YURTHABER

Kapat

İkinci Kez Rektör Olarak Atanan Prof. Coşkun Açıklama Yaptı

Cumhurbaşkanı Abdullah Gül tarafından ikinci kez Gaziantep Üniversitesi (GAÜN) Rektörlüğüne atanan Prof. Dr. Yavuz Coşkun,...

İkinci Kez Rektör Olarak Atanan Prof. Coşkun Açıklama Yaptı

Cumhurbaşkanı Abdullah Gül tarafından ikinci kez Gaziantep Üniversitesi (GAÜN) Rektörlüğüne atanan Prof. Dr. Yavuz Coşkun, yazılı bir açıklama yaptı.

Rektör Coşkun açıklamasında şu ifadelere yer verdi:

"Sayın Cumhurbaşkanlığı makamı tarafından liyakatımız uygun görülerek ikinci kez Gaziantep Üniversitesi Rektörü olarak atanmış bulunmaktayım. Bu aynı zamanda, üniversitemiz bakımından yeni bir dönemin başlangıcıdır. Desteğiniz, katkılarınız ve eleştirileriniz için herkese, tüm kamuoyuna candan teşekkür ederim. Bundan sonraki süreçte de sürekli iletişim halinde olmak, önerilerinizi almak temel duruşumuzdur. Daha önce herkesle paylaştığım şu cümleleri yinelemek istiyorum; şeffaf ve hesap verilebilir bir yönetişim ilkesine dayalı olarak üniversite anlayışımızı, farklılıkların birlikteliğinden sinerji doğuran, aklın ve etiğin en üst düzeyde kurumsallaştığı yer olan, hakikati arama temel felsefi düsturunu merkeze oturtan, ne düşüneceğini değil düşünmeyi öğretmeyi esas alarak nitelikli insan gücünü yetiştirme görevinin yanı sıra, bilgi çağına ve bilgiye sahip olma gücüne sahip olma, bilgiyi üretip toplumla paylaşan; eğitim, sosyal, teknik, sanayi, kültür, estetik ve tüm alanlarda toplumun ileri gitmesinde etkin rol oynayan, steril ve yalıtılmış değil, toplumla hemhal olan; bir motor güç, bir lokomotif olan üniversite vizyonuyla yola çıktık. Yine aynı söylemle devam ediyoruz."

Açıklamasında öğretim elemanlarının özlük haklarına saygılı, liyakati esas alan, ayrıştırmak ya da ötekileştirmek yerine birlik ve bütünlüğü hedef alan bir yönetim anlayışı sergileyeceklerini belirten Coşkun, hep birlikte GAÜN'ü daha ilerilere taşımak için bu anlayışla el ele çalışmaya devam edeceklerini kaydetti. Coşkun, "Birlikte görev yaptığımız dört yıl içerisinde aldığımız mesafe gerçekten önemlidir. Üniversitemiz geçtiğimiz dört yıl içerisinde 3-4 misli kaliteli bir büyüme gerçekleştirerek, toplumla her alanda önemli bir bütünleşmeyi ve iletişimi sağlayıp, ülkemizin önde gelen üniversitelerinden biri olmuştur. Artık geçmişte yaptıklarımızı değil, yarınlarımızı, geleceğimizi konuşmanın, planlamanın ve bu çerçevede çalışmanın zamanıdır. Mevlana’nın dediği gibi; 'Ne kadar söz varsa düne ait, dünle beraber gitti cancağızım. Şimdi yeni şeyler söylemek lazım.' Evet, şimdi yeni şeyler söylemenin, yeni ve geleceğe dair hedefler için yola çıkma zamanıdır. Her zaman ifade ettiğim gibi kimseyi dışlamadan herkesin rektörü olacağım. Önümüzdeki dört yıl içerisinde yönetim felsefemizin temelini de bu yaklaşım oluşturacaktır. Yukarıda da belirttiğim gibi etik zemini esas alarak farklılıkların birlikteliğini sağlamak, her görüş ve düşünceye saygı duymak temel insani anlayışımızdır. Tarihimiz, bunun güzel örnekleriyle doludur. Mevlana düşünce ikliminde, Yunus Emre’nin hoş sedasında bilimsel olarak çalışmak ve üretmek durumundayız" ifadelerini kullandı.

Geleceği kurgulayabilen 'büyük ve kaliteli bir üniversite' hedefini sürekli yukarıya taşımanın büyük düşünmekle mümkün olacağını anlatan Coşkun, açıklamasını şöyle tamamladı:

"Üniversite-sanayi iş birliği, üniversite-toplum birlikteliği bu dönemde de en önemli önceliklerimizden olacak. Dünya kenti Gaziantep’te bir 'Dünya Üniversitesi' doğuyor. Birinci dörtlüğünü birlikte söylediğimiz şarkımızın, ikinci dörtlüğünü de yine birlikte söylemeye başlıyoruz. Allah yardımcımız olsun."

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

En Çok Aranan Haberler

Kapat