkanı Selçuk Bayraktar, Bayraktar TB3 silahlı insansız hava aracının 6'ncı uçuş testini başarıyla tamamladığını açıkladı. Katlanabilen kanat yapısına sahip olan TB3 SİHA, TCG Anadolu gemisine de iniş ve kalkış yapabilecek.

Haber 2023-11-14 23:41:51

Sarayburnu Limanı'na demirleyen TCG Anadolu gemisi ziyarete açıldı

Sarayburnu Limanı'na demirleyen Türkiye'nin ilk milli fırkateyni TCG Anadolu, Cumhuriyet'in 100. yılı dolayısıyla ziyarete açıldı.

Yurthaber 2023-11-01 11:37:54

Prof. Dr. Naci Görür, Karabük fayına dikkat çekti: 7'ye varan bir deprem üretebilir

6 Şubat deprem felaketinin ardından açıklamaları dikkatle takip edilen yer bilimci Prof. Dr. Naci Görür, Karabük fayına dikkat çekti. Prof. Naci Görür, "Kuzey Anadolu Fay hattı yılda 1 santimetre hareket ediyor. 500 senede 5 metre hareket ediyor. 5 metrelik bir hareket verirse o da 7 ve üzeri deprem üretir. Karabük fayı ise ne zaman deprem üretir bilmiyoruz. Eğer deprem üretirse 7'ye varan bir deprem üretebilir." dedi.

Haber 29-09-23 23:02

Dünyanın en büyük uçak gemisi USS Gerald R. Ford, Antalya'ya geldi!

ABD Donanması’nın en yeni, dünyanın en büyük uçak gemisi USS Gerald R. Ford, Antalya'ya geldi. USS Gerald R. Ford, TCG Anadolu gemisi ile Doğu Akdeniz'de tatbikat da düzenledi.

Haber 25-08-23 18:43

Kömürhan Köprüsü’nü 7 milyon 250 bin araç kullandı

Doğu ve Güneydoğu Anadolu bölgeleri ile Orta Anadolu ve Akdeniz bölgelerini birbirine bağlayan Malatya-Elazığ arasında yer alan 660 metre uzunluğundaki Kömürhan Köprüsünü, açıldığı 2 Ocak 2021 tarihinden bu yana 7,25 milyon araç kullandı.

Yurthaber 31-05-23 13:37

TCG Anadolu, tatbikata katılmak için İzmir Alsancak Limanı'ndan ayrıldı

Türk Silahlı Kuvvetlerinin en büyük savaş gemisi, yerli ve milli üretim TCG Anadolu, planlı bir tatbikata katılmak üzere İzmir Alsancak Limanı'ndan ayrıldı.

Yurthaber 16-05-23 07:39

TCG Anadolu gemisi İzmir'den ayrıldı

TCG Anadolu, tatbikata katılmak için İzmir Alsancak Limanı'ndan ayrıldı. Limana 3 Mayıs'ta demirleyen TCG Anadolu, römorkörler ve Sahil Güvenlik Komutanlığına ait botların eşliğinde planlı bir tatbikata katılmak için hareket etti.

Haber 15-05-23 21:13

TCG Anadolu, İzmir Alsancak Limanı'na geldi

Türk Silahlı Kuvvetlerinin en büyük savaş gemisi, yerli ve milli üretim TCG Anadolu, İzmir Alsancak Limanı'na geldi.

Yurthaber 03-05-23 08:48

Dünyanın ilk silahlı insansız hava aracı İzmir’de, TCG Anadolu İzmir limanında havadan görüntülendi

Dünyanın ilk silahlı insansız hava aracı (SİHA) gemisi TCG Anadolu, İzmir limanına demir attı. TCG Anadolu’nun İzmir Körfez’inden geçtiği anlar drone ile görüntülendi.

Yurthaber 03-05-23 08:16

TCG Anadolu, 105 bin 604 kişi tarafından ziyaret edildi!

