Çorum Hitit Üniversitesi Kuzey Yerleşkesi’nin inşasına 2013 yılında başlanacağı bildirildi.
Orman İşletme Müdürlüğü tarafından master planı çalışmaları devam eden ve Kuzey Yerleşkesi olarak işaretlenen ormanlık alanda inşaat çalışmaları öncesi rekreasyon çalışması başlatıldı. Üniversiteye tahsis edilen 98 dönümlük alanın 4 hektarlık alanında çalışma yapacak olan Orman İşletme Müdürlüğü ekipleri, rekreasyon çalışmaları kapsamında ormanlık alanı sportif ve rekteaktif çalışmalara uygun hale getirecek. Bu sayede bölgedeki yangın riski azaltılmış olacak.
Hitit Üniversitesi Yapı İşleri Teknik Daire Başkanı Hasan Baylavlı, Çorum-Samsun karayolu üzerinde bulunan 98 dönümlük arazinin Hitit Üniversitesine tahsisinin tamamlandığını açıkladı. Kuzey yerleşkesindeki üniversite alanın 450 dönüme ulaştığını dile getiren Baylavlı, “Bu gölgenin master plan çalışması devam ediyor. 2013 yılında inşaat çalışmaları başlayacak. İnşaat çalışmaları başlamadan önce burada ormanlık alanı güzelleştirmek için Orman İşletme Müdürlüğünde bir çalışma yapmasını istedik. Böylelikle hem orman korunmuş olacak hem de üniversitemize yeşil bir alan kazandırmış olacağız” dedi.
Orman İşletme Müdürü Osman Erişen ise, tohumların toprağa düşmesinden yetişkin bir ağaç olmasına kadar her aşamasında ormanlara müdahale edildiğini belirterek, sağlıklı ve iyi orman oluşturulması için bakım çalışmaları yapıldığını belirtti.
Üniversiteye tahsis edilen ormanlık alanın rekreasyon amaçlı planlamasının yapıldığını dile getiren Erişen, “Burada sağlıklı ve kaliteli fertler yetiştirmek, buranın üniversite öğrencilerinin faydalanacağı yürüyüş yolları, spor amaçlı uğraşılar, gezme ve dinlenme yerleri olabilmesi için, sağlıklı bir orman yetiştirmek için müdahale yapılması planlanmıştır” diye konuştu.
İşletme Müdürlüğünün toplam 274 bin hektar ormanlık sahasının olduğunu bunun 130 bin hektarının normal 144 bin hektarının ise bozuk bir yapıya sahip olduğunu açıklayan Erişen, son yıllarda yapılan yoğun rehabilite ve ağaçlandırma çalışmaları ile bozuk ormanların büyük oranda iyileştirildiğini, açık sahalarda ise ağaçlandırma çalışmalarının devam ettiğini bildirdi.
130 bin hektarlık olan normal ormanlarda da gelecek de sağlıklı ormanlar olması için bakım çalışmaları yapıldığını dile getiren Erişen, “Çam ve meşelik alanlarda yıllık ortalama 4-5 bin hektarlık alanda sıklık bakımı çalışmaları yapılmaktadır. Yapılan bu bakım çalışmaları ile yangına, böceklere ve rüzgara dayanıklı, sağlıklı ormanlar kurulması hedeflenmekte, orman köylüsüne işgücü oluşturulmak da, köylülerin yakacak odun ihtiyacı karşılanmaktadır” ifadelerini kullandı.
Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz