YURTHABER

Kapat

Kayseri’nin Denizinde Tekne Kullanacaklar

Kocasinan Belediye Başkanı Bekir Yıldız, Yamula Barajı’nda su üstünde faaliyet gösteren teknelerin ruhsatlandırılmasından sonra tekneleri...

Kayseri’nin Denizinde Tekne Kullanacaklar

Kocasinan Belediye Başkanı Bekir Yıldız, Yamula Barajı’nda su üstünde faaliyet gösteren teknelerin ruhsatlandırılmasından sonra tekneleri kullanacak kaptanların ehliyet sınavının da yapıldığını söyledi.

Kocasinan Belediyesi Meclis Salonu Kayseri’nin Denizi olarak tanımlanan Yamula Barajı’nda su üstü araçları kullanacak kaptanların sınav heyecanına sahne oldu. Kaptanlık sınavına 45 kişi katıldı. 45 dakika süren test usulünde yapılan sınavda kaptan adaylarına 25 soru soruldu.

Başkan Bekir Yıldız, Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı’nın yönetmeliği, Büyükşehir Belediye Meclisi’nin de kararıyla Yamula Barajı’nda çalışan gemi, tekne gibi iç su araçlarının denetim ve belgelendirme işlemlerini yapma, araçlarda çalışacak personele izin verme yetkisinin Kocasinan Belediyesi’ne verildiğini hatırlattı.

Yamula Baraj Gölü’nde boyu 2,5 ile 15 metre arasındaki tüm teknelerin belgelendirilmesi işlemlerinin yapıldığını vurgulayan Başkan Bekir Yıldız, “Kocasinan Belediyesi’nin yetki alanı Yamula Baraj Gölü’nün tamamı olduğunu için araçların kaptanlarının da gerekli belgeleri alması için Meclis Salonu’nda sınav yapıldı. Mersin Liman Başkanlığından gelen uzmanlar tarafından sınav öncesi ilgililere bilgi verildi. Daha sonra uzman personel katılımcılara su üstü araçlarının kullanılması konusunda eğitim ve pratik çalışması yaptırdı. Ehliyeti olmayan nasıl otomobil kullanamazsa, kaptanlık belgesi olmayan da Yamula Barajı üstünde tekne kullanamayacak. Yamula Barajı’nda güvenliğe önem veriyoruz. Bu işler şakaya gelmez” diye konuştu.

Sınava giren kaptan adayları da güzel bir organizasyonla sınava katıldıklarını belirterek, ”Kayseri’de ilk kez kaptan imtihanı yapıldı. Sınav Kayseri’de yapılmasaydı Mersin’e gidecektik. Başkan Bekir Yıldız’a teşekkür ediyoruz” şeklinde duygularını ifade etti.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

En Çok Aranan Haberler

Kapat