Dünyanın ilk SİHA ve Türkiye'nin en büyük askeri gemisi TCG Anadolu'yu bugüne kadar 105 bin 604 kişi ziyaret etti. Gemiyi bugün ise 6 bin 464 kişi gördü.

Haber 26-04-23 22:08

Son dakika: TCG Anadolu yola çıktı! İstanbul Boğazı'ndan Cumhurbaşkanı Erdoğan'ı selamlayarak geçti

Son dakika haberi: TCG Anadolu 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı kapsamında vatandaşların alkışlarıyla Sarayburnu Limanı'ndan ayrıldı. Cumhurbaşkanı Erdoğan, İstanbul Boğazından geçiş yapan TCG Anadolu gemisini yanında çocuklarla uğurladı.

Haber 23-04-23 12:05

Dünyanın ilk SİHA gemisi TCG Anadolu, demir aldı! Havadan böyle görüntülendi

Sarayburnu'nda vatandaşların ziyaretine açılan dünyanın ilk SİHA gemisi TCG Anadolu, demir aldı. Dev gemi dron ile görüntülendi.

Haber 23-04-23 10:37

Bakan Akar'ın avara komutuyla TCG Anadolu, boğaz geçişi için limandan ayrıldı

Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar'ın "avara" komutunun ardından Türk Silahlı Kuvvetlerinin en büyük savaş gemisi yerli ve milli üretim TCG Anadolu, İstanbul Boğazı geçişi için Sarayburnu Limanı'ndan ayrıldı.

Yurthaber 23-04-23 10:35

Sarayburnu Limanı'nda demirleyen TCG Anadolu gemisinde bayram heyecanı! Ziyaretçi sayısı 60 bini aştı

Türkiye'nin en büyük askeri gemisi TCG Anadolu'yu görmek isteyen vatandaşlar, bayramın ikinci günü geminin demirlediği Sarayburnu Limanı'na akın etti.

Haber 22-04-23 16:32

TCG Anadolu'da dünyanın konuştuğu özellik! Diğer ülkelerin Türkiye'den talebini açıkladı: Şu anda diyorlar ki...

Türkiye'nin en büyük askeri gemisi olan TCG Anadolu aynı zamanda dünyanın en büyük SİHA gemisi olmasıyla küresel çapta da ilgi odağı haline geldi. Öyle ki, Bakan Varank'ın aktardığına göre birden çok ülke Türkiye'den talepte bulundu. Demirlediği Sarayburnu Limanı'nda günlerdir vatandaşların yoğun ilgisini çeken TCG Anadolu'yla ilgili diğer ülkelerden gelen talebi açıklayan Bakan Varank, geminin bir özelliğinin altını çizerek "Dünyada bu konsepti düşünmüş başka bir ülke yok" dedi.

Haber 22-04-23 10:13

Bayramın ilk gününde de boş kalmadı! TCG Anadolu gemisinde ziyaretçiler uzun kuyruklar oluşturdu

Ramazan Bayramı’nın ilk günü, dünyanın ilk silahlı insansız hava aracı (SİHA) gemisi ve Türkiye'nin en büyük askeri gemisi TCG Anadolu’yu görmeye gelen vatandaşlar Sarayburnu’nda uzun kuyruklar oluşturdu. İlhan Çelik adlı vatandaş, gemiyi görebilmek için 2.5 saat sırada beklediğini dile getirdi.

Haber 21-04-23 18:28

Sarayburnu Limanı'nda demirleyen TCG Anadolu gemisinde bayram yoğunluğu

Ramazan Bayramı'nın ilk günü, Türk donanmasının hizmetine 10 Nisan'da giren, Türkiye'nin en büyük askeri gemisi TCG Anadolu'yu görmek isteyen vatandaşlar, Sarayburnu'nda uzun kuyruk oluşturdu.

Yurthaber 21-04-23 15:16

Sarayburnu Limanı'nda demirleyen TCG Anadolu gemisine ziyaretçi akını sürüyor

Türk donanmasının hizmetine 10 Nisan'da giren, Türkiye'nin en büyük askeri gemisi TCG Anadolu'yu ziyaret etmek isteyen vatandaşların yoğun ilgisi devam ediyor.

