YURTHABER

Bursa
Şehirler
Şehir Seçiniz
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Aksaray
Amasya
Ankara
Antalya
Ardahan
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bartın
Batman
Bayburt
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Düzce
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkari
Hatay
Iğdır
Isparta
İstanbul
İzmir
Kahramanmaraş
Karabük
Karaman
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kilis
Kırıkkale
Kırklareli
Kırşehir
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Mardin
Mersin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Osmaniye
Rize
Sakarya
Samsun
Şanlıurfa
Siirt
Sinop
Şırnak
Sivas
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Uşak
Van
Yalova
Yozgat
Zonguldak
Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

İtfaiye, yangın riskini yoldayken görebilecek

Bursa'da, geliştirilen 'Fabrika Yangın Risk Bilgileri Projesi' ile sanayi bölgelerinde çıkabilecek yangınlara çok daha etkin...

İtfaiye, yangın riskini yoldayken görebilecek

Bursa'da, geliştirilen 'Fabrika Yangın Risk Bilgileri Projesi' ile sanayi bölgelerinde çıkabilecek yangınlara çok daha etkin ve hızlı müdahale edilebilecek. Ekipler, bir itfaiye eri tarafından programı yazılan uygulamayla daha önce gidip incelediği sanayi bölgesindeki fabrikalardaki yangınların riskini görebilecek.
Türkiye’de bir ilki gerçekleştirerek, ‘Fabrika Yangın Risk Bilgileri Projesi’ geliştirdiklerini belirten Bursa Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Daire Başkanı Orhan Doğan, projenin, sanayi bölgelerinde bulunan fabrikalarda çıkabilecek yangınlara daha bilinçli müdahale etmeyi amaçladığını vurguladı.
Projenin, Türkiye’nin bu alandaki ilk projesi olması nedeniyle ayrı bir önem taşıdığını belirten Doğan, “Proje, tamamıyla teşkilatımızın emeğinin ürünüdür. Projenin altyapısını 4 yıllık süreçte hazırladık. Her türlü detayı göz önünde bulundurduk. Programın yazılımı da itfaiye erlerimizden Uğur Şanlı tarafından geliştirildi. Fabrikalarda yangın güvenliğinden sorumlu görevlilere rica ediyoruz. Büyükşehir Belediyesi sitesi İtfaiye biriminden yangın risk bilgi formunun doldurularak e-posta ile gönderilmesi halinde, görevli memurumuz gelen verileri anında bilgisayar programına yükleyebilmektedir.” dedi.
Doğan, çalışmayla yangın riski taşıyan tüm tesis ve fabrikalarda olası çıkacak yangınlara kısa sürede bilinçli müdahale edilmesini sağlayarak, can ve mal kayıplarını en aza indirmeyi amaçladıklarını söyledi.

YANGINLARDA E-TAKİP DÖNEMİ BAŞLADI
Bugüne kadar sisteme, 500 fabrikanın yangın riski bilgilerinin yüklendiğini vurgulayan Doğan, sanayi bölgelerindeki fabrikalardan adreslerini, telefon numaralarını, yanıcı, patlayıcı, parlayıcı, zehirleyici kimyasal maddelerin isimlerini talep ettiklerini belirtti.
Doğan, “İnternet ortamından gelen veriler, itfaiye santrallerimizin bilgisayarındaki yangın riski bilgileri kayıt programına yüklenmiştir. Fabrika yangınlarında ihbar geldiğinde, fabrikanın ismi yazılarak bilgisayar ekranımıza fabrikanın isim, adres, iletişim ve patlayıcı, yanıcı, zehirleyici ve su ile reaksiyonlu kimyasal dokümanları ve yangın riski bilgileri ekrana geliyor. Ayrıca LPG tankı, basınçlı kap, kazan dairesi ve çatı malzemesi bilgilerini santral operatörü okuyup yangına sıcağı sıcağına daha seyir halinde iken personeli bilgilendirmekte, ekiplerimiz ona göre müdahale tarzını belirleyerek bilinçli müdahale etmektedir.” diye konuştu.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

En Çok Aranan Haberler