YURTHABER

Kastamonu
Şehirler
Şehir Seçiniz
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Aksaray
Amasya
Ankara
Antalya
Ardahan
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bartın
Batman
Bayburt
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Düzce
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkari
Hatay
Iğdır
Isparta
İstanbul
İzmir
Kahramanmaraş
Karabük
Karaman
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kilis
Kırıkkale
Kırklareli
Kırşehir
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Mardin
Mersin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Osmaniye
Rize
Sakarya
Samsun
Şanlıurfa
Siirt
Sinop
Şırnak
Sivas
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Uşak
Van
Yalova
Yozgat
Zonguldak
Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Kastamonulu STK'lardan protokol krizine tepki

"Başkent'te Kastamonu Günleri"nin açılışında yaşanan protokol krizine Kastamonu'daki bazı sivil toplum örgütleri tepki gösterdi. Programa...

"Başkent'te Kastamonu Günleri"nin açılışında yaşanan protokol krizine Kastamonu'daki bazı sivil toplum örgütleri tepki gösterdi. Programa kurum olarak katkı sağlayan ve yurt dışı gezilerini de 'Başkentte Kastamonu Günleri’ne göre ayarlayan Kastamonu Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Seyit Aydın’a protokolde yer ayrılmaması ilde tepkiyle karşılandı.

Kastamonu Üniversitesini Kurma ve Geliştirme Derneği (KASUDE) Kastamonu Şube Başkanı Ahmet Özdemir, protokol krizinin Kastamonu Dernekler Federasyonu (KASDERFED) Başkanı Hasan Şen’e yakışmadığını bildirdi. Özdemir, "Hasan Şen’in protokolde yaptığı yanlıştır. Prof. Dr. Seyit Aydın, ilimizin yıllardır beklediği, özlemini çektiği üniversitemizin başarılı rektörüdür. Ve üniversitemizi bir yerlere taşımak için gece gündüz emek vermektedir. Kırgızistan’dan gelip ayağının tozuyla ilimizdeki sivil toplum örgütleriyle gece yarılarına kadar program yapmış, ertesi sabah Ankara’ya giderek bu yıl 8.'si yapılan programa destek olmak istemiştir. Bu nedenle hem rektörümüze hem de Kastamonu’ya yapılan bir saygısızlık olarak düşünüyoruz.” dedi.

EĞİTİM-BİR-SEN: REKTÖRE YAPILAN AYIPTIR, ÖZÜR DİLENMELİ

Kastamonu Eğitim-Bir-Sen Şube Başkanı Orhan Sancaktaroğlu, Ankara'da Kastamonu Günleri organizasyonu sırasında yaşanan olaylarla ilgili bir basın açıklaması yapdı. Sancaktaroğlu, Kastamonu Üniversitesi kabuğunu kırmaya çalışan bu şehrin en önemli lokomotifi olduğuna dikkat çekti. Prof. Dr. Seyit Aydın'ın bu şehir ve üniversite için gecesini gündüzüne katarak çalıştığına dikkat çeken Sancaktaroğlu, protokol ayıbından dolayı özür dilenmesini istedi:

"Rektörümüzün çabalarını Kastamonu halkı takdirle takip etmektedir. Halkımız sayın Rektörümüzü içimizden biri olarak bağrına basmıştır. Kısa zamanda üniversitemizdeki olumlu değişiklikler meyvelerini vermeye başlamış ve bir dünya üniversitesi olma yolunda emin adımlarla ilerlemektedir. Ankara'da düzenlenen Kastamonu Günleri etkinliğinde Rektörümüze karşı bir protokol ayıbı işlenmiştir. Kastamonu halkının da tasvip etmediği bu davranışı yapanların başta sayın Prof. Dr. Seyit Aydın'a ve Kastamonu halkına bir özür borcu vardır. Sayın Rektörümüzün bu davranışı dikkate almayacağını ve üniversitemiz ve şehrimiz için var gücüyle çalışmaya devam edeceğini çok iyi biliyoruz. Fakat bu sorumsuzca davranışın faillerinin rektörümüze ve Kastamonu halkına karşı bir özür borcu olduğunu tekrar hatırlatır ve bu özrü beklediğimizi belirtiriz. Eğitim-Bir-Sen olarak Kastamonu Üniversitesi'nin ve sayın rektörümüzün yanında olduğumuzu ve konunun takipçisi olacağımızı kamuoyuna saygıyla bildiririz."

ÜÇ DERNEKTEN ORTAK KINAMA

İlim Yayma Cemiyeti ve İlim Yayma Vakfı Başkanı Hasan Yetişken, Eğitim Kültür ve Çevre Derneği Başkanı Akif Öksüz ve İlim Kültür ve Araştırma Derneği Başkanı Mahir Kerem Tırpan da yaptıkları ortak basın açıklamasında söz konusu olaya tepki gösterdi. Açıklamada şu görüşlere yer verildi: “Görev yaptığı kısa süre içinde üniversitemizi belli bir noktaya getirme çabalarını takdir ettiğimiz hocamız Seyit Aydın’a yapılan saygısızlık ona değil Kastamonu’ya yapılmıştır. İlimizi her türlü platformda tanıtmak için tüm imkanları değerlendiren Rektörümüze teşekkür edecek ve onun bu çalışmalarına motive edeceğimiz yerde moral bozucu hareketlerde bulunuyoruz. Böyle bir olayın bir daha yaşanmamasını diliyor, yapılan olayı kınıyoruz.”

"Başkent'te Kastamonu Günleri" için Ankara’ya giden Rektör Aydın, kendisine arka sıralardan yer gösteren KASDERFED Başkanı Hasan Şen’e tepki göstermiş ve programı terk etmişti.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

En Çok Aranan Haberler