Yurthaber 19-04-23 15:12

TCG Anadolu gemisi, Sarayburnu Limanı'nda ziyaretçi akınına uğradı

Türk donanmasının hizmetine 10 Nisan'da giren Türkiye'nin en büyük askeri gemisi TCG Anadolu, Sarayburnu Limanı'nda vatandaşları ağırladı.

Yurthaber 17-04-23 14:11

Dünyanın ilk SİHA gemisi TCG Anadolu ziyarete açıldı!

Türkiye'nin en büyük askeri gemisi ve dünyanın ilk SİHA gemisi TCG Anadolu ziyarete açıldı. Sarayburnu Limanı'nda demirleyen gemide basın mensuplarının da katıldığı bir tanıtım turu gerçekleştirildi. Saat 13.00'te vatandaşların ziyaretine açılan 231 metre uzunluğundaki devasa gemi büyük ilgi gördü.

Haber 17-04-23 13:16

Dünyanın ilk SİHA gemisi TCG Anadolu Sarayburnu'na demirledi! Gören telefonuna sarıldı...

Dünyanın ilk SİHA gemisi TCG Anadolu, Sarayburnu'na demirlemesinin ardından vatandaşların yoğun ilgisiyle karşılaştı. 17 Nisan'da ziyarete açılacak olan geminin önünde vatandaşlar bol bol hatıra fotoğrafı çektirdi. Yoldan geçerken TGC Anadolu'yu görüp durduğunu söyleyen Murat Ayduru isimli vatandaş, "Motorla geçiyorduk görünce durduk. Tarihi ana tanıklık etmek istedik. Her zaman nasip olmaz." ifadelerini kullandı.

Haber 16-04-23 17:27

Siyasette 'soğan' gündemi! AK Partili Numan Kurtulmuş eleştiriler böyle yanıt verdi: 'Biz Togg diyoruz adamlar soğan diyor'

Soğan fiyatları 14 Mayıs seçimleri öncesi iktidar ve muhalefetin ana gündem maddelerinden biri oldu. Muhalefet cephesi soğanın kilosunun pazarda 30 TL'ye kadar yükseldiğine dikkat çekerken, eleştirilere yanıt AK Parti Genel Başkanvekili Numan Kurtulmuş'tan geldi. Kurtulmuş yaptığı açıklamada "Biz Togg diyoruz adamlar soğan diyor. Biz TCG Anadolu diyoruz, adamlar sarımsak diyor" diye konuştu.

Haber 13-04-23 10:21

Erdoğan ile Selçuk Bayraktar arasında dikkat çeken 'Kızılelma' diyaloğu! TCG Anadolu töreninden sonra merakla beklenen tarihi sordu

Gerek Türkiye için tarihi bir gelişme olmasıyla gerekse dünyadaki önemiyle dün tüm dikkatlerin üzerinde olduğu TCG Anadolu gemisinin teslim töreninin ardından Cumhurbaşkanı Erdoğan ile Selçuk Bayraktar arasında yaşanan diyalog sosyal medyanın gündemine damgasını vurdu.

Haber 11-04-23 11:59

Selçuk Bayraktar'dan dikkat çeken ABD ve İsrail sözleri: Bakalım ilk kim yapacak?

Dünyanın ilk silahlı insansız hava aracı (SİHA) gemisi TCG Anadolu TSK'ya devredildi. Bayraktar TB3'ün 2024'te gemide çalışmaya başlayacağını söyleyen BAYKAR Yönetim Kurulu Başkanı Selçuk Bayraktar, "Bizden yaklaşık 1 buçuk yıl sonra hatırladığım kadarıyla Amerika Birleşik Devletleri’nden bir duyuru geldi. Biz de buna benzer Bayraktar TB3’e benzer bir uçak yapıyoruz ve ilk biz yapacağız diye, sonra da İsrail’den geldi. Yarış hala devam ediyor. Bakalım ilk kim yapacak?" ifadelerini kullandı.

