YURTHABER

Kapat

Kağızman'da esnaf siftah yapamıyor,

Kağızman'da esnaf siftah yapamıyor,

Kağızman'da esnaf siftah yapamıyor,

Kars Kağızman’da esnaf siftaha muhtaç

Yazı kurak kışı soğuk geçen Kağızman’da esnaf siftaha muhtaç oldu bu sene. Son yıllarda ki ekonomik kriz ilçe esnafını olumsuz bir şekilde etkiledi. Sabah dükkanını açan esnaf müşterinin öğlene kadar kapısını açmadığını, satışlarının olmadığını belirtti.

Çek, senet ödemeleri olan esnaflar satış yapamadığı için ödemelerinde zorluk yaşadıklarını söylediler. İlçede açılan büyük marketlerin peşin olarak satış yaptıklarını, ucuzluktan dolayı halkın bu gibi işyerlerine akın ettiğini, bunun da küçük esnafları etkilediğini dile getirdiler.

Yedi, sekiz nüfuslu bir ailenin geçimini yapmaya çalışan elma satıcısı Abdullah İpek ise seyyar satıcılık yaptığını, ancak Kağızman meyve pazarına kimsenin uğramadığını söyledi. Abdullah İpek derdini ve halını şöyle dile getirdi: Ben ağır kış şartlarının yaşandığı Kars ve Kağızman ilçesinde perakende elma satıcısıyım. Bir haftadır bir kilo meyve satamadım. Eve ekmek götürmekte zorlanıyorum. Sabahları tezgahımı açtığımda öğle saatlerine kadar siftah yapamıyorum. Millet zor durumda. Ekonomik kriz halkın cebine girmiş, parasızlık kasıp kavuruyor ortalığı. Piyasada para yok. Bir gelir sağlayamıyoruz. Herkes bu krizden nasibini aldı. Ben de bu kriz ortamında zor durum içindeyim. Hükümetimiz ekonomik krizi önlemese küçük esnaflar eve ekmek götüremeyecek, diye konuştu.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

En Çok Aranan Haberler

Kapat