Bozulma Haberleri

Makyaj yaparken mutlaka edinmeniz gerekenler listesinin demirbaşı en iyi far fırçaları

Far fırçaları, kusursuz ve doğal görünen bir göz makyajı için kullanacağınız likit, krem ve toz ürünler kadar önemli bir yer kaplıyor. Doğru seçilen far fırçalarıyla gözlerinize boyut kazandırabilir, daha dikkat çekici bakışlara sahip olabilirsiniz. Göz kapaklarınıza uygulayacağınız ürünün topaklanma ve bozulma yapmadan kalabilmesi için kullanabileceğiniz far fırçalarını derledik. Gelin, makyaj yaparken mutlaka edinmeniz gereken fırçaları beraber inceleyelim!

Kadin 2024-04-01 17:52:23

Gelir dağılımında bozulma tarihi zirvede! İşte en düşük ve en yüksek gelire sahip olan iller

Gelir dağılımı eşitsizliği ölçütlerinden olan Gini katsayısı 2023 yılında 0,433 ile veri setinin en yüksek seviyesine çıktı. En düşük gelir Van, Muş, Bitlis, Hakkari bölgesinde gerçekleşti. Gelir eşitsizliği en az Zonguldak, Karabük, Bartın bölgesinde oldu.

Finans 2024-01-29 10:25:00

Standard & Poor's: Kredilerde bozulma bekleniyor

Uluslararası kredi derecelendirme kuruluşu Standard Poor's (SP) 2024'te küresel anlamda kredilerde daha fazla bozulma beklendiğini bildirdi.

Finans 2024-01-17 15:49:20

Affetti nasıl yazılır? Affetti ayrı mı yazılır birleşik mi yazılır, TDK’ye göre doğru yazılışı nedir?

Duygularımızı ve düşüncelerimizi ifade edebilmek için birçok kelime kullanırız. Bu kelimeleri özellikle yazılı iletişimlerde kullanırken zaman zaman hataya düşeriz. Bir sözcüğün yazımında hata yapıldığında o sözcüğün manasında bozulma meydana gelmektedir. Türkçemiz sözcük açısından çok zengin olduğundan sık sık imla kuralı ihlali yaşanmaktadır. İmla hatası yapılan sözcüklerden biri de afetti kelimesidir. Peki, affetti nasıl yazılır, TDK’ye göre doğru yazılışı nedir?

Egitim 2023-06-09 17:30:55

Son bir haftada bu altıncı: Yetkilileri harekete geçiren olay! Ağır kokuşma, aşırı bozulma, delikler...

Aydın'ın Kuşadası ilçesinde son bir haftada 6 ölü yunus sahile vurdu. Deniz yüzeyinde uzun süre kaldıkları için yunuslara nekropsi yapılma imkanı bulunmadığı bildirildi. Ekosistemi Koruma ve Doğa Sevenler Derneği (EKODOSD) Başkanı Bahattin Sürücü, son günlerde ölen yunusların insan kaynaklı olduğunu düşündüklerini söylerken denizle ilgili birimler tarafından araştırma yapılmasıyla ilgili Kuşadası Kaymakamlığı'na bilgilendirme yaptıklarını aktardı.

Haber 07-06-23 12:17

SON DAKİKA: Gece yarısı 22 TL'yi aşan dolar ne kadar oldu? Hem altın hem dolar rekor kırdı, uzman isimler yorumladı! 7 Haziran dolar / TL son durum...

Son dakika... Dolar ne kadar? Piyasalar oldukça hareketli bir hafta geçiriyor. Seçimlerin ikinci turu ve ardından ekonomi yönetiminde yapılan değişikliğe euro, dolar ve altın fiyatları rekor rakamlarla tepki verirken ekonomistlerden bu yükselişe ilişkin dikkat çeken değerlendirme geldi. Ekonomistler, “TL’deki değer kaybını bir bozulma değil piyasaların normalleşmesi olarak görüyoruz” derken İslam Memiş ise gram altın fiyatı için yeni tahminini açıkladı.

Finans 07-06-23 09:40

Art arda meydana gelen depremlerden etkilendi! Mersin'deki 40 daireden oluşan bina tahliye edildi

Merkez üssü Hatay'ın Defne ilçesi olan 6,4 büyüklüğündeki deprem Mersin'i de etkiledi. Kahramanmaraş merkezli iki büyük depremde hasar alan 8 katlı 40 daireden oluşan bir binada, 6,4 büyüklüğündeki son depremle birlikte "öne doğru oturma" diye tabir edilen yapısal bozulma meydana geldi. Çevre Şehircilik ve İklim Değişikliği İl Müdürlüğü ile Mezitli Belediyesi Fen İşleri Müdürlüğü ekiplerinin incelemelerde bulunduğu bina için tahliye kararı verildi.

Haber 21-02-23 22:12

Yasal eş anlamlısı nedir? Yasal kelimesinin eş anlamlıları ile örnek cümleler

Eş anlamlı kelimeler birbirleri yerine kullanılabilen, aynı anlamı taşıyan farklı sözcüklere verilen addır. Hemen her kelimenin eş anlamlısı bulunur ve cümle içinde kullanımında cümlede bir bozulma meydana gelmez. Yasalara uygun olan durumlara yasal denir ve yasal kelimesi de eş anlamlı kelimelere sahiptir. Cümle içinde birbirleri yerine kullanılabilen ve cümlenin anlamını bozmayan, yasalla farklı ifade edilse de aynı anlamı karşılayan el anlamlı kelimeler nedir?

Egitim 02-12-22 18:00

İmalat PMI pandemi sürecinden beri en düşük seviyede

Ekonomik büyümenin öncü göstergesi olan imalat sanayi performansında en hızlı ve güvenilir referans kabul edilen İstanbul Sanayi Odası Türkiye İmalat PMI, kasımda 45,7’ye geriledi ve üst üste dokuzuncu ay eşik değer 50’nin altında kaldı. Faaliyet koşullarında gözlenen bozulma, 2020 yılı başlarında yaşanan ilk Covid-19 dalgasından bu yana görülen en belirgin düzeyde gerçekleşti.

Finans 01-12-22 10:18

Sermaye koruma tamponu nedir?

Ekonomi ve finans alanlarında kullanılan ifadelerden biri de Sermaye Koruma Tamponu (SKT) ifadesidir. "Capital Conservation Buffer" olarak da bilinir. Mali ve ekonomik göstergelerde bozulma yaşandığı zaman yaşanacak olası kayıplar sebebi ile sermaye kaynaklarının yetersizliğini önlemek için bulundurulması gereken ek sermaye tutarı için kullanılır. Bu sermaye tutarının bankalar tarafından tutulması beklenir.

Finans 17-11-22 20:43

Sıhhatli eş anlamlısı nedir? Sıhhatli kelimesinin eş anlamlıları ile örnek cümleler

Eş anlamlı kelimeler dilimizde geniş bir yelpazeye sahiptir. Dilin kullanımını zenginleştiren bu kelimeler yazılışları ve okunuşları açısından farklı ancak anlamları aynı olan kelimeler eş anlamlı yani anlamdaş kelimelerdir. Genelde birbirlerinin yerlerine kullanabildiğimiz kelimelerdir. Bu kelimeler, cümlede birbirleri ile yer değiştirdikleri zaman cümlenin anlam ve yapısında bir bozulma olmaz. Sıhhat kelimesinden türetilen sıhhatlinin eş anlamlısı nedir?

Egitim 28-10-22 17:59

Kırığa, kemik kaynamasına ne iyi gelir? Ayak kırığı ve çatlaklar için kemik kaynamasını hızlandırmaya iyi gelen yiyecekler nelerdir?

Kırığın tanımını yapmak gerekirse, kemik bütünlüğünde meydana gelen bozulma denilebilir. Düşme, darbe, kaza gibi dışarıdan gelen travmatik etkenler dolayısıyla kemiklerde kırıklar oluşur. Kırık ağrı yaratan bir durum olsa da, tam teşhis doktor kontrolü sonrasında konulur. Kemik kaynamasını hızlandıran yiyecekler, doğal tedavi yöntemleri ve bitkisel ilaçlar nelerdir? Kırığa ne iyi gelir?

