YURTHABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Karadere De Çobanların Kurt Korkusu

Balıkesir’in Burhaniye ilçesinde, en çok koyun ve keçi varlığına sahip olan Karadere köyünde sürülere dadanan...

Karadere De Çobanların Kurt Korkusu

Balıkesir’in Burhaniye ilçesinde, en çok koyun ve keçi varlığına sahip olan Karadere köyünde sürülere dadanan kurtlar köylünün korkulu rüyası oldu.

Köyde yüzlerce koyun ve keçinin kurtlar tarafından telef edildiğini bildiren çoban Ramazan Aykurt, önlem alınmasını istedi. İlçeye 15 kilometre uzaklıktaki Karadere köyünde koyun ve keçi sürülerine dadanan kurtlar çobanların uykusunu kaçırdı. Kurtların Karadere köyünün yanı sıra Korucaoluk, Yaylacık, Çakırdere, Güneşli, Değirmenbaşı ve Çakmak köylerinde de telefat yaptığını bildiren Ramazan Akyurt, çobanların huzursuz olduğunu söyledi. Bu güne kadar yüzlerce koyun ve keçinin kurtlar tarafından telef edildiğini bildiren Akyurt, “Benim sürümden 4 koyun gitti. Köydeki herkesin sürüsünde telefat var. Kurtlar, bizim köyün yanı sıra Madra dağı çevresinde bulunan tüm köylere zarar veriyor. Kurtları öldürmek yasak. Bizim zararımız ne olacak. Bununun için sürek avı yapılmalı. Böyle giderse zarar daha da büyüyecek” dedi.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

En Çok Aranan Haberler