YURTHABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Hayırsever İş Adamı Ahmet Urkay 2001 Yılında Yaptırdığı Müzenin Kapatılmasına Tepki Gösterdi

Muğla'nın Marmaris İlçesi'nde 2001 yılında yaptırılan müzenin yıkım kararı alınmasına tepki gösteren Marmaris...

Hayırsever İş Adamı Ahmet Urkay 2001 Yılında Yaptırdığı Müzenin Kapatılmasına Tepki Gösterdi

Muğla'nın Marmaris İlçesi'nde 2001 yılında yaptırılan müzenin yıkım kararı alınmasına tepki gösteren Marmaris Çevre ve Turizm Gönüllüleri Grubu Başkanı Filiz Ersan, müzenin kapatılmaması için ellerinden geleni yapacaklarını söyledi.

Muğla'nın Marmaris ilçesinde turizmle uğraşan 73 yaşındaki hayırsever işadamı Ahmet Urkay, tarafından 2001 yılında Çamlı Köyü Taşhan mevkiine yaptırdığı müze için yıkım kararı alınmasına Marmaris Çevre ve Turizm Gönüllüleri Grubu Başkanı Filiz Ersan ve hayırsever işadamı Ahmet Urkay tepki gösterdi.

Marmaris Çevre ve Turizm Gönüllüleri Grubu Başkanı Filiz Ersan müzenin kapatılmaması için Cumhurbaşkanlığı'na, Kültür ve Turizm Bakanlığı'na şikayette bulunduklarını belirtti

Hayırsever işadamı Ahmet Urkay, "Artık mevzuattan bıktım. Milyonlarca lira harcayıp gelecek nesle önemli bir eser bırakmak istiyorum ama beni canımdan bezdirdiler" dedi.

Ahmet Urkay, Muğla Valiliği'ne yazdığı bir yazıyla yanlışların giderilmediği taktirde müzeyi yıkıp içindeki eserleri de başka müzelere bağışlayacağını ilettiği öğrenildi.

Marmaris'in ilk turizmcilerinden olan, altı okul ile bir de cami yaptıran hayırsever Ahmet Urkay, 40 yıl boyunca Anadolu'yu gezerek koleksiyonuna dahil ettiği eserleri sergilemek amacıyla harekete geçtiğini ve ilk iş olarak ilçeye 13 kilometre uzaklıktaki Çamlı Köyü Taşhan mevkiinde 8 bin 880 metrekarelik ticari alan ruhsatlı araziyi satın aldı. 2001 yılında inşaata başlayan Urkay, 2003 yılında bina için yapı kullanma izni için başvurdu, ancak kot farkının ana yol yerine dereden alınması gerektiği belirtilerek inşaat mühürlendi ve yıkım emri çıkartıldı. Yetkililer 7 bin lira ceza kesti. Ahmet Urkay yapı tadilat belgesi alarak gerekli düzeltmeleri yerine getirdi. İkinci kontrolde de eksikler bulundu ve onlar da düzeltildikten sonra Urkay, geçen yıl Aralık ayında tekrar yapı kullanma izni için müracaat etti. Bu yıl Haziran ayında Muğla Özel İdaresi İmar ve Kentsel İyileştirme Müdürlüğü ekipleri etnografya bölümünde yapılan tavan ile asma katın yıkılarak eski haline getirilmesini isteyerek bu bölümü mühürledi.

Ahmet Urkay, 11 yıl boyunca yılda en az 10-12 kez Muğla İl Özel İdaresi'ne gittiğini belirterek, "Artık mevzuattan bıktım. Milyonlarca lira harcayıp gelecek nesle önemli bir eser bırakmak istiyorum ama beni canımdan bezdirdiler" dedi.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

En Çok Aranan Haberler