Haber 19-10-22 22:06

KTÜ'lü Prof. Dr. Özlen Balta, salgın döneminde anemi vakalarının arttığına dikkati çekti:

"Demir eksikliği hafif olsa bile yorgunluk, hayat kalitesinde bozulma, iş kapasitesinde azalma gelişir, kişinin bilişsel gelişimi bozulabilir ve bağışıklığı zayıflayabilir"

Yurthaber 19-10-22 15:08

Google Fotoğraflar'da endişelendiren sorun! Eski fotoğraflarda bozulma görünüyor

Google Fotoğraflar kullanıcıları eski fotoğraflardaki garip hata nedeniyle endişeli. Kullanıcılar, eski fotoğraflarına baktıklarında bazı bozulmalar buldu. Yapılan şikayetlere göre, garip bir şekilde, fotoğraflar sanki sudan zarar görmüş gibi ve üstelik çatlaklar dahi görünüyor.

Haber 26-09-22 13:39

Bencil eş anlamlısı nedir? Bencilin eş anlamlısı kelime ve cümle içinde örnek kullanım

Eş anlamlı kelimler cümle içinde yer değiştikleri zaman anlamda hiçbir bozulma ya da değişiklik meydana gelmez. Sözcüklerin anlamları birbirleriyle aynı oldukları için cümlenin içindeki kullanımları da anlamı bozmaz. Bencil kelimesinin eş anlamlısı nedir? Bencil eş anlamlısı ve cümle içinde kullanım örnekleri...

Egitim 04-08-22 16:03

Erken dönemde hiçbir şikayet oluşturmuyor! Ancak çizgileri eğik görüyorsanız sizde de olabilir

Gözün merkezi görmesinden sorumlu olan ‘makula’ ismi verilen bölgedeki yapısal bozulma sonucunda ortaya çıkan sarı nokta hastalığı (yaşa bağlı makula dejenerasyonu) zamanla görme kaybına neden olabiliyor. Yaşlanma süreci ve diğer nedenlere bağlı olarak başlayan sarı nokta hastalığı, erken dönemde hiçbir şikayet oluşturmadığı için çoğu zaman 2. ve 3. evrede teşhis edilebiliyor.

Haber 25-07-22 14:00

1 Haziran Ulusal Fenilketonüri Günü

KTÜ Tıp Fakültesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Ali Cansu: - "Diyet tedavisi, halihazırda meydana gelen bilişsel bozulma dışında, fenilketonürinin tüm belirtilerini tersine çeviriyor gibi görünmektedir"

Yurthaber 01-06-22 14:08

Bozulma ne demek? Bozulma kelimesinin TDK sözlük anlamı nedir?

Türkçede anlamı merak edilen kelimeler çok sayıdadır. Gündelik yaşamda olduğu kadar edebi eserlerde de rastlanan Bozulma kelimesi, TDK'da görev alan kişiler tarafından incelenerek dilimize kabul edilmiştir. Türkçe olmayan kelimelerin Türkçeleştirilmesi ile ilgili çalışmalar da yapan TDK'ya göre Bozulma kelimesi ne anlama gelir?

Egitim 17-05-22 21:30

Kars'ta kaybolduktan 4 gün sonra bulunan çocuğun tedavisi Van'da sürüyor

Van Eğitim ve Araştırma Hastanesi Başhekimi Kamil Yavuzer: - "Uzun süreli açlık ve susuzluğa bağlı bilinçte uykuya meyil, hafif bulantı, böbrek fonksiyonlarında hafif bozulma eğilimi nedeniyle hastayı yoğun bakım servisimize yatırdık. Gerekli sıvı tedavisi ve beslenme takviyesi yapıldı. Hastamız şu an gayet iyi bir durumda" - Baba Oktay Altun: - "Oğlumla konuşmaya çalışıyorum. Tam olarak kendine gelemediği için nasıl kaybolduğunu bilmiyor. Kendine geldiğinde yaşadıklarını, nasıl kaybolduğunu anlatacak"

