YURTHABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

İki halı firması şirket evliliği yaptı, iç pazar için yüzde 30 hedef koydu

Türkiye’nin 1952’de kurulan ilk makine halı firması olan Gümüşsuyu, Gaziantep merkezli Merkür ile birleşti. 2...

İki halı firması şirket evliliği yaptı, iç pazar için yüzde 30 hedef koydu

Türkiye’nin 1952’de kurulan ilk makine halı firması olan Gümüşsuyu, Gaziantep merkezli Merkür ile birleşti. 2 firma, ülkedeki 20 milyon metrekare olan üretimin yüzde 30’unu karşılayabilmek için çalışacak. Yapılan şirket evliliğinden doğacak güçle ihracatta da önemli adımlar atılması bekleniyor.

İki firmanın birleşmesi ile ilgili değerlendirmede bulunan Gümüşsuyu Halı Genel Müdürü Nevzat Küçükaltun, 2001’deki krizde üretimine 2 yıl ara veren Gümüşsuyu Halı’nın 10 yıldır modern halı üretimine devam ettiğini hatırlattı. Yeni bir yapılanma sonucunda Merkür Halı üretim tesisleriyle Gümüşsuyu üretim tesisleri ve markasının birleştiğini kaydeden Küçükaltun, “Merkür’deki üretim bantlarıyla Gümüşsuyu’ndaki üretim bantları, Gümüşsuyu unvanlı markanın sahibi olduğu firmaya mal üretip satacak. Pazarlama şirketi de bu ürünleri pazara tedarikini sağlamış olacak. Biz bu birleşmeden çok büyük bir enerji doğacağını biliyoruz. Bu enerjinin de piyasalarda hem kalite anlamında hem da fiyat politikaları anlamında çok olumlu yansıyacağını düşünüyoruz.” dedi. Türkiye’de halı tüketiminin iç pazarda yaklaşık 25 milyon metrekare olduğunun altını çizen Nevzat Küçükaltun, “Bunun 20 milyon metrekaresi iç tedarikçilerden karşılanıyor. Biz de bu üretimin yüzde 30”unu karşılayabilmek için angajman olduk. Günlük 8 bin metrekare 10 bin metrekare olan kapasitemizi de iki sene içinde 20 bin metre kareye çıkarmayı düşünüyoruz.” diye konuştu.

Merkür Halı Yönetim Kurulu Başkanı Nevzat Erkmen, iki firmanın bir evlilik yaptığını vurgulayarak, “Gümüşsuyu ve Merkür’ü daha iyi yerlere getirmeyi hedefliyoruz. Yıllık olarak 2 milyon metrekare de ihracat planlıyoruz.” şeklinde konuştu.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

En Çok Aranan Haberler