Haber 10-04-23 19:24

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın katıldığı törenle teslim edilmişti! Dünyada ilk... Sosyal medyadan paylaşımlar art arda geldi

Savunma sanayiinde tarihi gün yaşandı. Türkiye'nin ilk SİHA gemisi TCG Anadolu, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın katıldığı törenle TSK envanterine girdi. 27.4 bin tonluk gemi ve savunma sanayiine ilişkin mesajlar veren Erdoğan, projenin dünyadaki önemine vurgu yaptı. TCG Anadolu'nun teslim edilmesinin ardından İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu ve Memleket Partisi Genel Başkanı Muharrem İnce'den sosyal medyada art arda paylaşımlar geldi.

Haber 10-04-23 18:48

TCG Anadolu kaç metre, özellikleri nelerdir? Yerli SİHA ve İHA'lara ev sahipliği yapacak: İşte TCG Anadolu gemisi özellikleri!

TCG Anadolu Gemisi özellikleri ve kaç metre olduğu vatandaşlar tarafından merak konusu oldu. Ülkemizin en büyük savaş gemisi yerli SİHA ve İHA'ları taşıyacak. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından katılımıyla gerçekleşen tören nedeniyle birçok kişi de internette araştırma yapıyor. Peki, TCG Anadolu kaç metre, özellikleri nelerdir?

Haber 10-04-23 15:01

Son dakika | Savunma sanayii için tarihi gün: Dünyada ilke imza atan TCG Anadolu göreve hazır! 27.4 bin ton...

Son dakika haberi: Savunma sanayiinde tarihi gün geldi; Türkiye'nin ilk SİHA gemisi TCG Anadolu Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın katıldığı törenle TSK envanterine girdi. 27.4 bin tonluk gemi ve savunma sanayiine ilişkin mesajlar veren Erdoğan, projenin dünyadaki önemine vurgu yaparken "Bu tür projelerde elde ettiğimiz deneyimler bize yerli ve milliliği daha fazla olan teknolojileri ülkemize kazandırma imkanı sağlıyor" dedi.

Haber 10-04-23 14:49

Cumhurbaşkanı Erdoğan duyurmuştu! Bugün teslim edilecek... Türkiye'nin en büyük savaş gemisi TCG Anadolu

Türkiye'nin en büyük savaş gemisi TCG Anadolu, donanmanın hizmetine giriyor. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, cumartesi günü yaptığı konuşmasında bugünü işaret ederek "Uçak gemimizi devreye alıyoruz ve Silahlı Kuvvetlerimize teslim ediyoruz" demişti. TCG Anadolu gemisi teslim töreni bugün yapılacak.

Haber 10-04-23 09:38

MSB, Türkiye'nin en büyük savaş gemisi 'TCG Anadolu'nun fotoğraflarını paylaştı

Milli Savunma Bakanlığı (MSB), Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın katılacağı törenle Deniz Kuvvetleri Komutanlığına teslim edilecek Türkiye'nin en büyük savaş gemisi "TCG Anadolu"nun fotoğraflarını paylaştı.

Haber 09-04-23 21:58

Savunma Sanayii Başkanı İsmail Demir duyurdu! TCG Anadolu, pazartesi Deniz Kuvvetleri Komutanlığına teslim edilecek

Türkiye'nin en büyük savaş gemisi olacak TCG Anadolu, pazartesi günü Deniz Kuvvetleri Komutanlığına teslim edilecek.

Haber 06-04-23 13:51

Kahramanmaraş merkezli depremlerin yer kabuğuna etkisi Erzincan ve Gölcük depremlerini geçti

Maden Tetkik ve Arama (MTA) Genel Müdürlüğü Jeoloji Etütleri Dairesi deprem araştırma ekibinde görevli Dr. Akın Kürçer, Kahramanmaraş merkezli depremlerin 1939 ve 1999'daki afetlerle benzerliklerine dikkati çekerek, "Deprem sırasında maksimum 7 metre ortalama 3,5-4 metre Anadolu bloğunun güneydoğudaki Arap levhasına göre yer değiştirdiğini gördük." dedi.