Yurthaber 05-05-22 13:09
Van

Kovid-19 gençlerde beyin sisi bırakabiliyor

Medipol Mega Üniversite Hastanesi Nöroloji Bölüm Başkanı Prof. Dr. Lütfü Hanoğlu: - "Genç insanlarda hastane yatışı çok olmuyor, Kovid'i hafif geçiriyorlar, ayakta grip gibi atlatıyorlar ama zihinsel yeteneklerinde etkilenme olabiliyor" - "(Gençlere yönelik yürüttükleri bir tez çalışmasında) Hem bellekte hem yürütücü ve dikkatle ilgili işlevlerde bozulma ortaya çıktığını gördük ki bu oran hiç düşük değil. Hiç etkilenmeyen de olabiliyor ama bundan etkilenen bir grup genç de ortaya çıkıyor"

Yurthaber 14-04-22 11:02

Dünya Bankasından korkutan buğday uyarısı

Rusya'nın Ukrayna'ya saldırıları sürerken, Dünya Bankasından buğdayla ilgili korkutan uyarı geldi. Dünya Bankası savaş nedeniyle küresel buğday pazarında bozulma riskinin yüksek olduğunu açıkladı. Ukrayna'dan buğday ilan ülkelerin hızlı bir şekilde alternatif kaynaklara geçmekte güçlük çekeceğine vurgu yaptı.

Finans 17-03-22 09:20

Tesla ABD’de 475 bin aracı geri çekecek

Tesla ABD’de 475 bin aracını geri çekecek. Araçların bir kısmının arka kamerasının bozulma ihtimali, diğerlerinin ise ön bagaj kapağının hareket halindeyken aniden açılıp sürücünün görüşünü etkileme ihtimali nedeniyle bu karar alındı.

Haber 30-12-21 21:20

Kovid-19'u belirtisiz geçiren çocuklarda MIS-C şüphesi

Kovid-19'u hafif geçiren veya belirtisiz geçirdiği için hasta olduğu anlaşılamayan çocuklar, 2 ila 6 hafta sonra ateş, karın ağrısı, genel durumda bozulma ile döküntü gibi bulguları olan ve nadir görülen MIS-C hastalığına yakalanabiliyor - Hacettepe Üniversitesi Tıp Fakültesi Çocuk Romatolojisi Bilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Seza Özen: -"Bu çocukların bir kısmının annesine sorduğumuzda, çocuğunun Kovid-19 geçirdiğini bilmiyor bile" - "Döküntü, gözde, ağızda kızarıklık, karın ağrısı ya da ishal gibi bulgular ve en önemlisi yüksek ateş. O yüzden asıl ailelerin uyanık olması gereken konu yüksek ateş ve genel durumda bozulma"

Yurthaber 20-12-21 11:04

Reflü tedavisinde endoskopik yeni yöntem plikasyon! Mide kapağı zımbalanıyor

Reflü farklı belirtilerle kendini gösteren, özellikle gece yakınmalarına neden olan bir hastalıktır. Mide kapakçığındaki bozulma nedeniyle yaşanan reflü, ülkemizde her 5 kişiden birinin başına geliyor. Pek çok kişi bu hastalıkla savaşarak hayatını geçirse de reflü tedavisi mümkün olan bir hastalık. Üstelik ameliyat olmak istemeyenler için yeni yöntemle de tedavisi mümkün. İşte plikasyon yöntemi ile tedavisi gerçekleştirilen reflüden tamamen kurtulmanızı sağlayacak mide kapağı zımbalama işlemi...

Haber 23-11-21 11:15

Binali Yıldırım: Ekonomide belirsizlik var, tedarik zincirinde bozulma oldu

AK Parti Genel Başkanvekili Binali Yıldırım, "Her şeyi yönetirsiniz ama belirsizliği yönetemezsiniz. Ekonomide de belirsizlik var, tedarik zincirinde bozulma oldu, arz talep dengesi bozuldu, enflasyon bilmeyen ülkeler enflasyonla tanıştı. Bu yeni tip koronavirüs (Kovid-19) sonrası dünyanın nereye gideceğini şu anda hiç kimse hesap edemiyor. Bu belirsizlik her ülkeyi çok olumsuz etkiliyor ve bunun da çok büyük bedelleri oluyor." dedi.

