Türk Devletleri Teşkilatı Haberleri

Türk Devletleri Teşkilatı nedir, üyeleri kimler? MasterChef'te Somer Şef'in Türk Devletleri Teşkilatı açıklaması yarışmacıları heyecanlandırdı

MasterChef All Star'ın 150. bölüm fragmanının yayınlanmasının ardından Türk Devletleri Teşkilatı hakkında yapılan araştırmalart hız kazandı. Türk Devletleri Teşkilatı'nın eski adı (Türk Konseyi) Türk Dili Konuşan Ülkeler İşbirliği Konseyi'dir. İşte MasterChef'te yapılan açıklama sonrası merak kononusu olan Türk Devletleri Teşkilatı hakkında bilgiler...

Magazin 15-11-2023 22:05

Erdoğan da katıldı! Türk Devletleri Teşkilatı Zirvesi sonrası ortak bildiri: Liderlerden Gazze mesajı

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın da katıldığı Türk Devletleri Teşkilatı (TDT) 10. Zirvesi’nden ortak bildiri yayımlandı. Bildiride ateşkes ve insani yardım çağrısı vurgusu yapıldı.

Haber 03-11-2023 15:48

Dışişleri Bakanı Çavuşoğlu, TDT Dışişleri Bakanları Konseyi Toplantısı'nın ardından konuştu: (2)

"Rusya'nın Avrupa'ya giden gazının kesilmesi sebebiyle Azerbaycan üzerinden gelen petrol ve boru hatlarının önemi de arttı. Arz güvenliği bakımından da Orta Asya'nın ve Orta Koridorun önemi daha da arttı" - "Azerbaycan ve Ermenistan arasındaki kapsamlı bir barış anlaşması, Güney Kafkasya'nın kalıcı istikrarı, huzuru ve refahı için son derece önemli"

Yurthaber 17-10-2022 17:02

TDT Aksakallılar Heyeti Başkanı Binali Yıldırım, Bursa'da ödül töreninde konuştu:

"İşte birliğin geliştirilmesi için birbirimize daha çok iş yapacağız, daha çok ticaret yapacağız. Ulaşımı, altyapıyı, iletişimi geliştireceğiz. Bunun yolu da nereden geçiyor? Dilden geçiyor. Ortak dilde mutlaka buluşmamız gerekiyor. Ortak alfabede mutlaka buluşmamız gerekiyor. Ortak tarihte mutlaka buluşmamız gerekiyor" - "Gelişmiş ülkeler, Avrupa, Amerika, Çin, Japonya bu gibi ülkeler, dünya refahından çok daha fazla pay alıyor. Aslında dünyanın problemi de bu. Bölgesel ve küresel anlamda refahın adil dağıtılmamış olmasının sancılarını, sıkıntılarını bugün çekiyoruz. Nasıl çekiyoruz? Terörle çekiyoruz, iç savaşlarla ve göçlerle"

Yurthaber 26-09-2022 14:56

Türk Devletleri Teşkilatı

Türk Devletleri Teşkilatı Hakkındaki Haberler Mynet'te. Türk Devletleri Teşkilatı Hakkındaki Son Dakika Gelişmelerini Mynet'te Takip Edin.