Yurthaber 22-02-23 15:08

Mavi Vatan'ı koruyacak! İşte Türkiye'nin ilk uçak gemisi TCG Anadolu

Türkiye’nin ilk uçak gemisi olan TCG Anadolu isimli amfibik hücum gemisi görüntüsü ile dosta güven düşmana korku veriyor. Mavi Vatan'ı koruyacak gemi, dünyada ilk kez insansız hava araçlarına iniş kalkış yapabilme imkanı sağlıyor.

Haber 25-01-23 15:12

Eğibel’e kar düştü, tünel tek şeritten ulaşıma açıldı

Karadeniz Bölgesi’ni İç Anadolu Bölgesi’ne bağlayan önemli güzergahlardan olan uzunluğu 5 bin 900 metre olan Eğribel Tüneli’nin bir tüpü yörede kar yağışının etkili olmasının ardından ulaşıma açıldı.

Yurthaber 02-12-22 09:03

TCG Anadolu için heyecanlı geri sayım başladı! Savunma Sanayii Başkanı Demir: 'Türkiye'nin en büyük savaş gemisi olacak'

TCG Anadolu Çok Maksatlı Amfibi Hücum Gemisi'nde Savunma Sanayii Başkanı Prof. Dr. İsmail Demir incelemelerde bulundu. "Bu, ülkemizin en büyük savaş gemisi olacak ve dünyada bu ölçekte gemiye sahip sadece 12 ülke var. Donanmamız bu gemiyle gücüne güç katacak" diyen Demir, TCG Anadolu'nun yıl sonunda Deniz Kuvvetleri Komutanlığı'na teslim edilmesinin planlandığını belirtti.

Haber 17-09-22 15:36

Bigadiç 6. Et ve Süt Festivali başladı

Eski TBMM Başkanı Cemil Çiçek: - "Anadolu coğrafyasını 2 metre kazın, her metrekaresinden bir şehit kemiği çıkar. Onun için bunun idraki içinde olmalıyız, bunu iyi anlamalı, iyi bilmeliyiz"

Yurthaber 06-05-22 20:37

Avrupa'nın en büyük teleskobu Moskova'dan Erzurum'a böyle getirildi! 5 saatlik yolculuk havadan görüntülendi

Türkiye’nin 2023 Vizyon Projeleri arasında yer alan, tamamlandığında Avrupa’nın en büyük teleskobuna sahip olacak Doğu Anadolu Gözlemevi’nin (DAG) dün Rusya’dan getirilen 4 metre çapındaki aynası, sabah tıra yüklenerek Konaklı Dağı'na yola çıktı. Özel koruma altında aynayı taşıyan tırın 5 saatlik yolculuğu havadan görüntülendi.

Haber 29-11-21 11:28

Avrupa'nın en büyüğü olacak! Herkes seferber oldu, zorlu yolculuk 5 saat sürecek

Türkiye’nin 2023 Vizyon Projeleri arasında yer alan, tamamlandığında Avrupa’nın en büyük teleskobuna sahip olacak Doğu Anadolu Gözlemevi’nin (DAG) dün Rusya’dan getirilen 4 metre çapındaki aynası, sabah TIR'A yüklenerek Konaklı Dağı'na yola çıktı. Özel koruma altında aynayı taşıyan tır, 40 kilometrelik mesafeyi 5 saatte gidecek.

Haber 28-11-21 12:50

Avrupa’nın en büyüğü! Dev kargo uçağıyla Erzurum’a getirildi

Türkiye’nin 2023 Vizyon Projeleri arasında yer alan, tamamlandığında Avrupa’nın en büyük teleskobuna sahip olacak Doğu Anadolu Gözlemevi’nin (DAG) 4 metre çapındaki aynası, Rusya’dan havalanan dev kargo uçağıyla Erzurum’a getirildi. Aynanın sorunsuz olarak Erzurum’a gelmesi üzerine Atatürk Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ömer Çomaklı ise gözyaşlarına boğuldu. Duygu dolu anlar yaşayan Çomaklı, “Duygulanmamak elde değil çok fazla emek verdik” dedi.