Haber 21-11-21 22:41

Hayvansal ürünlerde gıda sağlığını olumsuz etkileyen noktalara dikkat

Trouw Nutrition Türkiye Genel Müdürü Uzman Veteriner Hekim Öğüt Köse: - "Toksin içeren yemle beslenen hayvanlarda; canlı ağırlıkta azalma, performans kayıpları, nihai ürün kalitesinde bozulma ve bağışıklık sisteminin baskılanması sonucu enfeksiyonlara karşı direncin azalması gibi olumsuz sonuçlar ortaya çıkabiliyor"

Yurthaber 15-10-21 10:17

Avrupa'da 10 bin euro, Türkiye'de bedava: Bozulma yok, 20- 30 sene gidiyor

Tekirdağ Namık Kemal Üniversitesi (NKÜ) Sağlık Uygulama ve Araştırma Hastanesi Başhekimi Göğüs ve Uyku Hastalıkları Uzmanı Doç. Dr. Nejat Altıntaş, Avrupa ülkelerinde 10 bin euro olan KOAH hastalarının daha rahat nefes alıp, vermek için akciğere valf sistemini ücretsiz taktırmak amacıyla hastanelerine geldiğini söyledi.

Haber 12-04-21 13:51

Zeugma Mozaik Müzesi'ndeki eserler, cerrah hassasiyetiyle temizlenerek geleceğe aktarılıyor

Cumhurbaşkanlığı Kültür ve Sanat Büyük Ödülü'ne sahip Zeugma Mozaik Müzesi'nde yer alan birbirinden eşsiz dünyaca ünlü mozaikler, Gaziantep Restorasyon Konservasyon Bölge Laboratuvarlarındaki uzman ekiplerce adeta "cerrah" hassasiyetiyle temizleniyor - Gaziantep Müzeler Müdürü Özgür Çomak: - "Küçük ince konservasyon ve temizlik çalışmaları yapıyoruz ki eserlerimiz gelecek kuşaklara daha sağlıklı bir şekilde zarar görmeden ulaşsın. Bugün nasıl görebiliyorsak 100 yıl sonra da aynı şekilde görmeyi ümit etmek için bu tarz teknik çalışmalar yapıyoruz" - Gaziantep Restorasyon Konservasyon Bölge Laboratuvarları Müdür Vekili Ayşe Ebru Çorbacı: - "Mozaikleri oluşturan küçük taş parçalarının, harçlarının bozulmalarını kontrol ediyoruz. Eğer böyle bir risk var ise bunlara dağılma olmadan, bozulma ilerlemeden müdahale ediyoruz ve gelecek kuşaklara aktarmak üzere biraz daha ömrünü uzatıyoruz"

Yurthaber 29-01-21 11:10

Sokağa çıkma kısıtlamasında yollara asfalt çekildi

Hafta sonu uygulanan sokağa çıkma kısıtlamasında Büyükşehir Belediyesi Fen İşleri ekipleri, yollarda oluşmuş bozulma ve çukurları yama asfalt çalışmalarıyla giderdi.Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Fen İşleri Daire Başkanlığı ekipleri, hafta sonu uygulanan sokak kısıtlamasını fırsata çevirerek ana yollarda ve kaldırımlarda oluşan bozulmaların bakım ve onarımını yaptı.

Yurthaber 21-12-20 15:39

İlkadım Belediyesi kısıtlamayı fırsata çevirdi

Ülke genelinde uygulanan sokağa çıkma kısıtlamasında sokaklarda yayaların ve araç trafiğinin olmamasını fırsata çeviren İlkadım Belediyesi, yollarda oluşmuş bozulma ve çukurları yama asfalt çalışmalarıyla gideriyor.İlkadım Belediyesi Fen İşleri ekipleri hafta sonu uygulanan sokak kısıtlamasını fırsata çevirerek ana yollarda ve kaldırımlarda oluşan bozulmaların bakım ve onarımını yapıyor.

