YURTHABER

Kırşehir
Şehirler
Şehir Seçiniz
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Aksaray
Amasya
Ankara
Antalya
Ardahan
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bartın
Batman
Bayburt
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Düzce
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkari
Hatay
Iğdır
Isparta
İstanbul
İzmir
Kahramanmaraş
Karabük
Karaman
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kilis
Kırıkkale
Kırklareli
Kırşehir
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Mardin
Mersin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Osmaniye
Rize
Sakarya
Samsun
Şanlıurfa
Siirt
Sinop
Şırnak
Sivas
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Uşak
Van
Yalova
Yozgat
Zonguldak
Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Kırşehir’de Kemirgenlerle Mücadele Devam Ediyor

Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü Kenan Şahin, Kırşehir’de, tarım arazilerine zarar veren kemirgenlerle mücadelenin bilinçli...

Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü Kenan Şahin, Kırşehir’de, tarım arazilerine zarar veren kemirgenlerle mücadelenin bilinçli yapılması gerektiğini söyledi.

Kemirgenlerle mücadelede genellikle ilaç kullanıldığını, bunun toprağın ve suyun kirlenmesi gibi yan etkileri olduğunu kaydeden Kırşehir İl Tarım ve Hayvancılık Müdürü Kenan Şahin, “Kırşehir’de geçen yıllarda tarla faresi ve kemirgenler yüzünden büyük zarar meydana gelmişti. Vatandaşlarımız, tahribattan dolayı İl Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğüne başvurmasının ardından bilinçli bir ilaçlama başlattık. Kontrol altına alınan istila doğanın intikamıdır. Biz, vatandaşlarımızdan bilinçsiz ilaçlama yapmamalarını, tilkileri öldürmemelerini, gereksiz av yapmamaları konularına önem vermelerini istiyoruz” dedi.

Çevreye zarar vermeden yapılan ilaçlamanın il müdürlüğü ekipleri tarafından yapılabildiğini bildiren Kenan Şahin, şöyle konuştu: “Anız yangınları ile beraber yılan ve tilki nüfusunun azalması, iklim ve çevre koşullarının değişmesi sonucu son yıllarda sayıları artan tarla fareleri ciddi bir tehdit oluşturuyor. Bu etkileri bilinçli bir şekilde vatandaşlarımızla birlikte yapmak istiyoruz.”

Buğday, arpa, çavdar, yulaf, mısır, baklagiller, yem bitkileri, yağlı tohumlar, meyve, sebze, çayır ve mera alanlarında yüzde 100'e varan ürün kaybına yol açan tarla faresi, genç ormanları tehdit ediyor. Konya Tarım Müdürlüğü, tarla faresi popülasyonunda son iki yılda yaşanan artış üzerine harekete geçerek, binlerce dekar alanda kimyasal mücadele başlattı.

Seyfe havzasında çekilen fotoğraflarda köstebek yuvalarının çokluğu ve bu yuvalarda yaşamını sürdüren çok sayıda fare ve gelenginin yaşadığı biliniyor.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

En Çok Aranan Haberler