Haber 27-11-21 23:15

16 şehri birbirine bağlıyor! Dev köprünün çelik halatları Eyfel kulesiyle eşit

Doğu ve Güneydoğu Anadolu bölgeleri ile Orta Anadolu ve Akdeniz bölgelerini birbirine bağlayan yollar üzerinde stratejik konuma sahip olan 660 metre uzunluğundaki Kömürhan Köprüsü, açıldığı 2 Ocak’tan bu yana sürücülere güvenli yol imkanı sunarak mesafe ve konfor kolaylığı sağlıyor. 16 şehri birbirine bağlayan köprünün yapımında Eyfel kulesinde kullanılan çelik halat miktarına eşit halat kullanıldı.

Finans 24-09-21 10:49

Munzur Çayı üzerine kurulan zipline adrenalin tutkunlarının vazgeçilmezi oldu

Tunceli'deki Şehit Kaymakam Muhammet Fatih Safitürk Su Sporları Merkezi'nde bulunan yaklaşık 12 metre yükseklikteki zipline kulesine çıkan ziyaretçiler, gerekli hazırlıklarını tamamladıktan sonra 370 metre uzunluğundaki çelik hattan kayarak heyecan dolu anlar yaşıyor - İşletmeci Ali Gündoğan: - "Zipline Doğu Anadolu Bölgesi'nde çok fazla olmayan bir şeydi. Son yıllarda diğer illerde yeni yeni kurulmaya başlandı. Onlardan birisi de Elazığ'ın Sivrice ilçesine yapıldı ve o nedenle 'zipline'nin azlığı bizim kentimizdekine ilgiyi arttırıyor"

Yurthaber 06-09-21 11:30

Dalış turizminde hareketlilik! 2. Dünya Savaşı’nda kalan Alman denizaltısı görücüye çıkıyor

Deniz Kuvvetleri Komutanlığınca TCG Akın arama ve kurtarma gemisiyle Karadeniz'in 2 mil açığında 40 metre derinlikte bulunan ve uzaktan kumandalı cihazla görüntülenen 2. Dünya Savaşı'ndan kalma Alman denizaltısı U23, Kocaeli'nin Kandıra ilçesinde dalış turizmine katkı sağlayacak.

Trend 28-04-21 15:31

TCG Anadolu, Türkiye'nin denizdeki hareket yeteneğini artıracak

Cumhurbaşkanlığı Savunma Sanayii Başkanı İsmail Demir: - "Bu gemimiz Türkiye'nin denizde vurucu gücü olacak. Bu da önemli bir kabiliyet. Türkiye'nin kendi kara suları uzağında veya başka alanlarda hareket yeteneğini artıracağı gibi barış zamanında da çok önemli fonksiyonlar görebilir" - "TCG Anadolu'da yüzde 70 civarında yerli sistem bulunuyor"

Yurthaber 12-04-21 17:54

Bitlis'te öğrencilerin uygulamalı eğitimi için 25 tonluk tekne okul bahçesine taşındı

Seydi Ali Reis Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Müdürü Fırat Kıranşal: - "Taşıma yaparken, trafik ekipleri kara yolundaki güvenliği sağladı, TEDAŞ ekipleri de caddelerdeki elektrik tellerinin altından kontrollü bir şekilde geçmemize yardımcı oldu. İş makineleri, tır ve vinçlerle tekneyi okulumuzun bahçesine taşıdık. Bu tekne yaklaşık 25 ton ağırlığında, 15 metre uzunluğunda ve 4 metre genişliğindedir"