Yurthaber 20-12-20 18:58

D vitamini uyarısı: Bilinçsizce kullanmayın!

D vitamini eksikliği kemik yapısında bozulma, kemik erimesi, kas güçsüzlüğü gibi durumlara neden olurken farklı birçok hastalığa da neden oluyor. D vitamini eksikliğinin diyabet, kalp ve dolaşım rahatsızlıkları, hatta kanser riskini de önemli oranda artırdığını söyleyen İç Hastalıkları Uzmanı Prof. Dr. Yaşar Küçükardalı, D vitamini kullanmadan önce hekime başvurmanın büyük önem taşıdığına da dikkat çekti.

Haber 04-12-20 10:48

Antibiyotik kullanımının zararlarına dikkat! Pandemi süreci uyarısı

Bilinçsiz antibiyotik kullanımının faydadan çok zarar getirdiğini söyleyen uzmanlar, pandemi sürecinde antibiyotiğin alındığı zamanın büyük önem taşıdığını söyledi. Antibiyotiğin yanlış kullanıldığı takdirde pek çok bakteriye direnç geliştirdiğini söyleyen Prof. Dr. Hacer Kuzu Okur, antibiyotiğin sindirim sisteminde bozulma, bağışıklık sisteminde zayıflama, karaciğer ve böbrek yetmezliğine de neden olabildiğini söyledi.

Haber 17-11-20 13:58

KKTC'de hükümet düştü

Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’nde (KKTC) hükümet ortağı Halkın Partisi’nin (HP) koalisyondan çekilme kararı almasıyla hükümet düştü. Halkın Partisi (HP) Genel Başkanı Yenal Senin yaptığı açıklamada, "Hükümetin bozulma sebebi Ersin Tatar’dır" dedi.

Haber 06-10-20 23:24

24 yıl dolapta tuttuğu hamburger ve patates kızartması ne küflendi ne de bozuldu

Bir TikTok kullanıcısı, büyükannesinin 1996'dan beri bir ayakkabı kutusunda saklandığı bir hamburger ve patates kızartmasını açtığı video sosyal medyada olay yarattı. Hamburger, hamburger ekmeği ve patates kızartmasında en ufak bozulma ve küflenme olmaması izleyicileri şaşırttı.

Haber 01-09-20 11:16

Koronavirüs semptomları gerçekte ne kadar sürüyor?

İngiltere’de yapılan yeni bir araştırmaya göre, enfekte olup tedavi olan hastaların yüzde 75’i 3 aydan daha uzun bir süredir yeni tip koronavirüsün (Covid-19) kas ağrısı, nefes darlığı ve yorgunluk gibi semptomlarından muzdarip olmaya devam ediyor. Covid-19’u ağır geçiren bazı hastalarda ise akciğer fonksiyonlarında bozulma görülüyor. Bununla birlikte, İngiltere hükümeti Covid-19’un uzun süreli etkilerini inceleyen araştırmalara 10 milyon sterlin bütçe ayırdı.

Haber 20-08-20 16:01

Nevşehir’de arazi yolları onarılıyor

Nevşehir Belediyesi, çeşitli nedenlerden dolayı arazi yollarında yaşanan bozulma ve hasarları gidermek için çalışma yapıyor.Özellikle yaz aylarında üreticilerin tarla ve bahçelerine daha rahat ve kolay ulaşması için başlatılan çalışmada Nevşehir Belediyesi Fen Müdürlüğü ekipleri bozulan güzergahlarda yol tesviyesi yapıyor.

Yurthaber 19-08-20 14:26

Eti büyük parçalarda saklamak raf ömrünü daha da uzatır

Bilecik’te kasaplık yapan Sezgin Yıldız, Kurban Bayram’ında kesilen kurban etinin saklanması ve tüketilmesi konusunda uyararak, “Henüz kesilmiş taze kurban eti uzun süre poşette tutulursa bozulma ve ağırlaşma süreci hızlanır.

Yurthaber 27-07-20 10:37

KOVİD-19 HASTALARI YAŞADIKLARINI ANLATIYOR - 10 yıllık meslek hayatımda böyle bir akciğer görmemiştim

Mersin'de çalıştığı hastanede, koruyucu kıyafetler giymesine rağmen Kovid-19'a yakalanan ve 26 günlük tedaviyle sağlığına kavuşan hemşire Bayram Dağlı, 24 kilogram zayıfladığı zorlu tedavi sürecini anlattı - Dağlı: - "İlk bir haftanın sonunda çekilen filmlerimi gördüm. Ben 10 yıllık meslek hayatımda böyle bir akciğer, böyle bir film görmemiştim" - "En büyük psikolojik çöküntü, oğlumun testinin pozitif olduğunu öğrendiğim zaman oldu. Genel sağlık durumumda bir bozulma oldu. Bunun vicdan yükünü ve psikolojik durumunu kaldıramadım" - "İnsanlar bu virüsü gerçekten yaşayan birinden dinleseler, bırakın sosyal mesafeye uymamayı evlerinden dahi çıkmak istemezler"

Yurthaber 18-07-20 11:25

Yazın artan besin zehirlenmelerine dikkat

havaların ısınmasıyla birlikte artan besin zehirlenmelerine karşı vatandaşları uyaran uzmanlar, özellikle yaz aylarında dışarıda açık halde satılan yiyeceklerin tüketiminden kaçınmanın, et, süt, yumurta ve balık gibi çabuk bozulma potansiyeli olan besinleri açıkta bekletmemenin, besinlerin hazırlama ve pişirilme aşamalarında hijyen kurallarına azami özen göstermenin hayati önem taşıdığını söyledi.

Haber 08-06-20 16:53

Erdek’te Oduncu yolu onarıldı

Erdek Orman İşletme Şefliği ekipleri, olumsuz hava koşulları nedeniyle bozulma meydana gelen Oduncu yolunu onardı.Erdek Oduncu Yolu Bölgesinde zeytin bahçe sahibi çiftçilerin şikayetleri üzerine sahaya inen Erdek Orman İşletme Şefliği’ne bağlı ekipler, arazi yolunu kepçe ile düzleyerek araç trafiğine elverişli hale getirdi.

Yurthaber 08-06-20 13:22

Çiftçiler için arazi yolları düzeltiliyor

Kış mevsiminde zarar gören arazi yollarında seferberlik başlatan Denizli Büyükşehir Belediyesi, özellikle üreticilerin tarlalarına daha rahat ve kolay ulaşımı için il genelinde yol tesviye çalışması yapıyor.Denizli Büyükşehir Belediyesi, kış mevsiminde meydana gelen yağışlardan dolayı arazi yollarında yaşanan bozulma ve hasarları gidermek için çalışma yapıyor.

Yurthaber 29-05-20 11:23

Kuveyt Türk'ten ilk çeyrekte 316 milyon TL net kar

Kuveyt Türk’ün toplanan fon büyüklüğü 2019 yılı sonuna göre yüzde 15,6 artışla 98,8 milyar TL olurken, kullandırılan fon büyüklüğü de yüzde 20,8 artış göstererek 70 milyar TL’ye yükseldi - Kuveyt Türk Genel Müdürü Ufuk Uyan: - "Ana gelir faaliyetlerinde bozulma yaşayan müşterilerimize talepleri doğrultusunda gerekli esnek vade ve yeniden yapılandırma imkanı sunduk" - "Finansman kullandırım ücretinin olmadığı Çiftçiye Destek Paketi kapsamında çiftçilerimiz, yüzde 0,79’dan başlayan kar oranlarıyla faizsiz finansmana ulaşabiliyor"

Yurthaber 21-05-20 10:31

Akhisar’da yol ve yama çalışmaları sürüyor

Manisa Büyükşehir Belediyesi, Akhisar ilçesi merkez ve kırsal mahallelerinde ulaşım güvenliğinin sağlanması amacıyla yol bakım ve yama çalışmaları gerçekleştirdi.Yol Yapım ve Onarım Dairesi Başkanlığı ekipleri, kış aylarında yağışların etkisiyle yüzeyinde bozulma ve yıpranma olan yollardaki bakım çalışmalarını hızlandırdı.