Yurthaber 10-04-21 15:04

“Arpalı’da Çoruh Turizme Akıyor” projesinin destek sözleşmesi imzalandı

Kuzeydoğu Anadolu Kalkınma Ajansı’nın “Sektörel Rekabet Gücünün Geliştirilmesi Altyapı Programı” kapsamında destek almaya hak kazanan ve Arpalı Belediyesi tarafından yürütülecek olan “Arpalı’da Çoruh Turizme Akıyor” isimli projeye ilişkin destek sözleşmesi KUDAKA Genel Sekreteri Oktay Güven ve Arpalı Belediye Başkanı Abdurrahman Polattimur arasında imzalandı.Proje kapsamında; Arpalı Beldesi sınırları içerisinden geçen Çoruh Nehri’nin ana kollarından biri üzerine kafe ve restoran olarak kullanılacak 50 metre uzunluğunda ve 6 metre genişliğinde bir cam köprü inşa edilecek.

Yurthaber 30-03-21 09:34

Kemah Tanasur Vadisi turizme kazandırılıyor

Kuzeydoğu Anadolu Kalkınma Ajansı’nın “Sektörel Rekabet Gücünün Geliştirilmesi Altyapı Programı” kapsamında desteklenen ve Kemah Köylere Hizmet Götürme Birliği tarafından yürütülecek olan “Erzincan’ın Ayazması-Tanasur Vadisi Rekreasyon Projesi”nin protokolü imzalandı.Erzincan şehir merkezine 50 kilometre uzaklıkta bulunan, tarihi ve doğal güzellikleriyle ön plana çıkan Kemah ilçesindeki Tanasur Vadisi’nde uygulanacak projeyle birlikte vadinin altyapı ve üstyapısının rehabilite edilerek turistik ziyaretlere uygun hale getirilmesi ve bölge turizmine kazandırılması planlanmakta.Proje kapsamında Ayazma’nın oksijen seviyesi yüksek ve sağlığa faydalı ortamında sağlık turizmi için bölgeye gelecek turistlere alternatif bir destinasyon sunulması, tarihi değirmenin restore edilmesi, dere geçişleri için doğaya uygun ahşap köprüler kurulması, 950 metre uzunluğundaki yürüyüş parkuru ve piknik alanlarının düzenlenmesiyle bölgenin sosyal kalkınmasına da hizmet edecek bir alan oluşturulması hedeflenmekte.Kemah Kaymakamlığı’nda gerçekleşen imza törenin ardından vadide incelemelerde bulunan KUDAKA Genel Sekreteri Oktay Güven ve Kemah Kaymakamı İsmail Demir, bölgede kırsal turizmin geliştirilmesine yönelik yürütülecek çalışmalar üzerinde fikir alış verişinde bulundu.

Yurthaber 21-03-21 07:23

85 yıllık hayal gerçek oluyor: Karadeniz, İç Anadolu'ya bağlanıyor

Karadeniz ile İç Anadolu bölgelerini birbirine bağlayacak 5 bin 900 metre uzunluğundaki çift tüplü Eğribel Tüneli'nde sona gelindi. Türkiye'nin en uzun 3'üncü çift tüplü tüneli olacak Eğribel'de yıl sonunda geçiş sağlanacak. Giresun için 85 yıllık hayal olan tünelin bitirilmesiyle kışın kar ve tipi nedeniyle aksayan ulaşım, Eğribel Geçidi'nde kolaylaşacak.

Finans 25-02-21 15:29

Doğu Anadolu'nun gözde kayak merkezleri ziyaretçilerini bekliyor

Doğu Anadolu Bölgesi'nin gözde kayak merkezleri arasında bulunan Bingöl'deki 1600 metre pist uzunluğuna, 70 yatak kapasiteli otele, teleski ve telesiyeje sahip Hesarek Kayak Merkezi'nde sezon açılışı yapıldı - Elazığ'daki göl manzaralı Hazarbaba Kayak Merkezi'nde açılış için hazırlıklar tamamlandı - Bingöl Gençlik ve Spor İl Müdürü Mahmut Danayiyen: - "Merkezimiz her haliyle sezona hazır. Salgın kuralları çerçevesinde HES kodu uygulamasıyla otelimizde kalacak ziyaretçilerimiz için bütün tedbirler alındı"

Yurthaber 24-01-21 11:26