Yurthaber 18-05-20 12:56

Kerimcan Durmaz'dan bomba Danla Bilic açıklaması!

Sosyal medya fenomeni Kerimcan Durmaz kendi gibi fenomen olan Danla Bilic ile ilgili yaptığı açıklamayla dikkat çekti. Kerimcan aralarının bozulma sebebini açıkladı.

Magazin 10-05-20 15:56

Tarım ve hayvancılık sektörü yasak dışı

Antalya Valisi Münir Karaloğlu, bozulma riski bulunan tarım ve hayvancılık ürünlerinin hasatında çalışacaklarla, seralarda çalışmak ve toplanan ürünlerin hallere getirilmesinin yasak dışı olduğunu bildirdi.Yeni tip Korona virüs(Kocid-19) tedbirleri kapsamında hafta sonu sokağa çıkma yasağı ilan edilen iller arasında Antalya’da yer aldı.İçişleri Bakanlığınca hafta sonu 31 ilde uygulanacak sokağa çıkma yasağına ilişkin genelge valiliklere gönderildi.Antalya Valisi Münir Karaloğlu da ilgili genelgeden iki konuya dikkat çekti.Vali Karaloğlu, sosyal medyadan yaptığı paylaşımda, “ Bozulma riski bulunan tarım ve hayvancılık ürünlerinin hasatında çalışacaklar ve seralarda çalışmak ve toplanan ürünlerin hallere getirilmesi yasak kapsamında olmayacaktır.” ifadelerini aktardı.

Yurthaber 10-04-20 23:49

El Clasico - La Liga: 26 Ekim'deki maç Barcelona yerine Madrid'de oynansın

La Liga yönetimi, Barcelona'da oynanacak maçın şehirdeki protestolar nedeniyle Madrid'de oynanmasını talep etti. Ligin yöneticisi Javier Tebas, İspanya Futbol Federasyonu'na gönderdiği mektupta, "Kamu düzeninin bozulma riski var" dedi. Katalonya Futbol Federasyonu, Pazartesi günü özerk bölge sınırlarında yerel liglerdeki tüm karşılaşmaları askıya almıştı.

Spor 25-03-20 13:21

El Clasico - La Liga: 26 Ekim'deki maç Barcelona yerine Madrid'de oynansın

La Liga yönetimi, Barcelona'da oynanacak maçın şehirdeki protestolar nedeniyle Madrid'de oynanmasını talep etti. Ligin yöneticisi Javier Tebas, İspanya Futbol Federasyonu'na gönderdiği mektupta, "Kamu düzeninin bozulma riski var" dedi. Katalonya Futbol Federasyonu, Pazartesi günü özerk bölge sınırlarında yerel liglerdeki tüm karşılaşmaları askıya almıştı.

Spor 25-03-20 13:21

Bankacılık Kanunu’nda değişiklik! Resmi Gazete’de yayımlandı

BDDK yapılan denetimler sonucunda mali bünyede bozulma meydana getirecek hallerin gerçekleştiğinin veya gerçekleşme ihtimalinin tespitinde bankadan önlem planında yer alan tedbirlerden birini veya birkaçını almasını isteyebilecek. Bankacılık sistemini tehlikeye düşürdükleri tespit edilen banka mensuplarının imza yetkisi geçici olarak kaldırılabilecek.

Finans 25-02-20 10:19

El Clasico - La Liga: 26 Ekim'deki maç Barcelona yerine Madrid'de oynansın

La Liga yönetimi, Barcelona'da oynanacak maçın şehirdeki protestolar nedeniyle Madrid'de oynanmasını talep etti. Ligin yöneticisi Javier Tebas, İspanya Futbol Federasyonu'na gönderdiği mektupta, "Kamu düzeninin bozulma riski var" dedi. Katalonya Futbol Federasyonu, Pazartesi günü özerk bölge sınırlarında yerel liglerdeki tüm karşılaşmaları askıya almıştı.

Spor 20-02-20 01:29